Mies ei suostu lähtemään. Mitä voi tehdä?

hopefullydivorced

Avoliitto ja uusperhe. Lapsia. Riitoja. Haluaisin erota tai ainakin asua jonkin aikaa erillään, jotta voisi selvitellä tunteitaan. Ei onnistu. Mies ei suostu lähtemään mihinkään. Ihan sama mitä sanon, huudan tai teen: ei mene perille.

Miten avoerosta erotaan lasten kanssa? Kotimme on molempien nimissä ja tietenkin lasten vuoksi olisi järkevää, että minä asuisin tässä siihen asti kun se saadaan myytyä. Vanhin lapsista käy koulua tässä lähellä eikä mieheni ole hänen isänsä. Pienin lapsistamme on yhteinen. Mies itsekin sanoi jossain vaiheessa, että lasten täytyisi saada olla omassa kodissaan mikäli eroaisimme. Mutta. Siis. Hän ei vain lähde. Entä jos ei suostu edes myymään tätä? Käy hankalaksi. On jo. Miten hitossa avoerosta erotaan jos toinen ei halua alkaa jakamaan yhteistä omaisuutta jne?

Haluaisin asua edes hetken erillään. Voisi tehdä ihan hyvää. Mutta kun hän ei tee mitään asian eteen. Ei ole mitään järkeä, että minä lähtisin kaikkien lasten kanssa "väliaikaismajoitukseen" kuulostelemaan tunteitani. Lapsethan siinä taas vain kärsisivät. Mies ei muutenkaan pyöritä arkea juuri ollenkaan eli ei olisi big deal asua vaikka tuossa jossain puolen kilsan päässä jonkin aikaa. Mutta ei.

17

1974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yk S. Kaxs

      Idiootti !

      Sinähän se haluat erota, eli muuta pois jos siltä tuntuu.

      Ja turhaan syytät miestäsi hankalaksi. Tollo! ;)

      • Säännöt rakkaudelle

        Hän joka haluaa erota yleensä häipyy eikä jää savustamaan kaikin keinoin toista osapuolta kodistaan pois syystä että se olisi itselle kätevämpää.


    • Raaka akka

      Vaikka olenkin nainen niin en ymmärtänyt ap dilemmaa miksi hän ei häivy jos on niin hankalaa? Laita mies vastaamaan arjesta lasten kanssa ja asu sinä siinä puolen kilometrin päässä. Eiköhän se erillään asuminen niinkin onnistu. Avoliitto ei ole mikään pakko että sinä jäät taloon lasten kanssa . Juridisesti omistatte yhtäpaljon ja sun
      Lapset ei siiinä paina oikeudessa mitään. Oletko käsittänyt että lapsilla voi manipuloida miten vaan?

    • olitteväärässä

      Haet häätöä miehelle välien pysyvän rikkoutumisen/avoeron perusteella. Näin todella on, että äidillä ja lapsilla on ensisijainen oikeus ja tarve saada jäädä asumaan asuntoon, varsinkin kun äiti on lähihuoltaja/yh koululaiselle joka ei ole nykyisen avomiehen. Oikeusaputoimisto/juristi auttaa parhaiten. Pidä aloittaja puolesi. Olet ihan oikeassa. Kun häätöilmoitus/päätös tulee, poliisin voi kutsua hätiin. Sitä ennen voit vain puhua ja odotella että hän älyää lähteä.

      • mek

        Ainoa oikea tapa on että toinen avoparista ostaa asunnon kokonaan itselleen niin silloin sen saa se toinen ja ei avoliitostakaan voi toista häätää jos yhteiselämä ei suju kun kumpikin omistaa asunnon. Sama homma on avioliitossakin ja jos muuten ei päästä sopuun niin oikeus päättää kumpi jää asuntoon ennen sen myymistä. Siinä lain mukaan saa kumpikin asua siihen saakka kun saatte asunnon myytyä ja se siitä.
        Yhtälialla mihellä on oikeus jäädä oman lapsen kanssa asuntoon asumaan.


      • Ei se ihan noin mene
        mek kirjoitti:

        Ainoa oikea tapa on että toinen avoparista ostaa asunnon kokonaan itselleen niin silloin sen saa se toinen ja ei avoliitostakaan voi toista häätää jos yhteiselämä ei suju kun kumpikin omistaa asunnon. Sama homma on avioliitossakin ja jos muuten ei päästä sopuun niin oikeus päättää kumpi jää asuntoon ennen sen myymistä. Siinä lain mukaan saa kumpikin asua siihen saakka kun saatte asunnon myytyä ja se siitä.
        Yhtälialla mihellä on oikeus jäädä oman lapsen kanssa asuntoon asumaan.

        Asunto on tottakai eron tullessa laitettava myyntiin, että kumpikin osapuoli saa osuutensa, koska asunto on molempien nimissä ja molempien omaisuutta.

        Toisella on sitten mahdollisuus lunastaa toisen osuus itselleen ja maksaa hyvitys jos haluaa jäädä ko. omistusasuntoon. eli ostaa asunto itselleen ikiomaksi.

        Ei hyvänen aika niin, että häädetään tuo toinen osapuoli ulos kun ei "itse älyä lähteä" ja jätetään kylmästi tyhjän päälle. ja joku vielä ehdotti että poliisitkin voi soittaa jos tällä tavoin häädetty osapuoli käy hankalaksi.

        Ei omasta kodistaan ihmistä noin vain häädetä.

        Ei voi kun ihmetellä ihmisiä.


    • raakaakka

      Tervemenoa vaan oikeusaputoimistoon. ' Asiat vaan ei mene niin kuin ed. väittää. n,m,, toimiston asiakas

      Ne voi ehdottaa noita asioita miehelle jos pitää puolensa niin ei kukaan häädä ennen oikeudenkäyntiä.

      • juriidisesti

        No sitten kalleimman kautta eli oikeuden päätöksellä. Mutta asia ei siitä muutu, juridisesti tarvitsevuusperiaatteen mukaan yhteiseen kotiin saa jäädä äiti lapsineen, tässä tapauksessahan on mahdotonta että isä plus lapset lähihuoltajana jäisivät. Vanhempi lapsihan ei ole ko. avomiehen.
        Lähisukulaiseni on juristi ja toiminut lastensuojelun päällikkönä, että ei tämä ole mutumielipide vaan ns. "fakta homma".


    • raaka akka 14

      fakta homma vaan ei pelaa joka oikeudessa. onneksi.

      On olemassa tuomareita jotka osaa katsoa myös lailliset edellytykset kuka omistaa ja mitä on maksanut omaisuudesta jonka omistaa jonkun kanssa joka haluaa sinut yhtäkkiä ulos omistamastasi talosta.
      Lapset ja äiti saa kyllä katon päälle käy oikeudessa miten vaan mutta veikkaan vuokra kattoa ja kehoitusta laitaa omaisuus jakoon.
      Pitäisi olla niin räikeesti varaton rouva kotirouvana monta vuotta vastaan firman omistaja mies että tuo dilemma miehen potkimisesti omistamstaan talosta toteutuu. Nainen yritä ensin sopia miehen kanssa nuo asiat koska oikeudessa asiat käsittämättömästi aina muuttuu niin että jokainen kärsii ja asianajaja vaan kuittaa palkkiot.

    • muutto

      Minä pakkasin omat tavarani ja muutin. Niin se meni, ei siinä miehen tarvinnut mihinkään muuttaa yhteisestä asunnosta. EI toista voi vaatia muuttamaan jos itse haluaa eron. Eli hommaa asunto ja muuta, niin helppoa se on.

    • 324423333333

      Jos kerta haluat lähteä hetkeksi erilleen, niin pakkaat tavarat ja muutat hetkeksi muualle.

      Turha sitä miestä on komennella, koska SINÄ haluat ja vedota sitten lapsiin.

      Ei ne lapset kärsi, kunhan niitä ei riitojen keskelle tuo ja tilanteet kerrotaan heille, eikä jätetä heitä tiedottomaan varjotilaan, jolloin he luovat omia syitä tilanteelle ja silloin he todella kärsivät.

      Loppujen lopuksi sinähän se olet, joka erota haluu, joten mielestäni sinun myös kuuluu olla se, joka muuttaa muualle niitä tunteitaan kuuntelemaan.

    • Raha-asiat

      Täytyy muistaa asiassa myös raha-asiat. Eli toisen kämpän hankkia joutuu vuokran lisäksi maksamaan yhteisestä asunnosta osansa lainasta, koroista ja yhtiövastikkeesta. Siis mikäli asuntoon jäävä ei osta asuntoa, hän ei ole velvollinen maksamaan lainaa ja sen kuluja. Ja mikäli hän ei suostu maksamaan yhtiövastiketta vaikka asuukin yksin asunnossa, niin lähtijähän sen joutuu maksamaan. Avioeroissa taas on käytännö ositus, avoerossa ei kait ole?

      http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-1288337210327.html

      • Oikeutta

        Ei se ihan noin mene, se joka jää asumaan joutuu maksamaan poismuuttaneelle osapuolelle asumiskorvausta. Tuosta on KKO tehnyt ennakkopäätöksenkin vuonna 2000.

        Mutta yhtä kaikki, minustakin se joka haluaa erota kerää kamansa ja muuttaa pois. Niin tein itsekin.


    • hullu akka

      kuulostaa siltä että pöpi päässyt valloilleen. Miehen ei tartte mihinkään lähteä kun ei ole sitä teidän suhteessa haluamassakaan. Itse joudut lähtemään mikäli jonkun joutuu lähtemään. Taidat olla myös jakautunut persoona? käy terapiassa päätä ensin selvittämässä

    • surkea ap akka

      -----------tuo iltasanomien linkki kertoo avioerosta. Kun kyseessä on avoliitto on juridisesti samanarvoisia kumpikin jos omistavat 50/50. Nainen ei siis pysty oman lapsen tuella ketään potkimaan pois. Miehellähän on myös lapsi. Mihin sen painotus ap. unohtui.

      tilanne on sellainen joka kärsii se lähtee. Ihan dilleä kuvitella että nuorimman lapsen mukaan talo jer

      • Raha-asiat jatkuu..

        Jep! Yritin tuossa Raha-asiat- viestissäni kysyä miten avoerossa asia menee? "Avioeroissa taas on käytännö ositus, avoerossa ei kait ole?"

        Itselläni ainakin meinasi tulla tiukka tilanne. Ex ei suostunut myymään asuntoa, ei ostamaan sitä eikä maksamaan kuluja. Olisi halunnut kyllä asua siitä (mieluiten ilman minua). Onneksi asia saatiin ratkaistua, loppujen lopuksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe