Karihaaran vai Koivuharjun koulu?

kouluunko.

Kouluvalintaa mietitään ekaluokkalaiselle. Onko kokemusta noista kouluista, hyvää ja huonoa?

26

1512

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pienin ei aina paras

   Karihaara. Meillä oli myös ajankohtainen vuosi sitten. Onneksi kuuntelimme tuttuja. Koivuharju on todella pieni ja kodikas koulu, oma iso piha, jossa nyt mm kaupungin paras, joskin pieni luistelukenttä. Kaikki tuntevat toisensa ja suurin osa lapsista ns herrojen lapsia.

   Mutta kaikki se negatiivinen puoli mitä kuulee, painaa aika paljon. Voisiko sanoa että "moni kakku päältä kaunis". Onneksi lapsemme pääsi toiseen kouluun, vaikka tässä koivuharju-ruutti-alueella asumme. En sano enempää, varmasti sielläkin on ihan onnellisia lapsia ja opetus järjestetään niin hyvin kuin pystytään.

   Karihaara on kuulemma hyvä, on tosin iso koulu ja yläasteelaiset samassa paikassa, mutta siellä on myös ison talon edut ja palvelut, varaopettajia/tuuraajia löytynee ja tilat suht terveelliset. Meidän lapsi on myös kivikoulussa, mutta enpä sano enempää missä päin kaupunkia.

   • huuhuuhuu

    Sen voin sanoa ettei Koivuharjulla ole herrojen, vaan aivan tavallisten perheiden lapsia.

    "Mutta kaikki se negatiivinen puoli mitä kuulee, painaa aika paljon. Voisiko sanoa että "moni kakku päältä kaunis". Onneksi lapsemme pääsi toiseen kouluun, vaikka tässä koivuharju-ruutti-alueella asumme. En sano enempää"

    Niin että mitä? Olet kuullut jotain mitä et kerro. Just. Samalla kerrot ettei lapsesi ole siellä onneksi. Siis tajuatko itsekkään millaista läpiä päästät näppikseltäsi?

    Minä en ole kuullut mitään epämääräisiä juttuja joita ei voi sanoa, mutta lapseni kuitenkin tuota koulua käy ja on perin tyytyväinen. Myös minä olen tyytyväinen koulun ja kodin yhteistyöhön. Ainoa mitä olen kuullut on että sinne haluaa useampi kuin pääsee. Olisinkin perin kiinnostunut mitä nämä "en kerro enempää" - jutut joita olet kuullut ovat.

    Karihaarasta meillä ei omakohtaisia kokemuksia ole, enkä ole kuullut sieltäkään mitään hurjia "enempää en kerro" - juttuja. Tuttavilla on siellä lapsia ja ovat yhtälailla tyytyväisiä kuin mekin Koivuharjun kouluun. Minä yrittäisi saada lapsen siihen kouluun, mihin sen kaveritkin menevät.


   • Anonyymi

    Pieni oppilasmäärä aika ratkaiseva asia


  • aloittajaeilen

   Kavereita menee kumpaankin kouluun. Lapsi on arka ja herkkä, siksi mietin, onko pienempi koulu hänelle parempi. Kummastakaan en ole kuullut mitään juoruja, joten olisi kiva kuulla, millaisia kouluja ne on. Ja olisi kiva löytää tulevien ekaluokkalaisten vanhempia :)

  • aloittajaeilen

   Kavereita menee kumpaankin kouluun. Lapsi on arka ja herkkä, siksi mietin, onko pienempi koulu hänelle parempi. Kummastakaan en ole kuullut mitään juoruja, joten olisi kiva kuulla, millaisia kouluja ne on. Ja olisi kiva löytää tulevien ekaluokkalaisten vanhempia :)

  • oppilas

   kummassakin koulussa aikoinaan ollut ja sanoisin että pienen koulun edut aika vähäiset :ei koulukiusaamista niin paljoa kuin isossa..notta ehtottomasti karihaaraan.kavereita löytyy enemmän ja sitä kautta uusia hienoja harrastuksia..

  • Molemmissa oltu

   Itse on olen ollut molemmissa koulussa. Koivuharjulla kävin ala-asteen ja sitten yläasteen Karihaarassa. Kumpiko oli parempi? Kyllä Koivuharju oli parempi, vaikka ei Karihaarakaan täysin huono ollut. Koivuharjulla oli enemmän tunnelmaa, kuria (saako näin enää sanoa?), yhteisöllisyyttä ja vähemmän koulukiusaamista.

   Koivuharjun edut: pienempi koulu (opettajat hallitsevat paremmin tilanteita), parempi yhteisöllisyys, vähemmän ongelmaoppilaita ja heitäkin voidaan kontrolloida paremmin.

   Karihaaran edut: isompi koulu (löytyy enemmän opettajia ja ehkä osaamistakin?), enemmän lapsia ---> enemmän kavereita / ongelmaoppilaita. Yläasteelle siirryttäessä ei tarvitse vaihtaa koulua, joten tuttu koulu ja koulumatka on sama.

   • Arska tuli kapakasta

    "Yläasteelle siirryttäessä ei tarvitse vaihtaa koulua, joten tuttu koulu ja koulumatka onsama. "
    Entä jos hakee lukioon? Onko hyvä ajatus? Joutuu vaihtamaan koulua? Onko vaihtoehtoja? Kannattaako valita englanti vai saksa / venäjä?


   • Arska kapakasta.

    "Koivuharjulla kävin ala-asteen ja sitten yläasteen Karihaarassa. Kumpiko oli parempi? Kyllä "
    Kummassako on paremmat pulpetit? Voitko kertoa yksityiskohtaisesti? Onko kummassakaan kahdenistuttavia pulpetteja?, Jos pääsis tytön viereen, vois silitellä polvea uskontotunnilla?


   • Oppilas X
    Arska kapakasta. kirjoitti:

    "Koivuharjulla kävin ala-asteen ja sitten yläasteen Karihaarassa. Kumpiko oli parempi? Kyllä "
    Kummassako on paremmat pulpetit? Voitko kertoa yksityiskohtaisesti? Onko kummassakaan kahdenistuttavia pulpetteja?, Jos pääsis tytön viereen, vois silitellä polvea uskontotunnilla?

    " Onko kummassakaan kahdenistuttavia pulpetteja?, "
    Oppitunnilla ei missään koulussa saa istua kahta oppilasta samassa pulpetissa.


  • Arska tuli kapakasta

   Pajusaaren tai Paattion kouluun ei kannata hakea, ei siis kumpaankaan. Nykyisellään niistä ei ole mitään hyvää sanottavaa. En sano enempää. Moni kakku päältä kaunis. En taaskaan sano enempää.

  • aapee1

   Onko muita noihin kouluun lapsensa laittavia vanhempia paikalla?

  • pölkkypää.

   Missä Kemissä oli Karjalahden Koulu,,kertokaa kun olette niin viisaita,,ja tämä Koulu on vielä olemassa ja siellä opetetaan vielä tänäpäivänäkin????.

   • Suomen cup

    Sie et ole käyny sitäkään koulua. Ainoa koulu jota olet käynyt taitaa olla autokoulu...ja sen huomaa näistä palstan kirjoituksista.


  • Terv

   Olisko tuoreempia mielipiteitä aloittajan kysymykseen? Pohdinnassa sama asia.

  • manfreeti

   Tässä vähän tuoreemppaa, aloitin v. 1960 Karjalahden kansakoulussa sivistymisen, ei tunnettukaan sanaa koulukiusaaminen. Opettajat Pentti R. ja Aune M. pitivät, että em. muotisanaa tarvittu vielä silloin.

  • Tohvakka.J

   Minulla on vuosien kokemus Karihaaran koulusta. Erinomainen ja hieno koulurakennus. Kävin vuosien jälkeen tarkistamassa tilanteen ja tulin samaan tulokseen. Ihmetystäni herätti kuitenkin eräs seikka. Pohjoispään sisääntuloaulaan oli tuotu hassu hyllykkö, jossa oli kypäriä kuin kaivoksen pukutilassa. Se ei oikein sovellu muuten hienoon koulurakennukseen. Olisin kysellyt asiasta koulun johtajaopettajalta, mutta en tavannut häntä.

   • koulumaailma

    Johtaja opettaja tulisi laittaa vaihtoon, johonkin muuhun alaan,ei oppilaiden keskuuteen.


  • Anonyymi

   karihaara on ruma koulu

   • Anonyymi

    "karihaara on ruma koulu"
    Karihaara-Marttalan koulu on yksi kauneimmista ja hienoimmista koulurakennuksista, mitä Suomessa on. Koulurakennuksen korkean laadun havaitsee jo ulkoapäin, ja viimeistään, kun astuu koulun sisääntuloaulaan. Sisäilmassa ei ole mitään huomautettavaa. Koulu on hyvin rakennettu ja tilaa on runsaasti. Nykyään on ruokalakin eri rakennuksessa, joten ei tarvitse alaluokkalaistenkaan ruokailla luokkahuoneissa.


  • Anonyymi

   Purettava ne on molemmat,joo.

  • Anonyymi

   Molemmissa sisä ilma ongelma,homeessa sisältä,uutta odotellessa,kannattaa panna Kumen kanssa...

  • Anonyymi

   Niin koulut tuossa kunnossa,ei kannata kersoja tehdä.

  • Anonyymi

   Ite olen nyt karihaarassa käyny luokat 1-4,viides menossa.Ikinä en Koivuharjulla ole ollut. Serkku taas on Koivuharjulla,en tiedä millaista siellä on.Mutta kyllä se Karihaara on mun suosikki.Mulla on tosi lyhyt koulumatkakin sinne mutta siellä on kyllä vähän huono ilmastointi että en suosittele astmaatikoita tähän kouluun laittamaan💗

   • Anonyymi

    Koivuharjun koulu suljetaan!


  • Anonyymi

   Rytikarin koulu oli kyllä hyvä. Kaiholla muistelen niin koulua, kuin opettajiakin, Olisko ollut Karin Raikamo meidän ope... Ehkä - muisti pätkii nimien suhteen. Tuli vaan eka mieleen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   124
   1415
  2. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   55
   1225
  3. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   45
   1201
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   59
   1007
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   113
   918
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   125
   876
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   849
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   677
  9. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   670
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   664
  Aihe