Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä on Jäärä? Kuka on kaveri?

Au Rinkikuningas

Olympiajoukkueen tiedottaja Mika Noronen sanoi: "Niitä vahditaan kuin kettu jäärää", (HS 21.2.) Tarkoitti viinaksia olympiakylässä. Jäärähän on pieni hyönteinen, joka ei kuulu ketun ruokavzlioon ollenkaan, joten mitä tämä ilmeisesti urheiluslangiin kuuluva termi tarkoittaa tässä yhteydessä
En löytänyt mistään KVG-tyyppisestä etsimestäni huolimatta vastausta, joten, somebody help me.

Ja toinen kysymys: jääkiekossa aina haastattelussa pelaajat sanovat jotain tyyliin että "kaveri oli tänään parempi" tai "kaveri vaan teki nyt enemmän maaleja". Ymmärtääkseni tässä aina viitataana vastustajajoukkueeseen.

Toisaalta YLE:n selostajat sanovat esim. Suomen maalivahdin tehdessä loistotorjunnan, että "kaveri pelasti taas Suomen tästäkin alivoimatilanteesta" jne, yms.

Eli onko kaikki siellä kaukalossa toistensa kavereita? Ja jos on, miksi ne sitten tappelee ja riitelee ja yrittää viedä kaverinlta kiekon lavasta?

Itse en ainakaan haluaisi moisia kavereita, jotka luistellessani muiden kavereiden kanssa kaataisivat minut ja veisivät kiekon, jota tosissani yritän kuljettaa. Paskoja kavereita.

Hyvä, että Suomi hävisi Ruotsille, siellä vänner tarkoittaa oikeasti jotain. Vai sanoivatko suomalaiset sodassakin että siellä taas tapettiin kavereita ja sitten kaverit tappoivat meitä ja lopulta hävittiin. Näinhän se menee jääkiekossakin.

PS: Lopulta hävitään. Kuen tänään.

1

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+14

      Minä taas ihmettelen aina ja joka kerta jääkiekkoilijoita haastatellessa on vastaukset samoja. "Pelataan omaa peliä ja ei lähdetä vastustajan hötkyilyyn mukaan"
      Jumalavita omaa peliähän lähetään joka peliin pelaamaan. Joukkoeen petturihan se sellainen olis joka alkais naapurin peliä pelaamaan eli olisi susi lammasten vaatteissa. ...ttu mitä idiootti kommentteja! Vois joskus jo vaihtaa sen saman levyn noiden jääkiekkoilijoiden suusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe