Ärsyttää uimahallissa

ex-kuntouimari

Se ärsyttää ylikaiken kun suomessa ei ole nopeammille kuntouimareille omaa rataa suurimmassa osassa uimahalleista. Taino jossain saattaa olla nimettynä nopeampien rata, mutta kulttuuri on se että siellä ui usein niitä hitaimpiakin uimareita. Niin hitaita, että suurin osa kuntouimareidenkin radalla olevista menee nopeampaa.

Ja sitten päätyssähän ei voi päästää ohi, kun se vaatii n. 2 sekunnin pysähtymisen. Pitää varata kaikin keinoin koko pääty ja estää toisen ohi päästäminen.

Toista se oli ausseissa kun uimavalvojat tuli sanomaan ja ohjasivat oikean nopeuksiselle radalla, jos uit radalla väärällä tahdilla...

4

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kloori Hallelujaa

      Onhan tää ongelma, eri tahtiin liikkuvat ihmiset. Toimisko tässä kirjoittamattomat säännöt, jotka voisi kyllä painaa johonkin ohjeiksikin näitä tapauksia varten? Eli semmoset, että nopealla radalla nopein määrää tahdin, ja hitaalla radalla hitain. Muut voisivat mennä keskellä, jotka ei halua uida hampaat irvessä eikä mennä mummovauhtia.

      Eli meillä Turussa on ratoja hitaille uimareille, kuntouimareille ja nopeille uimareille. Lisäksi on 25m allas ihan vaan kenelle vaan kuntouintiin. Siellä yleensä löytyy vapaa rata ihan itselle, ainakin tiettyihin aikoihin. Uimaseurat kaappaa välillä kyllä puoli hallia, mikä sekin vie muilta tilan. Pakkaa ärsyttämään meikäläistä eniten ne vesijuoksuradalla mateluvauhtia koiraa uivat juoruakat ja -ukot, jotka tukkii radat.

      • huohh2

        Mua kans ärsyttää ne vesijuoksija-juoruilijat. Selkeesti on sanottu että mennää peräkkäin, niin siellä rivissä ollaan eikä pääse ohi. Kun mainitset asiasta niin hyvä etteivät päälle käy.


    • Suopeutta...

      Mua ärsyttää kun yritän , kerrankin/vihdoinkin opetella uimaan , niin 1 uimari tuli huomauttamaan, että olen tiellä!! Missäs sitä opetellaan uimaan ellei uimahallisssa?.? Ei niitten juoksijamummojen seassa voi uida, siellähän pitää juosta.. Miksi tämä uimari ei mennut keskiradoille jos niin hyvä jo oli? Minun pakko saada välillä laidasta kiinni, jalkakin juuri leikattiin enkä senkään puolesta voi keskiradalla uida.. Ei meistä kaikki ole uimaopetusta saanut koskaan..
      Laittakaa 1 rata uimaan opettelijoille, nii uskaltaa joku muukin aikuinen kuin minä tulla opetteleen uimaan. . Uiminen on kivaa mutta eihän trumpetinsoittoakaan heti voi oppia, niin kuin ei uimistakaan... Itseasiassa olen itsestäni ylpeä, koska vesipelkoni on väistynyt ja jaksan uida yli 10m kerralla... Sympatiseeratkaa nyt uikkikset meitä hitaampia ja opettelijoita ja siirtykää keskiradoille jos on kiirus... Ja ohihan pääsee aina..

      • Jatka vain uimista ja jätä urputtajat omaan arvoonsa!

        Jos hallissa on kyltit nopeille / hitaille uimareille, niin niitä kannattaa noudattaa. Muuten tosiaan ensisijaisesti valinta nopeuden mukaan. Tämä ei tietysti aina järjesty täysin itsestään, eli jos hallissa on ennestään joka radalla nopeampi tai joka radalla hitaampi uimari, niin sitten jonkin aikaa on puikkelehdittava, ennen kuin mahdollisesti tajutaan järjestäytyä fiksummin. Mutta jos on tilanne, jossa toisella radalla on muutama rintauimaria ja toisella radalla on pari vapaauimaria (vähemmän kuin rintauimareita), niin hitaalla uimarilla on todennäköisesti paremmin tilaa rintauimareiden seassa - jos pystyy pitämään saman uintinopeuden, niin kenenkään ei tarvitse ohittaa. Nopeamman uimarin kanssa radalla taas tulee ohittelua, tai siinä tapauksessa että vastaantulevalla kaistalla on joku tulossa, niin sitten jalkapohjien haistelua sillä aikaa, että ohitustilaa tulee..

        Pään aukominen asiasta puoleen tai toiseen ei tietysti ole mitenkään fiksua, mutta sovinnollisesti jos satutaan yhtä aikaa päähän asiaan voi ehdottaa tietysti korjausta ("mitä jos me menisimme samalle radalle ja te tulisitte tähän radalle, niin uintinopeudet sattuisivat paremmin yhteen"). Mikäli radalla on vain kaksi uimaria, voidaan myös ehdottaa radan jakamista kahtia (toinen uimari koko ajan toisella puolella rataa ja toinen toisella puolella), jolloin ohittamiselta vältytään. Mikäli radalla on kolme uimaria tai enemmän, niin silloin on tietysti välttämätöntä siirtyä oikeanpuoleiseen liikenteeseen. (Itselläni riippuu vähän tilanteesta miten toimin - jos ohitustilaa on, niin saatan jatkaa vapaauinnin uimista vaikka radalla on rauhallisempaa vauhtia uivia, mutta muussa tilanteessa ratojen vapautumista odotellessa siirryn esim. uimaan pelkästään potkuilla. Radanvaihtoa tosin harkitsen yleensä vain ns. sarjojen välissä, eli pyrin uimaan tietyn kokonaisuuden ja sen jälkeen katson, josko olisi fiksumpaa järjestäytyä toisella tapaa.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe