Ilman koulutusta Lontooseen töihin?

minävain27

Olen 20v miehen alku ja ystäväni kanssa olemme miettineet, että lähtisimme Lontooseen noin vuodeksi (tai pidemmäksikin aikaa, jos armeijasta C-paperit kumpikin saadaan polvien takia). Kaverini on valmistunut alaltaan pari vuotta sitten ja ollut töissäkin suunnilleen saman aikaa, mutta itse olen käynyt kaksoistutkinnossa vuoden ja sitten aikuislukiossa ilman mitään merkittävää menestystä. Opiskelu ei maistu ja siksi mietinkin että tälläinen irtiotto voisi olla paikallaan, koska halu oppia on suuri, mutta nykymeiningillä ei vain toimi.

Kysymykseni kuuluukin, että miten Lontoosta saisi töitä, jos Suomessa vain peruskoulun olisikin käynyt? Suomen kielen taito on ymmärtääkseni plussaa (joissakin paikoissa) ja englannin kielen taitoni on hyvä (tosin hieman ruosteessa, koska Suomessa 2 ihmistä, kenen kanssa sitä ikinä tulee puhuttua).

Ei varmasti helpoin vaihtoehto tämä ole tulevaisuuden kannalta, mutta olen vähän sitä mieltä, että liian helposti olen nyt teini-ikäni lasketellut läpi, jonka takia pitäisi itseään "hieman" haastaa. :)

3

245

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LivingInLondon

   Lontoossa työnsaanti on helppoa esim. kahviloissa ja pubeissa, mutta sitä kieltä pitää osata. Reippaalle ja sosiaalisen taidon omaaville se ei ole ongelma vaikkei kouluja olisi käynykkään. Täällä kaupan kassalle, mäkkäriin, ja muihin peruspalveluammatteihin pääsee helposti töihin ja ne ovat vähän "opiskelija" duuneja tai muuten vain maahanmuuttajien hommaa. Siinähän se kieli karttuu duunia tehdessä... Niitä customer service (puhelinmyyjä tai neuvoja) duuneja on myös täällä ja mainostetaan suomalaisille, mutta yleensä ne ovat aika huonoja ja kaukana keskustasta tai mistään järkevältä alueelta matkustaa. Voithan googlata niitä netistä (customer service, call centre ja Finnish hakusanoilla), mutta itse lähtisin pubiin tai kahvilaan duuniin. Näkee ihmisiä ja on vähän mukavampaa. CV on kaiken a ja ö, googlaa siihen neuvoja netistä sillä perus Suomi "vähättely, vaatimaton" CV ei kelpaa vaan taitojaan pitää kehua, vaikka olisivatkin kuinka vähäisiä :)

   MUTTA Täällä alkuun pääseminen ei ole halpaa ja aluksi tarvitset takuuvuokran (huoneeseen) joka voi vaihdella hyvinkin laajasti, mutta on yleensä kuukauden vuokran suuruinen. Jos sinulla ei ole parin kuukauden rahoja säästetty niin että pärjäät jos et heti saakaan töitä niin silloin on turha tyhjänpäälle lähteä. Lontoo ei ole herkkua rahattomalle. Itse säästäisin ainakin 2000e ennenkuin lähtisin tai etsisin työpaikan ennakkoon. Siitä puolet ainakin menee jo takuu vuokraan ja eka kuun vuokraan puhumattakaan jos joudut asumaan hostellissa (n. 20 yö) alussa. Matkakorttiin myös menee kevyesti satanen varsinkin jos asut kauempana keskustasta ja alussa myös viihteellä menee rahaa jonkin verran. Mielestäni on tyhmää olla Lontoossa ja venyttää pennejä käymättä missään, silloin sehän olisi sama kuin asua vaikka Hesassa ja olla tekemättä mitään kuvitellen olevansa ulkomailla.

   Työkuvioista vielä sen verran että sinun tulee hakea NI (National Insurance numero) täällä ja moneen asiaan tarvitaan vakkari osoite (esim. pankkitilin avaamiseen) joten kannattaa selvittää kuvioita todella paljon ennen kuin tänne pyyhkäiset. Enää ei nimittäin heru mitään apua ulkomaille jumiin jääneille suomalaisille ja tulee kotiinlähtö vilkkaasti.

   • hoohoohooo

    Kiiitos tästä tekstistä. Olen suunnitellut myös syksyllä lähteväni ja kaikki tieto etukäteen on hyvä kuulla. Tosin olen tulossa kesällä käymässä kaverini tykönä ja vähän hankkimassa tuntumaa kulttuuriin. Kiitos!!


  • Lontoo

   Facebookista löytyy sellainen ryhmä kuin "Finnish People Living in London". Paljon on huoneita ja muitakin vinkkejä tarjolla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   124
   2833
  2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   258
   1193
  3. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   101
   1191
  4. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   79
   1031
  5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   63
   973
  6. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   12
   970
  7. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   30
   926
  8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   43
   857
  9. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   40
   848
  10. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   42
   754
  Aihe