Älä kuuntele kehoasi (se valehtelee)

keho vittuilee

Paras vinkki, minkä koskaan olen internetin syvistä syövereistä lukenut. En muista kuka tämän totuuden laukoi, mutta enempää se ei voisi paikkaansa pitää!

Jos väsyttää, lihaksia kolottaa tai muuten vain vituttaa, mene salille, äläkä kuuntele kehoasi, joka yrittää saada sinut säästämään energiaasi. On todennäköistä, että treenistä tulee mainio.

9

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Kehonkuuntelemisen" taitoa ei katsos kaikille ole suotukaan....

      Jos veetuttaa niin se ei ole kehon vika vaan korvienvälien juttu! Ja jos "veetuttaa" niin kannattaa hieman edes pysähtyä koska ei se "veetutus" siirry kuin eteenpäin reenailuilla!

      Kuunnellaan vaan kehojamme.

    • raw

      Kyllä kroppaa pitää kuunnella. Se miten sitä tulkitset on sitten toinen juttu...

    • V*ttu mikä idiootti

      Eli kahden unettoman yön jälkeen stressaantuneena ja uupuneena työkiireiden takia kannattaa lähteä salille? HERÄTYS!

      • oletko vajakki? kyl

        Järkeä voi tietysti käyttää, paitsi että niin... eihän sulla sellaista ole!


      • Caleb

        Herää surkimus, silloin kun treenataan duunit klaarataan myös sillai ettei oo mitään kiireitä.


    • hopihop

      Jos kolottaa, keho ei valehtele. Vaikka olisi kurjakin olo, voi mennä salille. Tarvii vain aloittaa rauhallisesti. Tehdä alkulämmittelyt huolellisesti ajan kanssa. Alottaa nostelu kevyillä painoilla (niin kuin aina) ja jättää maksipainojen nostelu mahdollisesti toiseen kertaan. Treenin jälkeen olo on parempi ja sitten vaan syömään terveellisesti!

    • MadMickey

      "Jos väsyttää, lihaksia kolottaa tai muuten vain ********, mene salille, äläkä kuuntele kehoasi, joka yrittää saada sinut säästämään energiaasi. On todennäköistä, että treenistä tulee mainio."

      Kyllä, todennäköisesti näin. Johtuu siitä, että stressissä keho aluksi pyrkii tehostamaan suorituskykyään. Joka kuitenkin lisää stressitasoja. Melko nopeasti keho on kuitenkin ajettu loppuun. Edelleen kyllä pystyy treenaamaan, kovaakin, keho vain ei enää vastaa treeniin.

      Etenkin kehonrakennus on laji, johon ei koskaan ole kuulunut juurikaan minkäänlaista harjoitusjaksottelua. Muissa lajeissa systemaattisessa valmennuksessa peruskuntokauden osuus voi olla jopa 75% harjoitusajasta ja raskaan harjoituskauden osuus vain 25%. Kehonrakennus on ainoita lajeja, jossa mennään "sata lasissa" aina. Paljon púhutaan palautumisesta, mutta treenin kokonaisvaikutusta ei oikein ymmärretä täysin. Tai kehonrakennuksessa oikeastaan ei ollenkaan. Eikä asiaa auta yhtään se, että alan asiantuntijoina toimii gurut, jotka ovat kemiallisesti kasvattaneet lihasmassaansa ja joiden proteiinisynteesi toimii aivan muissa sfääreissä kehon toiminnallisuudesta piittaamatta. Tuollaisilla "guruilla" ei ole mitään hajua oikeasta systemaattisesta ja seuratusta valmennuksesta. Johan sen näkee televisiossa, jossa Bull Mentulan ohjeet ovat luokkaa "kovempaa, vähemmän kaloreita, kovempaa treeniä ja enemmän". Kehon toiminnallisuutta ei oteta ollenkaan huomioon. Joka olisi erityisen tärkeää lajissa, jossa kehoa kuormitetaan lyhyitä aikoja äärirajoilla toistuvasti.

      Neuvosi on kehityksen kannalta suoranaisen vaarallinen. Jos haluaa "olla äijä", kuten kehonrakennuksen mytologiaan hieman kuuluukin, niin siitä vaan. Väsyneenä vaan vetämään maastavetoja ja kyykkyä täysillä.

      Jos sen sijaan haluaa enemmän kehittyä, kuin äijäillä ja patsastella salilla niin väsyneenä on parempi jättää treeni väliin kuin treenata väkisin. Väsymys on aina kehon tapa ilmaista, että se tarvii resurssejaan johonkin, aivan kuten nälkä on kehon ilmaisu siitä, että se tarvitsee energiaa. Neuvo on yhtä typerä kuin sanoisi kuumeiselle, että mene vaan treenaamaan, vaikka väsyttääkin. Elimistö käyttää silloin jo olemassa olevat resurssit taudin nujertamiseen.

      Kehonrakennuksen treenimetodit ovat ylivoimaisesti kaikista lajeista typerimmät kehityksen kannalta. Mutta toisaalta, eihän harrastuskehonrakennuksen idea olekaan pääasiassa kehittyä, vaan yrittää salilla patsastella muiden urosten joukossa ja näyttää miten isoilla painoilla, miten naama punaisena täysillä treenaa ja miten spartalaisesti syödään raejuustoa, rahkaa ja palautusjuomia; ja jossa yhden palautusjuoman tai treenin väliin jääminen on suoranainen katastrofi.

      • bullshit!

        Höpön LÖPÖ.


    • Kehoaan kun oikeasti oppii kuuntelemaan, niin sillä pääsee kyllä pitkälle. Kannattaa opetella tunnistamaan, milloin vain laiskotuttaa, ja milloin keho puolestaan oikeasti tarvitsee lepoa treenin sijaan. Sillä pääsee jo aika pitkälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe