Apuja

Maalivahti5

Olen harrastanut jo maalivahtina kaksi vuotta (täytän pian 11) ja minut kutsuttiin jo 01-02 sarjaan pelaamaan.. En usko olevani vielä niin hyvä, ja jos jätän joukkueeni niin sinne jää kaksi imurimokkea (kadun tuota haukkumasanaa, mutta yritän olla tässä suora.) Ja jos jään joukkueeseeni, on tässä kolme maalivahtia ja 01/02 joukkueessa on sitten yksi maalivahti. Olin kerran 01-02 turnauksessa ja voitettiin ensin 3-1, sitten 6-1 ja lopuksi hävittiin 1-2, koska päästin loppusekunneilla maalin.

No, rakastin olla sielä maalivahtina ja myönnän että se oli 55% parempaa kuin omissa, ja saisin paremman harjoitusta. Kuitenkaan en osaa päättää asiaa; jättääkkö vanha joukkue ja siirtyä uuteen, minun taidoille sopivalle?

Voisitteko heitellä vinkkejä miten selvitä tästä pulmasta.

4

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pomppukeppi

      Jos olet itse 03-ikäinen (siis täytät tänä vuonna 11v) joudut 01/02 joukkueessa pelaamaan kaksi vuotta itseäsi vanhempia vastaan (01). Tämä on jo aika suuri ero ja korostuu vain kun nuo vanhemmat tulevat kohta murrosikään ja alkavat kasvaa nopeasti. Myös peli nopeutuu melkoisesti tuossa iässä.
      On siis mahdollista että huomaat pian olevasi kuitenkin liian kovassa sarjassa varsinkin jos et ole ikäiseksesi nopeasti kehittynyt ja pitkä. Tietysti riippuu siitä millaista sarjaa pelaatte ja minkälaisia vastustajia siellä on. Mutta ainakin kilpa/eliitti-sarjoissa pärjääminen kaksi vuotta nuorempana on hyvin vaikeaa.

      Oma poikani on pelannut useita vuosia maalivahtina ja on nyt yhdessä alueensa huippuseuran edustusjoukkueessa. Hän käy aina välillä vuotta vanhempien edarin treeneissä poissaoloja paikkaamassa ja siellä huomaa selvästi että jo vuoden ikäero on teini-iässä todella suuri ja vain harva pärjää enää ikäistään vanhempien joukossa.

      Mutta lopullinen valinta sinun pitää tehdä ihan itse.

    • selittäjä89

      Itse olen pelannut nuorempana vanhempien ikäluokassa ja koolla oli aika suuri merkitys asiaan. Pienet ei pärjää nuoremmissa junioreissa monesti heti vaan kehittyvät hitaammin.

    • säbäjäbä

      Oma poika on pelannut jo jonkin aikaa kaksi vuotta vanhempiensa joukkueessa kenttäpelaajana, mutta myös treenaa ainakin kaksi kertaa enemmän kuin kukaan pysyäkseen tahdissa mukana. Sanoisin, että ilman kovaa halua menestyä homma on kokolailla mahdotonta, ainakin kilpa-/SM-tasolla. Se on varsinkin tuo murrosiän merkitys todella suuri, kuten pomppukeppi jo mainitsikin.

      Mielestäni kannattaa lähteä kokeilemaan siipiä vanhempien kanssa, mikäli olet halukas tekemään harjoitteita omatoimisesti, normaali treenien ulkopuolella. Mahdollisen maalivahtivalmentajan osuus on tuossa kohtaa tärkeä, koska asiantuntevat neuvot saavat kyllä kehityskäyrän nousuun ja ammattilainen osaa laatia treeniohjelman juuri sinun heikkouksien mukaan. Jos tuollaista luksusta ei ole normaalisti käytettävissä, niin kysy ihmeessä vanhemman joukkueen valmennukselta, josko tuntisivat jonkun auttamaan sinua alkuun.

      Peliaika saattaa joukkueen tavoitteista riippuen jäädä pieneksi tulevalla kaudella vanhempien kanssa, mutta kannattaa laskea tuo opiksi ja kannustimeksi kovempaan treenaamiseen/kehittymiseen. Ainahan sitä voi sitten kauden jälkeen tehdä uuden päätöksen tulevasta.

    • Säbäri

      Jos haluat maalivahtina menestyä niin vanhempiin vaan. Jos taas hauskuus on tärkeintä niin jää vanhaan joukkueeseen. Its up to you.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe