Miksi laihdutus epäonnistuu?

Tyytyväinen

Minun mielestäni vastaus on se että odotukset ovat liian suuret ja maltti loppuu kesken. Tätyy vain hyväksyä se etttä painoa ei välttämättä lähde joka viikko ja jos syö terveellisesti ja säännöllisesti ja nauttii hyvää, ravitsevaa ja kevyttäkin kasvispitoista ruokaa päivittäin, ei se ole aina oma syy, jos paino ei putoa, seuraavilla viikoilla se voi pudota vaikka kuinka. Itse olen jo 2 vuotta yrittänyt laihduttaa hirmuiset tavoitteet mielessä ja mikä on tuloa; en ole laihtunut yhtään!

Nyt olen päättänyt antaa itselleni aikaa aluksi vaikka tuonne jouluun asti ja kilomäärät ovat maltilliset, noin 6kg, koska olen normaalipainoin ylärajoilla.
Annan itselleni aikaa ja keskityn ravinteikkaaseen ruokaa. Aiemmin olen häseltänyt liikaa ja minä olen ollut malttamaton. Olen punninnut itseäni liian usein, monta kertaa viikossa tai jopa päivittäin. Nyt vain kerran viikossa, koska paino vaihtelee. Olen syönyt liian vähän ja elimistöni on mennyt säästöliekille.
Nyt viimeiset 3 viikkoa olen laihtunut yhteensä 1,7kg ja olen todella tyytyväinen, painoni on vihdoin lähtenyt laskuun, koska oln oikeasti syönyt enkä kärvistellyt joillakin omenoilla ja porkkanoilla. Olen kärvistellyt tosi pitkään ja painoni ei pudonnut yhtään, minulla iskee niin voimakkaana tuo säästöliekki, etten ole ennen tätä laihtunut.

Olen myös liikkunut liikaa ja elimistöni ei ole jaksanut niin vähillä energioilla, liikuin enkä siltikään laihtunut, liekkö ollut jokin hormoonihäiriö ja kilpirauhasarvotkin olivat jo epänormaalit, nyt nekin ovat normaalisoituneet.
Vedin vaikka mitä ihmedieetejä, VHH ei tehonnut minuun ollenkaan, en sillä laihtunut ja ruokavalioni oli todella suppea, koska olen kasvissyöjä, nyt sisällytin kuukausi sitten aamupuuron ruokavaliooni ja hedelmän tai kaksi päivittäin ja paino lähti laskemaan, lisäsin vähän energiamäärääkin. Voita tulee käytettyä päivittäin ja korkealaatuisia öljyjä!

Tsemppiä kaikille ja etenkin MALTTIA! Se on vain hyväksyttävä että harva laihtuu kitukuureilla ja vielä harvempi saa sen painon pysymään poissa, jos on laihtunut. Hoikkuuteen harvemmin on oikotietä. Nauttikaa ruuasta hyvät ihmiset!

1

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fallice

      Nyt 11 kuukautta ja 20 kiloa. Eli mielestäni hyvin laihdutus. Nyt tasapainoillen ettei tule jojo ilmiötä. Mikäli laidun n 5 kiloa, olen tyytyväinen. Paino nyt 60 kg pituutta154. Olen normaalipainoinen. Laihtuminen tapahtui ns. Portaittain, jokin viikko paino ei laskenut yhtään, jolloin meinasi hermot mennä. Sisukkaasti eikun eteenpäin. Päästy siihen mihin toivottu, nyt sitten se painon vartiominen vasta alkoikin, siis painon nousu lähde liikkeelle. Ole syönyt tavallista ruokaa, tosin valinnut vähäkalorista ruokaa, jättäen kaikki makkarat, rasvaperunet muiden syötäväksi. Hedelmistä omenat ja porkkanat tomaatit salaatit hyviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe