Avomieheni tarvitsee apua

rakas avovaimosi

Olen seurustellut mieheni kanssa lähes kaksi vuotta, ja siitä ajasta suurin osa ollaan asuttu yhdessä. Mieheni on ihana ja meidän suhteessa on läheisyyttä jne. Hän myöskin rakastaa kissojamme, ja osaa huolehtia niistä.

Ongelma onkin mieheni uusavuttomuus. Hän on 24v, ja ei ole koskaan käynyt mitään kouluja, paitsi peruskoulun. Halua kyllä olisi yhdelle alalle, mutta hän ei vaan osaa pääsykokeissa vaadittuja asioita. Mihinkään muualle hän ei sitten suostukkaan hakemaan, koska mikään muu ei kiinnosta. Työtä hän aina lupaa hakea, mutta koskaan hän ei sitä omatoimisesti hae, koska ei osaa (ja tuskin hän edes pääsisi mihinkään). Itse olen myös työtön, eikä minulla ole ammattia, mutta osaan itse hakea työtä ja koulupaikkaa aktiivisesti.

Sama juttu on raha-asioiden suhteen. Minä hoidan aina raha-asiamme, toimeentulotukien yms. hakemiset, koska mieheni ei vain osaa. Viimeaikoina hän on oppinut toimeentulohakemuksen täyttämään itse, tosin siinäkin hän tarvitsee ohjeistusta.

Kotitöitä hän ei osannut ollenkaan, kun muutti luokseni. Mieheni asui 22-vuotiaaksi äidillään, joka antoi poikansa vain pelata videopelejä ja notkua netissä kaikki yöt. Kun ensikertaa tapasin hänen äitinsä, niin kuulin kun hänen äitinsä käski hakea opiskelupaikkoja, mihin miehelläni ei ole mitään mahdollisuuksia, että tuet juoksisi. Uusavuttomuus ei ole siis sinäänsä mieheni syy.

Rakkaallani on ajoittain itsetuhoisia ajatuksia, mutta toistaiseksi ne ovat vain pysyneet ajatuksen tasolla. Tilanne oli paljon pahempi silloin, kun aloimme seurustelemaan. Hän ei suostu hakemaan hoitoa, koska hänen mielestään lääkkeet ovat paskaa ja puhuminen ei auta.

Vaikka mieheni on uusavuton, niin hänessä on hurjasti potentiaalia. Hän on ollut mukana työpajatoiminnassa, ja siellä hän on tehnyt todella ahkerasti töitä ja jopa nauttinut siitä.

Nyt tämä potentiaali pitäisi saada kaivettua vielä enemmän esiin, ja mieheni kasvamaan aikuiseksi, koska hän ei ihan toivoton tapaus kuitenkaan ole. Osaisiko kukaan neuvoa, mistä aloittaa? Miten saisin mieheni innostumaan opiskelusta? Entä miten saisin hänet hakemaan ammattiapua henkisiin ongelmiinsa?

Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista :)

8

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N2525

      Olisiko kuitenkin parempi, että jättäisit miehen yksin kasvamaan henkisesti? Et ole mikään ammatinvalintapsykologi hänelle. En myöskään usko, että miehen. Temperamenttituosta enää muuttuu. Näetkö miehessäsi tulevien lastesi isän? Jos et, niin vaihda seuraavaan.

      • aloittaja^^

        En kyllä rehellisti sanottuna näe hänessä tulevieni lasten isää, koska en halua koskaan lapsia, emmekä ole niitä hommaamassa.


      • voi aikoja voi tapoja
        aloittaja^^ kirjoitti:

        En kyllä rehellisti sanottuna näe hänessä tulevieni lasten isää, koska en halua koskaan lapsia, emmekä ole niitä hommaamassa.

        Varmista nyt todella, ettet koskaan hanki lapsia ja etenkään tämän luuserimiehen kanssa. Lapsilla pitäisi olla oikeus henkisesti tasapainoisiin, turvallisiin, rakastaviin vanhempiin.


    • justjustjustjust

      Sä olet itsekin työtön eikä sulla ole ammattia. Ja siltikin katsot oikeudeksi arvostella miestäsi. Katsohan ensin itse peiliin.

      • aloittaja^^

        Minä sentään yritän tehdä asialle jotain, haen moniin eri kouluihin ja duunipaikkoihin. Mieheni lupaa ja lykkää asiaa, ja mikään työ ei kiinnosta.


      • diyujwl,
        aloittaja^^ kirjoitti:

        Minä sentään yritän tehdä asialle jotain, haen moniin eri kouluihin ja duunipaikkoihin. Mieheni lupaa ja lykkää asiaa, ja mikään työ ei kiinnosta.

        Olisiko masentunut? Kyllä hänen pitäisi apua hakea. Vaikuttaa masennukselta.


    • sinkkumies.

      Miksi fiksut miehet ei kelpaa naisille? Sellaset jotka on kouluja käynyt, on ammatti, osaa kokata ja tehdä kotitöitä. Osaa käyttää tietokonetta ja hakea töitä. On tietokonekurssit käyty ja töitäkin on tullut tehtyä 15 vuotta. Nykyään töitä ei vaan saa vaikka olis kokemustakin.

      • KokemusK

        "Miksi fiksut miehet ei kelpaa naisille? Sellaset jotka on kouluja käynyt, on ammatti, osaa kokata ja tehdä kotitöitä."

        Nehän kelpaavat naisille todella hyvin. Naiset vain eivät tule heitä kotoa hakemaan vaan miehen pitää osata tehdä aloite ja osoittaa kiinnostuksensa vaikka olisi miten fiksu ja kokkaustaitoinen tahansa. Tämä on jäänyt vain joiltakin miehiltä tajuamatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe