Millä perusteella valitsit kumppanisi?

peen haju

yn_rakkaus
Me emme mahda mitään kemialle - näin tiede selittää rakkauden
Rakkaudessa ihmisten käyttäytymistä ohjaa aivojen monimutkainen kemia.
Rakkaudessa ihmisten käyttäytymistä ohjaa aivojen monimutkainen kemia.
Julkaistu: 14.2.2014 6:00

Mikä herättää ihmisessä rakkauden, mikä sekoittaa pään ja mikä turvaa kestävän suhteen? Rakkauden kemialle me emme mahda mitään.
Seksuaalinen himo, ihastuminen, rakastuminen ja sen pohjalle rakentuva kiintymys palvelevat kehitysbiologian näkökulmasta ihmislajin kannalta keskeisintä asiaa: lisääntymistä ja edellytyksiä taata jälkeläisten kasvu pitkäkestoisen parisuhteen tarjoamissa turvallisissa olosuhteissa.

Ihmisen rakkauden merkitystä ja biologisia mekanismeja tutkineen yhdysvaltalaisen Rutgersin yliopiston biologisen antropologian tutkijaprofessorin Helen Fisherin mukaan rakkaus on jaettavissa kolmeen eri vaiheeseen: himoon eli eroottiseen rakkauteen, ihastumiseen eli romanttiseen rakkauteen ja kiintymykseen, joissa kussakin ihmisen toimintoja ohjaavat lukuisat eri hormonit.

Kiinnostuksen herääminen

Parinmuodostuksen alkuvaiheessa ja seksuaalisen kiinnostuksen heräämiseen vaikuttavat ulkonäköseikkojen, kehonkielen, käyttäytymisen ohella vahvasti myös aivojemme kemiaan vaikuttavat aistittavissa olevat hajut ja feromoneiksi kutsutut, vain nenän takaosassa, sierainten välissä sijaitsevan vomeronasaalielimen rekisteröimät hajusignaalit. Feromonit eivät ole tietoisesti aistittavissa.

Turun yliopistossa viime vuonna feromoneista väitellyt evoluutiobiologian dosentti, tohtori Markus J. Rantala tähdentää sekä aistittavissa olevien hajujen että feromonisignaalien tärkeyttä parinvalinnassa.

Näin tiede selittää; http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-1288652489471.html

– Naisille miehen haju on tärkein kriteeri parinvalinnassa. Epämielittävää hajua ei pysty kompensoimaan edes mukavalla luonteella tai edullisella ulkonäöllä, Miesten mielestä taas naisen haju ja ulkonäkö ovat yhtä tärkeitä, Rantala totesi Yle Uutisten haastattelussa.

Rantalan mukaan parinvalinnan kannalta on parempi, että ihmiset huolehtivat hygieniastaan, eivätkä ”peitä ominaishajuaan hajusteilla ja pyri miellyttämään niitä ihmisiä, jotka eivät kyseisestä ominaishajusta pidä”.

Minä se rakastuin Jean Paul Gaultier Le Male tuoksuun, jota mieheni silloin käytti. Tosin silloin hän oli hyvin hoidettu, ja huoliteltu. Avioon menon jälkeen hän sitten lakkasi hoitamasta itseään, ja rupsahti. Nykyinen tuoksu hänellä on jarruraidat kalsareissa, sekä iso maha, joka ei koukuta vaan toimii karkottajana.
Mikä sinut koukutti?

11

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miehestä

      Kiinostuksen herättäjänä on koko olemus, mutta vaistonvaraisesti olen huomannut, että takerrun katseella miehen kaulaan ja huuliin kokiessani hänet aistikkaaksi..myös leuka ja leukaperät on niitä aistikkaita alueita....aika hassua, mutta näin vaan on. Miehen rinta, pakarat jne...kyllä haistelen miestä samalla esim. kaulasta jos osoitan hellyyttä...otan korvista kiinni ja ihania huulia on pakko suudella. Silmät on tietysti myös tärkeät.

      • faktatieto

        Miehen tuntee niskasta.


      • sdfsdfds
        faktatieto kirjoitti:

        Miehen tuntee niskasta.

        Jep. Sikaniskat ovat juntteja.


    • Luonnekin(ko?)

      Ulkonäön perusteella; täysi elvis.

    • 70 / 66

      Mitähän valinnan vaihetta mahdat tarkoittaa?

      Jos kyse on aivan ensitapaamisesta niin perusteena oli luuloni, että ko. nuorella naisella olisi ajokortti.
      Olin paikallisella työväentalolla lauantai iltana tanssimassa ja kännissä ja toivoin löytäväni ajokortillisen naisen kuskiksi. Siihen aikaan he olivat selvin päin.

      Hoikka, jäntevä, urheilullinen hahmo kiinnitti huomioni ja kun henkilö osoittautui vielä hyväntuuliseksi ja sosiaaliseksi niin tein ehdotukseni.
      Tyttö oli vasta 17v eikä siis ollut ajokorttia.
      Kontakti tuntui niin miellyttävälle, etten jatkanut etsintää vaan lähdimme yhdessä pois. Minä ajaen svedurekisterissä olevaa hopeanharmaata kuolaani.

      Sovimme seuraavasta päivästä eikä päivänvalokaan tuonut pettymystä ja kun kaiken lisäksi aidosti viihdymme yhdessä niin siitä se jatkui.

      Mitään huuhaa järjen vievää hurmiota en kokenut enkä usko kumppaninkaan tunteneen sellaista.
      Kaikki asiat vaan tuntuivat natsaavan.

    • tythd k

      Mieheni oli metsästävä, koiria omistava maanviljelijä. Ne seikat kertovat jo ihmisestä niin paljon, että ulkonäöllä ym. pikkuseikoilla ei ole paljoakaan merkitystä. Enimmäkseenhän hän haisi navetalta, puun pihkalta tai moottoriöljyltä, mutta saunapuhtaana hänet saattoi huolia lähellekin. ihan vakavasti puhuen, samantapaiset elämäntavat ja huumorintaju meidät yhteen veivät.

      • herkkaa

        Kylla naa tuoksut on totta
        .ei hajuvesien
        .mun exin hajusta en siis pitany vaikka yritin.


      • Mies ja Nainen

        Perinteiset elämänarsot ja perinteinen mies? Kolahtaa myös minuun. Mies olkoon mies ja rinnalle vahvatahtoinen nainen. Hyvä yhdistelmä.


    • Vain HÄN

      Ihastuin heti hänen tapaansa kätellä kuin mies.Ääni matala ja seksikäs. Hän oli silloin jo suoraselkäinen ja luotettavan oloinen.Pitkä mies ja hartiat kuin ladon ovet.Olin myyty. Olen edelleenkin ja yhteiseloa yli 20v ja kaksi ihanaa nuorisoikäistä lasta.

    • mrs pihkaniska

      Ennen kuin tapasin nykyisen mieheni elin 7 vuotta parisuhteessa sellaisen miehen kanssa, joka oli "järjen valinta". Kaikin puolin kunnon mies, urheileva, raha-asiat kunnossa, perhekeskeinen, raitis... MUTTA: auttamattomasti väärä minulle, vaikka miten yritin... Hyvin vakavasti itseensä suhtautuva ja huumorintajuton. Ja ominaistuoksu oli sellainen... Suihkun ja saunan jälkeenkin läpipukkaava "vanhan miehen haju", vaikka mies oli alta 3-kymppinen.

      Nykyinen mieheni "iski kuin metrinen halko" ; tyrmäsi mahtavalla huumorintajullaan ja maanläheisellä tavalla suhtautua asioihin. Muutoin samoja ominaisuuksia kuin exässäkin. Ulkonäkö ok ja vuosi vuodelta minun silmääni komeampi, sitä se rakkaus teettää. Ominaistuoksunsa on sellainen puhdas miehinen, harvemmin käyttää mitään hajusteita, jotain perusdödöä vain. Just eilenillalla häntä nuuskin, kun oli käynyt mökillä kaatamassa puita ; tuoksui ulkoilmalta ja pihkalta, nam...

    • dilililuliii

      Silmät, hartiat, pippeli, isot kourat, aitous ja kiltteys. Täysin pa näihin aiempiin verrattuna, mutta yhdessä ollaan saatu ihan käypä asunto ja nostetta molempien urille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe