Määräaikainen työsuhde ja kesälomat?

todellatietämätön

Osaako täällä joku neuvoa tietämätöntä? Eli tilanne on että olen nyt ollut reilun vuoden 4 kk määräaikaisessa työsuhteessa, viikkotunti määrä on 32.5tuntia ja työtä on joka arkipäivä. Viikonloput vapaat. Ensimäinen työsopimukseni tehtiin viime vuoden alusta kesäkuun loppuun (liike heinäkuun kiinni) ja ja jouduin työttömäksi heinäkuuksi, työt jatkuivat normaalisti elokuussa ja sopimus uusittiin vuoden loppuun. Uusi sopimus tehtiin tammikuusta 2014- joulukuun2014 loppuun. Eli pitäisi taas heinäkuussa mennä liiton rahoille. Tilinauhassa lukee aina "rahana maksettu loma-ajan palkka". Minulta ei missään vaiheessa ole kysytty haluanko pitää lomia silloin heinäkuussa, vaan potkittu kylmän viileästi pellolle. Miksi minulle ei kerry vuosilomaa tai mitään lomalta paluu rahoja jne. Onko tuo homma laillista??? Olen joka talvi ja syysloma töissä kun muut ovat vapaalla. Tes on yksityisen sosiialipalvelu alan tes!

3

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • daagaahaa

      En ole aivan satavarma, mutta sinä siis saat lomakorvaukset joka palkanmaksun yhteydessä niinkuin minäkin eri alan töissä.

      Niin sen takia palkallisia lomia ei kerry, meillä saa sitten itse pyytämällä lomaa milloin haluaa kunhan kertoo sen hyvissä ajoin. Tämä siis tosiaan on palkatonta lomaa, koska loma-ajan palkka on jo maksettu ennakkoon.

      Lisäksi omassa työsopimuksessani on kohta:
      "Vuosiloman määräytymisestä on lisäksi sovittu - Lomakorvaus maksetaan jokaisen tilin yhteydessä"

      Jos sinullakin on tämän tapainen kohta työsopimuksessa niin tuskin työnantajan tarvitsee mitään kysellä loma asioista.

    • Määräaikainen myös

      Minäkin olen tehnyt kaksi vuotta määräaikaisuuksia samalla työnantajalla eli kaupungilla. Aluksi tein sijaisuuksia ja nyt olen saanut pidempiä sopimuksia enkä ole enää sijainen. Silti määräaikaisuuden perusteeksi on laitettu "ulkopuolinen sijainen". Vaikka en ole kenenkään sijainen!

      Jotenkin alkaa niin tympiä tämä touhu. Olisi kivaa olla oikea työntekijä, jolla on lomat ja muut etuudet. En edes saanut liikuntaseteleitä, vaikka olen pari vuotta tehnyt näitä hommia. Tällaiset pikkuasiat ottaa päähän.

      Esimerkiksi nyt minulla ei ole hajuakaan, onko minulla tänä kesänä lomaa. Mitään ei ole ilmoitettu ja kun jotain kysyy, niin se tieto muuttuu viikon välein.

      Alkaa jotenkin masentaa ja väsyttää tämä raataminen ilman lomaa. Edes sairaslomalla en ole ollut. Olisi kivaa välillä hengähtää ja rentoutua kunnolla. Alkaa välillä jo tulla uupumisen oireita. Jos on lomalla, niin pitää olla palkattomalla. Olisi suoranaista luksusta saada lomarahoja. Kerrankin työpätkän väliin osui joku juhlapyhä. Enpä saanut siltäkään lomalta rahaa, kun ovelasti yksi sopimus päätettin siihen pyhään ja uusi tehtiin sen jälkeen. Vaikka oli kyllä tiedossa, että tarve jatkuu pyhien jälkeen.

      Ja kaiken lisäksi työntekijöitä kohdellaan eri tavalla. Toiset saavat joka vuosi monta viikkoa ulkomaan matkoihin palkatonta lomaa, mutta minun kun piti saada yksi päivä vapaata mummuni hautajaisiin, kysyttiin että eikö voi tulla aamuksi töihin. En todellakaan suostunut. Kerrankin osasin sanoa ei.

      Oma syyni tämä on, kun olen liian kiltti ja en uskalla sanoa suoria sanoja. Aivan samalla tavalla kohdeltiin kaveria näissä samoissa töissä. Hänkin on kiltti suorittaja kuten minä. Hän oli muutaman vuoden samassa työpaikassa siten, että sopimusta jatkettiin muutaman kuukauden jaksoissa. Lopulta hän kyllästyi kaupungin touhuun ja irtisanoi itsensä.

      Ei sitä kaupungin töissä tunne olevansa muuta kuin rahanmenoa. Kaikki ajatellaan rahassa. Kaipa se kaupunki säästää, kun voi hyväksikäyttää ihmisiä tälla tavalla.

    • loma-avustaja

      Mun työsuhde on sovittu päättyväksi 31.12. tänä vuonna ja päiviä kertyy 2/työkuukausi. Pitäiskö mun pitää ne lomat esim. joulukuussa? Vai saanko ne rahana tammikuussa? Helmi-maaliskuulta sain korvaukset viime huhtikuussa. Työsuhde siis alkoi helmikuussa.
      Uskon, että ensi tammik. tehdään uusi sopimus, jos avustettava tarvii mua eli ei ole siirtynyt hoivakotiin tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe