Kuinka taistella pahan hyökkäystä vastaan?

....................

Pari kuukautta sitten minulla oli kolmen vuorokauden ajan suuri kiusaus tehdä syntiä. Tarkemmin ottaen minulle avautui mahdollisuus maksaa eräs vuosientakainen paha teko takaisin eli kostaa, maksaa potut pottuina.

Pahantekijäni teki tekonsa tahallisesti eikä ole osoittanut siitä katumusta eikä ole pyytänyt anteeksi tms. Elämääni on jäänyt pysyvää haittaa hänen teostaan.

Olin hyvin lähellä toteuttaa koston. Oikeudenjanoni riehui sisimmässäni kuin hirmumyrsky, mutta taistelin yhtä raivoisasti vastaan. Voitin taistelun sillä erää. Oikeudenjanoni väistyi ja onnistuin painamaan ajatuksen jäihin. En kostanut.

Pelkään kauheasti, että pahan hyökkäys toistuu. Pidän sitä todennäköisenä. Pelkään niitä tunteita, kun ne ovat niin repiviä ja raastavia.

Onko olemassa jotain neuvoja, jotain kirjaa, jotain raamatunkohtaa tms, josta voisi olla apua, jos joudun vielä samanlaiseen tilanteeseen? Mikä tahansa käy.

15

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PSALMIT 42
      1. Veisuunjohtajalle; koorahilaisten mietevirsi.

      2. Niinkuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala.
      3. Minun sieluni janoo Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan minä tulla Jumalan kasvojen eteen?
      4. Kyyneleeni ovat minun ruokani päivin ja öin, kun minulle joka päivä sanotaan: "Missä on sinun Jumalasi?"
      5. Näitä minä muistelen ja vuodatan sydämeni: minä kuljin väentungoksessa, astuin sen kanssa Jumalan huoneeseen riemun ja kiitoksen raikuessa juhlivasta joukosta.
      6. Miksi murehdit, minun sieluni, ja olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan häntä kiittää hänen kasvojensa avusta.
      7. Minun Jumalani, minun sieluni on murheellinen minussa, sentähden minä muistan sinua Jordanin maalla, Hermonin kukkuloilla ja Misarin vuorella.
      8. Sinun koskiesi pauhussa syvyys syvyydelle huutaa, kaikki sinun kuohusi ja aaltosi käyvät minun ylitseni.
      9. Päivällä Herra säätää armonsa, ja yöllä minä hänelle veisaan ja rukoilen elämäni Jumalaa.
      10. Minä sanon Jumalalle, kalliolleni: "Miksi olet minut unhottanut? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana?"
      11. Minun luitani jäytää, kun viholliseni minua häpäisevät, sanoen minulle kaiken päivää: "Missä on sinun Jumalasi?"
      12. Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.

    • Ainako anteeksi?

      Samanlaisessa tilanteessa täälläkin. Ja mulla olisi myös mahdollisuus kostaa. Hänen tekojensa seuraukset ovat elämässäni näkyvissä koko loppuelämäni. Eikä ne ole mitään "pikkujuttuja".

      Yritän ajatella niin, että vain luuserit kostavat. Minä luotan siihen Raamatun sanaan, jossa sanotaan, että älkää te kostako, vaan jättäkää sijaa Jumalan vihalle. Myönnän auliisti sen, että muistutan tästä asiasta Jumalaa aika ajoin.

      Mua on lisäksi auttanut aikoinaan lukemani kirja Ainako anteeksi (Valtavaara). Sen perusteella olen nyt ottanut tähän luonnehäiriöiseen ihmiseen selvän pesäeron. Minulla on oikeus ja velvollisuus suojella itseäni. Vaikka YRITÄN antaa anteeksi (ainakin haluan sitä), niin ei minun tarvitse, enkä voikaan unohtaa kärsimääni pahaa.

      • ap.

        "Mua on lisäksi auttanut aikoinaan lukemani kirja Ainako anteeksi (Valtavaara)."

        Täytyy katsoa, löytyisikö tuo kirja kaupunkini kirjastosta.

        Itseäni auttaa jonkin verran sekin, että muistutan itseäni omasta syntisyydestäni ja siitä, miten paljon itse olen saanut Jumalalta anteeksi. Se ikään kuin vie polttavimman terän pois oikeudenjanostani, tai rumemmin sanottuna kostonhimostani. Oman syntisyyteni muistaminen palauttaa suhteellisuudentajuani, kun tunteet myllertävät.

