MIKSI en laihdu?

aurinko5

Olen 30v. 173cm/144kg nainen (ennen 70kg) olen käyttänyt herbalifeä, nutrilett, ollut kolmessa eri sh:n ja ravitsemusterpan vetämissä ryhmissä ja en vaan laihdu. uin ja kävelen ja syön kevyesti. nyt saan ehkä lähetteen leikkaukseen APUA!!!!!!

21

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • polesk

      Jos pääkoppa on kunnossa, niin kannattaa ehdottomasti mennä siihen leikkaukseen. Sillä laihdut varmasti, ja tutkitusti esim. diabetes ja muutkin liitännäissairaudet paranee. Menisin itsekin, mutta en ole Suomen mittapuiden mukaan tarpeeksi lihava, kun bmi "vain" 33.

      • Järkee vai ei

        Älä harmittele yhtään Suomen mittapuita. Ne on säädetty sen mukaan, kelle on hyötyä leikkauksesta.


    • aurinko5

      mulla ollut psyykesairaus mut jotkut sanoo et pääsee ja jotkut sanoo et ei, ja pyydetään psykiatrilta lausunto. Noh, olen tällä psykiatrilla käynyt viimeksi keväällä ja hoito siirrettiin tk:n, ja voin hyvin. Mutta tuo lääkäri ei ikinä kirjoita posit,.lausuntoa, huoh.

    • Jotain ajatuksia

      Et syö kulutukseesi nähden tarpeeksi vähän. Kevyesti syöminen ei vielä tarkoita, että syöt terveellisesti ja sopivan määrän. Mikään poppakonsti ei toimi, eli juuri noi ihmedieetit joita luettelit. Vaikka olisit kymmenessä laihdutusryhmässä, et laihdu jollet todella sisäistä juttua.

      Laihtuminen edellyttää elämäntavan muutosta, eikä se laihtuminen tapahdu hetkessä vaan pitkän ajan kuluessa. Jos kuvittelet laihtuvasi vuodessa huomattavasti, voit pettyä ja siksi lopettaa aina kesken ja palata vanhoihin tapoihisi. Parissa kuukaudessa ei tapahdu vielä mitään. Tuolla painolla voi mennä montakin vuotta.

      Kirjoitikin, että sinulla on mt-ongelmia. Jotkut lääkkeet aiheuttavat ahmimista ja "hitaalla käymistä", joka tietysti vähentää energian kulutusta.

      Vesijuoksu tunnin verran 5-6 kertaa viikossa on hyvää liikuntaa ylipainoiselle ihmiselle. Ei ota niveliin, mutta kaloreita kuluu. Jos lisäksi kävelet pari kertaa viikossa tunnin lenkin, syöt n. 1800 kcal oikeaa ruokaa päivässä, nukut hyvin ja olet muutenkin aktiivinen, mitä tapatuu painolle esim. neljässä kuukaudessa? Luulisi, että pari kiloa tippuisi jo siinä ajassa, vaikka läski olisikin kovasti kiinni. Kokeile. Lisää jossain kohtaa vielä kuntosaliharjoittelu mukaan.

      Laihtuminen on elämän mittainen projekti, ei mikään vuoden rutistus.

      Jos pääset leikkaukseen, hyvä. Mutta ei sekään ole oikotie onneen, kuten olet varmasti jo selvittänytkin. Siinäkin vaaditaan selkärankaa, ja syömisten hallitseminen on vaativa juttu. Miten se onnistuu, jollei onnistu nytkään? Kuristetulla vatsalaukulla liikamättö voi olla hengenvaarallista.

      Koita saada ekana pää kuntoon.

    • aurinko5

      Pää on kunnossa, voin tosi hyvin. En syö enää mitään lääkkeitä, kiitos vinkeistä!

    • PersRaineri

      Oletko kokeillut vähähiilihydraattista ruokavaliota?

    • aurinko5

      ei sovi mulle

      • PersRaineri

        Jaa miksei?


    • cuba libre

      Ei tarvitse mennä väkisten vesijuoksemaaan 5-6x / vko. 2 kertaa viikossa jotain kuntoa (vaikkapa lihaskunto kestävyys ) kohentavaa, 45min. Sen lisäksi kevyttä menoa sitten sillain että olisi ns. vireessä eikä jumissa sohvan alla.

      Ei lisälikkunnasta haittaakaan ole, mutta laihdutuksen kannalta tuo yllämainittu ohjelma on jo sangen tehokas.

      Ja 90% tulee ruokavaliosta. Tässä ilmeisimmin on klappia. VHH mainostajille tiedoksi, että lopettakaa se valehtelu, kiitos. Kyllä se on ihan toimiva tapa painonhallinnassa, muttei paras eikä ainoa. Piste.

      Nyt käsi sydämellä katsot, että mitä epäterveellistä olet viimeisen kahden kuukauden aikana syönyt? Olisiko niille jotain hyvää korvaavaa vaihtoehtoa? Tai jotain, millä ne määrät saisi pienemmiksi?

      Nopeita hiilareita et yksinkertaisesti tarvitse, ellet sitten liiku todella kovaa... Eli vaaleat leivät, sipsit, suklaatit, karkit, leivokset, kakut, munkit jne jne... Isossa karkkipussissa on kaloreita saman verran kuin pizzerian pizzassa... Kumpi onkaan täyttävämpää? Alkoholi kanssa on huonosta.

      Riisi/pasta/peruna aterian yhteydessä on ihan hyvä, edellyttäen että ateriassa on myös runsaasti kasviksia, jotta se hiilareiden imeytyminen olisi mielekkään hidasta. Peruna on suoranainen terveystuote, kun sitä vertaa vaikkapa karkkiin tai ranskanleipään.

      Eli hiilarit tolkullisuuksiin. Rasvaa noin 100g/vrk, 900kcal, pitäisi riittää. Proteiinia joku 150g/vrk jotta pysyy kylläisenä, 600kcal. Tästä 1500kcal. Loput hiilareita, vaikkapa 600kcal.

      Ja se on fakta, että laihdut 2000kcal dieetillä, sillä ruokavaliolla painosi asettuisi johonkin 50-80kg välille liikunnasta yms riippuen. Mutta fakta on myös, että noita kaloreita on erittäin vaikea arvioida, käytännössä.

      Kiloklubi olisi hyvä, koska siellä kaloreiden ( muuten kohtuu sivuseikka ) lisäksi kerrotaan että mitä ruoka on laadullisesti ( tämä on tärkeää jotta elimistö toimisi hyvin miinuskaloreilla, ettei tulisi aliravitsemustiloja tai kovaa nälkää). Sinne kirjaat kaikki, syötävät sekä juotavat. Pelkän kalorittoman juoman määrää ei tarvitse laskea, eikä sellaisten joissa kaloreita on tyyliin 5/100g. Ei vaikka joku insuliinihörhö saattaa keksiä ikiliikkujan ja jonkun mekanismin millä ihminen voisi varastoida rasvaa mustasta aukosta...

      • PersRaineri

        Ei täällä kukaan ole mainostanut vhh:ta. Kysyin vain onko kokeiltu. Ei se tietenkään ainoa tapa ole, eikä kukaan sellaista ole väittänytkään. Vhh kylläkin on monille paras tapa, eihän sitä muuten niin kehuttaisi.

        Itse neuvot yhdessä lauseessa välttämään hiilareita ja toisessa suosittelet syömään niitä. Päätä jo.

        Käsket syödä kasviksia perunan ja pastan kanssa ettei hiilari imeydy nopeasti. Mutta eihän se hiilari ole mielestäsi ongelma, vai onko kuitenkin?


      • 5+1
        PersRaineri kirjoitti:

        Ei täällä kukaan ole mainostanut vhh:ta. Kysyin vain onko kokeiltu. Ei se tietenkään ainoa tapa ole, eikä kukaan sellaista ole väittänytkään. Vhh kylläkin on monille paras tapa, eihän sitä muuten niin kehuttaisi.

        Itse neuvot yhdessä lauseessa välttämään hiilareita ja toisessa suosittelet syömään niitä. Päätä jo.

        Käsket syödä kasviksia perunan ja pastan kanssa ettei hiilari imeydy nopeasti. Mutta eihän se hiilari ole mielestäsi ongelma, vai onko kuitenkin?

        On niin yksinkertainen kaava kuin oma paino ×30 ja se kertoo kalorimäärän jonka tarvitset pysyäksesi nykyisessä painossasi. Kysymys kuuluukin etkö huomaa syöväsi yli 4000kcl vuorokaudessa? Minulla on ystävä joka on samanpainoinen kuin sinä ap. Vesijuoksee, zumbaa,kävelee,kahvakuulaa ja jotain ihme liikuntalajia jota en muista. Vetää sen 5-6 treeniä viikossa ja muun aikaa viilettää sosiaalisissa riennoissa eikä tajua miksi ei laihdu. Syy löytyy lautaselta. Hän syö lounaalla 2000kcl ja mulla on max 350 kcl lounaalla treenipäivinä. Hänen ruuassa on rasvaa ja hiilareita iloisesti sekaisin. Mulla protskuja ja kasviksia. Hänen on nälkä kahden tunnin päästä. Mä syön välipalan koska kellon aika on se, että kuuluu syödä välipala. Nälkä ei ole. Kun mua harmittaa meen kävelylle tai salille hän ottaa suklaalevyn tai tekee jotain herkkua. Munäkin olen ollut lihava ja yhä olen mutta alaspäin menossa. Ennen olin XXXL ja nyt L. Oli kova paikka myöntää että syön kuin hevonen. Syön nytkin määrällisesti paljon. Laatu on eri. Eikä tartte kitua. Saa syödä herkkujakin kunhan tajuaa että herkkupäivä ei ole jokapäivä. Pohja pitää olla kunnossa.


    • aurinko5

      miks mulla on 5min välein nälkä, maha kurnii ja murisee ja huippaa ym.?

      • vbkhöäj

        Syötkö ravinteikasta ruokaa vai jotain eineshöttöä?


    • kede

      Virheravitsemus.

      • tässäpä syy

        Happo ja emästasapaino epätasapainossa sinulla siksi! Googleta aihe!


    • aurinko5

      luin tuosta happoemästasap.ja ihan huuhaata olo, mitä mun pitäis tehä?

    • eiogen

      Lopettaa valehteleminen ja annetusta dieetistä ohi syöminen. Katso vaikka Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaa, siellä on näitä silmät kirkkaina valehtelija-ohisyöjiä, joiden paino ei putoa. Ala noudattamaan terveellisiä elämäntapoja, lopeta stressaaminen, nuku 7-8h yössä, syö säännöllisesti ja terveellisesti sekä rupea liikkumaan. Itse olet vastuussa itsestäsi, rupea todella ottamaan itse selvää asioista kuin täällä uuvattina kysellä neuvoja, me emme täällä pysty seuraamaan tai tiedä, mitä olet tehnyt siellä kotonasi.

    • laihduttaja

      Minä olen vuodessa laihtunut 20kg ja ensi vuonna aion laihduttaa toiset 20kg. Aloitin säännöllistämällä ruokavalion ja sitten kohtuullistamalla annoskoon. Nyt on sellainen vaihe, että koitan parantaa ruokavaliotani. Voin sanoa, että voin hyvin. Ahmimispäivät voi välttää sillä, että syö joka päivä kuitenkin tarpeeksi. Neuvoisin jonkun "ruokalaskurin" pariin, täällä jo joku mainittiinkin. Ja kotiin kannattaa hankkia ruokavaaka, ruuat painavat usein jotain muuta kuin mitä luulee:)

    • eioikotietäonneen

      Mulle tehtiin se leikkaus enkä kiloakaan laihtunut, proffa ei osannut sanoa mistä johtuu. 3 kk söin taatusti vähän kun ei uskaltanut paljoa. Toisille se vaan on liikaa sekin. Myöskään verensokerit ei laskenut, että mieti sitä jos ei tulosta tulekkaan on se kova paikka. Joku viisas voisi etsiä vastauksia mistä johtuu ettei tehoa kaikkiin.

    • vieras111

      Mä olen nyt laihduttanut noin 60 kiloa 2,5 vuodden aikana.terveellistä ruokaa 5 x pv ja liikuntaa.pitkäveteistä, mutta tyttyväinen nyt elämääni olen.en halua palata entiseen ! Voimia kaikille laihduttajille.Kannattaa ottaa loppuelämän tavoitteeksi että syö terveellisemmin ja liikkuu.

    • JOU5545454

      Tärkeätä ei ole ne pudotetut kilot vaan se ulkonäkö miltä näyttää, tosi moni ketkä yrittävät pudottaa pelkästään mahdollisimman paljon kiloja niin omaavat rumimman kehonmallin mitä voi olla.

      Jos sulle ei sovi yhtään tuo VHH dieetti niin suosittelen ihan lähtemään kokeilemaan ihan perus hiilari dieettiä, elikkäs alotat syömällä oman kulutuksesi verran, jopa hiukan ylikin. Tästä rupeet pikkuhiljaa leikkaamaan kaloreita pois mutta muista että jos halutaan polttaa nimenomaan sitä kehon rasvaan niin kalorivaje 500-700kcal eikä yhtään enempää,
      anna sille dieetille runsaasti aikaa, jos haluaa että se tapahtuu nopeasti niin tulee seinä vastaan nopeasti

      ja vielä tosta dieetistä niin jos aloitat korkea hiilarisella dieetillä niin makrojakauma olis hyvä olla että proteiinit 1g painokilo rasvat 0.5-1g painokilo ja loput tulevat sitten hiilarista.
      mutta joudut myös korkea hiilaristesta dieetistäkin leikkaamaan hiilaria jatkuvasti pois sitä myötä kun rasvanpoltto hidastuu

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      315
      2918
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2223
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1561
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe