Miten miehestä määräilevämpi?

Antakaa vinkkejä

Antakaa vinkkiä, miten saisin kannustettua miehestäni määräilevämmän? Hänellä on todella tasa-arvoinen suhtautuminen parisuhteeseen, ja itse haluaisin perinteisemmin, että miehellä olisi enemmän määräysvaltaa kuin minulla. Olen sanonut sen monta kertaa miehelle, mutta käytännön toteuts ei oikein etene. Hän ei tiedä, millä lailla voisi olla päättäväisempi tai määräilevämpi, enkä osaa antaa tarpeeksi esimerkkejä. Voitteko auttaa neuvoilla?

Tämä kysymys ehkä kuulostaa oudolta sellaisten korvissa, joille perinteiset sukupuoliroolit ovat itsestäänselvyys, mutta voi olla nykypäivää monelle. Minulla on mielestäni suhteessa liikaa valtaa, vaikka haluaisin olla oikeasti vähän heikommassa asemassa. Lisäksi rahat ovat minun eli sellainen mies elättää ja nainen tekee kotityöt ei toimi, kun jo nykyään teen kotityöt, mutta myös elätän miestä.

16

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tjaa,

      kun et tiedä, mitä haluat, niin vaikea siinä on miehenkään miksikään muuttua. Alkakaa harrastaa sm-leikkejä!

    • kkkkkkkm

      Eikö mies käy töissä? Onko miehesi muutenkin laiska? Laiskoista harvoin saa "määräilijöitä", he eivät jaksa, he ovat ikuisia mammanpoikia, eli sinä hoidat kodin ja annat pojalle rahaa, niin kuinka hän edes osaisi alkaa yhtäkkiä jotenkin päättäväiseksi, jos ote arjen realiteetteihinkin on löysä.

      No, mutta ehkä voit riitojen aikana alistua miehen tahtoon, katsoa alaspäin jne. Mikäli mies on seksuaalinen niin nuo aiemmin mainitut sm-leikit voisivat toimia. Voit kysyä useimmin mieheltä mitä hän haluaa, voit sanoa että haluat tehdä kuten hän haluaa. Pyydä useammin anteeksi, pienistäkin jutuista, jos vahingossa rikot jotain, tönäiset miestä yms. Näin mies alkaa kuvitella että niin sen kuuluukin mennä.

    • vaikea sanoa

      Hahaha, no eipä tuo nyt vielä ollut kummoinen fantasia, tarkoitin vain että saisi olla makkarin puolella määräilevä. Anteeksi nyt jos päiväsi on pilalla :'(

      • auttakee:.!1#%?+

    • Määräät miestäsi olemaan määräävämpi? :) Ei kuulosta ihan toimivalta. Entä jos mies ei halua olla määräävä, vaan pitää dominoivista naisista?

      Mutta tuossa yllä on ehkäpä toimiva keino: jos käyttäydyt, kuin mies olisi jo määräävä, se saattaa hämätä luulemaan, että näinhän asia onkin ja alkaa tiedostamatta voimistaa tätä käytöstä.

      • ............

        Onko sinunkin miehesi liian kiltti? :-)


      • ............ kirjoitti:

        Onko sinunkin miehesi liian kiltti? :-)

        Ei ole valitettavasti. Sais ollakin. Inhoan nalkuttajia :(


    • Päätät että te ryhdytte molemmat fennovegaaneiksi.
      Jos ei toimi, niin lisäät vielä vaatimuksen, että kaiken pitää olla biodynaamista.

      Jos ei vieläkään toimi, niin keksit ihan vain äkillisesti, että kyllä toisaalta pitäisi olla joskus hiukan lihaakin, mutta sen pitää ehdottomasti olla kuollut auton alle. Eli keräät pari supikoiraa tien varresta ja pyydät että hän valmistelee ne keittiötä varten.

      Pitäisi toimia.

      Hyönteisdieettikin voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

    • Mikäli ihmisen perusluonne ei ole dominoiva, ei sitä saa väkisin dominoivaksi muutettua. Toisilla on suurempi tarve johtaa kuin toisilla ja jollei sitä tarvetta ole olemassa edes piilevänä ominaisuutena, on pään hakkaamista seinään yrittää muuttaa toista mieleisekseen.

      Parisuhteessa valtasuhteen pitäisi olla tasapainossa alusta alkaen, mikä se suhde sitten ikinä onkaan. Suhteen toimimisen kannalta on tärkeää, että näkemys sukupuolirooleista kohtaa edes pääpiirteittäin, jottei koe joutuvansa elämään vastoin arvojaan. Valtasuhde toki voi vaihdella tilanteen mukaan, mutta silti sen pitäisi vaihdella tavalla, jonka suhteen kummatkin osapuolet kykenevät hyväksymään.

      Se, että elätät miestäsi, vahvistaa automaattisesti asemaasi suhteen määräävänä osapuolena. Taloudelliset asiat eivät toki suhdetta sinänsä määrittele, mutta taloudellisella itsenäisyydellä on merkittävä vaikutus yksilön omanarvontuntoon. Itse en haluaisi olla miehen elätettävänä ja yhtenä syynä on juurikin se, etten halua kokea olevani taloudellisesti miehen "vallassa" (poikkeuksena tilapäiset tilanteet, kotona lapsen kanssa oleminen, opiskelu tms joista ollaan yhdessä sovittu).

      En keksi muuta tapaa muuttaa valtasuhdetta tilanteessanne kuin, että "palkitset" miestä määräävästä asenteesta. Mikä tuo palkinto on, riippuu täysin siitä, mistä miehesi pitää. Se voi vaatia hiukan luovuutta sinulta, mutta ehkä mies pikkuhiljaa alkaa ottaa itselleen enemmän tilaa, jos kokee sen kannattavaksi.

      • Ehkä salatujaus testosteronia parin viikon ajan aamukahviin ajais saman asian.
        "Voi kulta kun oot niin raju nykyään khihhih" =)


      • bravo.bravi kirjoitti:

        Ehkä salatujaus testosteronia parin viikon ajan aamukahviin ajais saman asian.
        "Voi kulta kun oot niin raju nykyään khihhih" =)

        Rakkaudessahan on kaikki keinot sallittuja... :p


    • Vaihda miestä. Kaikki muu on tässä tapauksessa turhaa.

      Sen jälkeen kun olet löytänyt itsellesi määräilevän miehen, voit tulla tänne kyselemään miten saa miehen tasa-arvoisemmaksi ja kiltimmäksi. Siinäkin tapauksessa sama neuvo. Vaihda miestä.

    • ap grtghthy

      Onpa vastauksia, vähän masentavia. Kyllä haluaisin sm-leikkejä, mutta eihän ne toimi, jos pitää kiltti mies sellaiseen pakottaa, kun hänellä ei ole niihin omaa kiinnostusta.

      Eivätkö miehet enää nykyaikana haluakaan olla perheen pää? Outoa.

      • Demokratia:.!1#%?+

        .

        "Itsepä sitä demokratiaa halusitte ja nyt se ei kelpaakaan HÄ"

        har!111

        .


    • Minusta määräileväisyys osoittaa heikkoutta. Suhteessa, jos toinen luulee saavansa päättäää asoista enemmän esim taloudellisen turvan, statuksen tai muun nojalla, omii kuvitteellista valtaa itselleen. Todellista valtaa toiseen se ei silti tuo. Parisuhteessa vain ajaudutaan siihen, että "annetaan" ja "otetaan" valtaa siellä, mihin mielikuvaroolit parhaiten sopivat. Jos ne eivät ole sopusoinnussa, niin kapinamieli nostaa päätään. Jos taas ovat, arkikin yleensä lutviutuu ilman sen kummempia draamoja.

      Itsenäinen ihminen osaa arvostaa itseään ja kumppania ilman että siinä tarvitsee korostaa perheen johtajaa. Joskus ns hiljaisimmat ovat henkisiltä ominaisuuksiltaan niitä suurempia päättäjiä.

      Jos suhteessa on epätasa-arvoista heikkoutta, olisi molempien otettava oma paikkansa. Yksinkertaisimmillaan se edellyttäää ensin itsenäistymistä. On opittava selviytymään ensin itse ja opittava tekemään päätöksiä ilman toiseen tukeutumista tai tarvetta olla kenestäkään riippuvainen. Oppiessaan tämän taidon, ihminen myös tiedostaa paremmin omat tarpeensa ja oppii ottamaan sen paikkansa ilman mateluja toisen edessä. Samoin kuin antamaan sen tilan, minkä ymmärtää toiselle kuuluvankin ilman sen kummempia kaapin paikan osoittelua.

    • Hehe, nää on niitä hassuja.

      "50-luvun nainen, mitä se tekee 2020-luvulla…"

      Mitä kaikkea se feminismi vielä teettää...

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      384
      4695
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2604
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      153
      1873
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1608
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1473
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1327
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1315
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      60
      1262
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      47
      1253
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1073
    Aihe