        Kyllä evankeliumi on ihmeellinen lääke. Sitä kun "meditoi", selviää suuristakin vaikeuksista.


    • ap.

      "10. Minä sanon Jumalalle, kalliolleni: "Miksi olet minut unhottanut? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana?""

      Samastuttavaa tekstiä. Nämä vääryyden ja koston ym. tunteet ja ajatukset ovat aina olleet ihmiskunnan ongelmana. Maailmassa on aina ollut ihmisiä, jotka ovat olleet vääryyden uhreja sekä myös tekijöitä.

      Yksi raamatun vahvistava ominaisuus on, että se kohottaa perspektiiviä korkeammalle, niin että näkee, kuinka ihmissukupolvet vuosituhannesta toiseen kamppailevat samojen asioiden kanssa. Ja aina on ollut niitä, jotka luovuttavat ja jotka antautuvat vihalle. He ajattelevat, että tuskin mitään Jumalaa ja lopullista tuomiota edes on olemassa, parempi ns. ottaa oikeus omiin käsiin tässä ajassa.

      Ja sitten ovat ne, joissa usko voittaa ja jotka kenties pääsevät jo tämän elämän aikana niin lähelle Jumalaa, että rukoilevat anteeksiantoa itsensä lisäksi myös niille pahantekijöilleen.

      Haluaisin olla uskossani niin vahva. Sen kuitenkin tiedän, että jokainen voitettu taistelu vahvistaa uskoa.

      • profetta

        Herrani Jeesus Kristus Jumalan Poika anon sinulta sinun nimessäsi,anna minulle voimaa antaa anteeksi lähimmäiselleni joka on minulle murhetta tuottanut ja poista tämän ihmisen teot minua kohtaan ajatuksistani.Niinkuin sinäkin olet minun syntiin anteeksi antanut ja niitä ei enää muistella.Niin anna minulle sama mieli ja ajatus lähimmäisiäni kohtaan niinkuin sinulla on minua kohtaan aamen.


    • Isä meidän -rukouksen sanoin;

      "Älkääkä tuomiko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan."

      Sekä;

      "Älkää maksako kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää siihen, mikä on hyvää kaikkien silmissä." ( Roomalaiskirje )

    • mooses04

      joo mutta joskus se ei vaan auta toisen posken kääntäminen.jumalahan kehottaa myös raamatussa puolustautumaan,meillä on lupa puolustaa itseämme silloin kun pahasta koituu meille haittaa.jeesus ei milloinkaan sanonut että rakasta lähimmäistäsi ja vihaa itseäsi,vaan rakasta lähimmäistä niinkuin itseäsi.meillä on jeesuksen lupa rakastaa ja suojella itseämme.

      • capiche

        Raamattu opettaa: mikäli mahdollista, ja se teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Aina se ei riipu meistä.

        Ei kristityn tarvitse sellaisissa tilanteissa ovimatoksi ryhtyä. Saa puolustaa laillisia oikeuksiaan ja pitää asiallisesti huolta omista rajoistaan. Sekä ottaa etäisyyttä niihin, joiden kanssa rakentava yhteiselo ei vaan onnistu.

        Kehotus toisen posken kääntämiseen tarkoittaa, ettei pidä antaa takaisin samalla mitalla tai kostaa.


    • strange_world

      Todellisuuden raadollisuus, sitä on vaikea käsittää.
      Sellainen tekee surulliseksi, se voi ahdistaa ja aiheuttaa pelkoa.
      Todellisuutta on myös kait se, että kukaan ei taitaisi välittää, ei ainakaan tarpeeksi, puolustaakseen. Sellainen taho kuin Jumalakaan ei taitaisi auttaa. olen pahoillani, mutta niin se on.

      Kun olin joskus nuorempi, sitä lamaantui, ihan totaalisesti, mutta sisälle sisimpään kaikesta jäi möykky, yritti sulkea pahan olon jonnekin, turruttaa, kaiken kohtaaminen tuntui pelottavalta, oli helpompi luovuttaa, se luovuttaminen kasvatti itseinhoa.

      Joskus pyrkii etsimään syitä miksi joku tekee niinkuin tekee, mutta onko millekään mitään perusteltua syytä, en tiedä, ehkä tekijät kokevat oikeudekseen, vaikkei asioille olisi oikeutta tai kohtuutta.

      • capiche

        "Joskus pyrkii etsimään syitä miksi joku tekee niinkuin tekee, mutta onko millekään mitään perusteltua syytä, en tiedä, ehkä tekijät kokevat oikeudekseen, vaikkei asioille olisi oikeutta tai kohtuutta."

        Rikkinäiset ihmiset rikkovat muita, koska eivät muuta osaa. Se johtaa pahan kierteeseen maailmassa. Meidän jokaisen on katkaistava kierre omalla kohdallamme, ettemme purkaisi omaa rikkinäisyyttämme ja pahaa oloamme muihin.

        Möykyt on purettava, ennen kuin niistä voi vapautua. Tiedän kokemuksesta, että Jumalan edessä raskaitakin kokemuksia ja tunteita voi tarkastella turvallisin mielin.


    • toinenpuolitotuutta

      Tavallaan ymmärrän tunteesi.
      En tiennyt, että joku voisi kantaa niin paljon vihaa. Ehkä olin ymmärtämätön, satutin ja loukkasin toista. En arvostanut tarpeeksi.
      Toivon, että hän kokisi saaneensa vihdoin "tasoittaa tilinsä", ehkä se on tuonut hänelle rauhan.

      Toivottavasti aloittaja sai myös rauhan, ilman kostoa.

    • pahavoitetaanhyvällä

      Jeesuksen kautta vaikuttava rakkaus on se, mikä mahdollistaa tällaisten tilanteiden ratkeamisen. Toki saamme ja pitääkin itseään ja vaikkapa lapsiaan puolustaa, mutta riippuu aina tekijän teoista tai siitä, mitä ja kuka jollekin on paljon pahaa tehnyt.
      Meillähän on maallinenkin laki olemassa ja tekijän voi saattaa edesvastuuseen, mikäli se on mahdollista.
      Pahaan ei koskaan tehoa paha, vaan hyvä. Herra sanoo Sanassaan, ettemme saa muistella kärsimäämme pahaa. Silti asia on omassa mielessä ja käytännössä hyvä käydä läpi, että siitä pääsee yli. Onneksi aloittaja on uskossa, sillä muutoinhan olisit langennut tekemään kostosi ja et varmaan nyt olisi kovin ylpeä itsestäsi, kun olisit tehnyt yhtä pahoja asioita, kuin sinulle tekijä on tehnyt. Olisit siis samanlainen kuin hän on, vaikka ainoa mitään peräät, on oikeus. Tutki Sanan kautta itseäsi ja mieti, kuinka Jumala sinua itseäsi puhuttelee tässä asiassasi. Siitä tiedät, voitko enää asioille Herran tahtomalla tavalla mitään tehdä vai voitko rauhassa odottaa, että Jumala itse tulee sinun Puolustajaksesi, kuten Hän Sanassaan lupaa.
      Elä sinä itse oikein ja Sanan vaatimalla tavalla, niin Herra sinunkin asiasi ajallaan ja tavallaan ratkaisee. Ole siunattu asiassasi!
      Muista, että me jokainen vastaamme lopulta teoistamme Jumalalle ja silloin sinulla on se helpompi osuus, kun omatuntosi on puhdas : )

    • capiche

      Room. 12:19 "Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra."

      Kaikissa kiusauksissa kyse on valinnasta. Haluatko elää oikeamielisesti ja luottaa että Jumalalla on loppupeleissä homma hallussa? Vai pyritkö hakemaan synnistä lyhytaikaista nautintoa, joka johtaa vain pahaan oloon?

      Jokainen kristitty joutuu varmasti käymään läpi tämänkin kiusauksen. Minäkin olen sen tehnyt. Jälkeenpäin tajusin, että anteeksianto on oikeastaan paras "kosto". Sillä se katkaisee emotionaalisen siteen siihen, joka on vahingoittanut sinua. Kun taas koston hautominen pitää sinut ikuisesti kiinni tässä henkilössä.


      Negatiivisia tunteita ei pidä pelätä. Ne kannattaa käydä läpi, vaikka ne ovatkin tuskallisia. Ne on tunnustettava Jumalan edessä, muutoin niistä ei voi vapautua. Vapauteen Kristus vapautti meidät, älkäämme näissäkään asioissa jääkö orjuuteen.

    • Kristinuskonharhaisena sinun tulee muistaa poskien punoittaessa litsareista kääntää perskannikat pieksemistä varten sekä rasvata takamus tummelilla penetraatiota varten.

    • Kun annat Jeesus taistella niin tulee hyvä jälki !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe