Lisenssin osto + vakuutus

Rednationnainen

Katselin noita sajln omia vakuutuksia ja hurjan hintasia näytti suurin osa olevan, mihin hintoihin omat vakuutuksenne ovat tulleet?
Voiko itseasiassa pelata kokonaan ilman vakuutusta ja lunastaa pelkän lisenssin?

6

1343

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+13

      Eiköhän nykyään vakuutus ole pakollinen eli ilman ei voi pelata. Sen sijaan ilman sitä lisenssin mukana tulevaa vakuutusta voi pelata, jos on joku toinen vakuutus hommattuna muualta. Vakuutuksen tulee kattaa erikseen kilpaurheilu ja nimenomaan amerikkalainen jalkapallo (nämä on syytä varmistaa vakuutusta hommattaessa). Lisenssivakuutus on niin kallis sen takia, että se on neuvoteltu sellaiseksi, että käytännössä kaikki saavat sen. Siis 40-vuotias kolme polvileikkausta läpikäynyt pelaajakin saa vakuutuksen ja sitä kautta sääntöjen mukaan pelioikeuden, mutta sen hintana on se, että maksut menevät nousevien riskien mukana ylös.

      Nuoren ja terveen pelaajan kannattaa kilpailuttaa itselleen hyvä vakuutus ja pitää siitä kiinni läpi uran. Siis maksaa sitä myös intin ajan jne. vaikka ei edes pelaisi. Vakuutuksille tuppaa käymään niin, että ehdot huononevat ja hinnat nousevat aina kun vanhaa aletaan päivittämään. Samaten esim. polvileikkaus vaikeuttaa uuden vakuutuksen hommaamista ja nostaa sen hintaa, mutta olemassaolevaan se ei yleensä vaikuta. Siis kun on kerran löytänyt edullisen vakuutuksen, se kannattaa pitää mahdollisimman pitkään ja vielä pari vuotta lopettamisen jälkeen, jos vaikka joskus vielä tekisi mieli jatkaa pelaamista.

    • 4+14

      Hienoa! Suomi24:ssa asiallinen vastaus asialliseen kysymykseen ja vieläpä faktat hallussa. Pisteet siitä. Ja kyllä, vakuutus on pakollinen, mutta sen voi hankkia mistä haluaa.

    • SherwoodHartsa

      Vakuutuksissa on se huono puoli, että monet yhtiöt ovat raakanneet lajeja pois omista vakuutuksistaan. Esim IF ei enää myönnä uusia vakuutuksia, joissa amerikkalainen jalkapallo mukana.

      Hankin pojalle aikanaan IF:istä tapaturmavakuutuksen joka kattaa myös amerikkalaisen jalkapallon. Kattaa koko maailman ja hinta on tällä hetkellä luokkaa 340 €/vuosi.

    • 18+17

      Komppaan aikaisempaa. Itse onnistuin aikoinaan saamaan kotivakuutuksen kylkeen erittäin edullisen urheilulisän joka kattaa lähes kaiken laskuvarjohyppäämistä lukuunottamatta. Kattaa siis sekä kilpaurheilun että vapaamuotoisen kuntoilun. Samaa ei tuskin enää saa, mutta varmasti vastaavalla käytännöllä jotain sinnepäin. Itsellä nyt ainoa ongelma että en voi kilpailuttaa kotivakuutusta, sillä mikään yhtiö ei tarjoa niin hyviä ehtoja että kyseisestä urheilulisästä kannattaisi luopua.

    • Arpis

      Sain itselle (molemmat polvet tähystetty ja ikää reilusti yli 30-vee vakuutusta otettaessa) tapaturmavakuutuksen about 350€/vuosi.

      A) Ko. vakuutus ei ole erikseen vain jefua varten, vaan siis koko tapaturmavakuutuksen hinta, josta on poistettu vaarallisten lajien rajaus.
      B) Ko. vakuutus on Tapiolasta (vai mikä Lähitapiola nykyään), josta siis kilpailutin samalla kaikki muutkin vakuutukset, mikä selvästi kyllä helpotti tämän vakuutuksen saamista.
      C) Polvivammoista on poissuljettu vain ja ainoastaan noihin olleisiin vammoihin liittyvät uudet vammat, eli esim. ku siteitä ei ole mennyt aiemmin, niin korvaisivat niiden vammat. (Tämä toki jäisi nähtäväksi, koska lyön tonnin vetoa, ettei menisi ihan niin helposti, kun puhuttiin kilpailutusvaiheessa...)

      • nklsdlknlsn

        Joo tuosta kohta C:stä, toivottavasti et tosiaan joudu testaamaan vakuutuksen kattavuutta. Aika usein se uusi vamma johtuu vanhasta vammasta, vaikka mikään ei varsinaisesti puhuisikaan sen puolesta. Mutta kun kierukka on sellainen ja luun pinnat tällaiset ja asentovirhe tuollainen jne. EI KORVATA!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      149
      23954
    2. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      630
      23199
    3. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      135
      13618
    4. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      396
      9960
    5. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      300
      7730
    6. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      26
      5993
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      186
      3424
    8. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      13
      3005
    9. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      77
      1979
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      117
      1681
    Aihe