pyhän kehittäminen????

hihat heilumaan

Eilen oli lapin kansan tekstarissa kirjoitus niemen pikkupomoille? En oikein ymmärtänyt mitä se tarkoitti. Luin muutama päivä sitten, että pyyä lomauttaa rinnetyöntekijöitä. Kohta on alkaa hiihtolomaviikotkin. Tietojeni mukaan etelässä lunta vähän. Täällä alkaa sesonki ja se tarkoittaa paikallisille työtä ja rahaa.... tekstarissa täytyy olla jotain perää? Pyhää kannattaa kehittää? Keinot on eri asia. Heittäidin kunnan päättäjille haasteen tilaisuuden järjestämisestä? Muutoin saattaa pyhä jäädä muiden tunturikeskusten jalkoihin ja näivettyä. Itse olen ihastunut alueeseen ja olen sinne muuttamassa. Minäkään en hauaisi jäädä kahden asunnon loukkuun. Ensin pitää saada myytyä nykyinen asunto. Halun omalta osaltani olla edistämässä alueen myönteistä kehitystä. Pyhän alueen luonto ja maisemat ovat mahtavia. Oikein kehitettymä alueella pärjää hyvin ihmiset ja luonto. Käsittääkseni perustana on kaavoitus. Rakennetaan mökkejä. Kunta saa kiinteistöverotuloja. Palvelut on tärkeitä ja ne on keskitettävä yhteen paikkaan, jossa ei tarvita taksia juottovan vaihtamiseen. Se on nykyaiksa.:)))

9

476

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pyhän kuluttaja

   OK!
   Voihan sitä aina toivossa elää - alueen todellisen kehittämisen osalta.

   Vuosikausia tätä Pyhän menoa / kehitystä seuranneena herää kysymys, että mitä se Pyhän kehittäminen on?
   Se on Pelkosenniemen kunnan eloonjäämiskamppailua. Vuosikaudet kunta on esittänyt todellista suurempaa aikaansaajan / rahoittajan roolia kaikissa Pyhän kehittämis- ja uudishankkeissa - todella naurettavaa. Kunta varastaa yrittäjien ideoiden aikaansaannokset omaksi hyväkseen ja uhoaa niihin sijoituksillaan.

   Pelkosenniemen kunta esittää taseessaan kauniita lukuja; kustannuksia keplotellaan kohdistamisella niitä tulevaisuuden saamisiin erillisten yhtiöiden kautta mm. kunnallistekniikan osalta.

   Monilla pyhän alueilla mökkiläiset joutuvat kustantamaan tiestön kunnossapidon, kun kunta on aikanaan hoitanut alueelle ranta-asemakaavan ja sen nojalla kunnossapito sälytetään mökkiläisten osalle. Kiinteistövero kyllä revitään maksimissaan.

   Normaalit kuntalaisten käyttämät palvelut haetaan ympäristökunnista puoli ilmaiseksi. Kuntalaisille uskotellaan - hyvin meillä menee. Kunnan virkailijoille annetaan ylimääräisiä vapaita - kuntalaisten ja valtion pussista. Katsokaa nyt todella hyvät ihmiset tosiasioita mm. Pyhän osalta; Noitatunturi ihmeen kuvitelmiin/odotuksiin - missä luuraa sen investoijat, Kiimaselän alueelle rakennettuun infraan, sen kustannuksiin (ovat kuluina/odotuksina taseessa). Niin, ovathan kuntalaiset antaneetkin palautetta Koti-Lapin mukaan palvelujen puutteista - tästä ei ole näkynyt kunnan johdon osalta kommentointia. Missä Pyhän muut aktiviteetit; monitoimihalli - kylpylä/uimahalli (Kemijärvellä) ym. palvelut!! Pelkosenniemen kirkonkylän näkymä on kuin Venäjältä (kylän nimi sopisikin muuttaa ohikulkijoiden iloksi Venäjäksi).
   Kunnan virkailijat ja päättäjät hymisevät omassa yksikertaisuudessaan. Jos ei rahat riitä, niin valtiolta saadaan aina avustuksena kassaan täytettä. Eiköhän olisi kunnan syytä hyödyntää Kemijoenkin kapasiteetti / voimavarat täysimääräisesti.

   Pyhän liikenneympyrän rakentaminen - enpä ole moista ajallista suoritusta nähnyt - sen valmiiksi saattamisen osalta - sehän menikin kyllä ilmeisesti valtion piikkiin.

   Pyhätunturin järkevä ja kokonaisvaltainen kehittäminen vaatii suuremmat voimavarat, kuin mitä Pelkosenniemen kunnalla on.
   Matkailijoiden ja mökkiläisten osaa se sitten varmasti parantaisi, kuin myös koko alueenkin osalta.

   Toivottavasti Pelkosenniemi saadaan yhdistettyä lähiaikoina muihin naapurikuntiin ja sieltä löytyisi sitten osaamista ja voimavaroja Pyhän alueen kehittämiseen. Miten nyt voi kuvitella yrityslähtöisesti innovaatioita muuhun bisnekseen, kun alueen kunnalliset tukevat resurssit ovat täysin ala-arvoiset.

   • kuntalaisen murhe

    Totta on. Ei Pelkosenniemen kunnan resurssit riitä Pyhän kehittämiseksi kansainväliseksi matkailupaikaksi. Kuntaliitos pikimmiten Kemijärven kanssa. Sen jälkeen Kemijärvi-Pelkosenniemi ja Sodankylä yhdessä nostavat Pyhä-Luosto nousuun ! Eikös Pelkosenniemi palkannu sen Kemijärven elinkeinojohtajan kehittämään Pyhää ? No sen jälkeen ei ole herrasta tai kehittämisestä kuulunu tai kirjootettu mitään. Saaneeko palkkaakaan ko. herra ? Tais olla niitä kuuluisia hyvävelikerhon järkkäämiä ns. töitä ?


  • kuoppia

   olen täysin samaa mieltä.

  • yksinäinen hiihtäjä

   Onneksi on jo helmikuu ja kohta alkaa hiihtolomat. Tunturit täyttyvät hiihtäjistä ja laskettelijoista. Nämä tuovat työtä ja toimintaa sekä uskoa tulevaisuuteen. Mukava on itselläkin hiihdellä hyviä latuja tunturissa. Laavulla saa auringon paisteessa keittää nokipannukahvit. Tätä odottelen:)))))

  • pyhäyritys

   Vika on siinä kun toimii toisen tunturikeskuksen kanssa mikä ei missään tapauksessa ole liiketoiminnallisesti tuottavaa , mutta halvempaa esim:mainostaa , mutta jos pyhä ottaisi itse ohjat käsiin tapahtuisi täysi käännös ylöpäin , vaatii tietenki rahaa ja sitä rahaahan löytyy eikä lopu kesken , tietenkin helpompi asia olisi ottaa muutama venäläinen yhtiökumppani , silloin rahaa tulee ovista ja ikkunoista näin se vain menee.

   • potku persuuksille

    Voi Pyhäyritys ..eikö meillä ole palkattuna se Kemijärven elinkeinojohtaja? Siitä ei oo sen koomin kuulunut? Piti nostaa Pyhä uuteen kukoistukseen. Tais olla sekin hyvävelikerhon tekosia ? Sitten rinnetyöntekijöitä potkitaan pois ja lomautetaan.Siinäkö sen johtajan aikaansaanokset on ? On sitä sippikunnallaki vara pitää tyhjänpyörittäjää kovalla palkalla.


   • saunavaara
    potku persuuksille kirjoitti:

    Voi Pyhäyritys ..eikö meillä ole palkattuna se Kemijärven elinkeinojohtaja? Siitä ei oo sen koomin kuulunut? Piti nostaa Pyhä uuteen kukoistukseen. Tais olla sekin hyvävelikerhon tekosia ? Sitten rinnetyöntekijöitä potkitaan pois ja lomautetaan.Siinäkö sen johtajan aikaansaanokset on ? On sitä sippikunnallaki vara pitää tyhjänpyörittäjää kovalla palkalla.

    Kukahan tietäisi että mitä tämä elinkeinojohtaja olisi jossain saanut aikaan.Väitti kirkkain silmin kun kemijärven kannattava tehdas teurastettiin,että tehdasaluelle on tulossa yrittäjiä,että pitää aivan antaa vuoronumeroja.Pöytälaatikot oli hakemuksia täynnä että ei mahtunut enään kiinni ja pa sanon minä.Pitäkää pelkosniemiläiset kyseinen herra siellä teillä niin kyllä "tuloksia alkaa tulemaan"


  • Pyhäpaikka

   Pyhä (P)yhä pyhä perherinteet kiini "lumipulan vuoksi

  • vain 50 e

   eihän se olisi paljon mielikuvitusta tarvinnut jos olisi ilmoitettu,mitkä rinteet on käytössä.
   onneksi emme lähteneet pyhälle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   133
   1923
  2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   79
   1817
  3. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   56
   1373
  4. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   70
   1178
  5. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   8
   939
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   2
   845
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   48
   821
  8. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   11
   802
  9. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   41
   775
  10. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   45
   757
  Aihe