Onko tämän miehen kanssa tulevaisuutta?

haaskaanko aikaa?

Olen alle 30v nainen ja olen ollut itseäni yli 10v vanhemman miehen kanssa 5 vuotta. Rakastan häntä päivä päivältä enemmän, mutta mies tekee jatkuvasti ulosottovelkaa eikä osaa säästää vaan tuhlaa palkkansa baarissa dokaamiseen n. 2-4 x viikossa. Haaveilen omakotitalosta ja perheestä, mutta eihän tuolaisen miehen kanssa saa edes asuntolainaa. Eikä kyllä huvita olla yksin kotona lapsen kanssa kun mies notkuu baarissa. Kannattaako olla itsekäs ja aloittaa uusi elämä ilman tätä miestä? Järki sanoo jätä, mutta kun ilman näitä kahta ongelmaa olemme täydellinen pari. Keskustelu ei ole auttanut, mies suuttuu jos arvostelen hänen rahankäyttöään tai juomistaan. Lukisin mielelläni jos joku on ollut samassa tilanteessa.

27

1789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haaskaat...

      Miten miehesi suhtautuu haaveeseesi omakotitalosta ja perheestä?

      Oman kokemukseni perusteella sanoisin, että jos haluat haaveesi toteuttaa, joudut vaihtamaan miestä.

    • Vie saunan taakse

      Uskon että vain juopon kanssa elänyt ja eron ottanut voi vastata tähän, että saa puhuttua aloittajalle järkeä päähän.

      Nim. Väsynyt näihin juoppotarinoihin.

      • juopon ex

        Olen elänyt ja perustanut perheen juopon kanssa, ja sittemmin eronnut, enkä varmastikaan ole sen parempi puhumaan aloittajalle järkeä kuin kukaan muukaan. Monessa juopossakin (ja parisuhteessa sellaisen kanssa) on hyvät ja ihanat puolensa, eikä eroaminen ole niin helppoa. Se vaatii todella paljon voimia, itsetuntoa ja paljon muutakin. Asioita, mitä ei sormia napsauttamalla saada ajatusmaailmassa aikaiseksi, varsinkaan ulkopuolisen käskystä.


    • haaskaanko aikaa?

      Hän haaveilee talosta ja ehkä lapsista myös, mutta ei tee asian eteen mitään vaan lähinnä odottelee lottovoittoa.

      • äk,lyfgjh

        Tiedäthän, että teot ratkaisevat, ei sanat ?
        Hyvänen aika, kyseessä on aikuinen mies ja 5 vuoden parisuhde ei ole enää mitään "koeajoa", että tuleeko tästä mahdollisesti jotain...
        Ei siinä HAAVEILUT paljoa lämmitä, kun ei ole VARAA tai TODELLISTA HALUA niitä toteuttaa!
        Oikeasti, mieti nyt, hyvä nainen! Jos mies lottovoiton saisi, mitäs veikkaat: näkisikö selvää päivää pikapuoliin?! Toki jos miljoonavoiton saisi, ehkä siitä se okt:n osuuskin irtoaisi.

        Sorry vaan, mutta itse ainakin arvostan ihmisessä itsekuria niin, että rahat eivät katoa käsistä ainakaan viinaan! Kirjoitat miehen dokaavan 2-4 kertaa viikossa - eipä siinä kummoistakaan siivua jää teidän parisuhde-elämällenne ja silti pidät teitä "täydellisenä parina" ???


      • rentun ruusut

        Haaskaat aikaa! Ei miehesi muutu muuta kuin juopommaksi. Jos velkainen ja juopotteleva miehenretku on elämäsi ja haaveittesi arvoinen niin sitten älä tee mitään. Mutta mietipä elämäänne vaikka kymmenen vuoden päähän, miltä luulet että se näyttää, ilman niitä ruusunpunaisia laseja?


    • älä luovuta

      Minun mielestäni miehessä saattaa hyvinkin olla piilevää potentiaalia. Tärkeintä olisi nyt saada alkoholin käyttö hallintaan ja sen jälkeen lähteä korjaamaan raha-asioita kuntoon. Uskon, että vuosien jälkeen, omakotitalossa lasten ympäröimänä, olet tyytyväinen, että et antanut periksi, niinkuin niin monet nykyään. Asioilla on tapana parantua. Kaikkea hyvää sinulle.

      • äåikpo

        Mutta eipä sitä parisuhdetta toisen ponnistelujen varaan voi rakentaa...
        Omasta kokemuksesta voin sanoa, että juoposta tuhlaripojasta ei saa kunnon perheen isää "kasvatettua" - ja aloittajan mies on sentään keski-ikää lähestyvä ukko!


    • Mitä haluat lapselle

      Olet nyt ihastunut mieheen, mutta et näe toista puolta lainkaan.

      Mieti mikä on hyvä, mitä miehessä näet. Entä miten uskot asioiden jatkuvan.
      Se että mies tekee velkaa ja ei niitä maksa, siinä suhteessa on vaikea elää jatkossa.
      On vallan hirveä ajatus ajatella lasta tuohon kotiin, sillä lapsi kärsii.
      Lapsen vuoksi mies tuskin juopotteluaan lopettaa.
      Jos nyt jo hermoja pitää hoitaa viinalla, kuinka paljon niitä pitääkin sitten hoitaa sillä kun lapsi herättää öisin monta kertaa itkullaan.

      Voithan keskustella miehen kanssa asiasta, mutta omakotitaloa tuskin voitte saada jos ulosottovelkaa on olemassa.
      Kyllä se asioiden huono hoito vaikuttaa vielä enkin jälkeen, vaikka velat olisi maksettu.

      Uskokaa ihmeessä, että ulosotto merkitsee ihmisen kohdalle huonon asioiden hoidon ja mikään pankki tai rahalaitos ei kovin helposti myönnä lainaa jatkossa.

      Jo maksuviiveet ilman ulosottoakin jättävät merkinnät ja nekin vaikuttaa.

      Päätökset sinun täytyy tehdä yksin, mutta sinun oltava järkevä niissä, ei tunteiden kanssa, tuskin haluat lapsellesi juoppoa isää ja epävakaata elämää. Soisin sinullekin parempaa elämää kokonaisvaltaisesti.

      Juovat henkilöt ovat lapsen tilassa, he saattavat olla ihania ja auttavia kun eivät ole juovuksissa, mutta kun muut asiat eivät onnistu lainkaan.
      Viinasta ei tahdo päästä eroon, kun siihen on koukkuun jäänyt.
      Tiedät varmaan itsekin jo mikä olisi parasta, mutta päätökset ovat vaikeita.

    • kiltti mies.

      Jaa että onko. Miehes on juoppo joka juo kaikki rahat. Ei tuollaisen kanssa ole tulevaisuutta eikä hyvää elämää. Ei ole itsekästä erota tuosta juoposta ja etsiä uusi mies myöhemmin. Itse olen työtön mutta en juo rahojani vaikka kukaan ei minusta piittaa eikä tykkää. Naiset rakastuu juoppoihin ja tiedän moniakin pareja jossa mies juo ja nainen vaan katsoo vierestä. Eikä tuollainen juoppo osaa edes taloa hoitaa eikä korjata jos tarve tulee. Meinatko antaa vielä lapsen katsoa juoppoa miestä 2-4 kertaa kuussa.

    • 17+18

      Alkoholistin kanssa tie on tuhoon tuomittu, ei kannata tuhlata aikaa turhaan.

      Jos mies ei osaa hoitaa raha-asioitaan ettekä ole edes samalla tasolla haaveissanne niin aika onnettomalta kuulostaa.

      Alkoholistia et pysty parantamaan.

    • toinen on tyhmä

      Todella omituista on tuo sun rakkaus. Päivä päivältä rakastat enemmän ja enemmän, vaikka mies juo rahansa säännöllisesti eikä hoida muitakaan velvoitteitaan. Missä kohti te olette täydellinen pari? Siinä mielessä tietenkin, että sä vaan haaveilet kotona omakotitalosta ja perheestä, hoidat taloustyöt sun muut velvoitteet ja annat ukon notkua baarissa ilman huolen häivää. Täydellinen tilanne äijälle. Toinen teistä on tyhmempi. Arvaa kumpi?

    • no name-<

      Minusta tuntuu, että olet sortunut siihen samaan mihin niin moni nainen sortuu: rakastat miehessäsi sitä, että millainen hän voisi olla... Kun hankitte lapsen, niin todellisuus romahtaa eteesi. Et tule koskaan saamaan omakotitaloa miehen kanssa, koska hänellä ei ole luottotietoja. Miehesi ei osaa ryhdistäytyä, hankkiutua katkaisuhoitoon ja hoitaa raha-asioitaan kuntoon. Näiden asioiden vuoksi mies ei myöskään osaa olla lapselle hyvä isän malli, vaan hän aina vaan tulee lupaamaan asioita, joita ei koskaan toteuta.

      Ennen kuin jätät ehkäisyn pois, niin suosittelen, että kerrot miehelle, että haluat lapsen ja omakotitalon, joten mitä hän on ajatellut, jotta parisuhde paranee sille tasolle, että lapsen voi tehdä ja hankkia sen omakotitalon. Kun mies osoittaa, että hän osaa keskustella järkevästi ikävistäkin asioista, olette jo edenneet asiassa. Anna miehelle esim. 2 kuukautta aikaa selvittää ongelmiaan (katkaisuhoito, velanoton lopettaminen, maksusuunnitelma veloille).

      Jos hankit lapsen hänen kanssaan, niin et voi ikinä luottaa siihen, että hän hoitaa lasta, vaan hän saattaa karata baariin. Krapulainen mies ei jaksa lähteä lapsen kanssa ulkoilemaan. Sellaisesta isästä ei ole myöskään apua läksyjen tekemisessä, harrastuksiin kuskaamisessa jne. Tuollaiseen kotiin ei myöskään yksikään järkevä vanhempi uskalla tuoda lapsiaan yökylään, joten todennäköisesti lapsenne olisi aika lailla ilman kavereitakin. Et myöskään saa rahaa elatukseen, jos mies on tuloton. Mahdollisen eron jälkeen saisit tapella rahoista, jotka sinulle kuuluu, kun myös elatusavut menisivät häneltä ulosottoon.

      Olet vielä nuori ihminen. Lopeta tuo suhde ja etsi mies, jolla asiat ovat kunnossa. Haaskaat vain aikaasi ja pilaat elämäsi. Lapsen kasvatus on kallis juttu ja maksaa jopa omakotitalon verran rahaa. On ihan tosiasia, että yksinhuoltajat ovat nykyajan köyhiä, jotka elävät tukien varassa rimpuillen ja silti on rahat aina loppu. Haluatko lapsellesi sellaisen kohtalon, että mihinkään ei ole ikinä varaa? Minusta tuleva lapsesi ansaitsee kunnon isän eikä mitään alkkista.

    • haaskaanko aikaa?

      Kiitos vastauksista. Mieheni ei ole kumminkaan mikään renttu eikä örveltäjä, vaan arvostettu ja pidetty mies joka auttaa pyyteettömästi läheisiään. Siksi tämä vaikeaa onkin, hyvä mies jota alkoholi vie.. On aika käydä se viimeinen keskustelu, jos hän ei halua muuttua niin pakko jatkaa yksin eteenpäin.

      • valinta on vapaa

        Minun äitini antoi isäni valita viinan tai hänet. Juominen jäi ja he olivat lähes 50 vuotta naimisissa isäni kuolemaan asti.


      • tosiasiat kunniaan

        Aina sama laulu, ei mieheni ole mikään renttu mutta juo liikaa.
        entä jos hyväksyisit sen tosiasian, ja nostaisit sen pääsi pois hiekasta tai pensaassa tai missä ikinä pidätkään siät,
        että jos mies juo liikaa se on sillonj alkoholisti taikka elikkä juoppo.
        Ja sitä myöten myöskin renttu.
        ei siitä faktasta pääse mihinkään sillä, että juo vain shampanjaa kultapikarista ja omaa pankkitilin ja työpaikan, ja nollia ois kuinka monta rivissä sen tilinauhassa.

        Niinkauan kun elää kieltäymuksesä, ettei mun mies voi olla mikään renttu kun se on kerran niin mahtava, niin ette pääse tuosta puusta pitkään.
        Alkoholismi on sairaus, joka on myäs HOIDETTAVISSA oleva sairaus, mutta edellyttää että ensin sairauden myöntää, ja sitä alkaa hoitaa sellaisena kuin se ON.
        Eikä kuorruttaa sitä kermavaahdolla ja kukkasilla, ja kuvitella että "ei mun mies oo mikää alkoholisti kun se kuitenkin käy töissä."

        Se on pahinta mahdollista kanssaihmisen hylkäämistä, että ottaa kulissit mieluummin kuin sen todellisen tilanteen silmästä silmään. Ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Samantien loppuu myös rentuksi haukkuminen, vaan tajuaa että se on fakta eikä mikään haukkumasana, ja tilaa pystyy hoitamaan jos sen ensin myöntää! Mut myönnä se ensin itsellesi, äläkä miestä tenttaa. Hänen asia on se myöntää itselleen.


      • tosiasiat kunniaan
        tosiasiat kunniaan kirjoitti:

        Aina sama laulu, ei mieheni ole mikään renttu mutta juo liikaa.
        entä jos hyväksyisit sen tosiasian, ja nostaisit sen pääsi pois hiekasta tai pensaassa tai missä ikinä pidätkään siät,
        että jos mies juo liikaa se on sillonj alkoholisti taikka elikkä juoppo.
        Ja sitä myöten myöskin renttu.
        ei siitä faktasta pääse mihinkään sillä, että juo vain shampanjaa kultapikarista ja omaa pankkitilin ja työpaikan, ja nollia ois kuinka monta rivissä sen tilinauhassa.

        Niinkauan kun elää kieltäymuksesä, ettei mun mies voi olla mikään renttu kun se on kerran niin mahtava, niin ette pääse tuosta puusta pitkään.
        Alkoholismi on sairaus, joka on myäs HOIDETTAVISSA oleva sairaus, mutta edellyttää että ensin sairauden myöntää, ja sitä alkaa hoitaa sellaisena kuin se ON.
        Eikä kuorruttaa sitä kermavaahdolla ja kukkasilla, ja kuvitella että "ei mun mies oo mikää alkoholisti kun se kuitenkin käy töissä."

        Se on pahinta mahdollista kanssaihmisen hylkäämistä, että ottaa kulissit mieluummin kuin sen todellisen tilanteen silmästä silmään. Ja puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Samantien loppuu myös rentuksi haukkuminen, vaan tajuaa että se on fakta eikä mikään haukkumasana, ja tilaa pystyy hoitamaan jos sen ensin myöntää! Mut myönnä se ensin itsellesi, äläkä miestä tenttaa. Hänen asia on se myöntää itselleen.

        ja toinen mikä usein liittyy asiaan, on että käydään kauppaa sillä että kerran mies siivoaa ja antaa rahaa ja auttaa, niin ei se silloin ole "ansainnut" sitä että se jätetään.
        Näin juominen rehottaa vuositolkulla, kun jokainen itsekäs läheinen ajattelee vain sen kautta, että onko heillä "oikeutta" napista toisen juomisesta, kun hän on niin hyvä ihminen.
        Mut senjälkeen kun erottaa SAIRAUDEN ja henkilön toisistaan, niin voi aivan hyvin sanoa että olet hyvä ihminen, mutta silti juot niin liikaa etten voi tätä katslela enää.
        Eihän hyvinvoinnilla saa olla HINTAA. että voit juoda itsesi katuojaan, jos olet kaikille kiltti? Vaan ne täytyy oppia erottamaan toisistaan, ja ruveta tinkimättömäksi ettei välitä mistään maallisesta omaisuudesta, että sen varjolla saa juoda kun kerran on rahaa ja olet niin kiltti.
        Sitä ei voi ostaa millään ! Eikä oma terveys saa olla myytävänä, että katson juoppoa sentakia että se on niin kiltti!
        Sen pitääkin olla kiltti, kaikkien pitää olla kilttejä, JUOMINEN on ylimääräinen osa henkilöä, jonka vois ottaa pois lopettamalla juominen. ei niin että saat juoda kun kerran käyt töissä ja olet kiltti ihminen. Pitää osata muutenkin olla mukava, siitä ei tarvita palkintoja. Siksi se onkin tyypillistä että "selvinpäin on niin ihana"
        Olisitte tekin jos olisi hirveä morkkis, niin oppii manipuloimaan ettei kukaan voi minulle olla vihainen koska olen niin kiva selvinpäin. Miksei sitten ole aina selvinpäin, jos on niin kiva?


    • hemmoli80

      aloittaja, taidat olla vähän tyhmä, etkä niin vähääkään? mutta turha se on järkeä koittaa kaltaisillesi puhua. sun pitää itse löytää itsesi ja arvosi ja käsittää minkälaista on aito välittäminen ja rakkaus. tossa teidän suhteessanne ei mikään muu oo täydellistä kuin sun harhasi.

    • good life

      Kyllä se on hyvä mies

    • JUOPPO HÄN

      JUOPPO

      JÄTÄ SE

      OIKEESTI

      MIETI

      • laaav laav

        Vaikka mies olisi kiltti ja avulias niin ei se kumoa sitä tosiasiaa, että hänellä ei ole elämän perusasiat ihan hallussa. Viina maistuu ja raha-asiat pepullaan. Jatka sinä tyttö haaveilua vaan, joskus tajuat että haaskasit aikaa ja elämääsi.


    • niinpä nii

      jos on nyt jo mieluusti baarissa ja ystävien kanssa kuin sun kanssa viettää aikaa, tulee olemaan sitä jatkossakin vaikka lapsia tulisi. Olisit itseksesi kotosalla, kun mies pitää hauskaa.

      opituista tavoista on vaikea päästä pois ja voi olla, että mies ei edes niistä pois halua.

      ehkä sun pitää miettiä oletko valmis ottaamaan kaikesta vastuun yksin vai haluatko vierelles kumppanin joka vastuun kanssas jakaa?

    • mmmm..

      Tulevaisuus voi olla mutta ei saman katon alla, missään nimessä ei kannata ottaa yhteistä velkaa, jos ennakkoon tiedät joutuvasi yksin maksumieheksi.

      • popopopopo

        Nimenomaan. Mies saattaa vetää sinut mukanaan velkaantumiseen, jolloin myös sinun luottotietosi ovat menneet. Olisin todella varovainen siinä, että pankkitunnukset jne ovat visusti piilossa, jotta miehesi ei pääse niihin käsiksi. On riski, että alkoholia saadakseen mies ottaa sinun nimissä pikavippejä jne, joista et välttämättä tiedä mitään ennen kuin ulosotto iskee.


    • Anonyymi

      Olisi kiva tietää miten tämä päättyi?

    • Anonyymi

      Avaus, eiköhän tuo pitäis omin päin selvitä, sinähän se miehen tunnet.

      • Anonyymi

        Juoppo osaa manipuloida, kuuluu taudin kuvaan. Kiltit ihmiset on vaarassa, luulevat et hyvyys auttaa. Itse olen päässy juopoista eroon, ovat kuin toistensa kopioita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      476
      3589
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      159
      3383
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2623
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 264
      2019
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      105
      1436
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe