Ei painoja

dyykkkaaaariii

Parikymmentä dyykkiä kuivapuvulla ja teräspullolla en tarvitse painoja. Turvapysähdys onnistyy dyykin lopussa. Onko on sukeltaa ilman lyijyä?

5

239

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • j7h5643e

      Sikäli mikäli pääset suuremmin ponnistelematta pintaan esimerkiksi tilanteessa, jossa et syystä tai toisesta kykene syöttämään ilmaa nosteenhallintalaitteisiisi (puku ja liivi?), ja toisaalta pohjassa pysyminen ja hallitsemattoman nousun estäminen on varmaa, niin miksi ei. Ei se kuollut painolasti mikään itseisarvo ole.

      Ihan mielenkiinnosta minkälainen pullo/pullot ja paljonko on tavaraa kuivapuvun alla?

      • diiiviinggggg

        Kevyt haalari alla. 300 bar teräspullo ja liivit. Kuivapuku on mallia "fit". Hätätilanteessa ei ole painoja mitä pudottaa; toisaalta eipä ylimääräiset painot auttaisi asiaa sinänsä. Vai pitäisikö olla enemmän nostetta jotta voisi olla painot jotka hätätilanteessa voisi pudottaa....?


      • j7h5643e
        diiiviinggggg kirjoitti:

        Kevyt haalari alla. 300 bar teräspullo ja liivit. Kuivapuku on mallia "fit". Hätätilanteessa ei ole painoja mitä pudottaa; toisaalta eipä ylimääräiset painot auttaisi asiaa sinänsä. Vai pitäisikö olla enemmän nostetta jotta voisi olla painot jotka hätätilanteessa voisi pudottaa....?

        Nimenomaan idea on se, että voit jättää nopeasti kuolleen painon pois saadaksesi nosteen reilusti positiiviseksi. Edellyttää tietenkin sitä, että sukellus muuten sen sallii ja tilanne aidosti vaatii.

        Luonnollisesti ne painot joutuu normaalitilanteessa kompensoimaan ylimääräisellä nosteella, mutta kuten Aloittelija alla kirjoittaa, puvussa yleensä pidetään sen verran ilmaa, että ei kiristä, ja eristää lämpöäkin paremmin. Tällöin tilanne yleensä on se, että painojen pudottaminen siirtää nosteen reilusti positiiviseksi.

        Yleensähän painotuksen tilanne on se, että lisäämällä reilusti ilmaa nosteenhallintaan saadaan se reilusti positiiviseksi painojen kanssakin, mutta kuten jo kirjoitin, asia kannattaa ajatella myös sen tilanteen osalta, että et saakaan ilmaa. Tällöin joudut ponnistelemaan ylös ainakin alkumatkan ihan lihasvoimin, kunnes nosteenhallinnassa jäljellä oleva ilma laajenee riittävästi ja rupeaa tuottamaan nostetta. Tuossa tilanteessa painojen pudottaminen nopeuttaa prosessia huomattavasti, koska jo tilanteen syntyessä nosteenhallintajärjestelmässä on enemmän ilmaa.

        Myöskin jos tasapainosi ilman painoja on vain nippanappa keuhkot tyhjinä negatiivisen puolelle saatavissa, voit olla vaikeuksissa erityisesti tilanteissa, joissa haluat pysyä lähellä pohjaa (vaikkapa Suomen järvien huonot näkyvyydet), erityisesti mikäli sukellussyvyys on matala, jolloin pienikin syvyydenmuutos aiheuttaa suuren suhteellisen muutoksen. Tuolloin sukeltamisesta voi tulla "taistelua pohjassa pysymiseksi". Pienikin painonlisä auttaa helposti asiassa.


    • Aloittelija

      Kun opettelin kuivapuvulla ja opettajani laittoi minulle "varmuuden vuoksi" reilusti lyijyä, niin että pääsee pohjaan. Oli yhtä ...vettiä koko touhu. Onneksi tajusin itse vähentää painot puoleen. Liikaa painoa on ainakin minun vaikea hallita.

      Puvussa kaiketi pitäsi olla jonkin verran ilmaa, ettei syvemmällä ( 15 m) purista liikaa. Kun siitä nouset turvapysähdykseen ja ilma puvussa laajenee, ei puku välttämättä tyhjene tarpeeksi nopeasti. Voit nousta korkkina pintaa. Tossa kai niitä painoja olis hyvä olla.

      • j7h5643e

        Korkkina pintaannousun estämisessä painosta toki on jonkin verran apua. Taas kerran, jos negatiivisen nosteen aikaansaaminen vaatii täydellistä puvun tyhjentämistä ja uloshengittämistä, ei se välttämättä onnistu kun noste lisääntyy exponentiaalisesti syvyyden vähentyessä. Jos taas noste on neutraali kun puvussa on sopivasti ilmaa, on siihen (ja tarvittaessa negatiivisen puolellekin) helpompi päästä ja siten pysäyttää hallitsematon nousu.

        Sinällään toki tässä asiassa merkitystä ei ole sillä mistä nuo painot muodostuvat. Jos koko järjestelmä on riittävän painava helpolle nosteenhallinnalle neutraalin molemmin puolin ilman kuollutta painoa, ei sillä mitään itseisarvoa ole, että osa siitä koostuu kuolleesta lyijystä.

        Kysymys lienee oikeastaan siitä, missä kohtaa nosteenhallintajärjestelmän äärirajoja (tyhjät keuhkot, liivi ja puku versus kaikki pinkeinä ilmasta) neutraali noste on. Se ei saisi olla kummassakaan ääripäässä. Sillä miten tuon sopivan tasapainon rakentaa ei ole merkitystä kuin poikkeustilanteissa, kuten jos nosteenhallintajärjestelmän menettää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe