Mille alalle ei kannata kouluttautua??

mitä varoaaa

Mikä on kamalin työ mitä on ja mistä sinulla on kokemusta, eli mille allalle ei kannata kouluttautua??
En puhu nyt likaisesta yms työstä vaan missä esim. voi sairastua burnouttiin....

26

4881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghgmn

      Missä tahansa voi varmaan sairastua burnouttiin. Luulisin että se on siitä sairastujasta enemmän kiinni kuin työstä, jos nyt ei jossain ole olemassa työpaikkaa jossa ei ole kertakaikkiaan mitään tekemistä eikä voi ikinä ollakaan vaikka väki vähenisikin. Jonkinlainen työpaikka jossa siis on jokin läsnäolopakko vaikka mitään ei tapahdu?

      Kamalinta on yleisesti ottaen ihmiset. Kannattaa valita ala jossa ei tarvitse olla kovin paljon ihmisten kanssa tekemisissä.

    • nuuska4

      Burnouttiin voi sairastua missä ammatissa tahansa. Siivoustyö on kyllä sellainen minkä aion mainita koska työ on rankkaa ja yksitoikkoista. Useimmiten yksin työskentelyä. Siivousalalla töitä on kyllä niin paljon kuin vain haluaa tehdä mutta itsellä ainakin näin pitkän kokemuksen jälkeen kyllästyttää koko työ. Joka päivä samat hommat. Kysymyksesi on aika vaikea koska emme tunne sinua joten emme myöskään voi tietää millainen tyyppi olet että mikä työ passaa ja mikä ei. Sinun kannattaa miettiä haluatko työskennellä ihmisten parissa vai yksin, pidätkö vaihtuvista työympäristöistä vai samassa paikassa olemisesta, haluatko työltäsi muutakin kuin vain rutiinia täynnä olevat päivät. Niin voit lähteä purkamaan mitä alaa kannattaa harkita.

      • kaikkeesitälukee

        Siivoustyö ei ole kehnoa. Sen voi jättää kun kohteet on tehty. Yksitoikkoisuuskin on kiinni, miten työt firman tekijöille annetaan. Jos pelkkää rapun rapun rappua, niin hyytyy vaikka mikä- kun vain kone juoksee ylös ja tulee mopaten alas lähes 8 h pv aina vaan.
        Oma työnantaja on ihan viisas. Työt on annettu tiimille, joka jakaa ne keskenään, järkevyysperiaattein. Jokainen saa tehdä- mutta vähemmänkin saa välillä tehdä- se on sitten, minkä verran tunteja kk tarttee... Terveisiä vaan pomoille, jotka on viisaita. Heiltä vähä väki ei karkaile helposti.


    • Kamala kassatyö

      Kaupan kassatyö on sieltä kamalimmasta päästä! Tavaraa kulkee noin 4000 kg (kuulemma) päivässä kassalinjan läpi, työasentosi on mahdollisimman epäergonominen, kuuntelet skannerin piippausta ja asiakkaitten valitusta. Työ on äärimmäisen yksitoikkoista, työssä et opi mitään ja työsi arvostus on maanraossa. Johan on burnoutille hyvät ainekset!

      Palkka on surkea, työajat ovat ikävät ja viikkotyötunnit silputaan muutaman tunnin pätkiksi. Esim. 30 työtuntia viikossa jaetaan kuudelle päivälle; Olet töissä 6 päivää ja saat yhden vapaapäivän! Naurettavaa!.

      Kaupassa on töissä opiskelijoita, jotka tekevät pari vuoroa viikossa opintojen ohessa. Toinen ryhmä ovat kouluttamattomat, jotka eivät pääse muualle töihin. Kouluttautua ei juuri tarvitse, kauppaan pääsee töihin ilman koulutusta. Haku on jatkuvasti päällä, koska suurin osa kassoista ja myyjistä saa tarpeekseen hanttihommasta lyhyen kokeilun jälkeen.

    • 10+2

      Joo varmaan kassatyöstä en tykkäisi ollenkaan, mielummin kyhjötän toimistossa näytön edessä missä ei kukaan asiakas ole vaivaamassa ja sanon kaksi sanaa koko päivän aikana, huomenta, huomiseen.

      Mutta sanoisin että lähihoitaja sairaala vuodeosasto on todella paha yhdistelmä, kokemusta löytyy 2kk, ne asiat mitä siellä sairaalassa näki ja teki olisin voinut jättää väliinkin..

    • ----------

      alkaa tuntua, että kaikki työ on nykyään kamalaa.

      olen työskennellyt kaupan kassalla. palkka oli ok kun tulee lisät, työ on niin tylsää ja puuduttavaa ja asiakkaat niin rasittavia.

      myös hyllyttäjän työ on fyysisesti rankkaa eikä lainkaan palkitsevaa.

      siivoojan työtä en edes harkitsisi

      ravintola-ala on ihan hirveää, minimi palkka, euron iltalisät, surkeat tauot, liian vähän henkilökuntaa niinkuin kaupoissa, koska myyntitavoitteiden pitää aina olla korkeammat kuin edellisvuoden...

      lähihoitajan työ on raskasta ja alipalkattua

      tradenomiksi ei kannata opiskella, tuskin tulet koskaan työllistymään

      kannattaa varmaan kartoittaa omat mielenkiinnon kohteet ja suhteuttaa ne työllistymistodennäköisyyteen sillä alalla.

    • Ex-hoitaja

      HOITOALA.

      Jos on yhtään taipumusta kiltin ihmisen rooliin ym. marttyyrikompleksiin, ala ei missään nimessä kannata. Työilmapiirit alalla ovat jostain toisesta maailmasta. Huono palkka joka ei nouse, huonot lisät, usein 3-vuorotyötä, potilaat ja työkaverit vittuilee katkeruuttaan. Valtava vastuu, ja jotta ehtii tehdä oman osansa, joutuu juoksemaan tukka putkella pitkin päivää. Eikä sekään aina riitä.

      En tunne yhtäkään hoitoalan työntekijää, joka väittäisi nauttivansa työstään. Varmasti poikkeuksia on, mutta ei tuolla alalla ole suotta niin hyvä työllisyys.

      • vaippojenvaihtoa

        "ei tuolla alalla ole suotta niin hyvä työllisyys."

        Jep, se on kyllä huvittavaa kun lähihoitajista aina sanotaan että töitä riittää, no onko se mikään ihme kun työ on niin kamalaa paskaa että sitä ei kukaan haluaisi tehdä :D "töitä riittää" X_X


    • Asiakaspalvelu pahin

      Asiakaspalvelutyö on ihan pahimmasta päästä! Varo kauppoja, kioskeja, huoltoasemia, lipunmyyntiä yms. matalapalkkaisia, naisvaltaisia töitä. Kaupassa osa asiakkaista pitää myyjiä tyhminä ja toisen luokan kansalaisina.

      Pahimpia ovat naama norsun******* kulkevat valittajat, iäkkäämmät naiset ja elämäänsä kyllästyneet eläkelaiset. Kauppaan tullaan tarjouskahvipaketin perässä ja valitetaan myyjille katkerina omia ongelmia.

      Kioskissa ja huoltoasemalla pakkomyyt esim. suklaapatukoita tai Veikkauksen arpoja. Esimies kyttää, paljonko saat pakkomyytyä asiakkaille työvuorosi aikana.

      Asiakaspalvelutöissä on surkea palkka, työajat ovat kurjat ja mitään koulutusta ei ole. Joudut usein tekemään töitä ruuhkassa, koska henkilökuntaa on aivan liian vähän. Työntekijöillä on huomattavan paljon sairauslomia ja sairauslomalla olijoille ei saa sijaista. Vihaiset asiakkaat tuijottavat ja mulkoilevat jonossa. Jos katse voisi tappaa, niin se tekisi sen!!!

      Työturvallisuudessa on vakavia puutteita. Joissakin paikoissa on paljon yksintyöskentelyä, etenkin myöhäisilloissa. Kohtaat humalaisia, häiriintyneitä ja aggressiivisia asiakkaita. Työssä kohtaa näpistyksiä, varkauksia, ryöstönuhkaa ja henkistä väkivaltaa (nimittely, haistattelu, huorittelu, huutaminen, kiroaminen, valitus, esimiehelle kantelu jne).

      Joten kierrä kaukaa työt, joissa teet hanttihommaa asiakaspalvelussa!

    • Opettaja1

      Riippuu aika paljon persoonasta mistä työstä tykkää. Esimerkiksi opetustyö on aivan kamalaa jollei omaa narsistis-sadistis-masokistista persoonallisuutta.

      Oppilaat vittuilevat sekä hankaloitavat tahallaan omaa, sinun ja kaveriensa työtä. Vanhemmat eivät ymmärrä koulun arjesta mitään ja esittävät täysin epärealistisia vaatimuksia sekä uhkailevat. Kollegat ovat katkeria, kyynistyneitä ja juuttuvat epäolennaisuuksiin. Esimiehelläsi ei ole mitään johtamistaitoja ja hän on usein kyykytys- tai vallanhaluinen sadisti. Kunnan sivistystoimi pyrkii säästämään, lakkauttamaan toimesi ja tekemään sinusta työttömän.

      Sosiaaliselle, hyväsydämiselle ja herkälle ihmiselle opetusala on siis maanpäällinen helvetti. Edessä on auttamaton burn-out jos välität oppilaistasi tai haluat tehdä työsi hyvin. Toisaalta jos ei välitä muista ihmisistä tippaakaan, on työ oikein mukavaa. Lyhyet työpäivät ja pitkät lomat. Suosittelen.

    • Savinaamio

      Eli kerron alla olevassa omia henkilökohtaisia kokemuksiani metalli-alasta.

      Metallialaa kovasti parjataan ja onhan se totta, että väsyttäviä ne työt monesti on ja pienipalkkaista ja monin tavoin terveydelle haitallista. Vuorotöitä. Vanhat työntekijät puhuvat vain pahaa alasta ja alan töistä. Suurin osa alan työntekijöistä inhoaa töitään ja jos joku näyttää olevansa oikeasti innostunut tekemään töitä, niin luokan/työporukan Mikki Hiiri alkaa aukoa päätä ja muut katsoa kieroon, "että mikä mies kun ei edes tupakkaa polta"... Itse kouluttauduin metallialalle ja jo opettajista lähtien kaikki oli aivan kyllästyneitä koko alaan ja töihin. Opettaja sanoi haalaria orjan puvuksi ja töissäkin puhutaan vain kuinka onkaan paskoja hommia. Kun päivän kun tuijottelee koneeseen niin sama tuijottelu jatkuu kotonakin ja aivot on ihan jumissa. Aikoo koko ajan tehdä jotain, mutta aika vaan kuluu eikä teekään mitään.

      Toki poikkeuksiakin on ja voi alalla olla tyytyväinenkin, mutta innostunut ei kannata kyllä olla muiden nähden.

      • Haista

        Koneala ja kunnossapito se tehdasmiljöössä vasta vituttaa. Joka päivä korjata samoja romuja ja toisten rikkomia vempeleitä. Joo onhan se kiva kun menee rikki niin saa korjata ja on töitä mutta koita tehdä idiooteille laitteita jotka kestää ei se kiva tehdä samaa koko ajan. Ja aina saa kuulla vittuilua että et taaskaan saanut ladasta mersua. Oot tosi tärkeä, joo, aina kun kronaa tulis singahtaa auttamaan 24/7. Puhelin soi koko ajan.
        Omat lapseni opastan mieluummin toiselle alalle tuntuu että tässä ei pääse vanhenemaan


    • kjlihu

      Rakennusmaalari on karseeta. Ite alan opiskellut ja työskennellyt pari vuotta. Ei oo tosiaankaan samaa kun tv sisustus ohjelmissa, missä remonttimiehet tulee tekeemään "siistiä" remonttityötä.

      ... Ite oon joskus keskellä kesää 2-3 viikkoa hionut vaan seiniä ja kattoja. seitsemästä puol neljään. Siis hionut !

    • mikä ala kannattaa?

      up

    • hjkniik

      Sellainen ala, joka sopii sinulle. En osaa muuta neuvoa.

    • Nlpyt

      I sännöitsijän töitä en suosittele kenellekään, töitä aivan liikaa, mihinkään asioihin et pysty keskittymään kunnolla sen vuoksi että työnkuva on liian laaja. Työ on vaativaa mutta palkkaus liian pieni vastuuteen nähden. Työajat hankalat ja työviikon venyvät pitkiksi iltakokousten vuoksi, lisäksi saa asiakkailta kuulla aiheetonta narinaa vaikka hoitaisi työnsä kuinka hyvin. Alalla vaihtuvuus onkin suurta moni lopettaa vuoden tai kahden jälkeen kun huomaa että kaikki aika menee töissä eikä jää riittävästi aikaa perheelle tai harrastuksille. Burnoutit alalla eivät ole harvinaisia. Nuoria ala ei houkuttele, eikä ihme. Älä on täysin järjestäytymätön ja edunvalvonta puuttuu. Ylitöistä ei isännöitsijöille maksetaan vaikka isännöitsijä tekevät pahimmillaan jopa 60-70 tunnin työviikkoja. Ei ihme ettei moni kauan alalla viihdy. Itse olin alalla 7 vuotta kunnes sain tarpeekseni ja vaihdoin alaa. Nykyisessä työssä jää paremmin vapaa aikaa perheelle ja harrastuksille ja koko elämänlaatu on parempaa.

    • DharmaBum132

      I know a hell when I see one.

    • Lepsideowlwl

      Hoitoala, kukaan tuttu ei vielä ole sanonut koskaa, että viihtyisi töissä. Oma kokemus myös on kesätyöstä ja sen jälkeen tiessin etten ikinä halua opiskella alall.

    • orjatyö

      Kaikki suorittavan portaan työ on paskaa nykyään,aliarvostettua ja jatkuvaa kiirettä ja vailla minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa työkuormaansa.

      Älä ikinä tee paskahommia eli suorittavan portaan duunia varsinkaan jos työnantaja käyttää vuokrafirmaa.

      Orjan työpuku on nykyään haalarit.

      Et kai orjaksi syntynyt niin älä sitten orjaksi ryhdy,välttele näitä töitä koko ikäsi ja tee työsi tahallaan päin helvettiä niin pääset pois orjan hommista.

    • 5vuottariitti

      Metalliala! Savuista ja pölyistä hommaa huonolla palkalla.täyttä helvettiä.

    • ensuosittele

      Sairaanhoitaja, ei mitään hyvää

    • etsillee

      sanosin että vähissä on palikat varsinkaan jos puhutaan mihin kannattaa kouluttautua..on tämä sen verran sekasin tämä suomikin..jos keksii alan missei tarvitse olla paljon muitten ihmisten kanssa tekemisissä nin hyvä..asiakaspalvelussa ainakii huomaa miten paha ihmisillä on olla

      • Suomi.OLI.hyvä.maa

        Suomi OLI hyvä maa, nykyään tämä on pahoinvointivaltio.


    • Leipäntynyt

      Rupea työttömäksi niin voit kadehtia toisten vitutuksen aiheita

    • Töitäkaikille

      Seurakunta ala on kuoleva ala. Ihmiset eroo kirkosta ja harvempaa kiinnostaa. Isoissa kaupungeissa jo yli puolet eronneet kirkosta ja pikku paikat seuraa. Kohta kirkon verotus oikeus lopetetaan ja työt loppuu. Toki kirkon työ on osittain suojatyötä ja siellä on ehkä eniten työpahoinvointia. Pitäisikö lopettaa nämä paikat samantien?

      • HarvallaToimii

        Kirkko voi antaa toivoa toivottomille, mutta selväähän on että iso osa rahasta mitä siellä liikkuu, menee sellaisten erilaisten rakennelmien ylläpitämiseen, mitkä eivät mitenkään alkuperäiseen kristinuskon sanomaan liity. Eikä sekään huolella karsittu teos ja huolella väärintulkitut ja yksinkertaistetut opetukset kovin pitkälle kanna. Lähinnä siksi, millainen tulkinta on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe