Dukan-dieetillä pudotusta

pullukkaflamingo

Heips. Päätinpä aloittaa Dukan-dieetin, ja aion tänne kirjoittaa viikottain etenemisestäni.

Dukan-dieetissä on neljä vaihetta: hyökkäys, pudotus, tasaus ja ylläpito. Aloitan siis hyökkäyksellä, jota aion pitää vähintään kaksi päivää, mutta mahdollisesti pidempäänkin. Hyökkäysvaiheessa syödään vain proteiinipitoisia, vähärasvaisia ja lähes hiilihydraatittomia tuotteita: lihaa, kanaa, kalaa, kananmunaa jne. Jos haluatte lisätietoa dieetistä, niin googlettakaa.

Tänne kirjoittelun tarkoituksena on pitää motivaatiota yllä, ehkä myös toimia sen lähteenä. Lähteekö joku mukaan Dukanin dieetille?

Lähtötilanne minulla on seuraava: olen naispuolinen 25-vuotias alle 1-vuotiaan vauvan äiti, joka käy kokopäivätöissä, ja vauvakiloista ja vähän muustakin (ei voi pelkkää vauvaa syyttää...) pitäisi nyt päästä eroon.

Pituutta on 165 cm, painoa 88 kg. Tavoite on pudottaa 20 kiloa mielellään puolen vuoden sisään, mutta eipä tuo haittaa, jos siihen pidempäänkin menee. Muutaman viikon päästä on edessä lomamatka, jolloin en varmastikaan seuraa dueettiä täysin, mutta tuon viikon jälkeen on tarkoitus jatkaa samaan malliin. Kirjoittelen tänne taas viikon päästä, että miten on mennyt, ja mitä on viikon aikana tapahtunut.

26.07. 88,0 kg.

3

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin minä...

      En ole kuullutkaan Dukan-dieetistä, mutta onnistuneessa painonpudotuksessani oli tavallaan nuo vaiheet. Aloituspaino oli minulla sama kuin sinulla.

      Hyökkäys oli raju. Noin kuukauden liikuin nelisenkin tuntia päivässä. Yhden lepopäivän pidin viikossa, jolloin ulkoilutin vain koiraa kävellen. Kalorit pidin koko ajan kuuden sadan kieppeillä paitsi lepopäivänä. Silloin annoin kavuta määrän noin 1500:aan.

      Näin lähti 11 kg. Laskennallisesti rasvaa 8 kg, mutta vaaka näytti tätä.

      Sitten lisäsin kalorit tuhannen ja kahdensadan kieppelle, vähensin jonkin verran liikuntaa ja vajaassa kolmessa kuukaudessa oli taas pudonnut kymmenisen kiloa.

      Seuraavan puolen vuoden aikana pääsin ihannepainooni eli, painan nyt 57 kloa ja tämä on pysynyt jo kolme vuotta, joskin tarkkana on saanut olla. Kaloreita menee kuta kuinkin 2200 päivässä, paitsi yhden kevytpäivän pidän viikossa. Syön silloin n. 800 kcal.

      Jos joku haluaa tietää tarkemmin liikunnasta ja ruokavaliosta, vastaan mielelläni. On selvä, että näin raju aloitus sopii vain perusterveelle ja suht hyväkuntoiselle ihmiselle. Minulla on urheilutausta, vain rasvaa liikaa, joten jaksoin hyvin.

      Tsemppiä sinulle kovasti ja kerro tosiaan, miten edistyt.

      • Pullukkaflamingo

        Heips, ja kiitos vastauksesta. Upean painonpudotuksen olet saanut aikaan! Itse haluan pudottaa tasan 20 kg.

        Minua ei kyllä suoraansanottuna varsinainen liikunta kiinnosta ollenkaan, ainakaan niin, että harrastaisin sitä tuntikaupalla päivittäin.

        Dukanissa muuten on niin, että ylläpito-vaiheessa (eli loppuelämän kestävässä vaiheessa) on muuten vapaa menyy (ei tietenkään kuitenkaan saisi heittää ihsn hulluksi menoa), mutta proteiinipäiviä pitäisi pitää kerran viikossa. Se kuulemma pitää huolen siitä, ettei paino pääse taas nousuun. Sinun systeemisi muistuttaa tässä mielessä hieman dukania. Tosin dukanissa ei rajoiteta kaloreita -proteiiniruokia saa syödä niin paljon kuin haluaa.


    • Pullukkaflamingo

      No niin, nyt on dukania viikko takana. Olo on ollut ensimmäisiä paria päivää lukuunottamatta todella hyvä koko ajan. Olen hieman muunnellut tätän dieettiä itselleni sopivammaksi, ja syön yhden salaatin joka päivä (vihanneksia saisi oikeasti syödä vain joka toinen päivä) lounaaksi, ja sitten loppupäivän olen proteiini-linjalla. En ymmärrä miten tämä voisi olla huonompi, kuin että pitäisi joka toisen päivän todella vihannesvoittoisena. Meillä on töissä niin hyvät salaattimahdollisuudet, niin haluan niistä ottaa hyödyn irti. Ei tarvitse kotiin ostaa vihanneksia lähes ollenkaan. Voi olla, että tämä muuntelu hidastaa painonlaskua, mutta sittenpä hidastaa...

      Olen syönyt tämän viikon aikana paljon broilerin rintafilettä ja jauhelihaa, kalkkunaa, lohta, seitiä, tonnikalaa. Maitotuotteista värärasvaisia raejuustoja ja rahkoja, muutaman siivun juustoa ja fetaa. Kevytmaitoa olen käyttänyt kahvissa, jota muuten huom. en ole nähnyt tarpeeliseksi enää juoda niin paljon. Joinain päivinä en ole juonut yhtään kahvia, sillä vireystaso on ollut niin paljon parempi. Vihreitä vihanneksia olen syönyt, ja niiden lisäksi tomaattia ja paprikaa. Ketoosi tekee sen, että näläntunne häipyy lähes kokonaan, mikä taas tekee päivittäisistä syömisistä kieltämättä melko pienet. Pitääpä yrittää syödä vähän enemmän.

      Liikunta minua ei nyt elämäntilanteen vuoksi kovasti kiinnosta (ei kyllä muutenkaan kovasti kiinnosta), joka päivä kuitenkin kävelen jonkin verran.

      Painoni putosi tämän ensimmäisen viikon aikana tasan 3 kg. Olen tyytyväinen tulokseen, melko kivuttomastihan nuo lähtivät. Lähtisiköhän nyt tällä viikolla 2 kg? Toivotaan, että tahti pysyy suhteellisen nopeana, niin pysyy motivaatiokin paremmin yllä. Nyt on kaksi viikkoa aikaa ulkomaanmatkaan, jolla sallin itseni vähän herkutella, mutta pyrin kuitenkin, ettei paino nousisi sinä aikana. Reissun jälkeen taas takaisin ruotuun.

      2.8. 85,0 kg

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe