Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ylitöitä ilman korvausta?

Rahatonna

Osaisiko joku neuvoa minua seuraavanlaisessa tilanteessa:

- minulla on sopimus, jossa tuntumääräksi viikkotasolla on määritelty 0-40 h
- käytännössä työskentelen vain pari kolme kertaa viikossa, tuo 40 h ei ikinä ylity
- minulla on kuitenkin ylipitkiä vuoroja, 12 - 14 h/pvä

Nyt on tullut kiistaa ylityökorvauksista. Työnantajan mukaan niitä ei tarvitse maksaa, koska tuo 40 h ei ylity. Omasta mielestäni taas ylitöitä tulisi tarkastella päiväkohtaisesti. Eikö ole laitonta teettää pitkää päivää ilman asianmukaista korvausta? Nyt saan siis vain yksinkertaisen tuntipalkan noilta pitkiltäkin päiviltä.

4

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin monesti

      Viikkotunneiksi on siis sopparissa määritelty 0-40h/viikko ja jos 40h/viikko ei kerran ylity, niin sillon sulla ei ole ylitöitä. Useilla aloilla tuo tarkastelujakso on esim 3-6vkoa, jolloin vaikkapa 3vk:n tuntimäärämaksimi on 120h ja jos 3vk:ssa tuntimäärä ei ylitä 120 tuntia, ei ole kyse ylitöistä....

    • sopimusasioista

      Pitkät vuorot ei ole ylityötä, jos jaksotunnit ei ylity, sittenkin johonkin rajaan asti puhutaan lisätyöstä, vain sen työaikalainsäädännön ns. täysiaikaisen viikon yli menevät tunnit on viikottaista ylityötä- tarkista nyt kumminkin työaikalakiasiat, älä minuun luota.
      Päivittäistä ylityötä voit tarkastella sitäkin, mutta alan tyehtosopimuksesta- sehän sinun pomollasikin pitäisi olla esillä että voit lueskella jos tarttet!

      Hyvä järjestely on pitää ihmisiä niin, ettei ylipitkiä vuoroja tarvitse teettää. oma ta pitää puolentoista ihmisen töille 2, kiireaikoina 2 tekee täyttä päivää, ei tartte kumpikaan uupua loppuun.
      Tauotus on kova sana pitkinä päiviä. Sovi että voit välillä irtautua, syömään ja vaikka vartin tirsoille. Kummasti virkistää- Minä teen noin, jos harvoin on ns. tuplapäivää.

    • Roti

      Onko laillista että Itella teettää ylityöt urakointina jotka menevät yli työajan mutta eivät näy työkirjanpidossa näkyvinä ylitöinä.eikö lainsäädännössä ole vuotuinen raja ylitöistä kuinka paljon saa tehdä ylitöitä ja eikö Itella toimi lakia rikkoen merkitsemällä ylityöt urakoinniksi jotka eivät näy työkirjanpidossa.

    • möhkiäinen

      Ylityön kiertyminen riippuu työaikamuodosta, joka on kirjoitettu työsopimukseen (noudatettavan työehtosopimuksen piirissä voi olla käytössä useampia työaikamuotoja).

      Mikäli sinun työsopimukseesi on kirjattu esimerkiksi jaksotyöaika, ei ylityön määritelmä täyty, jos tehty työaika ei ylitä 40h/vko.
      Mikäli taas kysymyksessä olisi esimerkiksi yleistyöaika, esimerkkisi mukaan ylityötä kiertyisi.

      Myös työvuorolista vaikuttaa asiaan, onko tunnit suunniteltu etukäteen työvuorolistalle, vai tulevatko nämä pitkät päivät "yllättäen". Tällöin kyse saattaa olla lisätyöstä, ei ylityöstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe