20 kiloa pois! Kuka lähtee mukaan?

Seepra

Heippa! Ylipainoa on päässyt kertymään noin 15 kiloa ja ne olisi nyt tarkoitus karistaa pois! Lähteekö joku tähän mukaan? Täällä olisi tarkoitus tsempata ja päivitellä omia tuloksiaan. Tulkaa rohkeasti mukaan ja pudotetaan yhdessä painoa!
Kerron hieman itsestäni. Painan noin 98 kiloa ja pituutta löytyy 186cm. Tavoitepainoni on 78 kiloa. Voit lähteä mukaan vaikka laihduttaisit enemmän tai vähemmän. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!
-Seepra

142

716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaakataso

      160 cm ja painoa 66 kg tavoite miikka 4 vähint! Mukana!!

      • Seepra

        Hienoa! Tervetuloa mukaan!
        -Seepra


    • Laihduttaja

      Tavoitteena ainakin 25 kiloa, paino päässyt viime vuoden aikana karkaamaan käsistä. Korkea aika muutokselle. Täällä siis yksi laihduttaja tulossa mukaan :)

      • Seepra

        Hienoa! Kiva saada lisää porukkaa mukaan. Tervetuloa! :)
        -Seepra


    • Uppova

      Minulla on tavoiteena laihduttaa vielä 20kg. Olen pudottanut jo 10,3kg eli yhteensä pitäisi saada pois 30kg. Pituus 174cm. Paino tällä hetkellä 89,2kg.

      • Seepra

        Hienosti olet jo 10 kiloa pudottanut! Taisin nähdä sinut jossain toisessakin keskustelussa? Päivitteletkö tänne vai jatkatko siellä? :)
        -Seepra


    • Seepra

      Terve kaikki!
      Aloitin tänään dieetin! Minulla ei ole varsinaisesti mitään sääntöjä, että tuota ei saa syödä eikä tuotakaan saa syödä vaan lasken ainoastaan kalorit. Kyllähän minä vähän katson ettei mitään aivan tyhmää tule syötyä.
      Näin alkuun ajattelin syödä päivässä Max.1800 kaloria ja tiputtaa siitä fiiliksen mukaan.
      Tilasin tänään verkkokaupasta uuden vaa'an, koska minulla ennestään ei ollut vaakaa. Tiedoissa luki, että vaaka kertoisi myös Rasvaprosentin, vesiprosentin, lihasprosentin ja luustomassan. Nyt saan siis näistäkin suuntaa antavat tulokset.
      Hyvällä fiiliksellä mennään eteenpäin!
      Mites muilla on mennyt? Oletteko vielä aloittaneet? Mielenkiinnolla odotan mitä teille kuuluu. :)
      -Seepra

    • Uppova

      Uppova taitaa vaihtaa tälle palstalle. Olin alun perin satakiloisen ja muiden laihduttajien -palstalla. Sen perusteella tuntui ettei kukaan muu siellä ainakaan laihduta kun ei kommentoida.

      • Seepra

        Tervetuloa siis mukaan! Toivottavasti saataisiin vielä muutama mukaan.
        Miten sulla on sujunut?


    • Sempperi

      Minä ilmoittaudun! Pituus 161cm, tällä hetkellä paino 83kg (olen jo pudottanut 4,7kg), tavoite 60kg.

    • Uppova

      Uppovalla lähti tänään 7.laihdutusviikko käyntiin. Edelleen lukemat tasan 10,3kg. Tänään en ole käynyt lenkillä kuumuuden takia. Olen yrittänyt ja pärjännytkin vielä tarkalla ruokavaliolla eli ei mitään yliampuvia mielihaluja tai -tekoja ole tullut. Juhlien aikaan en ole kieltäytynyt kakuista vaan ottanut maltillisesti pienehkön palasen eikä mitään muuta. Alkoholia ei ole mennyt laihkariaikana ollenkaan.
      Se mistä olen iloinen niin polvisäryt on jääneet historiaan. Tämä vaikutti olennaisesti että aloinkin laihkarille.

      • Seepra

        Pitäisi itse myös käydä lenkillä päivittäin, mutta en saa sitä koskaan aikaiseksi. Millaisiä lenkkejä teet? Minulla on usein ollut vaikeaa mielihalujen kanssa. Tänään söin 1893 kaloria eli yli mentiin. Onneksi tuo ei nyt ole niin vaarallista.
        Aloitin laihduttamisen puhtaasti ulkonäkösyistä. Rupesin saamaan raskausarpia ja siitä syystä haluan pistää tälle lopun.
        -Seepra


    • Uppova

      Olen käynyt n 10km kävelylenkkejä. Aikaahan siinä menee reilusti mutta pääasia että saa reissun aina tehtyä.Minä olen maailmassa aloittanut laihkarin hyvin monta kertaa. Tätä ennen olen kerran aikaisemmin onnistunut jolloin pudotin 27kg. Mutta kilot ovat tulleet kaikki takaisin ja hieman ylikin. Lenkille olisi tosi mukava saada joku kaveri mukaan, yksintahkoaminen tuntuu aika ikävältä.
      Ulkonäköseikat myös minulle vaikutti noiden kipujen lisäksi. Kaupoista tuntui tosi vaikealta löytää vaatteita ja peilin ohi pitää mennä aika nopeeta. Lisäksi lapset on alkanu huomautteleen äidin painosta mutta mikä ihmeellisintä nyt kun on lähtenyt mitä on niin ovat olleet hiljaa.
      Mulla on tarkoitus jouluna olla hoikemmassa tai sanotaanko pienemmässä kunnossa.Olen miettinyt kuntosalin aloittamistakin mutta saa nähdä kun syksy tulee onko sitä saanut aloitettua mitään säännöllistä liikuntaharrastusta.

    • Taija81

      Voisin myöskin lähteä mukaan! Painoa 85 kg ja pituutta vain 157 cm. Ainakin 20 kiloa.

      Ajattelin ensin paastota 5 päivää, ihan mehu/vesipaasto. Ja sitten kevennän ruokavaliota ja lisään liikuntaa :)

      Tänään aloitan, huuhtelutarpeet yms. jo valmiina odottamassa :) tsemppiä kaikille kanssalaihduttajille :D Kyllä me prkl laihdutaan :)

      • Seepra

        Tervetuloa joukkoon! Prkl! Kyllä me laihdutaan!


    • *Mirmar*

      Moikka!
      Täälä olisi myös yksi laihduttelija ryhmään mukaan. Itselläni on vähän suurempi urakka edessä. Eli pituus 158cm ja paino eilen aamulla punnittuna 85,7kg. Ja unelmani olisi jos vaaka näyttäsi joskus vielä 55kg (kuulostaa tooosi vähältä, mutta kun tätä pituuttakaan ei hirveästi ole :) ). Eli pudotettavaa löytyy hurjat -30,7kg. Huoh! :( Se vaan masentaa kuinka sitä päästi itsensä näin pahaan kuntoon...

      Mutta mitään aikatavoitteita en halua asettaa enkä tiukkoja ruokavalioita. Nyt tarkoitus olisi tehdä oikea elämäntaparemontti mitä siis jatketaan tähän painonpudotuksen jälkeenkin. Eli minulla tämä tarkoittaa annoskoon pienentämistä ja herkuttelun vähentämistä ja kohtuullistamista. Kasvikset ja hedelmät kuuluvat jo nyt ruokavalioon ja ateriarytmi on tasainen. Mutta olen niin perso kaikelle makealle ettei mitään rajaa. Voisin elää pelkällä makealla. :(

      Lautasmallin mukaan mennään ja kaloreita ainakin tässä alkuvaiheessa yritän vähän ynnäillä. Kerran viikossa voisi kokeilla pitää pienen herkkupäivän niin voisi sujua paremmin tämä puurtaminen. Liikuntaa kertyy runsaasti viikossa koiralenkeillä, mutta jotain lihaskuntoilua otan tähän lisäksi.

      Eli näillä eväillä aloitetaan tämä projekti! :)

      • Seepra

        Tervetuloa mukaan!:)


      • Taija81

        Oot aika samoissa mitoissa kun miä... Joten tsemppiä sinne :) Kyllä se 55 kg saavutetaan :)

        En tajua minäkään kuinka oon itelleni tälläsen massan keränny. Pikkuhiljaa vuosien varrella. :( Ihan omaa syytäni.

        Tuo 55 kg olis joo ihannepaino ja joskus sen painoinkin. Kevyimmilläni painoin 21 vuotiaana 45 kg. eli nyt mulla lähes tuplaten tuon verran painoa. Huh huh...


      • *Mirmar*
        Taija81 kirjoitti:

        Oot aika samoissa mitoissa kun miä... Joten tsemppiä sinne :) Kyllä se 55 kg saavutetaan :)

        En tajua minäkään kuinka oon itelleni tälläsen massan keränny. Pikkuhiljaa vuosien varrella. :( Ihan omaa syytäni.

        Tuo 55 kg olis joo ihannepaino ja joskus sen painoinkin. Kevyimmilläni painoin 21 vuotiaana 45 kg. eli nyt mulla lähes tuplaten tuon verran painoa. Huh huh...

        Niinpäs ollaakin Taija81 tosi samoissa mitoissa ja tavoitteetkin samaa luokkaa! :) Kiva seurailla sinun edistymistä. Voi kun olet ollut tosi hoikka nuorempana! Hui! Minulla on ollut nuorempanakin aina vähän pyöreyttä, mutta muistaakseni joskus sain painon hetkelliseksi viidenkympin puolelle. Ja silloinkin olin mielestäni tosi pullukka... :(

        Mutta nyt mennään eikä meinata! Nyt on jo aika saada elämäntapa terveelliseksi ja paino sellaiseksi että on hyvä olla. Ikää on nyt 31 vuotta ja en koko elämääni halua jojotella!


    • Seepra

      Huomenna luultavasti saan sen uuden vaa'an ja pääsen mittaamaan tarkat luvut painostani. Nyt pitää mennäkkin nukkumaan. Päivittelen huomenissa lisää. :)

    • Seepra

      Terve!
      Eilen kärsin pahasta päänsärystä ja makasin sängyssä koko päivän. En myöskään sen takia päässyt mitään kirjoittelemaan.
      Olen päättänyt tehdä sunnuntaista punnituspäivän. Sain uuden vaa'an eilen ja odotan jo innolla sunnuntaita, että pääsen testaamaan sitä. Siinä näkyy tosiaan rasvaprosenttia yms.
      Mites te muut mittailette painoanne

    • Uppova

      Seitsemäs laihdutusviikko lähenee loppuaan, vielä pari päivää. Tänään vaaka näytti miinusta 11,2kg. Aivan uskomaton olo itsellä. Olenko ihan oikeasti pystynyt tähän?Ei sen puoleen, edessä on samamäärä pudotettavaa ja hieman enemmänkin. Vaaka näytti 88,3kg. Tällä viikolla en ole käynyt kertaakaan lenkillä,viikonloppuna tulen käymään kumpanakin päivänä.
      Oikein hyvää viikonloppua kaikille!!

    • Seepra

      Vau!
      Mä niin tiedän miltä tuo onnistuminen tuntuu! Se on jotain mahtavaa.
      Menin tänään aamulla punnitsemaan itseni, koska muistin etten ole mitannut aloituspainoani. Vaaka näytti 98,1 kiloa. Rasvaprosenttini oli 30,1.
      Mites on *Mirmar*:illa mennyt?
      Tuntuu, että alan mätänemään tänne sisälle joten kävely kutsuu!
      Kirjoitellaan!
      -Seepra

      • *Mirmar*

        On kyllä niin hieno tuo sinun tulos Uppova! Varmasti tuntuu jo tuollainen kevennys. Tuossapa on haastetta meille muille, mutta kovalla tsempillä tullaan perässä.

        Seepra: minulla on myös tuollainen kehonkoostumus vaaka. Siitä näkyy rasvaprosentti, lihasprosentti, sisäelinrasva, kalorinkulutus ja BMI. Kiva seurailla lukuja. Tai ainakin jos ne on pienenemään päin! :D Pitäisi muistaa nyt myös ottaa itseltä aloitusluvut painon lisäksi esim. huomenna aamulla. Minulla ainakin tuo rasvaprosentti näyttää sen vaa'an mukaan aivan järkyttäviä. Vaa'an luotettavuudesta en sitten tiedä, mutta kyllä ne varmasti suuntaa antavia on!

        Minulla on punnituspäivä perjantaisin. Mutta en vielä tänään pitänyt virallista punnituspäivää kun vasta keskiviikkona tulin porukkaan mukaan. Viikon päästä sitten tarkistetaan tilanne ja toivottavasti iloitaan ensimmäisistä miinuksista. :)

        Huomenna illanistujaisiin ja vähän jännittää selviänkö kunnialla. Yritys on kova. Tarjolla on varmasti seitsemän sortin herkut. Kivaa v-loppua kaikille ja tsemppiä! :)


      • Seepra
        *Mirmar* kirjoitti:

        On kyllä niin hieno tuo sinun tulos Uppova! Varmasti tuntuu jo tuollainen kevennys. Tuossapa on haastetta meille muille, mutta kovalla tsempillä tullaan perässä.

        Seepra: minulla on myös tuollainen kehonkoostumus vaaka. Siitä näkyy rasvaprosentti, lihasprosentti, sisäelinrasva, kalorinkulutus ja BMI. Kiva seurailla lukuja. Tai ainakin jos ne on pienenemään päin! :D Pitäisi muistaa nyt myös ottaa itseltä aloitusluvut painon lisäksi esim. huomenna aamulla. Minulla ainakin tuo rasvaprosentti näyttää sen vaa'an mukaan aivan järkyttäviä. Vaa'an luotettavuudesta en sitten tiedä, mutta kyllä ne varmasti suuntaa antavia on!

        Minulla on punnituspäivä perjantaisin. Mutta en vielä tänään pitänyt virallista punnituspäivää kun vasta keskiviikkona tulin porukkaan mukaan. Viikon päästä sitten tarkistetaan tilanne ja toivottavasti iloitaan ensimmäisistä miinuksista. :)

        Huomenna illanistujaisiin ja vähän jännittää selviänkö kunnialla. Yritys on kova. Tarjolla on varmasti seitsemän sortin herkut. Kivaa v-loppua kaikille ja tsemppiä! :)

        Heippa!
        Itsellä tänään mennyt jokseekin 'huonosti'..
        Menimme tapaamaan tänään sukulaisia pitkästä aikaa ja he olivat savustanut lohta ja tehnyt muita herkkuja. En halunnut olla epäkohtelias ja otin maltillisesti ruokaa. Nyt tietysti hieman harmittaa, mutta päätin etten syö enään tänään mitään.
        Lannistihan tuo mieltä, mutta kyllä sitä vaan tsempataan eteenpäin!

        Laihdutus tuo minulle herkästi päänsärkyä joka on todella ikävää. Tälläkin hetkellä kärsin päänsärystä. Niitä lukuisia muita laihdutus yrityksiä miettien on minulla silloinkin aluksi päätä särkenyt. Eiköhän se tästä..

        Mirmar, Kyllä sinä selviät kunnialla illanistujaisista jos vain pidät pääsi kylmänä!
        Tsemppiä!

        Niin tosiaan. Hyvää viikonloppua sinnekkin!
        -Seepra


      • Bridget Jones
        *Mirmar* kirjoitti:

        On kyllä niin hieno tuo sinun tulos Uppova! Varmasti tuntuu jo tuollainen kevennys. Tuossapa on haastetta meille muille, mutta kovalla tsempillä tullaan perässä.

        Seepra: minulla on myös tuollainen kehonkoostumus vaaka. Siitä näkyy rasvaprosentti, lihasprosentti, sisäelinrasva, kalorinkulutus ja BMI. Kiva seurailla lukuja. Tai ainakin jos ne on pienenemään päin! :D Pitäisi muistaa nyt myös ottaa itseltä aloitusluvut painon lisäksi esim. huomenna aamulla. Minulla ainakin tuo rasvaprosentti näyttää sen vaa'an mukaan aivan järkyttäviä. Vaa'an luotettavuudesta en sitten tiedä, mutta kyllä ne varmasti suuntaa antavia on!

        Minulla on punnituspäivä perjantaisin. Mutta en vielä tänään pitänyt virallista punnituspäivää kun vasta keskiviikkona tulin porukkaan mukaan. Viikon päästä sitten tarkistetaan tilanne ja toivottavasti iloitaan ensimmäisistä miinuksista. :)

        Huomenna illanistujaisiin ja vähän jännittää selviänkö kunnialla. Yritys on kova. Tarjolla on varmasti seitsemän sortin herkut. Kivaa v-loppua kaikille ja tsemppiä! :)

        Noiden kehonkoostumusvaakojen tuloksiin kannattaa oikeasti suhtautua hyvin suurella varauksella, oma vaaka näytti ainakin ihan mitä sattuu lukuja. Ainakin kannattaa käydä ottamassa vertailumittaukset joko pihtimittauksella tai esim. inbodylla (tosin inbodyn antamat tuloksetkaan ei ole kovin luotettavia). Lisäksi mittaus kannattaa tehdä aina samaan aikaan päivästä, ja naisilla samaan aikaan kuukaudesta, nimittäin kehon nestemäärä vaikutta noihin tuloksiin todella paljon.

        Mutta liityn minäkin joukkoon pienenevään :). Pudotettavaa on 45kg (paino 119kg), mutta tuo 20kg näin aluksi on hyvä tavoite. Ruokavalion osalta on skarpattavaa, liikuntaa olenkin harrastanut aina, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Perjantaina sitten ensimmäiset päivitykset.

        Terveisin, Bridget Jones


    • Uppova

      Kiitos kaikille tsempistä ja tuesta. Vertaistuki on niin tärkeä osa tätä projektia onnistumisen suhteen. Jos sitä ei ole tai sitä ei saa niin ei takuulla laihduttamisesta mitään tule. On se niin moneen kertaa koettu. Mutta MirMir:lle oikein mukavia illanistujaishetkiä ja Seepra...saa sitä joskus syödä herkkuja kun muistamme kaikki sen maltillisesti-sanan. :-)
      Olemme kaikki jouluna sutjakassa kunnossa.

    • Tsup tsup

      Kyllä täällä osataan laihduttaa. Se onkin tän palstan juju. Ihana nähdä että on niin kateellisia ihmisiä kun toisilla menee hyvin. Hyvä me palstalaiset!!!

      • trol, trol

        Ei tässä mitään kehumisen aihetta ole, pelkkää muodollista selkääntaputusta vailla todellisia tuloksia. Ainoa mikä on totta, on se, että sinä olet kateellinen, kiva kun tunnustit.


      • Fiia x

        Hei, liittyisin mukaan tänne, sillä satakiloisten ketju näyttää kadonneen, vaikka se oli aktiivisempi kuin moni muu.
        En lomalla kirjoitellut kuulumisia, enkä paljoa laihtunutkaan, mutta tärkeintä että tuli miinusta eikä plussaa, reilut 3 kg kuitenkin.

        Katselin tuossa amerikkalaista paino/pituus/kuvasivua ja totesin että 15-25 kiloa vielä pois. (Olen pitkä ja ikääkin jo on, siksi ei sen enempää) Toisten kuvia katsomalla näkee objektiivisemmin sen sopivan painon. 10 kilon haitari siksi, että loput riippuu peilikuvasta, eli paljonko... riippuu... Tällä hitaalla tahdilla iho on yllättävän hyvin pysynyt perässä.

        Tässä linkki: http://www.cockeyed.com/photos/bodies/heightweight.html

        040414 109,5 kg
        290614 98 kg
        090814 94,7 kg


      • Fiia x
        Fiia x kirjoitti:

        Hei, liittyisin mukaan tänne, sillä satakiloisten ketju näyttää kadonneen, vaikka se oli aktiivisempi kuin moni muu.
        En lomalla kirjoitellut kuulumisia, enkä paljoa laihtunutkaan, mutta tärkeintä että tuli miinusta eikä plussaa, reilut 3 kg kuitenkin.

        Katselin tuossa amerikkalaista paino/pituus/kuvasivua ja totesin että 15-25 kiloa vielä pois. (Olen pitkä ja ikääkin jo on, siksi ei sen enempää) Toisten kuvia katsomalla näkee objektiivisemmin sen sopivan painon. 10 kilon haitari siksi, että loput riippuu peilikuvasta, eli paljonko... riippuu... Tällä hitaalla tahdilla iho on yllättävän hyvin pysynyt perässä.

        Tässä linkki: http://www.cockeyed.com/photos/bodies/heightweight.html

        040414 109,5 kg
        290614 98 kg
        090814 94,7 kg

        Mielenkiintoista, satakiloisten ryhmä näkyy täysversiolla, mutta ei mobiiliversiolla..


    • Uppova

      Tänään kävin pitkästä aikaa vaateostoksilla. En yhtään tunnistanut/osannut ajatella että nyt voi ottaakin sovitukseen pienempiä vaatteita.No sellaista menoa.
      Tänään ei päässyt lenkille vesisateiden takia. Huomenna sit kuntosalille.

    • Uppova

      Tänään tuli täyteen 7 viikkoa oltua laihkarilla. Ja yllätys, paino oli pompsahtanut alaspäin. Eli nyt miinusta 11,7 kg. Ulkona huono keli, ei pääse lenkille mut mennään kuntosalille. Eipä ole tullut käytyä sielläkään vuosiin. Olisikohan mennyt n 20v.
      Palaamme ensi viikolla asiaan. Kertokaahan toisetkin miten menee.

    • peeta

      Hei. minä kanssa mukaan! aloitin perjantaina ja lähtpaino 165/92.. :/ tavoite ois 60kg mut 10kg "erissä" yritetään! :) nyt on ainakin vielä motivaatio ja into korkealla. ajattelin käydä ensi perjantaina vaa alla katsomassa jos jotakin olisi tapahtunut..

      Olen ollut tosi kova syömään herkkuja ja ruokaa isoja annoksia, nyt olen juonut paljon vettä, nutrannut lähes kokonaan nämä pari päivää.
      Tänään tilasin nutridiet juomia ja aluksi niillä ja yksi ateria päivässä; kanaa, kalaa, kasviksia...

      Nyt loppui herkuttelu! :) Hauska lukea täältä toisten matkaa.

      • minska 70

        Mistä nutrileteista pidät ja oletko lisännyt niiin mitään mausteita tai muuta?


    • Seepra

      Nyt se taas alkoi...
      Nimittäin se kuuluisa itsekuri katosi! Tänään kaloreita tuli päälle 2000..
      Olen todella pettynyt itseeni, mutta huomenna on uusi päivä mikä tulee onnistumaan. Enään en anna valtaa ruualle! Nyt tämä loppuu. Nyt jos milloinkaan kaipaan tsemppiä enemmän kuin mitään muuta.
      Kirjoittelen huomenissa kun tuohtumukseni laantuu.

      Tervetuloa kaikki uudet mukaan! :)
      -Seepra

    • Uppova

      Seepra...tänään on uusi päivä ja uudet kujeet. Et enempää anna valtaa ruoalle vaan jatkat siitä mihin olet tähän asti päässyt. Näitä "sortumisia" saattaa tulla kelle tahansa mutta kun heti tsemppaa itseään eteenpäin eikä jatka herkuttelua niin hyvä tulee. Käyt tänään kävelemässä tms hieman pitemmän lenkin. Ja muistat positiivisen, iloisen touchin tähän hommaan. Hengessä mukana.

    • *Mirmar*

      Tsemppiä Seepra, turhaa nyt jäät murehtimaan ylittyneitä kaloreita. Eihän tuo määrä nyt ole edes mikään älytön! Nyt on vaan se hetki kun pitää tehdä päätös palata ruotuun eikä jäädä asiaa murehtimaan ja lohduttamaan omaa huonoa oloa ja syödä lisää turhia kaloreita. Minullakin kertyi v-loppuna enemmän kaloreita kun olisi tarvinnut, mutta nyt homma jatkuu ihan normaalisti. Tänään aamu on aloitettu koirien kanssa pitkällä lenkillä ja päivän ruokapuoli on taas kevyt ja terveellinen.

      Kiva kun on tullut ketjuun mukaan lisää laihduttelijoita. :) Tervetuloa minunkin puolestani. Suuria pudotustavoitteita on muillakin! :)

      Kuinkas Uppovan kuntosalitreeni meni? Puriko punttikärpänen? :D

    • Uppova

      MirMar...Olin pari tuntia salilla ja se oli aivan kauhea koettelemus. Hiki virtasi ja tuntui etten mä jaksa. Onko mulla näin huono kunto? Ihan kuin kävelystä ei ois ollut mitään apuja. Mutta tulevana sunnuntaina kokeilen taas. En anna periksi.

    • Fiia x

      Ei se haittaa mitään Seepra, jatkat vain vanhaan tahtiin seuraavina päivinä.
      Itse olen aiemmin laihduttanut pistesysteemillä, mutta keväällä en jaksanut aloittaa laskemista, söin vain kevyesti vanhasta muistista. Ylityksiä on varmasti tullut, tietäen ja tietämättä, mutta niin vain on viisitoista kiloa lähtenyt. Tsemppiä sinulle ja muillekin!

    • minska 70

      Hei minä kans mukaan vaikka hieman myöhässä. Eilen aloitin keventämään ruokavaliota. Vuodessa tullut reilu 10 kg lisää elopainoa, johtuneen siitä etten ole päässyt normaalisti kuntoilemaan sairauden vuoksi. Nyt siis edelleen kuntoilemaan en pääse mutta jollakin tapaa on painoa hilattava alas päin. Nutrilettia on kaapit täynä ja nyt yritys juoda tuota yök mansikkaa..... meinaa tulla pihalle. Pyrkimys on osa nutraus :) Pituus 164 ja paino 74kg et apua.

    • *Mirmar*

      Tervetuloa mukaan joukkoon kutistuvaan minska70! :D JA tokikaan et ole mitenkään myöhässä, aikarajoitteitahan tässä ketjussa ei ole! :)

      Ihanaa kun ilman ovat jo vähän viilenemään päin niiden super-helteiden jälkeen. Toki kyllä nyt tarpeeksi lämmin vieläkin on. Paljon mukavampi käydä koirien kanssa lenkkeilemässä. Täälä ainakin jo odotetaan kovasti syksyä ja viileitä kelejä.

      Onkos teillä muilla tarkoitus aloittaa/jatkaa syksyllä uusia harrastuksia, jumppia yms.? Onko joku laji mitä olet jo pitkään halunnut kokeilla? Itselläni olisi kahvakuulat kotona ja pitäisi nyt ryhdistäytyä ja alata treenata niilläkin säännöllisesti. Jotain lihaskuntoa olisi hyvä saada lenkkeilyn rinnalle. Täälä omalla paikkakunnalla olisi myös tarjolla yhdistetty zumba-kahvakuula tunti. Se kiinnostaisi, ja ainakin meinaan käydä kokeilemassa. Vielä vuosi sitten minulla oli jäsenyys tuohon paikalliseen isoon kuntokeskukseen. Sielä oli vaikka ja mitä ihania tunteja. Välillä harmittaa, mutta kun ei tämä aika oikein riitä enää käydä niin usein jumpilla mitä jäsenmaksu vaatisi. Eikä oikein ylihinnoitellut kertakortit innosta. Mutta eipä siinä, onneksi täälä on runsaasti muitakin vaihtoehtoja. Kuitenkin lenkkeily minulle on ykkösjuttu noiden aktiivisten koiruuksien takia. :)

      • Seepra

        Moi Mirmar!

        Itsellä olisi tarkoitus aloittaa jokin harrastus myöhemmin syksyllä. Vielä ei ole tiedossa mikä, mutta jotain mukavaa varmasti. Minulla on tällä hetkellä kovasti kiireitä jonka takia en paljoa kerkeä kirjoittelemaan.
        Tsemppiä!


    • Minä en lähde

      mukaan, koska ei ole valmiiksi laadittua ruokavaliota. Haluan tarkat painot ja määrät, että mitä saan syödä jne. millekään pussikeitoille en lähde, vaan pitää olla normia kotiruokaa.

    • Uppova

      Tervetuloa Minska 70 minunkin puolesta.
      Aion pitkästä aikaa elämässäni aloittaa jonkun säännöllisen harrastuksen tänä syksynä. Elämäntilanteeni tai työni on aikaisemmin ollut 3-vuorotyötä enkä ole pystynyt harrastamaan mitään säännöllisesti. Nyt tilanne on muuttunut ja aion alkaa panostamaan itseeni kun mahdollisuus siihen on avautunut. Jotain jumppajuttuja kävelyn oheen.

    • minska 70

      Kiitos toivotuksista! Voi minä niin haluaisin kanssa päästä urheilemaan. Vielä puolitoista vuotta sitten olin ahkera urheilu "hullu" ja kävin juoksemassa ja salilla. Nyt en pääse :( Kroppa ei kestä. Tällä hetkellä dg avoin ja tutkimuksia tehdään. Kroppa ei ole vaan enää entisensä. Ennen paino ei ollut ongelma, koska liikuin sen edestä mitä suuhuni pistin. Toisin on nyt niin kun tiedättekin. Ikävä on lenkkejä etenkin koiran kanssa. Nyt jaksan vain 10min kävellä. Tämän vuoksi en voi mitään rankkaa diettiä aloittaa joten pyrin korvaamaan osan ruuasta nutriletilla ja sitten vaan salaattia, vihenneksi ja lihaa sekä tietenkin kasviksia. Pakko siirtää makeat nyt pois kuvioista muuten tämä paino tulee vaan nousemaan ja itkuhan siitä muuten tulee. Tarpeeksi on tuskastelua jo tässä nykytilassa olemista kun ei pääse mihinkään. Yritän silti nähdä valoa tunnelin päässä. Itse rakastin body pumppia, spinninkiä sekä juoksua ja salilla käyntiä. Uiminenhan voisi olla myös hyvä aloittaa kun syksy taas saapuu, siinä ei pääse kroppa tulemaan niin kipeäksi kun vesi kannattelee. Itse olen miettinyt tätä vaihtoehtoa heti kun pystyn vaan. Kaikille tsemppiä uusiin harrastuksiin. Ehkä vielä minäkin joskus pääsen tuulettamaan ja nostamaan hien pintaan :)

    • Uppova

      Paino jurraa samassa grammalleen mitä se oli viime sunnuntaina, miinusta 11.7kg .Lenkillä en ole käynyt mutta syömistä tarkkailen koko ajan. Mitään mielitekoja ei ole tullut projektin aikana. Sunnuntaina tulee 8 vkoa täyteen. Et tällä mennään näin.

    • Seepra

      Anteeksi etten ole tänne päivittelyt mitään lupauksistani huolimatta.
      Sen yhden päivän repsahduksen jälkeen kaikki on mennyt oikein hyvin. Vaa'alla käyn sunnuntaina ja odotan innolla jos pientä tippumista painossa olisi tapahtunut.
      Eilen söin vain 1600kcal ja olen todella onnellinen, että pystyin noinkin hienoon suoritukseen!

      Ainiin. Tervetuloa uudet laihduttajat! :)

      -Seepra

    • Taija81

      Moi kaikki.

      Tässä ollut niin paljon töitä, ettei ole paljon ehtinyt liikkumaan. Nytkin töissä seuraavat 23 tuntia putkeen ja sitten kai pitäisi nukkua. Mutta syömisiä olen vähentänyt ja liikkunut mahdollisimman paljon. Aloituspainonihan oli 10 pv sitten sen 85 kg ja nyt vaaka näyttää 81 kg, joten -4 kg tultu alaspäin. Joten ihan ok...

      Viikonloppuna sitten lisää liikkumista myös.

      Tsemppiä kaikille :D

    • minska70

      Taija81 tosi hienoa! Kyllä se Seepra siitä :) Uppoava ilmeisesti elimistösi taistelee vastaan jatkavaan samaa rataa :) Kyllä se siitä putoaa, saathan tarpeeksi proteiineja? Olen kuullut että elimistö voi mennä laihdutuksessa säästöliekille jolloin paino ei putoa, yksi mahdollisuus on hetkeksi lisätä kalorimäärä ja tiputtaa sitten takaisin. (Kalorimäärä max 100) jolloin käynnityy laihdutus uudelleen :)

    • Bridget Jones

      Päivitystä. Sunnuntaina paino oli 120,5kg ja tänään 116,7kg. Nesteet lähteneet liikkeelle ja turvotus vähentynyt huomattavasti.

      Tästä eteenpäin. Parin seuraavan viikon aikana määräytynee oikea pudotuksen viikkotahti.

      Terveisin, Bridget Jones

    • Uppova

      Eilen taivastelin täällä että paino jurraa samassa mutta tänään hiphurraa, oli lähtenyt 200g eli nyt pudotusta 11,9kg.Yes yes. Olen lisännyt rasvoja ja maitotuotteita hieman enemmän ruokavaliooni.

    • Uppova

      Olipa vaikea lähteä tänään illalla lenkille. Mutta nyt takana 10 km lenkki ja iloinen mieli. Osittain menin jo juoksemalla reitin.

    • Seepra

      Moi!
      Minulla on mennyt erittäin hyvin. En ole punninnut itseäni oikeastaan yhtään joten en osaa kertoa minkälaista tulosta on saatu.
      Tosin huomenna on punnituspäivä joten huomenna kerron minkälaista tulosta on tullut. Liikuntaa en pahemmin ole harrastanut.
      Kirjoitellaan!
      -Seepra

    • Uppova

      Tänään tulee 8 viikkoa oltua laihiksella ja nyt alan olemaan ylpeä itsestäni. Vaaka näyttää miinusta 12.1kg. Eilen kävin taas 10km lenkin mutta täysin kävelemällä.Ei puhettakaan että olisi pystynyt ottamaan juoksuaskelia. Olen lähtemässä aamulla kuntosalille. Sellaisen muutoksen olen tekemässä ruokavaliooni jatkossa (kun tämä projekti loppuu) että tavallisen sokerin tillalla alan käyttämään intiaanisokeria.Mut ei tietysti mitään pullia tms vaan mm smootheissa jne.
      Ensi viikolla tavataan!

    • pahoin pettynyt

      Heippa Seepra !
      Jes. Tulen mukaan. Minun pitäisi näin aluksi saada pois 5 kg. Yhteiseen taistoon.

    • *Mirmar*

      Waude, täälähän on tullut jo tosi hienoja tuloksia. Aivan hurjat miinukset Taija81 ja Bridget Jones! Ja Uppova porskuttaa täydellä vauhdilla eteenpäin. :)

      Minulla oli myös perjantaina punnituspäivä, mutta en ole koneen äärellä ollut niin jäi tieto päivittämättä. Eli puoli kiloa tultiin alaspäin. Vähän ehkä vauhdikkaampaa aloitusta olisin toivonut, mutta tällä mennään.

      minska70: tosi ikävää kun kroppa ei ole kunnossa ja ei olla varma mikä on vikana. :( Toivottavasti kaikki kääntyy vielä parhain päin.

      V-loppuna kertyi lenkkikilometrejä kivasti (la-su n.20km). Ja tänään aamullakin ehdin käydä kävelemässä 5km:n lenkin koirien kera. Nyt on hyvä fiilis. Kyllä nämä vähän viileämmät kelit passaa minulle niin hyvin! :) Näköjään myös Uppovalla kertyy mukavasti lenkkikilometrejä. Kyllä tuo ulkoilmaliikunta virkistää niin hyvin kehoa ja mieltä.

      • Bridget Jones

        No siis, pääosinhan mun pudotuksesta olis suurin osa turvotusta. Mutta turvotushan isontaa ja tekee olosta todella epämukavaa. Ja huomasi heti, kun oli päivän vähän huonommalla ruualla (leipää), nestettä kerääntyi etenkin vatsan seudulle.

        Tänään on salipäivä, olenkin odottanut salille menoa! Ihana päästä, salitreeni on sitä, mistä itse todella tykkään (selkäpäivä vielä kaiken lisäksi :)). Lenkkeily on mulle ihan hirveetä pakkopullaa. Mitä aerobista muu porukka harrastelee? Ja mikä teillä toimii motivaationa lenkille lähtöön? Käyttekö ikinä noissa massatapahtumissa kuten likkojen lenkki?

        Sovittiin kaverin kanssa osallistuvamme ens kesän extreme runiin. Jos se olis tarpeeksi motivoiva tavoite juoksun treenaamiseen.

        Terveisin, Bridget Jones


    • mcfat

      Moikka, mäkin voisin liittyä mukaan! Oon nyt laihduttanut kyllä jo pidemmän aikaa, alotin joskus alkukesästä. Aloin aluksi vaan lenkkeilemään kaverin kanssa ilman laihduttamisen tarkoitusta ja yhtäkkiä juhannuksen jälkeen huomasin kiloja tippuneen jo useita. Sitten päätin aloittaa kunnon laihduttamisen ja muuttaa myös ruokavaliotani. Pahimmillani aamupainoni on ollut 107, tänään "enää" 93,2 eli kesän aikana kiloja on lähtenyt 13,8.
      Päätin liittyä ryhmään vasta nyt kun pudotusta on jo näin paljon takana koska olen ennen harrastellut sitä että liityn erilaisiin laihdutusryhmiin, laihdutan pari kiloa ja sitten innostus lopahtaa. Eilen kuitenkin tuli sellainen tunne että tämä laihduttaminen on nyt se lopullinen, nyt laihdun kerralla tavoitepainooni enkä sen jälkeen enää ikinä palaa näihin mittoihin.
      Itse tavoittelen painoindeksin mukaista normaalipainoa, joka minun pituisellani olisi max 70,6 kiloa. Laihdutettavaa siis vielä 22,6 kiloa. Mitään aikatavoitetta en itselleni tällä kertaa aseta! Ennen laihduttamiseni ovat kaatuneet juuri näihin aika tavoitteisiin. Kilo viikossa-tahdilla olen usein joutunut pettymään kun aina ei vain laihdu, sitten masennun kun tavoitteeseen pääsy ajassa ei tunnu mahdolliselta ja lopetan laihdutuksen. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni laihduttamassa hitaasti! mieliteot ovat jo poissa koska olen pikkuhiljaa vähentänyt herkkuja ja syön säännöllisesti. Eilen olin niiiiin ylpeä itsestäni kun kävin elokuvissa eikä tehnyt edes mieli popcornia ja limsaa vaan mukaan tuli kotoa kivennäisvesipullo ja viinirypäleitä. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa että laihduttaminen ei olekkaan tuskaa! :) Toivottavasti muillakin on sama fiilis, tsemppiä kaikille!! :)

    • Seepra

      Tervetuloa kaikki uudet laihduttajat!
      Sen painon unohdin teille ilmoittaa ja se tosiaan on tasan 97kg, eli kilo on lähtenyt. Luultavasti pelkkää nestettä.
      Painoni on nyt ollut kolme päivää 97 kilossa ja toivon, että se hieman edes putoaisi jotta saisin sen onnistumisen tunteen..
      Syön päivässä noin 1600-1800 kcal. Onko se liian paljon ja pitäisikö sitä vähentää.
      Katson vielä muutaman päivän ja jos mitään ei tapahdu niin lasken kaloreiden määrää.
      Lyhyesti: Kaikki on siis mennyt ihan OK. Ei ole enään repsahduksia tullut mistä olen erittäin tyytyväinen.
      Tsemppiä kaikille!
      -seepra

      • mcfat

        Mäkin tavoittelen aika usein tohon 1600-1800 kaloriin, koska pelkään niin paljon et paino lähtee lihaksista jos vähentää kaloreita liikaa. miten paljon seepra harrastat liikuntaa? siitähän se on pitkälti kiinni. mulle toi jopa 1800 kaloria on vielä hyvä määrä koska työni on fyysisesti kuitenkin semiraskasta ja pyrin käymään lenkillä noin 5-6 kertaa viikossa. mut jos et liiku niin aktiivisesti niin suosittelen että vähennä sitten kaloreita hieman alaspäin!
        Ja hyvä uppova! taas hieno suoritus, ja toi itsensä palkitseminen on kyllä niin tärkeää! mä kanssa shoppailin viime viikolla palkinnoksi urakastani ja oli kyllä niin uskomaton tunne kun sovitti vaatteita ja vaatekoko on pienentynyt! ja ihanaa kun omatkin vaatteet alkaa näyttämään löysiltä päällä!


      • Seepra
        mcfat kirjoitti:

        Mäkin tavoittelen aika usein tohon 1600-1800 kaloriin, koska pelkään niin paljon et paino lähtee lihaksista jos vähentää kaloreita liikaa. miten paljon seepra harrastat liikuntaa? siitähän se on pitkälti kiinni. mulle toi jopa 1800 kaloria on vielä hyvä määrä koska työni on fyysisesti kuitenkin semiraskasta ja pyrin käymään lenkillä noin 5-6 kertaa viikossa. mut jos et liiku niin aktiivisesti niin suosittelen että vähennä sitten kaloreita hieman alaspäin!
        Ja hyvä uppova! taas hieno suoritus, ja toi itsensä palkitseminen on kyllä niin tärkeää! mä kanssa shoppailin viime viikolla palkinnoksi urakastani ja oli kyllä niin uskomaton tunne kun sovitti vaatteita ja vaatekoko on pienentynyt! ja ihanaa kun omatkin vaatteet alkaa näyttämään löysiltä päällä!

        Harrastan aika vähän liikuntaa loppujen lopuksi. Taidan hieman pienentää kaloreita ja alan liikkumaan enemmän.
        Kyllä tästä vielä hyvä tulee!


    • Uppova

      Taas oli 100g lähtenyt eli pudotusta nyt 12,2kg. Tänään on palkinnon vuoro ensimmäisestä 10kg:n pudotuksesta. Menen laitattamaan itselleni kynnet.
      Eilen kävin ostamassa itselleni uudet housut. Tunne oli mahtava kun meni 2 numeroa pienemmät farkut eli nykyinen kokoni on 44.
      Nyt tuntuu että olen päässyt balanssiin syömisen suhteen. Makeanhimoa ei enää ole ja ei tee mieli enää mitään herkkuja. Selvästi mahalaukku pienentynyt sillä ruokaa menee murto-osa entiseen verrattuna. Tämähän on pelkkää säästöä. Minäkö se olin joka söin perheessä aikasemmin eniten??
      Tällä viikolla en pääse lenkille mutta tarkoituksena on taas sunnuntaina käydä salilla.
      Ne "laihdutusprojektin" alussa ottamani kuvat itsestäni joita katselen aina välillä ovat aivan karmeita. Kun olen päässyt tämän projektini loppuun, mielelläni julkaisen ne.
      Mutta kaikille tsemppiä ja tervetuloa uusille jäsenille minunkin puolesta.

    • operaatio-20kg

      Mulla alkaa myös Operaatio -20 kg. En tosin sen jälkeenkään ole normaalipainoinen, mutta tuo vajaa 20 kg on tullut VUODESSA ja nyt on herättävä tekemään jotain.

      Eli paino nyt huikeat 118,5 kg, ja satasen alle ois tavoite pudotella.

      • operaatio-20kg

        Päätin ottaa perjantain vaaka-aamuksi. Tänään se näytti -1kg maanantaista. Vielä pitäisi mittanauha kaivaa jostain ja alkaa mittaamaan vyötärönympärys puntaroinnin lisäksi.


    • Uppova

      Taas oli lähtenyt 100g eli nyt 12,3kg.Syön todellakin murto-osan "entiseen elämään" verrattuna. Minulla menee mm. 3 hedelmää,paljon kasviksia, 2 ruisleipäsiivua, maitotuotteita n 5dl, rasvaa reilu tl ja sitten kanaa/kalaa (hyvin vähän lihaa) päivässä. Syön 4 ateriaa;aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Vettä kuluu melko reilusti päivässä. Kahvia juon ainoastaan kerran päivää kohden;aamulla.
      Ja on ihan oikeasti todella hyvä olo.

      • Bridget Jones

        Rasvaa reilu tl? Paljonko sulla tulee rasvaa yhteensä päivässä? Itellä menee varmaan pari ruokalusikallista ainakin plus sitten mitä tulee eläintuotteista (maitotuotteet, kanamunat, lihat...).

        Mutta hyvä, että olet löytänyt itsellesi sopivan ruokavalion!

        -Bridget Jones-


    • Sempperi

      Täällä menee hyvin. Lähtöpaino oli 87,8kg ja tähän ryhmään tullessa 83kg. Nyt paino 80,7kg eli kokonaisuudessaan lähtenyt -7,1kg viidessä viikossa, eikä ole ollut mitenkään erityisen vaikeaa. Kasviksiin ja proteiinin saantiin keskittyvällä ja lähes alkoholittomalla ja hyvin niukkasokerisella ruokavaliolla edetään. En ole lisännyt liikuntaa, ja täydellisiä romahduksia (=ruokavaliosta repsahduksia) on tapahtunut kolme näiden viiden viikon aikana. Olen kehitellyt ruokavalion itse, en siis noudata mitään muotidieettejä. Tunnen oloni terveeksi ja energiseksi ja voisin kuvitella syöväni samalla tavalla koko loppu elämäni, joten jotain olen tehnyt oikein. Tsemppiä kaikille pudottajille!

    • Uppova

      Ainoastaan tuo reilu tl.Jonkun verran Bulgarian jugurttia ja kevytmaitoa liraus aamukahviin.Kalat laitan uunissa (ennen paistoin aina voissa ja vähintään kermaa kalaruokaan). Lihakin uunissa haudutetaan. Mikäli ruoassa kermaa tai muuta lihottavaa niin silloin minulla omat ruoat ja toisilla perheessä omat.
      Seuraavan kerran aion ottaa isänpäivänä sievän pienen kakkupalasliden. Jouluksi olen ensimmäistä kertaa aikonut ostaa kinkun lisäksi kalkkunan (tämä siis vain minulle ja laihduttajavieraille :-)

    • *Mirmar*

      Hienoa Sempperi! :) Kiva, että olet löytänyt sellaisen ruokavalion mitä pystyisit noudattaa laihdutuksen jälkeenkin. Se tässä omassakin elämäntaparemontissa on tarkoitus, ei siis mitään ihmedieettejä.

      Minulla alkoi tänään 2,5 viikon kesäloma. Jee! Kyllä tätä onkin jo odotettu. Samalla kaavalla jatketaan ruokavalion ja liikunnan suhteen lomallakin. Ei kiitos lomakiloille!

    • Uppova

      Siis voiko tämä olla totta?Vaaka näyttää aamulla 86,7kg eli miinusta on kaikkiaan 12,8kg. Olen niin onnellinen. Voisin vaikka hypähtää kattoon.
      Ruoka ei ole enää Uppovan mielessä hallitsevana tekijänä. Ennen minulla oli koko ajan nälkä tai siltä ainakin tuntui. Nyt huomaa et klo on sen sen verran ja mullahan ois ruoka-aika.On tullut paljon muuta tilalle ja en roiku jääkaapin ovessa koko aikaa.
      Nyt enää 7,2kg seuraavaan etappiin. Se tuntuu jo niin vähältäkin. Silloin aion vaihtaa nimimerkkini Kelluvaksi.

      • mcfat

        tämä päivä alko huonosti, 0,2 kiloa eilisestä! tiedän kyl et tää on vaan nesteitä yms koska en ole tällä viikolla kertaakaan ylittänyt suunnittelemiani kalorirajoja. lihasmassakin saattaa nostaa painoa koska nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut treenaamaan. silti jotenkin masentaa "lihominen". täytyis vaan oppia ettei vaa'alla pitäis käydä joka päivä. onhan siit kaikkia tutkimuksia ettei päivittäin kannata käydä vaa'alla mut jotenkin se vaan on niin vaikeeta pysyä pois siitä. kuinka usein te käytte vaa'alla? ja miten pysytte vaa'alta pois jos ette käy päivittäin?
        Nyt tulee jännät paikat kun täytyy ruveta leipomaan mokkapaloja töihin ja pelkään et sit kun niitä on täällä esillä ni tulee syötyä tai ehkä jopa ahmittua ku nykysin herkuttelen niin harvoin. nyt kaikki itsekuri kehiin! tsemppiä taas kaikille! nyt toivomaan vähän parempia lenkkikelejä! täällä ainakin sataa niin paljon et jotenkin vaan ketuttaa aina lähteä lenkille!


      • Bridget Jones
        mcfat kirjoitti:

        tämä päivä alko huonosti, 0,2 kiloa eilisestä! tiedän kyl et tää on vaan nesteitä yms koska en ole tällä viikolla kertaakaan ylittänyt suunnittelemiani kalorirajoja. lihasmassakin saattaa nostaa painoa koska nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut treenaamaan. silti jotenkin masentaa "lihominen". täytyis vaan oppia ettei vaa'alla pitäis käydä joka päivä. onhan siit kaikkia tutkimuksia ettei päivittäin kannata käydä vaa'alla mut jotenkin se vaan on niin vaikeeta pysyä pois siitä. kuinka usein te käytte vaa'alla? ja miten pysytte vaa'alta pois jos ette käy päivittäin?
        Nyt tulee jännät paikat kun täytyy ruveta leipomaan mokkapaloja töihin ja pelkään et sit kun niitä on täällä esillä ni tulee syötyä tai ehkä jopa ahmittua ku nykysin herkuttelen niin harvoin. nyt kaikki itsekuri kehiin! tsemppiä taas kaikille! nyt toivomaan vähän parempia lenkkikelejä! täällä ainakin sataa niin paljon et jotenkin vaan ketuttaa aina lähteä lenkille!

        Kerran viikossa, jos sillonkaan. Luotan omaan ruokavalioon ja siihen, että tulokset tulee pitkällä tähtäimellä. Ja pyrin keskittymään elämässäni muuhun kuin siihen painoon, laihdutus pyörii vähän niinkuin taustalla.

        Lisäksi tieto siitä, että a) paino ei voi mitenkään olla sama joka päivä ja b) kotivaa'an tuloksessa on aina jotain heittoa riippuen esimerkiksi siitä missä kohden vaakaa seisoo auttaa.


    • Sempperi

      Laittakaapa tänne päivän ruokalistat niin päästään vertailemaan torstain aterioita ja toivottavasti saadaan uusia ideoita ja vinkkejä toisiltamme. Omani tänään kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä:

      Aamu: 0,5dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia omena paloina, 2 digestive-keksiä (käytän suolan, kuidun, ja energian lähteenä), kahvia

      Lounas: tomaatti-jäävuorisalaatti-purjo-salaattia, 1rkl raejuustoa, 1rkl itse tuoreista marjoista tehtyä puolukkahilloa (vähemmän sokeria kuin kaupan vastaavassa), noin 100g uunissa kypsennettyä lohta, kevytmaitoa.

      Välipala: banaani, siivu ruisleipää Becel-margariinilla, kahvia.

      Päivällinen: samaa salaattia kuin lounaalla, 1rkl raejuustoa, keitetty kananmuna, kevytmaitoa.

      Iltapala: pieni annos kaurapuuroa maidolla, pieni kupillinen tuoreita marjoja (ei sokeria).

      Rakastan salaatteja, joten sitä on ruokavaliossani paljon. Olen aina syönyt salaatteja, joten se on luonnollisestikin osa ruokavaliotani ennen, nyt, ja tulevaisuudessa. Hedelmistä en niin suuresti välitä, mutta pyrin niitä silti syömään, joskin korvaan ne mahdollisuuksien mukaan marjoilla, joista tykkään enemmän. En ole ennen pitänyt puurosta, mutta yritän sitä ainakin silloin tällöin syödä ja nyt tuntuu, että alan siitäkin jo enemmän tykkäämään. Toivon, että tykkäisin jossain vaiheessa niin, että siitä tulisi pysyvä osa ruokavaliota. Puuroa ei nimittäin tule ahmittua liikaa, leipää tulee.

      • Bridget Jones

        Eilen oli vähän sellainen "mitä tänään syötäisiin"- päivä, jääkaappi oli aika tyhjä ja kauppapäivä on vasta huomenna. Lisäksi oli salipäivä.

        Aamupala: puoli purkkia (125g) lidlin maitorahkaa (4,4% rasvaa), desi mansikoita, 2 mukillista kahvia.

        Lounas: Iso salaatti, jossa kukkakaalta, porkkanaa, jäävuorisalaattia, ananasta, kesäkurpitsaa, jotain raaste-majoneesi-chili-juttua ja kastikkeena 1rkl italialaista salaatinkastiketta.

        "Välipala" ennen treeniä: kuppi kahvia 1tl kookosöljyä.

        Treenin jälkeen: Palkkari, jossa 1/2 annosta valmista palautusjuomasekoitusta, 1/2 annosta heraisolaattia

        Illallinen: N. 1/3 bataatista soseena, oliiviöljyssä ja voissa paistettua naudan jauhelihaa ~130g (sis. sipulia), 1dl höyrytettyä parsakaalta.

        Iltapala: Smoothie, jossa vettä, mustikoita, mansikoita, parsakaalin vartta, avokadoa, mansikan makuista heraa sekä kaakaonibsejä (niitä on mukava pureskella).

        -Bridget Jones-


    • Uppova

      Minä olen tänään to aamulla syönyt :1 ruisleivän jonka päällä o,5tl rasvaa,n25g maksamakkaraa, kahvikuppi ja tilkka kevytmaitoa ja banaani.
      Lounas:Ruisleipä n0,5tl rasvaa, 1 broilerin rintaleike, paljon kasviksia ja paljon vettä!!!

      • Sempperi

        Eikö sinulla tule ruisleivän syönnistä houkutuksia? Minusta leipä on vaan niin järjettömän houkuttavaa, että kun sitä yhden syö, tulee kauhea hinku syödä lisää.


    • Uppova

      Leipää kului ennen todella paljon. Ja leipien päällä,välissä jne piti olla meetwurstia,kinkkua,juustoa ja vaikka mitä. Nyt sopii hyvin nuo 2 palaa ja enempää ei tee kyllä mielikään. Tämä laihdutusprojekti on ollut tosi helppoa, en tiedä mikä on syynä.-onko nyt motivaatio kohdallaan. Tuntuu että mitä enempi kiloja saa tiputettua niin sitä enempi mieli kohenee ja suunnittelee jo vaikka ja mitä.
      Mutta olen tosi monta kertaa aloittanut laihkarin elämässäni ja sana laihdutus tuntui olevan jo vitsi. En usko että monikaan ajatteli minun pystyvän tai kykenevän tähän. Mutta minä päätin että nyt minä näytän eikä kukaan sano enää minua isoksi,tuhdiksi,lihavaksi tms.Meillä on yksi elämä elättevänä ja nyt minä alan nauttimaan kehostani pudotettuani vielä muutaman kilon olemalla normaali kokoinen. Tulen ostamaan normaalikokoisia vaatteita joita löytyy helposti ja se että saisin ostettua bikinit itselle eikä tarvitse hävetä isoa kokoa/ihmisten tuijotusta että on iso nainen.Kuin iso ja komia kuin postiauto :-)

    • Uppova

      Tänään paino 86,5kg eli miinusta tasan 13kg.

      • Bridget Jones

        Jes! Mahtavaa!

        -Bridget Jones-


    • Uppova

      Kiitos Bridget Jones ja myös toiset tuestanne.
      Urakka alkoi tasan 2kk sitten eli 23.6.14. Vaaka näytti 99,5kg.Tänään 23.8.14 vaaka näyttää 86,5kg. Jotain olen osannut tehdä oikein.Mutta yksin tähän ei pysty. Minun henkireikä on ollut se että olen voinut jakaa tuntojani täällä muiden kanssa. Mutta matka jatkuu,edelleen sanon että menen päivän kerrallaan vaikka välistä suunnittelen elämääni jo 4kk:n päähän.Makeanhimo on helpottanut ja saatan ottaa vain tuoksuja ihanista tuoreista pullista.Vaikka joskus päässä tuntuu olevan ärräpäitä en pura enää mieltäni ruokaan vaan käytän energiani johonkin muuhun. Tiedän tämä ei ole helppoa. Jos sanon että minulla oli useita kymmeniä laihdutusyrityksiä takana, se ei varmaan kauas heitä. Mutta joskus siitä yhdestä kerrasta saattaatulla se MUST-juttu.

    • Bridget Jones

      116.4kg oli paino tänä aamuna. Tällä viikolla on tullut käytyä puntilla taas kesäloman jälkeen ja jonkin verran pumppia ja nesteitä lihaksissa. Onneksi tasoittuu. Töihin meno sekoittaa mun ruokailurytmiä kun aamuisin ei oikein ruoka maistu. Tuohon pitää joku ratkaisu keksiä, ettei ruokailuvälit venyisi ihan mahdottomiksi.

      - Bridget Jones -

    • mcfat

      92,5 paino tänä aamuna. kiloja siis lähtenyt yhteensä 14,5. Nyt alkavasta viikosta lähtien tulee vähän haastetta tähän touhuun kun huomenna alkaa hyvin pitkän tauon jälkeen kouluelämä. en yhtään tiedä miten mahtaa laihdutus onnistua kun on vuosikaudet tehnyt kolmivuorotyötä ja kroppa on tottunut siihen ruokailu-ja unirytmiin. aamupalan kanssa saattaa minullakin tulla ongelmia. Ja nyt täytyy alkaa liikkumaan enemmän koska koulun penkillä kuluttaa vähemmän kaloreita kun töissä, koska siellä tuli liikuttua aika paljon. Mutta toisaalta nyt jää kyllä enemmän aikaakin liikkumiselle! Noh, toivottavasti lähtee sujumaan hyvin!
      Tsemppiä ja hyvää alkavaa viikkoa teille laíhdutustoverit! :)

    • Taija81

      Noniin, Painoa ei ole juurikaan pudonnut, nyt paino 80 kg. Olen lenkkeillyt (jopa juosten) ainakin kerran päivässä kovalla sykkeellä. Syömiset ja annoskoot pienentyneet.

      Vaikka painoa ei ole pudonnut, niin tuntuu, että senttejä lähtenyt kun ennen kireät vaatteet tuntuvat nyt ihan löysiltä. Ja olo hyvä kun kunto kohonnut. Joten tästä on hyvä jatkaa...

    • Uppova

      Upeaa suoritusta laihdutustoverit!!
      Hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

    • Uppova

      No niin palstakamut, ma aamu on lähtenyt liikkeelle ja Uppovalla alkanut 10.laihdutusviikko. Paino humpsahtanut viikonlopun jäljiltä kunnolla alaspäin,reilun kilon verran ja voin sanoa että tunnen olevani "kevyempi".Vaaka näyttää 85,2kg eli miinusta 14,3kg.Olen miettinyt tässä että en enää aio osallistua mihinkään mediassa järjestettävään laihdutuskilpailuun (erääseen olen laittanut paperit) kun osa kiloista jo pudotettu itsekseen mutta johonkin lehteen uskaltaisin antaa jutun ja kuvat mitä ennen ja mitä nyt elämä on. Mutta niin kuin kerroin tuolla aikaisemmin olen matkalla tässä laihdutusprojektissa ja tavoitteena on pudottaa 30kg ja painaa sen verran kun tapasin aviomieheni eli n 68kg.
      Ne mitkä sulavat viimeiseksi tai ovat lähtemättä kokonaan ovat upeat vatsamakkarat,ylä- ja alaröllykkä.Kävin eilen kuntosalilla vetämässä tunnin mittaisen treenin johon olin taas tyytyväinen.Ja siellä silmiin pisti nuo kauheat makkarat. Mutta kaikkea ei voi saada ja olen tähänkin tyytyväinen.
      Mutta jatketaan tästä ja katsotaan mitä kaikkea kliffaa viikko tuo tullessaan. Nautitaan elämästä!!

    • Sempperi

      Odotin tälle aamulle plus-merkkistä tulosta, koska kärvistelen PMS-oireiden kurimuksessa ja syön ahdistukseen. Tuli kuitenkin -0,4kg eli olen tähänkin vähään tyytyväinen. Se ei sentään ole plussaa.

      Olen perustanut blogin. Se löytyy täältä: http://wanhanvaiheita.vuodatus.net/. Tästä lähtien kirjaan sinne tuntemuksiani ja jätän tämän kaikin puolin hienon ryhmän, koska ei tahdo aikaa riittää kahteen suuntaan repeämiseen. Blogin kautta voi ottaa yhteyttä ja laittakaa ihmeessä sinne kommentin mukana linkki omaan blogiinne, jos teillä sellainen on. Olisi hauska tukea toinen toistaan sitä kautta!

      Onnea kaikille pudottaneille ja tsemppiä alkavaan viikkoon!

    • Seepra10

      Voi ei!
      Muistin koko keskustelun vasta nyt! Olen todella pahoillani etten ole mitään kirjoitellut.
      Miten ihminen voikaan tällä tavalla unohtaa. :D
      Sen verran nyt, että ihan hyvin on mennyt. Paino tuskin on laskenut, koska en ole voinut vähentää siitä 1800kcal yhtään. Nyt täytyy tsempata ja kokeilla huomenna jos se 1600 onnistuisi.
      Liikunta. Voi että. Sitäkin pitäisi alkaa harrastamaan. Eiköhän tämä tästä.
      Kirjoitellaan!
      -Seepra
      En voi käyttää enään seepra nimimerkkiä joten olen nyt seepra10 :D

    • operaatio-20kg

      Hei!

      Tänään oli vaaka-aamu ja lukema oli -2,3 kg viikon takaisesta.
      Ihan hyvin on mennyt, en ole nähnyt nälkää, eikä ole ollut mielihaluja ruokaan. Jospa tää painonpudotus konsteillani siis onnistuisi :).

    • mcfat

      Tänään vaaka näytti kokonaispudotusta -14,9! jihuu! olen periaatteessa todella tyytyväinen jo pudotettuihin kiloihin, mutta tämän viikon aikana tämä laihdutus on ollut ihan hirveää. Tekisi koko ajan vaan mieli syödä ja nyt kun ei olekkaan täysipitkiä työpäiviä vaan lyhyitä koulupäiviä niin on pidempi aika kotona aikaa löhötä ja napostella ruokaa. Kun olin vielä töissä niin en napostellut ollenkaan! ja jotenkin en jaksaisi lisätä liikuntaakaan, mutta toisaalta tiedän että on pakko koska ei tule enää töistä saatua liikuntaa, koulussa kun en liiku lainkaan.

      Pelkään niin paljon että painonpudotukseni stoppaa tähän :( päätin kyllä tänään, että otan tavoitteeksi -10 kiloa kesään mennessä. kesäkuuhun on noin 40 viikkoa, tämä tarkottaisi noin 250 gramman pudotusta per viikko. Tämä olis aika täydellinen tahti sinänsä että tommosella kalorimäärällä voi kuitenkin aika vapaamuotoista elämää eleskellä, voin osallistua vähän koulun erilaisiin tapahtumiinkin joihin kuuluu alkoholi, mutta toisalta pyrin pitämään kuntoa yllä. Ja joulun alla kun saattaa kiloja tulla lisääkin pari niin tällä aikataululla silti voi hyvällä omatunnolla syödä. mutta jos ei -10 kiloa ole kesään mennessä lähtenyt niin sitten olen kyllä niin pettynyt että menen asumaan salille seuraavaksi vuodeksi! :) Ja siis selvennän vielä että tämä vain -10 kiloa ensi kesään mennessä-tavoitteeni ei tarkoita sitä että alan nyt laiskottelemaan. Aion kyllä edelleen olla max kerran viikossa herkkuja-linjalla, ja aion lenkkeillä edelleen melkein joka päivä, mutta sallin itselleni nyt hieman enemmän kaloreita ja kun rahaakaan ei enää opiskelun takia ole niin paljon niin ruokavalioon saattaa tulla myös hieman enemmän epäterveellisyyksiä.

      tavoitepainooni olisi kiloja pudotettava vielä 21,5! tällöin olisin normaalipainoinen! tällä hetkellä vaaka näyttää tosiaan 92,1 ja tulen sitten kyllä niin tuulettelemaan kun vaaka näyttä kahdeksalla alkavaa lukua, olen nimittäin viimeksi ollut sellaisissa lukemissa varmaan noin 10 vuotta sitten!


      Pieni jaarittelu taisi tulla, pahoittelen! :) Mutta tsemppiä kaikille ja kertokaa toki vähän enemmän kuulumisia, tuntuu että tällä viikolla täällä on ollut hiljaisempaa. Tai sitten vaan kuvittelen :)

    • Uppova

      Uppovalla on ollut tosi kiireinen viikko takana enkä oikein ole kerennyt päivittämään tietojani. Sunnuntaina tulee 10 viikkoa laihkaria täyteen. Paino näytti 1kg verran jota ihmettelen suuresti. En ole ylittänyt missään ja kaikki paha eli vehnäjauhot,sokeri,alkoholi jne. ovat pannassa.Mutta se aika kuukaudesta tulossa ja turvottaa, turvottaa.Tosi flunssainen olo, en ole käynyt koko viikkona lenkillä.Muuten olen mennyt tukka putkella. Jotenkin itsellä sellainen fiilis että tulenkohan laihtumaan tällä vauhdilla sitä mitä halusin. Tarkoitus on siis jouluna olla normaalipainoinen ja pikkujouluaikaan pitäisi saada kunnon vetimet päälle. Mutta en ole antamassa periksi ehkä pieni epätoivonpoikanen takapiruna pörrää....Maanantaina siis alkaa 11.laihdutusviikko.Näillä mennään eteenpäin.

    • mcfat

      tänään on riemun päivä, -15 kiloa!!! :) tänään päätin että en enää käy vaa'alla joka päivä, päätin että irrotan patterin vaa'asta ettei tule kiusausta käydä ns. ohimennen. Juttu ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan vaan irrotettuani patterin se lensi vahingossa suoraan vessanpyttyyn :) nyt voi ainakin ajatella että jos täytyy paino saada tietää niin pitää lenkkeillä kauppaan asti, positiivista! tosin tänään en ehkä jaksa raahautua ollenkaan lenkille koska aloitin viime viikolla juoksun pitkästä aikaa kävelylenkkien sijaan ja jalat on niiiin kipeät. Tän viikon välipäivä osuukin sitten siis nyt lauantaihin.

      Ootteko muuten huomanneet teidän kunnoissa muutosta? Mä olen nyt niin innoissani kun olen huomannut kunnon kasvaneen! Ennen laihdutusta en juossut KOSKAAN koska jo pelkkä ajatus juoksemisesta ahdisti ja jo muutaman juoksuaskeleen jälkeen piti lopettaa. Nyt 300-600 metriä menee ilman ongelmia! Tiedän ettei toi kyllä paljon ole ja parannettavaa on ja paljon, mutta itse olen innoissani näinkin pienestä muutoksesta! se motivoi jatkamaan urakkaa!

    • Uppova

      Hienoa mcfat. Kunto on kohonnut minullakin. Jaksaa juosta pitempiä matkoja kun aikaisemmin en juossut ollenkaan. Mut mulla kaikista eniten tämä laihdutus on vaikuttanut energisyyteen.
      Nyt sitä on. Virtaa riittää ja menossa välillä joka suuntaan.

      Jos joku haluaa ostaa laadukkaita (ei siis mitään halpisjuttuja ja todella joko uusia tai kerran pari käytetty päällä)naisten vaatteita niin muutama vielä jäljellä koossa 46.

      • 2+3

        Onko ne torissa tai jossain myynnissä? Missä niistä voisi jotain nähdä?


      • Uppova
        2+3 kirjoitti:

        Onko ne torissa tai jossain myynnissä? Missä niistä voisi jotain nähdä?

        Laittaisitko sposoitteen niin laitan kuvia


      • 19+14
        Uppova kirjoitti:

        Laittaisitko sposoitteen niin laitan kuvia

        [email protected]

        Älä laita kovin paljoa kuvia kerralla, kun tuon luukun koko on rajoitettu.


    • *Mirmar*

      Moikka kaikille! Ja anteeksi kun minusta ei ole kuulunut. Olen tosiaan ollut nyt 1,5 viikkoa lomalla ja tietokone on ollut pannassa. Työpäivinä kun koneen äärellä "saa" istua sen 7,5 tuntia. Mutta mukana siis ollaan edelleen. Lomalla on tullut liikuttua runsaasti, mutta ruokavaliossa on vähän tullut lipsuttua... Paino on pysynyt aikalailla samassa, ei miinusta eikä plussaa. Ensi viikon vielä lomailen, ja nyt tarkoitus jatkaa kevyellä ruokavaliolla. Mukavasti kelit ovat jo viilenneet ja ilmassa tuoksuu jo syksy! :) Ihanaa! Eli pitkiä koiralenkkejä luvassa.

      Ilmoitin itseni reilun viikon päästä alkavan laihisryhmään. Vähän jännityksellä odotan millainen vetäjä ja muu porukka on. Ryhmä on kerran viikossa ja kestää marraskuun loppuun ja tammikuusta jatkuu kevääseen. Muistaakseni yhteensä oli 27 tapaamista. Eli aika pitkäkestoinen juttu on kyseessä. Kerron sitten ryhmästä enemmän kun se alkaa. Mutta innostuneena täälä jo odotetaan, uskon että myös tästä saa runsaasti lisätsemppiä! :)

      Mutta hienoja tuloksia täälä on jo tullut! Waude! Josko tästä taas itsekin ryhdistäytyisi! :) Mukavaa sunnuntaita ja energiaa alkavaan viikkoon!

    • Laihistyttö

      Voiko vielä liittyä? Painoa 60 kg ja 163 cm. En omista vaakaa, mutta haluaisin xs-kokoon päästä. :) Tällä hetkellä koko M. Hyviä suorituksia tullut kaikilta. :)

    • tyttö93

      Haluaisin mukaan!
      Olen 21v, 180cm/75kg nainen.
      Tavoite -10kg, urheilullinen ja solakka vartalo.
      Raskausarpia peppu ja reidet täynnä :(
      Olen käynyt nyt viitenä päivänä 20km pyörälenkin, painossa ei muutoksia vielä :(

    • Uppova

      Laittaisitko sposoitteen niin voin laittaa kuvia.

    • Bridget Jones

      Heippa!

      Vähän on unohtunut omien kuulumisien kirjoittelu, vaikka teidän muiden edistystä olen aina välillä käynyt kuikuilemassa. Hienosti menee, ihmiset!

      Itsellä tökkii. Töihin meno sai jotenkin rutiinin pieleen, aamut on esimerkiksi tosi hankalia. Lounasruokalan ruoka koostuu pääosin eineksistä ja puolivalmisteista (no thanks), joten omat eväät kulkee mukana. Ja välillä ärsyttää aivan suunnattomasti niiden kippojen ja kuppien kantaminen edestakaisin. Tekisi mieli juosta aamulenkki töihin (matkaa on vajaa 3km, joten se olisi juuri sopiva hölkkämatka aamuun), mutta tuo tavaramäärä, mikä pitää mukana aina kuskata. Nyt päätin, että alan juosta yhtenä aamuna töihin ja kannan ruuat jo edellispäivänä. Kun se sujuu, lisään toisenkin aamun.

      Ruokahalun kanssa on myös ongelmia. Varsinkin tosi tylsänä/stressaavana työpäivänä ei tee mieli syödä mitään ja kotona sitten tekee mieli kaikenlaista. Kesälomalla mulla ei ollut mitään mielihaluja, mutta heti työmaalla tekee mieli pullaa ja suklaata. Onko muilla vastaavaa ongelmaa ollut? Miten olette asian kanssa pärjänneet?

      Mukavaa syksyn alkua kaikille!

      -Bridget Jones-

      • llumi

        Minäkin voisin käydä joskus täällä kirjoittelemassa. Kriittiset luvut: 17v/167cm/n.80kg
        Kävin keväällä neuvolassa ja yllätys oli kova; sanoin painoarvioksi n.65kg, koska se oli painoni viimeksi. Lihominen on ollut todella todella nopeaa, varmaan syömishäiriöstä parantumisen takia.. Ällöttää _niin_ paljon painaa tämän verran :(
        Lisäksi tuntuu, että lihon kokoajan, vaikka urheilen välillä enkä syö usein roskaruokia yms.
        Nyt alan urheilemaan entistä kovemmin (lenkillä käymistä haittaavat ainoastaan penikkajalat, kuntokaan ei ole mikään paras, mutta jaksan kyllä juosta juuri ja juuri 1,5km) ja tarkkailemaan syömistä. Ei limuja yms!
        Tavoitteeni olisi 55kg, mutta enemmän kroppaa kuin vaakaa tarkistellen. Lihashan painaa ;)

        - lumi


    • Uppova

      Pitkästä aikaa kaikki kohtalontoverit....Tänään on käyty puntarilla. Vaaka näytti 85,1kg eli miinusta 14.4kg. Minulla on laihdutusprojektissa menossa nyt kausi että syön "normaalisti" . Tarkoitus on pitää paino tässä hetken aikaa ja sen jälkeen alkaa uudestaan tiukempi ruokavalio ja saada taas muutama kilo karistettua lisää. En ole koskaan laihduttanut tällä tyylillä.Se on aina mennyt pilalle sillä että laihduttamisen jälkeen on alettu syömään taas kuten ennen ja paino noussut samoihin lukemiin ja vähän ylikin.
      Mutta kaikki sokeri,vehnäjauhot,pasta,peruna,alkoholi ja vastaavat ovat pannassa.
      Eikä niitä edes tee mieli enää.
      Kaikille oikein hyvää viikonloppua ja katsotaan taas parin viikon kuluttua missä lukemissa mennään.

      • Fiia x

        Hei kaikki, pitkästä aikaa.
        Eilen vilahti ekan kerran 91 vaa'assa, joten kyllä niitä kiloja lähtee, mutta hitaasti. Toisaalta, ei minusta ole pitkään aikaan tuntunutkaan kuurilaiselta. Aloittaessani en millään jaksanut alkaa laskea pisteitä, joilla olin ennen laihduttanut, joten niin tässä on kuukausia mennyt sormituntumalla. Bonuksena olen oppinut normaalisyömistä pienemmillä annoksilla kuin ennen, eikä kovin suurta paitsijäämisen tunnetta ole tullut.
        Olishan se kivempaa jos paino putoaisi nopeammin, mutta toisaalta tämä menee vähällä vaivalla, melkein huomaamatta. Kuukaudessa on lähtenyt non 3kg. Tässä saa haaveilla jo siitä, kun lukema siirtyy 80 puolelle.
        Mitähän kivaa sitä hankkisi palkkioksi itselleen....
        Kävely tuntuu huomattavasti kevyemmältä kuin ennen ja peilikuva miellyttää omaa silmää enemmän ja katseista päätellen myös miesten ;-). Ostamani pienemmät farkut ovat jo mukavan väljät, samoin muutkin vaatteet. Liikuntapuoli on ollut koko ajan hyötyliikunnan varassa, mutta nyt kokeilen zumbaa, saa nähdä miten käy...
        Tsemppiä kaikille, hyvinhän teiltä näkyy kilot putoavan.

        040414 109,5 kg
        090814 94,7 kg
        160914 91,4 kg


    • nika:9

      5 kiloa pitäisi saada pois, sit olisin varmaan tyytyväinen, nykyinen paino 58 kg. Kahden vuoden sisällä tippunut 25 kiloa.

    • Sempperi

      Hei, kaikki! Ajattelin tulla tänne huutelemaan terveisiä, vaikka pääasiassa päivitänkin painokuulumisia blogini kautta. Ylitin juuri kymmenen pudotetun kilon rajan eli olen kolmasosan aikomastani kolmestakymmenestä kilosta pudottanut. Kuulumisia voi edelleen seurata blogistani: http://wanhanvaiheita.vuodatus.net/

      Tsemppiä ja vielä kerran tsemppiä jok'ikiselle ryhmäläiselle ja onnea saavutuksistanne!

      • Fiia x

        Hei,
        paino on kivasti alkanut välkähdellä kahdeksankympin puolella. Sitten kun se sinne asettuu pysyvästi on palkitsemisen aika.
        Ostin taas pienemmät farkut, siirryin halvempaan malliin, kun edellinen ostos jäi väljäksi liian nopeasti hintaansa nähden. Ruoka ei ole paljoa pyörinyt mielessä. Ennemminkin pitää pakottaa itsensä tankkaamaan. Muuten voi tulla äkkikäännös ruokahalussa toiseen suuntaan.
        Kutistuminenkin tuntuu tapahtuvan hyppäyksittäin, viime aikoina enemmän.

        Sitkeyttä, uskoa ja tahdonvoimaa kanssalaihduttajille! Katsokaa hoikan ajan kuvia ja vahvistakaa sitä hoikkaa omakuvaa mielissänne, se auttaa motivoinnissa.

        Paino nyt 280914 89,7


    • Sempperi

      2. välitavoite eli pääsy alle 75 kilon saavutettiin eilen. Yhteensä pudotettuja kiloja neljässätoista viikossa 12,8kg. Nyt reippain mielin kohti 6-alkuista lukemaa! Tämä ketju on hiljentynyt ihmeesti, mutta niille, jotka vielä ovat mukana, mukavaa viikon alkua ja piristävä potku ahteriin ;) Kyllä me onnistutaan!

    • plösö

      Heipä hei kaikille! Täälä pari plösöä liittyy innokkaina seuraanne!
      Meillä siis miehen kanssa ollut 3 vuotta tämä laihdutus-projekti, ei vaan olla kumpikaan laihduttu yhtään (=päinvastoin ja rutkasti) :D Elikkäs vähän ajatuksen tasolle jäänyt. Aion hänetkin tsempata tänne kirjoittelemaan, jos te osaisitte paremmin motivoida häntä.

      Me taidetaan kumpainenkin ottaa punnituspäiväksi sunnuntai. Tehdään tästä viikon kohokohta. Näin ollen en osaa vielä sanoa mistä lähdetään, vaan testataan se sitten sunnuntaina kumpainenkin. Meillä pikkujoulut lauantaina, eli saan varmaan mukavan nestepöhön alkupainoon, mutta onpahan sitten seuraava sunnuntai mukava jos sen pöhön on saanu katoon :)

      Molemmat ollaan /-30v ja ultimate goal on näyttää hyvältä häissä kesällä 2016!!! JIPPII! Päästään naimisiin! Tarkotus ei siis oo ainoastaan laihtua, vaan myös pitää paino kurissa häihin saakka. Niin ja siis tietty hautaan saakka oikeastaan ;)

      No, tämä tästä tällä erää. Päivittelen sitten sunnuntaina ja kerron vähän tarkemmin lähtötilanteesta, tavoitteista ja välitavotteista. Mutta ensi kesänä aion olla NIIN bikinikunnossa, että en ehkä aio muuta pukeekaan koko kesänä.

      • Fiia x

        Kuukausi pyöritty samoissa lukemissa. Joskus ennenkin on käynyt näin, että syksyn tulo pysähdyttää laihtumisen/laihduttamisen. Kai se on luonnollista varastojen keräyksen aikaa, mutta kun niitä olisi ennestäänkin tarpeeksi. Hiilihydraattipitoista syötävää tekee mieli enemmän.
        Onko kellään mitään vinkkiä, miten homman saisi taas vauhtiin nyt syksyllä?


      • Sempperi
        Fiia x kirjoitti:

        Kuukausi pyöritty samoissa lukemissa. Joskus ennenkin on käynyt näin, että syksyn tulo pysähdyttää laihtumisen/laihduttamisen. Kai se on luonnollista varastojen keräyksen aikaa, mutta kun niitä olisi ennestäänkin tarpeeksi. Hiilihydraattipitoista syötävää tekee mieli enemmän.
        Onko kellään mitään vinkkiä, miten homman saisi taas vauhtiin nyt syksyllä?

        Minulla vauhti ei hidastu syksyllä, päinvastoin. Syksyllä on viileämpää, niin tulee liikuttua enemmän. Ongelmasi ei ole tuttu, siksi en osaa antaa vinkkejä. Ehkä voisit syödä täyttävämpää ruokaa ja ehkäistä napostelun/hiilareitten tankkaamista sillä. Täyttävämmällä tarkoitan, että lisää kuituja ja proteiinia. Lisätyn sokerin syöminen kannattaa myös jättää ihan kokonaan täksi syyskaudeksi jos kerran sinulla homma menee tuohon hiilihydraattien himoitsemiseen. Eli vältä sokeripitoisia ruokia TÄYSIN, koska ne eivät sovi tähän syyskauteen ollenkaan. Sokeri on aivoille huumetta, jonka vaikutus vain tuplaantuu, kun ulkona on pimeää ja ihminen kaipaa piristystä. Pienetkin määrät pitävät sinut sokerikoukussa. Tsemppiä ongelmien voittamiseen!


    • Onnistuja:)

      Nyt on 23 kg takana ja vielä 16kg edessä. Eli puolimatka reilusti ylitetty:) Tästä on hyvä jatkaa.

    • Sempperi

      Nyt on lähtenyt -17,1kg viidessä kuukaudessa, ja paino tällä hetkellä 70,7kg. Vielä 10,7kg matkaa tavoitteeseen eli reilusti yli puolen välin on menty täälläkin. Tämä ketju on hiljentynyt aivan täysin. Missä vika? Tulkaa kertomaan kuulumisia tai aloittamaan alusta jos ei ensimmäisellä kerralla onnistunut. Tsemppiä koko porukalle! Pysykää lujina!

    • Onnistuja:)

      Minulla vähän jumittaa, otan uuden alun.

    • Onnistuja:)

      Edelleen jumittaa.. jonkunnäköinen lasku pitäisi vielä ennen joulua saada:)

    • Sempperi

      Hei, Onnistuja! Pitäisikö sinun yrittää jonkinlaista motivoivaa teemaviikkoa? Minä aina välillä motivoin itseäni suunnittelemalla jonkinlaisen teemaviikon, joka inspiroi jatkamaan ja tuo vaihtelua. Tällä hetkellä on menossa kasvisviikko eli syön vain kasvisruokaa maitotuotteita. Paino laskee hyvää vauhtia. Kävin epävirallisella punnituksella ja paino oli jo 69,7kg eli yhteensä painoa tämän epävirallisen puntarikäynnin mukaan on lähtenyt nyt -18,1kg. Maanantaina virallinen punnitus.

      Edesottamuksiani voi käydä lukemassa osoitteessa

      http://vanhanvaiheita.wordpress.com/

      sieltä löytyy mm. edistymistaulukko (yläpalkista), välietapin aikana otetut ennen ja jälkeen -kuvat, ja yläpalkista löytyy myös muita seuraamiani painonpudotusblogeja ja vähän muitakin blogeja. Nyt viimeisen kympin pudotukseen haetaankin lisää vertaistukea ja kanssasisaria/veljiä kilpailemaan kiloja vastaan!

    • Sempperi

      Nyt pudotettuja kiloja -19,5kg ja paino tällä hetkellä 68,3kg. Vielä pari kiloa normaalipainoon ja 8,3kg lopulliseen tavoitteeseen.

    • paastoilija

      Messissä oon! Oon siis 73,3kg ja ois kiva päästä 60kg. Iso urakka. Oon 3vk pudottanut nyt 4kg että iihan hyvin menee. Ja oon siis 160cm.

    • Uppova

      Uppovakin tuli uudestaan kuvioihin. Takapakkia tullut reilu 4kg kuukausien aikana joten nyt vasta lähtenyt 10kg aloituspainosta. Mutta ensi kesänä varmasti saavutettu ihannepaino. 20kg vielä tiputettavana.

    • Uppova

      Nyt ensimmäinen viikko takana laihkaria. Paino tippui 2.2kg. Vaaka näytti 88kg. Eli 11.9kg pudotettu kaikenkaikkiaan. Tästä on hyvä jatkaa. Pudotettavaahan löytyy mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin.

    • Sempperi

      Hienoa, Uppova! Hyvä alku!

    • Sempperi

      Sempperin virallinen puntaripäivä toi tuloksen 67,5kg eli yhteensä pudotettuja kiloja viime syksystä alkaen -20,3kg. Kohta normaalipainossa.

    • seelaW

      Minä myös mukana mutta vain 10kg tarvis saada pois. Olen nainen 162cm, paino nyt 65kg, tavoite 55kg tai alle.

    • Uppova

      Upea suoritus Sempperi!!

    • Uppova

      Tänään käyty puntarilla. Laihkarilla oltu 1,5vkoa ja paino tippunut 3,3kg. Vaaka näytti 86,9kg. Kaikkiaan paino tippunut 12,6kg viime kesästä.Tänään kävin ostamassa numeroa pienemmät housut ja jopa kengissäkin meni numeroa pienempi. Tämmöinen antaa lisää voimaa koitokseen.

      • Sempperi

        On todella terapeuttista mennä vaatekaupoille laihtumisen jälkeen. Sitä ei tajuakaan kuinka iso sitä on ollut ennen kun uusii vaatekaappinsa. Onnea hienosta pudotuksesta Uppova! Sinulla on nyt hyvä draivi päällä, samalla mallilla vaan eteenpäin!


    • Uppova

      Tänään on oltu uutta jaksoa 2 viikkoa laihkarilla ja paino on tippunut tasan 4kg. Vaaka näytti aamulla 86kg. Nyt painoa lähtenyt kaikkiaan 13,5kg. Olen muuttanut syömistapojani täysin. Liikkuminen on talvella jäänyt minimiin mutta kesällä laitan taas kinkut heilumaan. Viime kesänä otin jopa muutaman juoksuaskeleen ja tulevana kesänä on tarkoitus juosta jo "pitkiä" lenkkejä. Kyllä se näin on että jos minäkin pystyn keventämään painoa niin silloin pystyy ihan varmasti jokainen muu.Kukaan muu ei voi tulla sanomaan että nyt täytyy laihtua vaan kaikki lähtee itsestä ja ajan pitää olla otollinen.Tsemppiä toisillekin.

    • onnistuja:)

      Jouluna tuli muutama kilo lisää, ne on nyt selätetty ja lasku jatkuu... Paino tänään 87kg.

    • Uppova

      Tänään on oltu 3 viikkoa laihkarilla. Punnituspäivä ja vaaka näytti 85,7 eli miinusta 4,5kg. Nyt kaikkiaan paino tippunut 13,8kg. Hyvä minä. Olen todella tyytyväinen jos ensi viikon aikana paino tippuisi n puolen kilon verran. Syömisessä on päästy hyvään balanssiin mutta se mikä meinaa jäädä liian vähille on veden juonti. Mutta pientä skarppia vielä tähänkin asiaan. Kaikille laihduttajille hyvää ensi viikkoa.

      • Sempperi

        Hienoa, Uppova! Sinulla on hyvä tahti päällä. Samalla vimmalla vaan eteenpäin niin hyvä tulee! Minulla nyt epävirallisen punnituksen jälkeen (virallinen joko sunnuntaina tai maanantaina) paino 66,1kg eli yhteensä pudotettuja kiloja takana epävirallisen punnituksen jälkeen -21,7kg ja pudotettavaa tavoitteeseen vielä 6,1kg.


    • Sempperi

      Virallinen punnitus oli tänään. Vaaka näytti 65,6kg eli viikossa lähti -0,9kg. Nyt pudotettuja kiloja yhteensä -22,2kg. Pudotettavaa 5,6kg tavoitteeseen.

      Yritän pudottaa viimeiset kilot sillä periaatteella, että tavallaan aloitan joka viikko uuden dieetin, meni edellinen viikko kuinka tahansa. Joka viikko keksin jotain uutta. Tällä viikolla laskin kaloreita (yleensä en laske, ainoastaan arvioin silmämääräisesti), ensi viikolla kokeilen samanlaista paastovariaatiota millä aloitin painonpudotuksen viime elokuun kieppeillä. Eli syön joka toinen päivä ruoka-aikoina vain hedelmän tai kasviksen, ja joka toinen päivä painonpudottajalle normaaleilla annoskoilla kevyttä ruokaa. Tätä ajattelin tehdä viisi päivää ja viikonloppuna palaan normaaliin ruokaan.

      Tämä on tällaista leikkisää kikkailua vaan, jolla yritän saada motivaationi pysymään hyvänä.

      • pysyvä13kgpois

        Toivottavasti painosi pysyy,,aina voi tiputtaa ..vaatii elämän muutoksen !!!


      • Sempperi

        Olen aina syönyt terveellistä ruokaa, ongelmat ilmenivät vasta lasten synnyttyä, kun lääkitsin väsymystä ja huonoa parisuhdetta ruualla. Ennen lapsia olin normaalipainoinen, hoikimmillani jopa siellä alipainon rajoilla. Tämä ei siis ole minulle sen kummempi elämäntapamuutos kuin paluu siihen elämään mitä elin ennen lasten syntymiä. Tässä karistetaan siis raskauskiloja - vähän turhan myöhäisessä vaiheessa tosin, kun kuopuksen syntymästäkin on jo 6 vuotta.


    • näinpudotinpainoa

      Kirjoitanpa minäkin jotain edes.

      Eli olen 42vuotias mies ja painoin noin 103kg joku vuosi sitten,pituutta on 172cm.

      viime kesänä pano oli tuolla 85 kg jopa välillä 88kg tietämillä mutta ruokavalion muutoksella tuossa viime marraskuulla aloittelin ja sitä pitänytkin,niin nyt on paino 72.4 virallisen painontarkastajan mukaan jos niin voi sanoa.

      Jotkut vaat näyttää siis omat 71kg mutta kävelyllä olen tehostanut hieman mutta tosi vähän kävelyä ollut,eli vain ruokavalioa lähinnä käytetty,eilen kävelin ja hieman juoksin ehkä noin 4km-5km ja tänään noin4km kävelyä.

      Kuntosaliille ostin vuosikortin kun oli niin edullinen,45e vuosi pantti 10e.
      Salilla olenkin käynyt tutustumassa niin hyvältä näytti laitteet ja monipuolisia.

      tavoitetta minulla ei ole muuta kuin ehkä kuntoa ja lihasvoimaa,en tavoittele juuri lihasmassaa ettei tulisi painoa yhtään enempää.

      Mittautin fysioterapeutilla kaiken mitä sielä voi mitata,mm:sisäelinterasvat no ne osoittautui hyväksi arvoltaan eli sielä ei paljoa ole,ja kehon rasvaprosentin ,sekä lihas painoa ja luiden painoa ja rasvan määrää jota on kehossa.

      Lihas tasapainoa jne...nestetasapainoa ......ihan kaikkea ,tämä maksoi 20e eli oli edullinen ja samalla sain hyvät kertomukset mitä mikäkin tulos tarkoittaa.

      Ilmeisesti alan olla kohtuullisessa tai siedettävässä kunnossa ikääni nähden,kauaa ei ehkä mene kun six päkki näkyy,sehän minulla oli 20 vuotta sitten hankittu joten se nyt voisi olla seuraava tähtäin,painoa tai rasvoja pitää pudottaa mieli noiden näkyä,ja se ei ole helppo juttu.

      Yllättävän kevyellä liikunnalla olen saanut pudotettua painoa oikeastaan tosiaan ruokavaliolla,kaikki margariinit pois ja voi tilalle ,kasviksia ja lihaa usein sekä täysmaitoa mieluiten luomua,ja muita öljyjä on käytetty mutta margariinia.

      Juustoakin paljaaltaan aika paljon mutta missään tapauksessa ei viljoja ja leipää,se vetää tukkoon elimistön ja saa turvottamaan.

      No kuitenkin nyt halusin jotain kirjoittaa ja kannustaa ettei joku luule tai tee niin että laihduttaa nopeasti,se ei kannata pitemmän päälle ,hyvin rauhallisesti vuosien aikana se tippuu kun hieman katsoo mitä syö,karkkeja ei voi syösä eikä pitsoja ja makkaroita ne on mennyttä elämää jos mielii pysyä suhteelisen hoikkana.

    • Sempperi

      Minäkin tahdon tähän laittaa viestin, ettei kukaan vaan kuvittele painonhallintaa rakettitieteeksi. Eli tuhannet onnittelut jok'ikiselle onnistujalle! Ei mitään merkitystä miten hitaasti tai nopeasti painonne on pudonnut, edellytykset painon pitämiselle tavoitepainossa on jokaisella samanlaiset pudotustahdista riippumatta, joten pysykää positiivisina ja pyrkikää pudottamaan painoanne mahdollisimman normaalilla ruokavaliolla. Sellaisella ruokavaliolla, jota voitte jatkaa painonpudotuksen jälkeen. Se on mielestäni ainoa pitkän tähtäimen neuvo, joka tulevaisuudessa toimii.

      Olen ihminen, joka lihoo helposti. Silti pysyin hoikkana elämäni 27 ensimmäistä vuotta (sain ensimmäisen lapseni 27-vuotiaana) miettimättä vähääkään mitä suuhuni laitoin, koska liikuin paljon joka päivä (niin kuin liikun edelleen) ja ruokavalioni pohjautui terveellisiin ruokiin (enkä ole sitä muuttanut kuin pieniltä osin painonpudotuksen aikana). Vasta raskausajat ja niitä seurannut masennus ahmimiskohtauksineen alkoi kerryttää painoa. Uskon siis vakaasti, että vaikka iän myötä painonhallinta on haasteellisempaa, painonhallinnan ydin on terveellinen ateriarunko ja päivittäinen liikunta. Jos nämä asiat ovat kunnossa, sinun ei tarvitse kytätä vaakaa joka päivä tavoitteeseen pääsyn jälkeen. Pääasia on, ettet poikkea normaalista ruuasta, et äidy kohtuuttomasti alkoholin kanssa läträämään, ja pidät ateriakoot normaaleina.

      Eli tsemppiä niille, jotka ovat matkalla tavoitteeseen ja onnea jo urakkansa päättäneille! Olkaa ylpeitä ja onnellisia saavutuksistanne, älkääkä välittäkö kyynikoista, jos sellaisia ympärillänne on. Teillä on aihetta iloon, joten olkaa rohkeasti iloisia ja nauttikaa uudesta hyvästä olosta :) Minä ainakin olen onnellinen puolestanne ja elän hengessä mukana ja annan virtuaalitaputuksia aina, kun siihen on aihetta.

    • Sempperi

      Sempperin viikon pudotus on -0,7kg eli nyt puntari näyttää 64,9kg. Olen 100 gramman päässä indeksien mukaisesta normaalipainosta.

      • Sempperi

        Lisään vielä, että viimeinen välitavoite on samalla saavutettu ja viimeiset 4,9kg jäljellä tavoitteeseen. Mikään tälle viikolle suunnitelluista jutuista ei onnistunut, koska koko perhe on sairastellut koko viikon, mutta pääasia on, että paino putoaa ja olo on hyvä. Tsemppiä kaikille pudottajille ja jaksamista ensi viikkoon!


    • Sempperi

      Sempperin pudotus tällä viikolla -0,4kg, paino nyt 64,5kg ja normaalipainon raja (64,8kg) on hienosti alitettu. Yhteispudotus -23,3kg. Vielä 4,5 kiloa matkaa tavoitteeseen. MISSÄ KAIKKI MUUT PUDOTTAJAT OVAT? Ketju on hiljentynyt ihan kokonaan!

    • Sempperi

      Iloisena menestyksestä laitan tännekin linkin ennen ja jälkeen -kuviini. Itse ainakin sain hirveästi motivaatiota, kun katselin onnistujien ennen/jälkeen-kuvia Kiloklubin viestiketjusta aikoinaan, siispä toivon jonkun muunkin saavan näistä motivaatiota omaan urakkaansa. Vielä on muutama kilo pudotettavana, mutta muutama kilo tuskin ulkonäköä muuttaa mihinkään suuntaan, joten tämä kuva tulee todennäköisesti olemaan se viimeisin.

      https://vanhanvaiheita.wordpress.com/2015/02/24/ennen-ja-jalkeen-kuvat/

    • Sempperi

      Paino tänään 62,8kg. Vielä 2,8kg tavoitteeseen.

    • Uppova

      Uppova tulee pelipaikalle..paino jurrannut edelleen samassa mut kaiken kaikkiaan pudotusta 15,2kg. Puolessa välin menossa (vasta). Vaaka näyttää 84,3kg...Mutta taas jatketaan.Kalaa/kanaa ja kasviksia.

    • 11jenni11

      Heippa! onko liian myöhäistä liittyä teihin? vai etsinkö uuden palstan. Olisi tarkoitus pudottaa noin 11 kg ja oon tässä nyt muutaman kuukauden yrittänyt, mutta tuntuu että ei jaksa jos ei oo toista kuka myös laihduttaa :D kukaan kavereistani ei laihdutan joten oon tosi ilonen jos tänne pääsee mukaan :) En jaksanut lukea teidän hirvittävän pitkää keskustelua mutta aijon lukea sen kyllä! Tsemppii kaikille. Ja älkää antako periksi! :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe