Apuja kaipaillaan!

Apuja apuja!

Lyhyesti alkuun itsestäni:
Ikä 27 vuotta.
Pituus 160cm Paino 90kg
Olen aina kärsinyt ylipainosta

Painoa pitäisi saada pois 20kg. Olen alottanut ahkeran lenkkeilyn ja matkaa päivittäin taitettu parhaillaan 15km päivässä. (Välillä lyhyempiä.) Salille tahtoisin kovasti, mutta en tiedä mistä pitäisi alottaa ja mitä kannattaisi tehdä. Tässä siis avun kysymys? Kuntoiluni on koostunut pelkästä kävelystä ja muutamista juoksu askelista tähän asti.

Ruokaohjelmani olen muuttanut ja pyrkinyt syömään pieniä annoksia useamman kerran päivässä. (sisältäen mm kana, raejuusto, salaatti jne..)

Tavoitteeni toteuttamiseksi kaikki apu ja kertomukset ovat enemmän kun tervetulleita! :)

3

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutama vinkki

      Sillon kun itse aloitin laihduttamista niin olisin toivonut että joku olisi heti alkuun sanonut nämä kaksi tärkeää asiaa: lihas polttaa rasvaa ja älä koskaan ala dieetille. Eli toisin sanoen muuttamalla ruokavalion vähäkaloriseksi ja tekemällä vain kävelylenkkejä teet elämäsi virheen (se vähäkin lihasmassa lähtee ja sen jälkeen painoa on vaikea pudottaa. Vähäkalorisen dieetin jälkeen tulet syömään niinkuin normaali ihminen - ja lihot kaikki kilot takaisin.)

      Et välttämättä tarvitse edes sitä kuntosalikorttia vaan voit tehdä liikkeitä myös kotona. Youtubesta löytyy ihan sikana erilaisia jumppa- ja lihaskuntovideoita jotka on inspiroivia ja hyviä - ja mikä parasta ne ovat ilmaisia ja voit tehdä ne oman kodin rauhassa (minua ainakin pelottaisi kuntosalilla läskejäni tuijottelevat besserwisserit). Jos haluat hankkia jotain välineitä kotiin niin suosittelen joogamattoa, kahvakuulaa ja käsipainoja.

      Olet asettanut jo suuren tavoitteesi eli -20kg. Sen lisäksi kannattaisi asettaa välitavoitteita (esim. laihdun 3kg tässä kuussa jne.). Käytännössä mitä hitaammin laihdut sitä varmemmin kilot pysyvät poissa.

      Syömisestä sen verran että suunnittele syömisesi siten että jaksat syödä samalla lailla koko loppu elämäsi. Muuten tulet lihomaan pudottamasi kilot satavarmasti takaisin. Herkkuja saa syödä jos niitä tekee mieli mutta kohtuudella. Tärkeintä on että annat kehollesi hyvää ruokaa tarpeeksi jotta se jaksaa kantaa sinut läpi lenkkien ja lihaskuntoharjoitusten.

      Juo paljon vettä. Osta kiva juomapullo jota on hyvä pitää mukana kaikkialla ja pidä huoli että juot vähintään sen 2 litraa puhdasta vettä päivässä.

      Varmasti unohdin sanoa jotain mutta täydennellään sitten :)

      TSEMPPIÄ!!!

    • kohtuudella uutta

      Paljonko ennen kävelit?
      Jos olet nollasta aloittanut ja nyt kävelet noin paljon, niin kauanko jaksat.

      Lihaskuntoa tarvitset myös, jotta lihakset säilyvät. Siihen sopii salitreeni, ohjattu kahvakuula, ohjattu bodypump, ohjattu vesijumppa tai vastaava.

      Miksi laitan ohjattu? Siksi, että liikkeet kannattaa opetella tekemään oikein. Sen jälkeen voi siirtyä kotijumppaan, jos siihen on sisua. Lihaskuntojumppaa pari kertaa viikossa on hyvä.

      Kuntosaliksi kannattaa ehdottomasti valita sellainen, jossa opastetaan laitteiden käyttö ja tehdään kunto-ohjelma ja jossa saa 2-3 kuukauden välein uuden ohjelman.

      Muista lepopäivä. Silloin toki saat liikkua, mutta lähde suorittamaan yhtään mitään.

      Ruokavalio kannattaa olla sellainen, että jaksat noudattaa sitä lopun ikääsi. Toki viikon pikastartti on sallittu.

    • Innokas27

      Kiitoksia paljon vastauksista ja neuvoistanne näin alkuun. :)

      En ole kävellyt kun muutamia kilometrejä viimeisen vuoden aikana.

      Tänään otin aamupalaksi puuroa ja 6km aamulenkki takana.

      Sali käyntejä haluaisin ottaa lisäksi 2x viikko. Ongelma on siinä, kun asun pienellä paikkakunnalla ja salilla treenaminen tapahtuu ilman valvojaa/opastajaa. Sitä ei ole. Ja toinen mistä,miten ja millaisilla sarjoilla kannattaisi lähteä tekemään, jotta saisi tulosta.

      Pumppissa olen vuosia sitten ollut ja tykkäsin. Miinus vaan ettei, tällä pienellä paikkakunnalla siihen ole enää mahdollisuutta. Kahvakuulailu on. Katsoin uutena paikkakuntalaisena, vähän mitä jumppia täällä on mahdollista harrastaa ja kuulailu löytyi! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe