Väkivaltainen liitto, onnellinen loppu

Happy End

Silloin kun erityiset asiat vaikuttaa niin naisen voi olla hyvin vaikea irtaantua väkivaltaisesta suhteesta. Helenan elämäntarina puhuttelee.

"Helena Jaakkola: Mies ja vl-yhteisö murskasivat illuusioni"

http://freepathways.wordpress.com/2012/11/24/perhevakivalta/

Toivoisi että kukaan nainen ei joutuisi moista kokemaan. Mutta kertomukselal on onnellinen loppu.

10

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lappusilmin ei näe

      Ajattelemisen aihetta tuon linkin takana.
      Eikä kaikki perheväklivaltaa kokevat ole lestadiolaisia.
      Ihmetyttää suuresti se tosiasia, että perheväkivallan uhria syyllistetään, hänet mieluusit otetaan mielenterveyspotilaaksi, vaikka ongelma on siinä, että häntä pahoinpidellään, henkisestii tai/ja fyysisesti. Uhrille annetaan mielenterveysdiagnoosi, ei tekijälle, jota ei edes vaadi kukaan hoitoon ja lopettamaan pahoinpitelyt! Ei kukaan vaadi pahoinpitelijää pyytämään anteeksi uhrilta, eikä hän näin ollen edes pidä itseään syyllisenä, vaan kaikki syy on uhrin! Uhrin voi syyllistää, sitä ei kukaan estä, ei puolusta uhria, ei pidä edes täysijärkisenä. Tekijää kyllä! Niin käsittämätöntä kuin se onkin! Moni tekijä saa vielä muita ihmisiä oman näkemyksensä taakse ja joukon painostus uhria kohtaan voi olla todella rankka!

      Kaiken tämän lestadiolaispolemiikiin toivon johtavan siihen, että nimenomaan uhri alkaisi saada oikeutta, apua, myötätuntoa ja tukea, ILMAN, ETTÄ HÄNET LEIMATAAN MIELENTERVEYSONGELMAISEKSI missään terveydenhuollossa tai paikassa, josta uhri pyytää apua. Se on vain todellinen lisätaakka uhrille, joka muutenkin joutuu kantamaan valtavan taakan! Eri asia on, jos uhrilla ON todellisia mielenterveysongelmia, mutta useinkaan ei näin ole.
      Itse jouduin raivolla pakotetuksi menemään mille tahansa kallonkutistajalle, koska väkivaltaa käyttänyt halusi näin osoittaa oman syyttömyytensä, paremmuutensa, minun syyllisyyteni kaikkeen, minut mielenterveysongelmaiseksi, ja sai siihen siten ulkopuolisiinkin nähden lisää todisteita: kävin mielenterveyshoidossa!!! Jotain vikaahan siinä on, kun siellä käy, tämä oli se pakotuksen tarkoitus!!! Kuten tuossa Helenan kertomuksessa: vahvemman puolelle on helppo asettua uhria vastaan. Niin kävi minullekin.
      Heikompi ja taipuvainen on helppo uhri ja syyllistettävä.

    • yx-mies

      Itse kyllä kävin mielenterveystoinistossa ja terapeutilla että sain omista ajatuksista ja tunteista kiinni että jaksoin lähteä henkistä väkivaltaa sisältävästä suhteesta.
      Sinne terapiaan voi mennä vaikka ei koekaan olevansa mielenterveysongelmainen

      • Alistuminen?

        Ihmisen pitää tietenkin itse huolehtia itsestään ja elämästään. Mutta pitää muistaa että voimakkaan ihmisen väkivallan alla ei ihminen, siis uhri, helposti löydä omia voimaan että osaisi karata siitä tai edes hakisi apua.


      • Apua saanut

        Hyvä kommentti. Ehdottomasti kannattaa lähteä hakemaan ITSELLE apua jos elää vaikeassa avioliitossa olipa väkivalta fyysistä tai henkistä tai muuten itse voi siinä huonosti.
        Kaikki terapeutit ei ole yhtä hyviä ja oikein vaikeissa tapauksissa kuten meillä mein useammalla sormi suuhun. Mutta useammalla käynnin jälkeen lopulta löytyi viisas perheterapeutti jolla oli konkreettiset neuvot.


    • alhjbsagfh

      Onnellinen voi olla vasta kun tollanen äijä on hauta-arkussa kansi kiinni. hautajaisissa on tietysti muodon vuoksi hyvä lausua muutama runo vaikka hieman repeilyttäisikin

    • öplokijuhyyhujikolpö

      se joka lyö on raukka ja pelkuri!!!

    • Lähde pois

      naisen täytyy itse pitää huolta itsestään ja turvallisuudestaan. Ei pidä alistua alistajan käsissä. Tämä vanha sääntö pätee:

      ota rahat ja juokse!

    • tosissakos olet?

      oikeasti, happy end?



      pois pois, ennekuin on myöhäistä, henkinen väkialta alkaa salakavalasti jos ei tunnista ja elämän saan aloittaa alusta, kun vallan alta herää ja omaa tilaa ja sitä mitä sinä olet on vaikea saada takaisin.

      eläkää, älkää unohtako mitä itse tahdotte että voitte hyvin ja kun itse voitte hyvin jaksatte pitää lapsista ja taloudesta huolta.

    • vuosian kärsimys

      Kun väkivaltaiseta viimein pääsee eroon, ei halua olla enää sellaisen kanssa missään yhteydessä.

      Eroprosessi kestää, koska väkivaltainen tahtoo sanoa viimeisen sana, et muka hän on jättänyt ja häiritsee eron jälkeenkin yrittäen alistaa.

    • Irti päässyt

      Todellinen vapaus on itsemääräämisoikeutta. Toisen vangitseminen ja alistaminen ei ole mitään rakkautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe