Suoraa piikittelyä ja aliarviointia

nannuuh

Hei! Haluaisin kysyä vähän neuvoja, kun on todella kurja tilanne töissä...

Olen siis 20-vuotias myyjä. Olen ollut kaupanalalla nyt yli 3 vuotta ja tiedän olevani hyvä työssäni. Olen 3 vuotta ollut yhdessä kaupassa töissä ja nyt vähän yli kuukausi sitten vaihdoin toiseen hieman isompaan kauppaan, joka on samaa ketjua (=samat ja tutut asiat, pieniä eroavaisuuksia vain).

Uudessa paikassa muut myyjät ovat ihan ok ja ottaneet mut ihan iloisesti vastaan ja osoittaneet luottamusta mua kohtaan jo heti alussa, yhtä henkilöä lukuunottamatta. Hän on n. 28-vuotias nainen, joka on ollut minua muutaman viikon kauemmin tuolla kaupassa töissä, mutta tätä ennen ei ole koskaan ennen ollut kaupanalalla suoranaisesti, vaan ollut grilleillä yms töissä.

Hän on alusta alkaen huomautellut minua pienistä, turhanpäiväisistä asioista joista kellään muulla ei tulisi mieleenkään sanoa. Nyt se on yltynyt pahemmaksi... Hän suoraan piikittelee minua asiakkaiden kuullen ja mikä pahinta, aliarvioi ja saa minut tuntemaan itseni tyhmäksi. Tämä henkilö tekee sen niin taitavasti ja harkiten, että minulla ei ole mahdollisuutta edes puolustautua järkevästi, koska asiakkaat kuulevat kaiken. Vaikea selittää, mutta kyseessä on oikein kirjaimellisesti työpaikka kiusaaja.

Minä ehkä olen nuorempi, mutta todellakin kokeneempi myyjä ja todellakin osaan tehdä työni. Nyt tilanne on jo niin paha, että hän yrittää pienetkin asiat ujuttaa minun syyksi. Epäilee minua ja jopa kehtasi kysyä päin naamaa, olinko varmasti jo maksanut omat ostokseni, jotka odottivat kassan alla?!

Ongelma on se, että minä olen todella ujo sanomaan asioita suoraan ja ei sekään, mutta en todellakaan ole sanavalmis enkä tiedä mitä pitäisi sanoa/tehdä tässä tilanteessa pahentamatta sitä? Vastassa on tuollainen kieroilija, niin on jotenkin niin maahan poljettu olo, vaikka tiedänkin että turhaan annan sen vaikuttaa itseeni... Tiedän olevani pidetty myyjä ja tykkään työstäni, mutta tuollainen vaikuttaa mielialaan todella negatiivisesti. :( Mitä tässä kannattaisi tehdä?

8

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voileipiä

      Puhu luottamusmiehen kanssa. Hänellä on vaitiolovelvollisuus.
      Minkälainen oli eka kohtaaminen tämän henkilön kanssa?
      Mietin vain että tuliko jo silloin sellainen olo että hän ei pidä sinusta?
      Ehkä hän käyttää ujouttasi hyväkseen ja kiukuttelee sinulle kun ei muille uskalla. Toinen on hän yrittää savustaa sinut pihalle.

      • nannuuh

        Puhuin toisen työntekijän kanssa (joka sattuu olemaan tuttuni jo entuudestaan). Hän kertoi, että on huomannut myös tämän ''kiusaajan'' luonteen, mutta ei se tutulleni uskalla aukoa, kun on useita vuosia ollut jo ennen meitä tuolla kaupassa töissä. Sovittiin että jos ei lopu tuo veemäinen käytös mua kohtaan pelkällä huomioimatta jättämisellä, sanotaan yhdessä pomolle.

        Niin ja vastaus vielä kysymyksiisi: Meidän eka kohtaaminen oli ihan perus, kerrottiin nimet ja puhuttiin työnohessa niitä näitä. Mutta yhtäkkiä se kysyi mun ikää, ihan tuulesta vain tempaisi. Silloin jo ihmettelin että mitä se sillä tiedolla tekee, mutta sanoin että 20. Sen jälkeen se kaikki oikeastaan alkoi, kun sai tietää mun olevan näinkin nuori... Samana päivänä jo alkoi valitus pikkuasioista, niinkuin olisi jotain kesätyöläistä neuvonut...


      • 1995likka

        Mitä jos luottamusmies on se kiusaaja?! Näin minun työpaikassani näin...


    • mipsukka3

      Tunnistan ihmistyypin.

      Ole kuitenkin ainakin muiden ihmisten ja erityisesti asiakkaiden kannalta huoletta, heidän silmissään sinä et ole epäonnistunut tai huono, kuten työkaverisi yrittää saada sinut uskomaan. Suurin osa ihmisistä on sinun puolellasi. Suurin osa ihmisistä näkee jo kaukaa työkaverisi mustamaalaamisyritykset.

      Tuo luottamusmies on hyvä pitää mielessä, ja tietenkin myös esimiehelle voi mennä puhumaan asiasta. Voi tuntua aluksi hankalalta, mutta kun esität asian esim. "tuntuu, ettemme oikein tule toimeen henkilön x kanssa, ja olen yrittänyt miettiä mistä se johtuu ja voisinko tehdä jotain asialle", niin (ainakin fiksu) pomo todennäköisesti puuttuu jollain tavalla asiaan tai ainakin ottaa sinun kantamasi taakan omille harteilleen, niinkuin pomon kuuluukin tehdä. Luultavasti käy jopa niin, että pomosi toteaa sinun olevan erittäin hyvä ja tärkeä työntekijä, ja työkaverillasi on hankaluuksia toimia muiden ihmisten kanssa.

      • nannuuh

        Kiitos. Tuli hyvä mieli ja aukaisi jopa mun omia silmiäkin jo enemmän, kun mietin asioita tuolta kannalta.

        Vastasin tuolle aiemmalle kirjoittajalle jo vähän lisää, niin voit siitä lukaista. :)

        Tosiaan nyt tuon päivän jälkeen kun aloitin tämän keskustelun, niin olen ollut vain kerran (eilen) samaan aikaan työvuorossa tuon kiusaajan kanssa. Selvästi eilenkin aukoi mulle, mutta olin vaan hiljaa enkä kiinnittänyt mitään huomiota niin se lopetti. Mutta jos tuo edelleen jatkuu niin asia ei jää enää vaan mun käsiin, sitä saa mitä tilaa.


    • Kiusaajille kenkää!

      Hei Nannuuh!
      Erittäin kurja ja työmotivaatiota todella paljon laskeva tapaus Sinulla meneillään. Yleensä työpaikkakiusaamiseen ja työpaikkakiusaajille ei tehoa oikeastaan mikään keino, ellei TYÖNANTAJA erota kiusaajaa tai anna hänelle siitä varoitusta ensiksi.

      Se, että kerroit olevasi "ujo" asiaan puuttumaan tai suoraan kiusaajalle asiasta ilmoittamaan ei helpota, mutta ei myöskään pahenna tilannetta. Tiedän tapauksia, joissa on ollut hyvinkin sanavalmis henkilö työpaikkakiusattuna ja asiaa on puitu työpaikkakokouksia myöden, asia on ratkennut AINA kiusatun häviöksi, eli kiusaaja jää ja kiusattu saa loputilin. Loppupeleissä kiusaamisen toteaminen on tehty niin vaikeaksi, ellei mahdottomaksi, joten työnantajan ei oikeastaan tarvitse muuta kuin kohauttaa olkapäitään.

      Tämä on käsittämätöntä ja kertakaikkisen pöyristyttävää suomen työmarkkinoilla, joten kehotan Sinua aivan ehdottomasti, siis ehdottomasti ilmoittamaan asiasta ensimmäiselle esimiehellesi, työsuojeluvaltuutetulle ja ota yhteys myös ammattiliittoosi.

      Toivottavasti tämä kiusaamistapaus päätyy Sinun eduksesi!
      Hyvää syksynjatkoa!

      • yykspluuuskaaks

        Nostetaan tätä. Minulla hieman sama ongelma, mutta meillä töissä ei ole luottamusmiestä. On vain minä ja pomo ja pomo vastaa hallitukselle. En haluaisi jatkaa työssäni enää päivääkään,mutta en nyt voi irtisanoutuakkaan karenssin takia. Toivoisin saavani potkut, olen siis koeajalla.

        Mutta toki tekisin töitä mielelläni joulukuuhun saakka, jos vain asiat hoituisi niin että tuo pomon piikittely ja aliarviointi loppuu. Ja se että minulla olisi töitä!


    • Jo riitti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      55
      5391
    2. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      48
      2232
    3. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2216
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1004
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      870
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      833
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      753
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      751
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      27
      736
    Aihe