Miksi laihdutus epäonnistuu?

Tyytyväinen

Minun mielestäni vastaus on se että odotukset ovat liian suuret ja maltti loppuu kesken. Tätyy vain hyväksyä se etttä painoa ei välttämättä lähde joka viikko ja jos syö terveellisesti ja säännöllisesti ja nauttii hyvää, ravitsevaa ja kevyttäkin kasvispitoista ruokaa päivittäin, ei se ole aina oma syy, jos paino ei putoa, seuraavilla viikoilla se voi pudota vaikka kuinka. Itse olen jo 2 vuotta yrittänyt laihduttaa hirmuiset tavoitteet mielessä ja mikä on tuloa; en ole laihtunut yhtään!

Nyt olen päättänyt antaa itselleni aikaa aluksi vaikka tuonne jouluun asti ja kilomäärät ovat maltilliset, noin 6kg, koska olen normaalipainoin ylärajoilla.
Annan itselleni aikaa ja keskityn ravinteikkaaseen ruokaa. Aiemmin olen häseltänyt liikaa ja minä olen ollut malttamaton. Olen punninnut itseäni liian usein, monta kertaa viikossa tai jopa päivittäin. Nyt vain kerran viikossa, koska paino vaihtelee. Olen syönyt liian vähän ja elimistöni on mennyt säästöliekille.
Nyt viimeiset 3 viikkoa olen laihtunut yhteensä 1,7kg ja olen todella tyytyväinen, painoni on vihdoin lähtenyt laskuun, koska oln oikeasti syönyt enkä kärvistellyt joillakin omenoilla ja porkkanoilla. Olen kärvistellyt tosi pitkään ja painoni ei pudonnut yhtään, minulla iskee niin voimakkaana tuo säästöliekki, etten ole ennen tätä laihtunut.

Olen myös liikkunut liikaa ja elimistöni ei ole jaksanut niin vähillä energioilla, liikuin enkä siltikään laihtunut, liekkö ollut jokin hormoonihäiriö ja kilpirauhasarvotkin olivat jo epänormaalit, nyt nekin ovat normaalisoituneet.
Vedin vaikka mitä ihmedieetejä, VHH ei tehonnut minuun ollenkaan, en sillä laihtunut ja ruokavalioni oli todella suppea, koska olen kasvissyöjä, nyt sisällytin kuukausi sitten aamupuuron ruokavaliooni ja hedelmän tai kaksi päivittäin ja paino lähti laskemaan, lisäsin vähän energiamäärääkin. Voita tulee käytettyä päivittäin ja korkealaatuisia öljyjä!

Tsemppiä kaikille ja etenkin MALTTIA! Se on vain hyväksyttävä että harva laihtuu kitukuureilla ja vielä harvempi saa sen painon pysymään poissa, jos on laihtunut. Hoikkuuteen harvemmin on oikotietä. Nauttikaa ruuasta hyvät ihmiset!

1

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fallice

      Nyt 11 kuukautta ja 20 kiloa. Eli mielestäni hyvin laihdutus. Nyt tasapainoillen ettei tule jojo ilmiötä. Mikäli laidun n 5 kiloa, olen tyytyväinen. Paino nyt 60 kg pituutta154. Olen normaalipainoinen. Laihtuminen tapahtui ns. Portaittain, jokin viikko paino ei laskenut yhtään, jolloin meinasi hermot mennä. Sisukkaasti eikun eteenpäin. Päästy siihen mihin toivottu, nyt sitten se painon vartiominen vasta alkoikin, siis painon nousu lähde liikkeelle. Ole syönyt tavallista ruokaa, tosin valinnut vähäkalorista ruokaa, jättäen kaikki makkarat, rasvaperunet muiden syötäväksi. Hedelmistä omenat ja porkkanat tomaatit salaatit hyviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe