Sähkökitaran hankkiminen

aloittaja1

Näitä nyt on useamminkin täällä jotkut kyselleet ja niihin annettuja vastauksia koittanut lukeakin. Niin paljon on kuitenkin epäselvää että pakko tehdä oma aloitus aiheesta.

Pitkäaikainen haave on ollut oppia soittamaan sähkökitaraa. Kokemusta ja tietämystä kitaroista tasan nolla eli olen täysi amatööri näissä asioissa. Tarkoitus olisikin hankkia hyvä ja halpa sähkökitara ja siihen tarvittavat muut välineet. Hyvää ei saa halvalla ja varmaan pätee tässäkin asiassa, joten siksipä täältä haenkin teiltä kokeneemmilta soittajilta apua.

Budjetti olisi maksimissaan noin 200 euroa. Toki siitä vähän pystyy taipumaan mutta pääpiirteittäin tuolla tasolla saisi koko paketti keikkua.

Musiikkilaji, josta olen kiinnostunut ja jota haluaisin oppia soittamaan on rock ja metalli. Varsinkin joitain vanhempia metalli ja rock kappaleita olisi kiva soitella. Tarkoitus on juuri soitella omaksi iloksi, että laitteiden ei tulisi olla mitenkään erityisen hyvät mutta ei nyt ihan kehnotkaan jotta mielenkiinto säilyy.

Sähkökitaroita olen suurimmaksi osaksi katsonut http://www.thomann.de/ sivustolta, kun siellä näkyy kohtalaisen hyvät hinnat olemaan. Missään musiikkikaupassa en fyysisesti ole käynyt pyörähtämässä, joten en tiedä miten siellä hinnat menee suhteessa tuohon thomanniin, mutta luulisin thomannin olevan aika hyvä vaihtoehto hinnan suhteen?

Muutamia kitaroita jotka tuohon budjettiin sopii olen jo tuolta yrittänyt listata:

Ibanez grgr1211 ex http://www.thomann.de/fi/ibanez_grgr121exbkn.htm

Epiphone les paul special 2 http://www.thomann.de/fi/epiphone_lp_special_black.htm

Epihpone sg special http://www.thomann.de/fi/epiphone_sgspch_special_egitarre.htm

Ja sitten on kaksi valmispakettiakin tullut tuolla vastaan:

http://www.thomann.de/fi/epiphone_les_paul_players_pack_eb.htm ja jos käsitin oikein, niin tässä on juuri mukana tuo ylempänä linkattu epiphone lp special 2? Sen saisi siis halvemmalla tämän paketin kanssa vai ymmärsinköhän jotain väärin?

ja http://www.thomann.de/fi/thomann_gitarrenset_g34.htm

Olen noita yrittänyt googletella ja tuo harley benton on monessa paikassa kirottu todella huonoksi merkiksi, onko se oikeasti näin? Epiphone lp special 2 on ollut vähän ristiriitaista mielipidettä. Jotkut sanoo ihan hyväksi ja jotkut haukkuu senkin maanrakoon. Tuosta ibanezista käsittääkseni oli vähän enemmän positiivista sanottavaa. Mitäs mieltä foorumin asiantuntijat näistä sanovat ja olisiko jokin muu kauppa/kitara mitä pitäisi katsoa?

Toinen on asia on sitten vahvistin. Koska tarkoitus olisi soitella pääasiassa kotona yksikseen, niin kuinka merkittävä rooli vahvistimella on tällöin? Eli pärjääkö noilla thomann sivuston aloituspakettiin kuuluvilla tai erikseen 40-60e hintaisilla vehkeillä?

Jos nyt kävisi niin että ostaisin tuolta thomann sivustolta jonkun vaikkapa noista yllä mainituista, niin mitä pitäisi osata tehdä kun se paketti kotiovelle saapuu? Noissa valmispaketeissa on tuo viritysmittari niin sen kanssa saa sen viritettyä vai onko noi paketista tullessaan jo täysin soittokelpoisia? Mitä muuta pitäisi ymmärtää/osata tehdä?

Tekstiä tuli todella paljon joten anteeksi pitkä sepustus. Olen vaan niin tietämätön aiheesta. Kiitokset jo etukäteen niille, jotka jaksaa lukea ja asiallisesti vastata.

3

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksikitaristijelppi

      Vastauksia:

      Hinnan suhteen Thomann ei ole ollenkaan se paras vaihtoehto eikä halvin sen suhteen.

      Mitä tulee noihin sun mainitsemiisi malleihin niin sinuna kävisin ihan itse omin kätösin kokeilemassa miltä ne tuntuu ja miltä ne kuullostaa, koska mm. kaulat nuossa on aika tavalla esim. Epiphonessa ja tuossa Ibanezissa erillaiset, samoin kuin kaulan yläosa bodyn ja kaulan liityntä kohdiltaan.

      - kokeile omin käsin miltä kitarat vaikuttaa ja kuullostaa, älä osta sikaa säkissä netistä suoraan, jos sulla on mahdollisuus käydä Suomessa liikkeissä kokeilemassa

      - Suomesta sitä paitsi saa tänä päivänä ihan samoilla hinnoilla ellei jopa halvemmallakin kitaroita kuin monista ulkomaan nettikaupoista ja kauppias yleensä nykyään tulee siinä hinnassa vastaan ja vertaa hintaa ulkomaan kauppiaisiin.

      Jos päädyt Ibanez merkkiin niin sinuna menisin Helsingin Levytukkuun katsomaa niitä kitaroita.

      Epiphonet löytyy sitten taasen F-musiikista Helsingin Kaisanimestä.

      Sitten on esim. DLX musiikki Sörnäisissä Helsingissä jossa myös löytyy kivasti kitaraa.

      Musamaailma on Helsingin Kampissa, jossa on Tokai merkkiä.

      Tuossa siis muutama esimerkkia Helsingin annista ja täällä on aika hyvin noita liikkeitä, jos täällä päin asut.

      Vahvistimissa vaihtoehtoja on lähinnä erillaiset mallintavat transistori vahvarit kuten vaikkapa Rolandin Cube, Fenderin Mustang 1, VOXin vastaavat ja Peavey Vypyrin 15w vahvari.

      Voit myös soitella jonkin vehkeen läpi tietokoneelle USB liitäntään laitettavalla laitteella joiden mukana tulee ohjelmia joissa on joitakin kitaravahvistin ja efektimallinnoksia, tälläisiä saa jostain 50 - 100 muutamia eikä vie tilaa ja lisäksi voit äänittää omaa soittoa suoraan tietokoneelle.

      Sitten tuo, että jos tilaat Thomannilta ja paketti tulee kotiovelle niin tietenkin tarkistat onko tavara se mitä olet tilannut (mutta tuskinpa se paketin tuoja odottaa sitä, että oikeasti tarkistat onko kaikki kunnossa ja kitara säädetty kohdilleen ja mikit toimii :D.

      Kitara tuskinpa on ihan vireessä kun paketti kotiin tulee mutta ei se maailmaa kaada, sillä netistä löytyy viritysmittareita useita joita voit käyttää ja joiden kautta voit virittää kitaran.

      Kun hankkii kitaran niin on hyvä tutustua sellaisiin asioihin kuin a) kitaran viritys b) kitaran perus säätämäinen kuten 1) kaulan säätäminen b)tallan säätäminen ja tutustu myös käsitteisiin intonaatio eli kitaran hienovire, koska jos se on kovasti pielessä niin sama ote alempaa ja ylempää otettuna ei kuulosta ihan samalta :D

      Lainaa sellainen kirja kuin Suuri Kitara Kirja, siinä on kaikki ja paljon muutakin sepustettu aikas hyvin niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin.

      Oletko jo rekisteröitynyt muusikoiden.net sivustoon? jos et niin tee se, siellä on paljon alan harrastajia sekä alan ammattilaisia pyörimässä ja vastailemassa kaikenlaisiin asioihin musiikin osalta.

      Jos tarviit apua niin kandee siellä kirjoittaa vaikka nämä samat asiat mitä tänne laitoit.

      Ties vaikka siellä sitten ehdotan, että voisin tulla kaveriksi sulle sinne sinne soitinkauppaan (olettaen, etä asut PK seudulla ja käyt Helsingissä :D )

      • aloittaja1

        Kiitos vastauksesta. Asustelen keski-suomessa joten ihan sinne helsinkiin asti en lähde kitaraa etsimään. Täytyy käydä joku päivä varmaan kaupassa katsomassa ja kyselemässä. Parikin musiikkiliikettä kivenheiton päässä nopealla googlettamisella näkyisi löytyvän.

        Aikomus oli tosiaan tutustua kitaroihin kirjojen ja netin avulla, joten tuo suuri kitarakirja varmaan lähtee lainaukseen jos/kun jonkun kitaran päätän ostaa. Näkyi löytyvän ihan lähimmästä kirjastosta.

        En ole rekisteröitynyt (vielä?) mutta kävin sielläkin jotain lyhyttä aloittelijan kitara tms ketjua lukaisemassa ennen tänne kirjoittamista.


      • yksikitaristijelppi
        aloittaja1 kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Asustelen keski-suomessa joten ihan sinne helsinkiin asti en lähde kitaraa etsimään. Täytyy käydä joku päivä varmaan kaupassa katsomassa ja kyselemässä. Parikin musiikkiliikettä kivenheiton päässä nopealla googlettamisella näkyisi löytyvän.

        Aikomus oli tosiaan tutustua kitaroihin kirjojen ja netin avulla, joten tuo suuri kitarakirja varmaan lähtee lainaukseen jos/kun jonkun kitaran päätän ostaa. Näkyi löytyvän ihan lähimmästä kirjastosta.

        En ole rekisteröitynyt (vielä?) mutta kävin sielläkin jotain lyhyttä aloittelijan kitara tms ketjua lukaisemassa ennen tänne kirjoittamista.

        Hyödyllyisiä linkkejä sulle, tuossa vain osa netin tarjonnasta, löytyy vaikka kuinka opastusta kitaransoittoon, virittämiseen, säätämiseen jne.

        Käy huvikses vähän noita läpi ja blokkaa itelles ne sivut mistä pidät

        http://www.justinguitar.com/
        http://www.kitarat.info/
        http://www.guitarlessons.com/guitar-lessons/
        http://www.all-guitar-chords.com/
        http://chordfind.com/
        http://www.chordbook.com/guitarchords.php
        http://www.8notes.com/guitar_chord_chart/

        http://www.howtotuneaguitar.org/
        http://www.jamplay.com/tools/online-guitar-tuner
        http://www.tunemybass.com/

        http://www.gieson.com/Library/projects/utilities/tuner/
        http://www.get-tuned.com/online_guitar_tuner.php

        http://www.ykkoskitara.fi/keskustelu/

        http://www.tabinetti.com/ (Tabeja)
        http://www.ultimate-guitar.com/


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4066
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2169
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1664
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1360
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe