Ilman koulutusta Lontooseen töihin?

minävain27

Olen 20v miehen alku ja ystäväni kanssa olemme miettineet, että lähtisimme Lontooseen noin vuodeksi (tai pidemmäksikin aikaa, jos armeijasta C-paperit kumpikin saadaan polvien takia). Kaverini on valmistunut alaltaan pari vuotta sitten ja ollut töissäkin suunnilleen saman aikaa, mutta itse olen käynyt kaksoistutkinnossa vuoden ja sitten aikuislukiossa ilman mitään merkittävää menestystä. Opiskelu ei maistu ja siksi mietinkin että tälläinen irtiotto voisi olla paikallaan, koska halu oppia on suuri, mutta nykymeiningillä ei vain toimi.

Kysymykseni kuuluukin, että miten Lontoosta saisi töitä, jos Suomessa vain peruskoulun olisikin käynyt? Suomen kielen taito on ymmärtääkseni plussaa (joissakin paikoissa) ja englannin kielen taitoni on hyvä (tosin hieman ruosteessa, koska Suomessa 2 ihmistä, kenen kanssa sitä ikinä tulee puhuttua).

Ei varmasti helpoin vaihtoehto tämä ole tulevaisuuden kannalta, mutta olen vähän sitä mieltä, että liian helposti olen nyt teini-ikäni lasketellut läpi, jonka takia pitäisi itseään "hieman" haastaa. :)

3

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LivingInLondon

      Lontoossa työnsaanti on helppoa esim. kahviloissa ja pubeissa, mutta sitä kieltä pitää osata. Reippaalle ja sosiaalisen taidon omaaville se ei ole ongelma vaikkei kouluja olisi käynykkään. Täällä kaupan kassalle, mäkkäriin, ja muihin peruspalveluammatteihin pääsee helposti töihin ja ne ovat vähän "opiskelija" duuneja tai muuten vain maahanmuuttajien hommaa. Siinähän se kieli karttuu duunia tehdessä... Niitä customer service (puhelinmyyjä tai neuvoja) duuneja on myös täällä ja mainostetaan suomalaisille, mutta yleensä ne ovat aika huonoja ja kaukana keskustasta tai mistään järkevältä alueelta matkustaa. Voithan googlata niitä netistä (customer service, call centre ja Finnish hakusanoilla), mutta itse lähtisin pubiin tai kahvilaan duuniin. Näkee ihmisiä ja on vähän mukavampaa. CV on kaiken a ja ö, googlaa siihen neuvoja netistä sillä perus Suomi "vähättely, vaatimaton" CV ei kelpaa vaan taitojaan pitää kehua, vaikka olisivatkin kuinka vähäisiä :)

      MUTTA Täällä alkuun pääseminen ei ole halpaa ja aluksi tarvitset takuuvuokran (huoneeseen) joka voi vaihdella hyvinkin laajasti, mutta on yleensä kuukauden vuokran suuruinen. Jos sinulla ei ole parin kuukauden rahoja säästetty niin että pärjäät jos et heti saakaan töitä niin silloin on turha tyhjänpäälle lähteä. Lontoo ei ole herkkua rahattomalle. Itse säästäisin ainakin 2000e ennenkuin lähtisin tai etsisin työpaikan ennakkoon. Siitä puolet ainakin menee jo takuu vuokraan ja eka kuun vuokraan puhumattakaan jos joudut asumaan hostellissa (n. 20 yö) alussa. Matkakorttiin myös menee kevyesti satanen varsinkin jos asut kauempana keskustasta ja alussa myös viihteellä menee rahaa jonkin verran. Mielestäni on tyhmää olla Lontoossa ja venyttää pennejä käymättä missään, silloin sehän olisi sama kuin asua vaikka Hesassa ja olla tekemättä mitään kuvitellen olevansa ulkomailla.

      Työkuvioista vielä sen verran että sinun tulee hakea NI (National Insurance numero) täällä ja moneen asiaan tarvitaan vakkari osoite (esim. pankkitilin avaamiseen) joten kannattaa selvittää kuvioita todella paljon ennen kuin tänne pyyhkäiset. Enää ei nimittäin heru mitään apua ulkomaille jumiin jääneille suomalaisille ja tulee kotiinlähtö vilkkaasti.

      • hoohoohooo

        Kiiitos tästä tekstistä. Olen suunnitellut myös syksyllä lähteväni ja kaikki tieto etukäteen on hyvä kuulla. Tosin olen tulossa kesällä käymässä kaverini tykönä ja vähän hankkimassa tuntumaa kulttuuriin. Kiitos!!


    • Lontoo

      Facebookista löytyy sellainen ryhmä kuin "Finnish People Living in London". Paljon on huoneita ja muitakin vinkkejä tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tilaisuuden perunut yrittäjä Eira Maijala vahvistaa Ylelle, että hän ei halunnut, että hänen yrityks

      – Hän kertoi, että meille on varattu paikka jostain ihan muualta. Sitten hän kertoi, että se paikka on helvetti. Yrittä
      Maailman menoa
      78
      3846
    2. Mikä ampuminen illalla Kiuruvedellä?

      Huhu kertoo että oma äiti ammuttu autoon??? 😢
      Kiuruvesi
      51
      3300
    3. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      108
      3110
    4. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      108
      2434
    5. Pitopalvelu yrittäjä teki ainoan oikean ratkaisun .

      Emme saa suomea ja Haapajärven PIIRUAKAAN paremmaksi nostamalla moraalittomuuden edessä kädet pystyyn antautumisen ja
      Haapajärvi
      53
      1562
    6. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      80
      1486
    7. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      27
      1460
    8. Lapsuus 50-60 luvulla

      Oli ihanaa aikaa. Lapsi sai olla pieni pitkään. Ei joka tuutista työnnetty silmille ja korville Setaa ja muita sukupuoli
      Maailman menoa
      149
      1195
    9. Kari Kanala paljastaa - Papin työhön paluu Myyrästä vaati "nollauksen" ensin: "Pitää siinä..."

      Kari Kanala: ihminen, mies ja pappi. Kanala nähdään tänä syksynä tv:ssä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa sekä Myyrä-ki
      Suomalaiset julkkikset
      20
      1089
    10. Sinne eivät homot tule

      Että tälläistä käytöstä tällä kertaa. Saattoväki odotteli sateessa kun yrittäjä saarnaa herran nimessä homoja ja lesboja
      Luterilaisuus
      243
      1033
    Aihe