Miksi salaatin lisääminen ruokavalioon on niin vaikeaa?

numero333

Painonpudotus ei taho onnistuakseen, ruokavalioon on vaikea saada vihreää ruokaa. Mikä neuvoksi ja kertokaa että miten saada vihreetä ruokavalioon.

11

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutama vinkki

      Ite ostan helposti syötäviä kuten miniluumitomaatteja ja babyporkkanoita jääkaappiin ja lapan niitä lautaselle nopeen pesun jälkeen (ei tarttee pilkkoa).

      Jos sulla on blenderi niin suosittelen kokeilemaan jotain smoothieita kuten salaatinlehti/pinaatti/avocado/banaani tai omena/päärynä/salaatinlehti/pinaatti/kurkku ... Kokeilemalla selviää mikä smoothie sopii omaan suuhun :)

    • 11+4

      Löytyykö jotain vihanneksia joista pidät ? Esim vesimeloni ? Voithan aloitella sillä, että laitat vain vähän niitä salaatinlehtiä lautaselle (jos et niistä pidä) ja paljon sellaista joka on raikasta ja hyvää. Mun exä ei syönyt MITÄÄN vihreää meidän alkuaikoina, mutta loppua kohden alkoi pitämään kurkusta, tosin pienissä määrin. Mutta mites jos tekisit ihan perus salaatin ? Vähän vihreää, kurkkua, tomaattia, ehkä ananasta ? Tuore ananashan maistuu paljon paremmalta kuin purkki! Vesimeloni tosiaan todella hyvä nesteyttäjäkin, raikas sekä ei niin vahvan makuinen.

    • suffeliina

      En tiedä, sopiiko tämä sinulle, mutta kummasti olen saanut salaatinsyöntiä lisättyä ostamalla niitä valmiiksi pestyjä ja pilkottuja salaattisekoituksia. Oma suosikkini oli joku s-kaupan oma simppeli sekoitus, samaten ruotsalainen Bistro-merkkinen on hyvää. Näitä tykkään jopa napostella suoraan pussista telkkaria katsoessa. Olen nyt myös lisännyt myöhemmin sellaisia salaatteja, jotka joutuu ihan itse pesemään ja pilkkomaan - mutta siis totutteluvaiheessa noi valmispussit on hyvä juttu. Ja sekaan voi heittää vaikka vähän appelsiininpaloja sekä ruokalusikallisen pähkinöitä (jos tykkää) niin alkaa lähestyä jo gourmetia. :)

    • blenderi

      Tehosekoitin on ystäväsi. Olen huomannut, että smoothiet menevät paljon helpommin alas kuin sama määrä vihanneksia kiinteänä.

      • amazooni2

    • blenderin omistaja

      Parhaat blenderit www.ssj-import.com. Sieltä ostin omani

    • 3+10

      Sekoita kasviksia ruokiisi, eli lisää parsakaalia keittoon, paprikaa kastikkeeseen, wokkivihanneksia pannulle jauhelihan sekaan. Vaihda välillä peruna höyrytettyihin kasviksiin tai vaikka kukkakaalipyreeseen.

    • N52

      Mulle maistuu vihannekset tosi hyvin, mutta se edellyttää sitä, että ruokailemaan ruvetessa on nälkä.

      Mitä enemmän syö sokerista mättöä, sitä vähemmän maistuu "pupun ruoka".

      Koosta päivän kolme ateriaa niin, että jokaisella aterialla saat proteiinia gramman painokiloa kohden, hiilihydraattia, maitoa, rasvaa, hedelmän ja vihanneksia.

    • kkkkjoo

      Minä olen kanssa kamppaillut tämän asian kanssa. Tässä omat vinkkini:

      - osta kaupasta valmispussi pilkottua salaattia. Sen sekaan purkillinen kirsikkatomaatteja ja pätkä kurkkua. Salaatin tekemiseen ei mene aikaa kuin noin minuutti. Voit lisätä joukkoon esim. raejuustoa, joten proteiinit tulee samalla. Tarvittaessa ihan pieni loraus esim. oliiviöljyä, niin saat hyviä rasvahappojakin

      - raasta porkkanoita ja nauti raasteena ruoan kanssa

      - tee keittoja. Esimerkiksi sosekeitoissa ei maistu "kököt", kun kaikki on blenderillä tai sauvasekoittimella hienonnettu. Myös ihan tavalliset keitot kuten jauhelihakeitto, minestronekeitto jne on sellaisia, joissa on enemmän kasviksia kuin lihaa

      - opettele lautasmalli: puolet kasviksia, neljännes riisiä/pastaa/perunaa ja neljännes lihaa/kalaa/kanaa/kananmunaa tai muuta proteiinin lähdettä.

      - laita leivän päälle aina salaatinlehti, kurkkua ja tomaattia. Liha tai juusto ei ole välttämätöntä, koska niistä tulee usein turhia kaloreita

      - aamulla marja/hedelmäsmoothie tai puuro, jonka päällä reilusti marjoja

      - välipalaksi hedelmä esim. omena, pari satsumaa tai päärynä. Vesimelonia voit syödä niin paljon kuin haluat.

    • takuulla3

      Tuo ssj on muuten hyvä online mesta ostaa aiheeseen liittyvää. Itse ostan sieltä kaikki uudet laitteet. Takuu pelaa ja laatu vehkeet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8186
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1163
    Aihe