Kittilä = Killilä?

Kallu P.

Jokku asiat on selvästi menny munile. Kyllä suurin syy on lama ja kiinnitysten arvonalennus niille jokka velala ovat velkaa maksaneet. Alkanu niinkö sopulivaellus päättävissä päättäjissä. Turhaa tuomonen ylisyyttely molempiin suuntiin, kyllä kansa tietää mitkä voimat tässä on vastakkain. Toissaalta onhan se mielenkiintosta seurata Kittilän ommaa BB-taloa ja sieltä häätöäänestettyjä.
Näin kaamoksen lämppärinä.

99

3024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Leipuri2

      Asia kunnanjohdossa on aika epäselvä kun katsoo äänestäjän vinkkelistä. Kyllä ne siitä selviävät ja kunta on taa entisellään, tämä on hyvä kunta vaikka poliisit tutkivatkin joka taholla.

    • sos.työn tek.

      joo joo huh huh

    • pakurikääpäpää

      Levi on upea paikka syksyisin ja keväisin ja pääsee lääkäriinkin helposti. Yhteiskunnan palvelut Alkoa myöten on järjestetty esimerkillisesti. Taksin saa kaikkiin vuorokauden aikoihin ja grillistä herkkuja saa. Liikenneympyrän unkarilainen taideteos pitäis siirtää kunnantalolle mutta se onkin ainoa parannusehdotus. Levillä on parhaat laskettelumahdollisuudet Suomessa ja uusi kylpylä on rentouttava. Suomen parasta tanssimusiikkia löytyy Levihotellilta ja Areenassa jorataan kunnolla. Tiet on ehdottoman hyvässä kunnossa ja niitä hoidetaan ensiluokkaisesti. Katuvalaistus hakee vertaistaan. Paikalliset yrittäjät ovat asiakaspalvelun huippuammattilaisia ja palvelu on ilo asioida heidän yrityksissä.
      Moottorikelkkavuokraamot ja koiravaljakkoajelut ovat unelmien täyttymys ja hintansa arvoinen. Suomen parhaat ladut ja jyhkeät maisemalenkkeilyreitistöt saavat ihmisen piristymään. Mökkien siivoukset ovat malliesimerkkejä muille keskuksille ja kun suutaria tarvitset niin kunnasta sekin löytyy. Päiväkodit hoidetaan kuntoon jos ne on väärin rakennettu ja pilaantuneet, samoin koulu. Uutta tehdään jos tarvitaan.
      Leviä älkää koskaan sotkeko Kittilän sisällissotaan vaikka uhriksi se väkisin joutuukin. Leviä ei ole luonut yksikään yrittäjä yksin vaan sadat kittiläläiset ja kuntaan muuttaneet visionääriset yrittäjät. A.Nikka näytti askelmerkit Leville ja lentokentälle ja sinne on rahan ollut helppo juurtua. Koska saadaan kittiläläinen kansanedustaja Euroopan parlamenttiin tekemään lopullisen läpimurron Euroopan matkailumekkana? I love Levi.

      • Anonyymi

        Olisipa vieläkin näin, Levi on erilainen nyt.


    • Cheekkaaja

      Juurikin näin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Unarin utelias

      Mikä on erottamistilanne Kittilässä?

    • A.A.

      aikalisä

    • tarkkailija

      Kunnanhallitus jäähyllä ja jännitetään valtuuston äänestystulosta siitä jatkuuko hyllytys.

      Ne jotka äänestää hyllytystä vastaan, syyllistynevät samaan virkarikokseen kuin kunnanhallitus mahdollisesti syyllistynyt? Katsotaan millaisia kovanaamoja valtuutetut ovat ja kuinka keskustajuristit on saaneet niitä höynäytettyä!

    • ei vapaa muurari

      Onko tämmöstä olemassakaan?
      - ainakin 1. kertaa Suomessa. Jännä seurata.

    • syöppö

      Lähden tästä palkalliselle ruokatunnille ja sunnuntainahan se maistuu tuplahyvältä

    • Tsatsatsaa

      Tulen talvilomaksi taas Leville ja vuokraan mökin ja nautin rauhasta. Viikko maksaa kaikkiaan vain 4000 eli ei kannata sinkun ulkomaille lähteä.

    • Mökistä eroon

      Et haluaisi ostaa omaa mökkiä? Olemme käyneet viitisentoista vuotta Levillä, mutta nyt on kyllä mennyt maku hommasta. Lähtisi mökki edullisesti jos vaan pääsee eroon. Voisi kokeilla välillä vaikka ulkomaan matkailua. Onko suosituksia muista tuntureista tai ulkomaan kohteista jos mielii kuitenkin jossain välissä taas laskemaan? Ruka, Åre?

      • Mökki-Misu

        Ruka ei ole Lappia eikä Åre Suomea mutta suosittelen Tervolaa. Siellä ei ole mitään. Mökkejä on myynnissä joka puolella, älä hättäile.


    • kotihiiru

      Rotat jättävät uppoavan laivan.

    • skeidaaja

      Uusi rikosilmoitus piristää. KRP tarkoittaa että
      Kittilä
      Rypee
      Paskassa.

    • lauhtuvaa

      Iloisempaa asennetta hyvät ihmiset sillä hyvä voittaa aina pahan

    • puunuijatar

      Valtuuston kokous netissä oli ankeaa antia. Kiitos ei lisää.

    • äänestäjä

      Minusta taas oli virkistävää katsoa kun oma valtuutettu istui. Ei sanaakaan sanonut eikä voi riitapukariksi haukkua.Hyvä!

    • unilääkkeenkaveri

      kyllä nyt nukuttaa

    • Pitäkää poronne

      Ikinä en ostaisi mökkiä Leviltä kun siellä rikoksia tehtaillaan mielin määrin.

      Niin että haistakaa pska poron prseen purijat.

      • ei luottoa

        En minäkään osta kun rahaa ei ole enkä lainaa saa.


    • Hyvä Jouni P.

      A-studio oli kyllä hengetön. Palosaaren Jounin puolella olen joka tapauksessa, helppoheikit pysykööt poissa Levin päätöksenteosta, Jounista kunnanjohtaja!

      • Jopas jotakin

        Missä olet Jounin puolella? Kannatatko/hyväksytkö nähtyä liiketoimintamoraalia joka tämän hässäkän käynnisti?
        Kunnanjohtajana ei ko. kaupantekoa olisi mahdollista käydä ilman tuomiota, ei edes Kittilässä!


      • asioiden tuntija

        kuules kaaleppi sie saat olla kehen puolella ei voisi vähempää kiinnostaa asiat selvitetään tasan tarkkaan


      • levinbiera

        se ei kethän pelasta kehen puolella oletkin


    • Olen tyhmä

      Palosaaren ja Kurulan kehonkielestä ja naaman nykimisestä paljastui, kuinka löysät on jo housussa ja valheita pulahteli suusta. "Kyllä lappilainen on perusrehellinen", "korkea moraali", "kunnan päättäjät ovat erittäin viisaita". Antakaa mun nauraa. No kaikkihan tietää että lappilainen kusettaa mennen tullen muita ja itseään. Tyhmä ei tajua omaa tyhmyyttään ja jatkaa hyväksi katsomallaan tyhmyyden tiellä.

    • Löpinä TV

      Rehelliset miehet, rehellisesti avautumassa. Kurulan hurskastelua, poliittista jorinaa, Jounilta olisin odottanut tilannetajua sekä nöyryyttä. Muistamme mistä alkoi....
      Mäkelä vähän marmatti, varmasti syystä, Inkeri oli asiallinen.

    • työmies mieki

      Vihreät saa kaiken myrkyn väriseksi. ei ne mitään itse tuota mutta haluavat määrätä kaikesta.

    • merkki päällä

      Kittilän ilmapiiri kyllä paranee vielä mutta kunnanjohtaja pitää vaihtaa meni miten meni. Kittilän maine on nykyisen johdon käsissä epäuskottava. Saa siinä vaihtua muitakin kuin kunnanjohtaja, ja vaihtuukin.

    • K.Aukonen

      Koko maakunta seuraa Kittilän toimia/toimimattomuutta ja tämänkin teatterin maksaa Kittilän veronmaksajat, oli puolue mikä tahansa.

    • skimbaaja

      Hiihtokausi alkaa taas, hyvä Jouni!

    • Solveiggi

      Laki on semmonen asia ettei siitä voi äänestää valtuustossa. Paitsi Kittilässä.

    • Hävettää

      Viimeinen episodi kunnan huipulla oli jälleen naurettavaa. Miltähän toiminta näyttää ulkopaikkakuntalaisista?

    • sössönsössö

      Kittilän lähes tuore kunnanjohtaja Anna Mäkelä. Mäkelä oli pyytänyt esitutkintaa Kittilän kunnan enemmistö omistaman hissiyhtiö Oy Levi Ski ja Resort LTd:n erottaa toimitusjohtajan Jouni Palosaaren. Hänen epäillään toimineen hissien kilpailuttamisessa toisen yrityksen eduksi.
      Kunnanjohtaja toimii hallinnollisesti Kittilän kuntalaisten ja hallituksen, sekä valtuuston etujen edustajana. Hän on myös velvollinen tarvittaessa pyytämään virkavastuuna esitutkintaa. Mihin hänellä oli myös virkavastuulla velvollisuus pyytää poliisia suorittamaan esitutkintaa. Vaarassa voi olla tahallinen merkittävä rahallinen vahinko kunnalle. Valtuusto käsittelee maanantaina kunnanjohtaja erottamisen esitystä. Silloin, jos valtuusto päätäisi erottaa kunnanjohtajan virastaan. Tällöin hallinnollisesti voisi valtuuston päätös olla heti esitutkinnassa ja epäily voisi kohdistua heihin päätöksenä. Erittäin tarkasti tulisi perustella päätöksen tekeminen ja ehdotukset kirjata erittäin tarkasti. Myöskin, jos valtuutettu ehdottaa erottamista. Tarkasti kirjattava ehdotus esitys. Myöskin, jos joudutaan äänestämään erottaminen tai päinvastoin. Eikä taida onnistua salainen äänestys, eli jokaisen ääni on julkistettava, koska vaarassa on myös valtuusto. Ellei päätetä erottaa kunnanjohtajaa. Olen lähes varma, että ei eroteta virastaan. Ktttilän kunta tarvitsee avukseen moni virka ammattilaisen, sekä esitukinnan ekspertin, joka hallitsee monet linjat.

    • Maksava asiakas

      Sössönsössö oli väärässä tällä kertaa.
      Vaikuttiko Kittilän sössönsössöily Levin maailmancupin yleisömäärän putoamiseen? Kävin kisapaikalla ja väkeä ei ollut kuin murto-osa entisiin määriin. Kävin Panoramahotellissa ja hauskinta oli liettualainen ravintolahenkilökunta! Meidän lisäksi muita asiakkaita ei ollut vaikka oli kuumin kisapäivä. Kysyimme liettualaisilta että onko täällä aina näin hiljasta niin sanoivat että ei ole; tammikuussa tulee Porsche-porukka 80 henkilöä asiakkaaksi. Huhhuhhuh ja vielä kerran huh!
      Paljon on vielä matkaa tämän perusteella kansainväliset mitat täyttävään palvelukokonaisuuteen.

    • kivet kannot aitoina

      Kunnanhallituksen päätös erottaa kunnanjohtaja oli laiton kunnanvaltuustossa joten asia palautetaan takaisin kunnanhallitukseen,sitten saa kunnanvaltuusto päättää laillisesti.A.Mäkelän potkut tehtiin laittomasti.
      No huh huh näin meillä.

    • ent.talouspäällikkö

      Myönnettävää on, että Kittilän kunta on hoidettu malli kelpoisesti, jopa entisenä naapuri kunnasta olen kateellinen. Ärsyyntynyt nyt tapahtuneesta tyhmyydestä ja siitä saa maksaa.
      Kittilä kunta on kehittänyt kuntaansa erittäin hyvin Levin alueen osalta. Olen Suomessa eräille korkeassa arvossa oleville ja huippu urheilijoille tiedustelut Kittilän tekniseltä toimistolta. Miten sinne Leville saisi rakentaa oman asunnon ja vaikka ostaa oman tontin rakentamiseksi.
      Kunnan tekninen toimisto toimii erittäin hyvin. Yhdellä puhelulla, jo parinpäivän sisällä oli tiedot vapaista tonteista, rakennus kohteista ja myytävistä ja tarkat karttatiedot. Näin on tunnetut merkki henkilöt saaneet itselle en lomapaikan. Kittilässä mikä kaavoitus, sekä huippu palvelut tarjolla monipuolisina valmiina Levillä. Yhtä, kuin asuisi huippu kaupungissa ja silti loma unelmissa.
      Olkaa hyvät kuntalaiset iloiset kunta kehityksestä. Olette ehkä tehneet nyt suuren virheen. Kunnanjohtajan vastuu on kunnan omaisuudesta. Hänen on myös ehdoton velvollisuus, jos epäillään rikosta kunnan vahingoksi. Ellei kunnanjohtaja tee esitutkinta pyyntöä, kun hän saa tarkat tiedot epäillystä kunnan vahingoksi tehdystä rikoksesta. Epäillyn on ehdottomasti esitutkinnan ajaksi omatoimisesti vetäydyttävä sivuun, ettei aiheuta lisä vahinkoa. Antaisi esitutkinnan tapahtua omalla etenemisellä. Hyökkäys on kunnanjohtajaa kohtaan pahimpia, mitä totesin. Tässä tapauksessa erittäin vaarallinen toiminta, koska ei annettu rauhassa poliisin aloittaa esitutkintaa. Odottakaa nyt rauhassa esitutkinnan pyytämisen jälkeen ja poliisi antaa välitietoja esitutkinnan etenemisestä.

      • plijyg

        Kittilän kunta on Suomen toiseksi velkaisin kunta. Jos asioiden mallikelpoinen hoitaminen tarkoittaa Levin kehittämistä 3,9 miljardin euron luvattomilla budjetin ylityksillä 7 vuoden aikana, niin ihmettelen suuresti ken tämän hyväksyy.

        Perspektiiviä asiaan tuonee kunnan 50 miljoonan vuosibudjetti.

        http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014983-8-21.PDF


    • Lopettakkee jo

      Kyllä neuvojia maalla riittää kun laiva on merihädässä. Kittilän sekasotkuun on syyllisiä monessa suunnassa, eivätkä suinkaan näkösällä kuten kunnanjohtaja, hallitus, valtuusto ym. tutkinnassa olevat. Kolme näkymättömissä olevaa henkilöä vetelevät narujaan ja marionetti-nuket heiluvat niinperkeleesti.

    • Verokarhunpentu

      Kittilän tuloveroprosentti nousee vuoden päästä takuulla.

    • Pertti64

      Pääpukareista ei vielä ole puhuttu julkisuudessa mitään,täällä kyllä meuhkataan tyhjää puoluepoliittisesti vaan pääpuoluetta vastaan.Voisitte katsoa välillä vähän neutraalimmin asioita.Jokaisen Kittilän puolueen enemmistö on ollut kunnanjohtajan erottamisen kannalla ja se ei muuta asiaa onko sitte ollu erottamisessa joitain muoto virheitä.Lakimiehet on kyllä tutkineet ja niitä on kuultu erottamis prosessissa.Oikeus luultavasti kyllä hyväksyy erottamisen tällaisenaan sillä Mäkelä on itse tahallisesti vaikeuttanu kuulemistaan ja häntä on kyllä kuultu tämän prosessin aikana aivan riittävästi.Yli 80% valtuutetuista oli erottamisen kannalla.sillä on iso painoarvo oikeudessa.

      • wdefrg

        "Yli 80% valtuutetuista oli erottamisen kannalla.sillä on iso painoarvo oikeudessa."

        Voi pyhä yksinkertaisuus. Keskinkertainen voi olla, mutta noin tyhmä.. Ei hyvää päivää.


    • ent.talouspäällikkö

      Toiminta ohjeet. Kittilän kunnalla, kunnanhallitukselle, valtuustolle, lautakunnille ja viroissa toimissa oleville. Niille, jotka ovat jossakin näissä luottamustehtävissä. Heidän tulee erittäin tarkasti ja puolueettomasti toimia. Erittäin suuri varovaisuus tulee olla, ettei syyllisty sukulaisuus esteellisyyksiin. Suuri varovaisuus, ettei epäiltävissä rikoksissa toimi kunnan edun vastaisesti omaisuus asioissa. Hyvin helposti voi syyllistyä kunta asiassa esteellisenä asiaan kuuluvan sukulaisen, tuttavan, omistus tai ratkaistavassa riita- asiassa oman edun hyväksi toimimiseen. Tai toimia, ettei epäiltyä saataisi kiinni rikoksesta ja esitutkinnan jälkeen syyttäjän käsittelyyn. Tulee varo, ettei lähde peittelemään rikoksesta epäilyn kiinni joutumiseksi. Rikoksesta epäiltynä ota esitutkinnassa lakimies avustajaksi, tai kunnallisellaan juristi.
      Kunnalliset asiat helposti paisuvat ja syytteeseen voi helposti joutua ymmärtämätönkin luottamus henkilö. Mainituissa tehtävissä tulisi ratkaisut tehdä erittäin oikein ja kunnan jopa tulee palkata avustajaksi asiantutijan ohjaukseen ja neuvontaan. Asioiden ei tulisi päästä karkuun käsistä ja tulee pidättäytyä vaikeuksiin joutumisesta.
      Toivoisin, ettei tulisi rikosilmoitusten tekemisten pyykkiä ja olisi paikallaan rauhallisesti toimia, eikä siis julkisuus ole hyväksi.

    • miepä vaan

      Tässä oli kyllä viisaita sanoja.Jos olen oikein ymmärtänyt niin kunnanpäättäjät ovat nimenomaan käyttäneet lakimiehiä/juristeja apuna,siksi itse en jaksa uskoa että näissä päätöksissä ois niin paljon laittomuuksia kuin mediasta ja näistä eri keskustelupalstoista saa lukea.Ihmiset liiottelee ja luulottelee asioita.Tässä asiassa näen hyvänä sen että valtaosa valtuutetuista ja hallituksen jäsenistä ovat osanneet pysyä julkisuudesta poissa eivätkä ole repostelleet asioilla julkisuudessa.Oikeastaan vain Hille Kuusisto on revitellyt julkisuudessa mikä tuskin on auttanut mitään osapuolta asioiden selvittämisessä.

      • thukoö

        Median tietolähde on kunnan pöytäkirjat, kuten monen muunkin täälläkin kirjoittavan. Sieltä löytyy pässinlihaa laittomista päätöksistä. Ne on siellä ihan jokaisen luettavissa. Jos ei ole lukutaitoa, niin siihen voi pyytää apua. Miten voi olla noin todellisuudentajun menettäneitä ja sinisilmäisiä ihmisiä "en jaksa uskoa että päätöksissä olisi laittomuuksia". Voihan sitä uskoa mitä tahtoo mutta ei sitä noin tyhmä saa olla.
        H. Kuusisto ei ole revitellyt julkisuudessa yhtään mitään. Jos puheenvuoron käyttäminen kokouksessa jonka yle haluaa televisioida yleisen edun ja mielenkiinnon vuoksi on revittelyä, niin sitten Kittiläläisten olisi ehkä aika käydä jossain muuallakin kuin kylän s-marketissa.


    • Tarkkailija56

      Pertti 64: "Yli 80% valtuutetuista oli erottamisen kannalla.sillä on iso painoarvo oikeudessa."

      Eipä ole typeryydellä rajaa, kun Kittilässä pitää majaa...

      Miepä vaan: "Jos olen oikein ymmärtänyt niin kunnanpäättäjät ovat nimenomaan käyttäneet lakimiehiä/juristeja apuna,siksi itse en jaksa uskoa että näissä päätöksissä ois niin paljon laittomuuksia kuin mediasta ja näistä eri keskustelupalstoista saa lukea."

      No sanoppa yhdenkin hyväksikäytetyn lakimiehen/juristin nimi.

      • Niinpäniin

        Kunnallishallinnossahan (valtakunnan lain mukaan) kaikki on julkista, niin jos lakimiehiä on käytetty, olisi se tiedossa!


      • salaposiili
        Niinpäniin kirjoitti:

        Kunnallishallinnossahan (valtakunnan lain mukaan) kaikki on julkista, niin jos lakimiehiä on käytetty, olisi se tiedossa!

        Kokouspöytäkirjasta ote:

        Khall § 465
        Kunnanhallituksen jäsen Tarmo Salonen esitti jäsenten Milja Nikka ja Merja Korva kannattamana, että lisälistan asioita 14 (§ 479) Paula Nevalaisen aloite nuorten työpajan kehittämisestä, 15 (§ 480) Kittilän kunnan eroaminen Tunturi-Lapin Kehitys ry:stä, 16 (§ 481) Kunnanjohtaja Anna Mäkelän irtisanominen/Kunnanvaltuuston päätöksen 17.11.2014 § 59 laillisuus ja 17 (§ 482) Pyyntö toimenpiteistä liittyen ex-kunnanjohtaja Mäkelän työvälineisiin sekä salaista esityslistaa ei käsitellä.

        Puheenjohtaja Timo Kurula totesi, että on tehty kannatettu esitys asioiden 14 - 17 (§:t 479 - 482) ja salaisen listan käsittelemättä jättämisestä, joten asia on ratkaistava äänestämällä.

        Jaahas, siellä on ollut jokin salainen esityslista. Nyt selvästi yritetään pimittää tietoa kuntalaisilta.


    • K.Alju

      Mikä tässä olisi nyt ratkaisuna? Kunnanjohtaja erotettu, Krp tutkii jne. jne. mutta se pääasia:
      miten Kittilän asioitten hoito onnistuu? Tuomareille se on se ja sama koska kittiläläiset maksaa meni miten meni.

      • namnamnam

        Sikkolassa tuomari jo nuoleskelee huuliaan.


    • oikea homma

      Ja se on hyvä.

      • namnamnam

        Siitä tuomarista taitaa tulla tämän Mäkelän edustaja, kun on itsekkin ollu Kittilän kehitystä vastaan Köngäsläisten kanssa.


    • hyvä onki

      Onki semmonen poka jota ei kehut keikuta eikä haukut heiluta. Hyvä mies.

    • ??2

      Hillehän on pääpunasena vaahdonnu niistä "lakimiesten"laskuista.Kai niiden palveluja on käytetty jos ne laskuja lähettelee kuntaan

    • lippu2

      Paree pää punasena ko aate.
      - Wanha perimätieto Könkhäältä

    • kato late

      Late heihei!

    • maksava äänestäjä

      Kyllä tästä hyvä koittaa. Käräjöidään kunnanrahoilla muutama vanhusten laitos hoito paikka. Varmaankin osa "näistä" avohuoltopuolenkin jäsenistä jää hoitamatta, kun kunnan varat menee käräjöintiin, jossa puolustetaan päätöksentekijöitä.....melkein koko valtuusto?

    • Yllläs rules

      Etelän ihmistä naurattavat nämä pienen tuppukylän sisäiset kähminnät:)
      Kittilään ja Leville emme enää tule, onneksi on muitakin vaihtoehtoja.

    • Kuntaliitoksista

      Perustetaan eteläänkin kunta, jossa sisäpiirissä investoidaan 8 miljoonaa yli hyväksytyn budjetin, kanavoidaan rahat siskolle, kerätään työntekijöistä kunnanhallitus ja -valtuusto, estetään virkamiesten laillisuusvalvonta, erotetaan poikkeavat, syytetään mediaa ajojahdista ja kerrotaan tuomarille kun me kaikki päätettiin näin niin se on laillista. Vai olisiko helpompi vain muuttaa pohjoiseen kyseiseen kuntaan?

      • mafia1

        Voisiko tuon paremmin sanoa.


    • Rollo2

      Mitä te märisette.Aika katkera pala toi Annan erottaminen.

    • Ärrimörri

      Katkeruudesta en tiedä, kuvaavampi on turhautuminen. Jos uskot että kunnan ikiaikaiseen menoon saadaan muutos sekä avoin toimitapa, niin vanhan mallin jatkumo tekee jopa kiukkuiseksi.

    • Rikostutkija sivussa

      Terveisin täältä Porin - Lapista. Liitto/Liito- orava voittaja ja täältä löytynee kaikki aina voittaneet.
      Ei sillä Kittilän riitelystä enää niin nyt väliä ja kauniita unia odotellessa.

    • Lakimiehiä löytyy

      Lakimiehiähän kunnanhallitus voi käyttää omalla päätöksellään ihan miten lystää ja ilman eri ilmoitusta. Kaikilta muilta kunnan virkamiehiltä ja luottamushenkilöiltä hallitus sitä vastoin kielsi lakipalveluiden käytön:

      http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014846-36-1.PDF

      Tai saahan muutkin siis kilauttaa lakipalveluihin jos on hallituksen kanssa väleissä...

      • Lakimiehiä löytyy

        Kunnanhallitus § 115 17.03.2014
        "Esityslistan ulkopuolisena asiana puheenjohtaja Timo Kurula esitti, että kunnanhallitus päättää lakipalveluiden käytöstä tarpeensa mukaan pyytää sitä asianajotoimistoilta. Päätös pannaan täytäntöön heti."
        "Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen puheenjohtajan esityksen."


      • Onko Budjetti?
        Lakimiehiä löytyy kirjoitti:

        Kunnanhallitus § 115 17.03.2014
        "Esityslistan ulkopuolisena asiana puheenjohtaja Timo Kurula esitti, että kunnanhallitus päättää lakipalveluiden käytöstä tarpeensa mukaan pyytää sitä asianajotoimistoilta. Päätös pannaan täytäntöön heti."
        "Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen puheenjohtajan esityksen."

        Avoin piikki? Ei mitään budjettia?
        Pyhäjärvellä käytettiin kaupungin palkkaamaa lakimiestä omien asioiden hoitoon ja kiinni jäätiin.


      • Taloushallintoa
        Lakimiehiä löytyy kirjoitti:

        Kunnanhallitus § 115 17.03.2014
        "Esityslistan ulkopuolisena asiana puheenjohtaja Timo Kurula esitti, että kunnanhallitus päättää lakipalveluiden käytöstä tarpeensa mukaan pyytää sitä asianajotoimistoilta. Päätös pannaan täytäntöön heti."
        "Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen puheenjohtajan esityksen."

        Kunnanhallituksen päätökset ovat julkisia. Kunnanhallitus voi olla vastuussa asianajajan palkkaamisessa. Jatkossa voi olla, että hallituksen puheenjohtaja/ jäsenet päätöstä tehdessään, jos epäillään heidän tai vaikka yhden syyllistyneen rikokseen kunnan vahingoksi. Asianajan palkkaamisesta kunnan lukuun. Omasta tai toisten puolustamiseksi ja muuttuu epäiltynä ja tuomitaan kunnan vahingoksi tehdystä rikoksesta tai törkeästä tuottamuksesta ja vaikka petollisessa hyötymisen tavoittamisesta.. Syyllinen tai syylliset voidaan oikeudessa tuomita maksamaan oikeudenkäyntikulut, syyllisenä tuomituksi tulleena. Vaikka ensin esiintyisikin hallituksessa asianomistajana.
        Hallituksen ja valtuuston jäseninä en varmasti toimisi, mitä on mainittu nyt tapahtuma kirjoitteluista.


    • Alan lakimiehet

      Eiköhän nyt olisi syytä palkata lakimieheksi. Kunnon ikään ehtinyt ja vasta lakimieheksi valmistunut. Nämä lakimiehet osaavat kunnallisien uudet pykälän ja alan huippu kokemukset.

    • muahahaa

      Joku lehti uutisoi jossain vaiheessa jotenkin näin että poliisi saapui Kittilään.Onhan siellä valtuustossa ollut päättämässä asioista kokoajan poliisi.

      • Kassu P

        Minkä niminen poliisi on Kittilän Valtuustossa tai hallituksessa?


    • hopi hopi

      PAM hätäilee jo koko Lapin matkailun puolesta Kittilän toiminnasta. Nyt vauhtia asioihin!

    • firma1

      Toivottavasti asiat ratkevat nopeasti. Tässä tilanteessa ei ainakaan yrityksien kannata riskeeraa omaa mainettansa tekemällä koulutus tai vapaa ajan palvelujen hankinnat Kittilässä. Tulemme kyllä vielä joskus sinne, mutta nyt kun ei tiedä ketkä minkäkin kulissin takana touhuaa ja onko palveluntarjoajien asiat 100% ok. on järkevää pitää pientä etäisyyttä.

      T: Levi 2001-2013.

      • Ylläs kutsuu

        Yrityksemme ei enää palaa Leville ja henkilökunnan käytössä olleen huvilammekin myymme.
        Päätelkää miksi.


    • Ehkäpä tarvitaa

      Tarvitaanko Kittilään valmiusjoukkoina poliisi. Epäilyistä rikoksista esitutkintaa suorittamaan.Jolla on yhtiöiden ja kuntien tilintarkastus pätevyys, kuntalain ja kunnallisien asiantuntevuus.

    • Lex Levi

      Hallinto-oikeus on saanut erottamispäätöksestä valituksen tutkittavakseen. Tavan kittiläläinenkin on jo tietoinen että muotovirhe on tapahtunut käsittelyssä ja päätös menee nurin. Paljonkohan lakimiehet nettoavat tästäkin itsestäänselvästä asiasta?

      • Tunnen hyvin

        Sitä enemmän nettoavat, mitä enemmän räävität? Oikeudenkäynti tapahtuu suullisella käsittelyllä. Vai niin, huipun ei tarvitse osata kirjoittaa, mutta puhumalla hakkaa kaikki syrjään.


    • ylä-alarinne

      Kittilä ei elä valtion kustannuksin mutta saattaapa olla toisinpäin Levillä. Alarinne on nopein tie alas.

    • puupäät kolisee

      Nauraa Suomi. Tai ehkä enemmänkin potee myötähäpeää. Ei Levistä, vaan täysin tumpeloista valtuutetuista ja varsinkin kunnanhallituksen sankareista. Ei tiedä itkeäkö vai nauraako kun lukee pöytäkirjoja. Nyt Mäkelän poistuttua vt.kj. Mäkinen yrittää jatkaa laillisella linjalla. Tiedä häntä kauan kestää ennen kuin kuntapäättäjät 'päättävät' hänet savustaa pois. Palosaari edelleen kylän sankari filunkipelillään ja kahdeksan miljoonan euron luvattomilla budjettiylityksillä.

      Toi valtuustoaloite on aivan huippua. Noin puupäistä aloitetta ei varmaan koskaan ole Suomessa tehty. Toisaalta, eipä taida olla noin puupäistä valtuustoakaan Suomessa koskaan ollut.

    • Muuttunut mielipide

      Kenen vuoro erottaa kenet? Mitä poliitikot ennustavat Kittilän kunnallisvaalien tuloksesta 2016? Muuttuuko valtuusto...?

    • Kallu.P

      Kertokaa oikeat tiedot. Kittilän hallituksen ja valtuuston jäsenmäärät. Teiltä hyvät asiantuntijat kertokaa, kuinka monta on heistä lähisukulaisia, aikakin pikku serkku sukulainen?
      Entä missä määrin kunnan viroissa ja toimenhaltijoiden sukulaiset keskenään ovat luottamus tehtävissä?
      Lautakunnissa ja niin edelleen?
      Minua kiinnostaa tämä paisunut riitely. Tapahtuuko sukulaisriitely. Tai järjestääkö luottamustehtävissä, sukulaiset kunnan ammatteihin.

    • neetoi

      Ei sitä ole helppoa laskea sukulaissuhteita. Ja kuka niitä joulun alla kerkiää laskea?Joka puolella suomea on sukua, presidentistä lähtien.Yy...kaa...koo...nee...vii...kuu...sei...kahe...yhe...kymmene...yytoi...kaatoi...kootoi...................

      • R.Kittilä

        niin ja niitä sukujenkeskeisiä vielä ja niitä joistei ole aivan varma näöstä. Taipaleen Reijollakin yksistään on niin paljon keski-ikäisiä poikia ja tyttöjä täällä että alta pois.


    • varpaat laskuuai

      kYLÄN PELASTUS ON JUNANTUOMAT.

      Säästyy suutarit isommilta töppösiltä, tuppaa tuottaman seitsensormisia ja kuusivarpaisia nämä likisuvut. Ei tartte kausas katsastaa.

      • Leuku heilui

        Varpaita ei töppösissä näy, järjen käyttö näkyy ulospäin. Vuoden aikana päättäjien kriisiytyminen vahvistaa käsitystä kunnallisen demokratian käyttöpääomasta. Sen on pakko olla selkään puukottaminen. Näkyi taasen valtuustossa varavaltuutetun toimissa sekä turhissa äänestyksissä.


    • Kohmelo

      Kittilä selviää mutta kohmelotta ei jatketa.

    • killiläläinen

      Valtuusto käsittelee uudestaan Mäkelän erottamista. Anna venyttää erohommaansa pitkään, sillä hän tietää että kunta joutuu maksamaan korkoineen taannehtivasti Mäkelälle. Näin hän saa kivasti lisätuloja. Tätä prosessia tullaan varmasti pitkittämään paljon. Ikävä kyllä kittiläläiset maksavat viulut, jotka sekä kunnanhallitus, valtuutetut ja kunnanjohtaja ovat yhdessä tehneet.
      Viivästyskorko on hyvä sijoitus nyt kun pankin säästökorko on nolla.

      • Todennäköistä

        Enpä usko että käsittelee. Kunnanhallitus tuskin lotkauttaa korvaansa vt.kunnanjohtaja Mäkisen pyrkimyksille edetä Suomen lakien mukaan. Sen sijaan Mäkislle iskee yllättävä luottamuspula. Sen jälkeen edetään Kim Tim Kurulan viitoittamalla tiellä kohti kunniatonta tulevaisuutta.


      • haisuli3
        Todennäköistä kirjoitti:

        Enpä usko että käsittelee. Kunnanhallitus tuskin lotkauttaa korvaansa vt.kunnanjohtaja Mäkisen pyrkimyksille edetä Suomen lakien mukaan. Sen sijaan Mäkislle iskee yllättävä luottamuspula. Sen jälkeen edetään Kim Tim Kurulan viitoittamalla tiellä kohti kunniatonta tulevaisuutta.

        haiskahtaa sisäpiiritiedolle...


    • Hallintto vaarassa?

      Kittilän kunnan valtuusto ja hallitus etenee sairaalloisuuden suuntaan.
      Kittilän kunta on vaarassa, että kunta voidaan joutua luovuttamaan kuntaselvittelyyn. Nyt on vaara, että valtion johto määrää, että kunnan valtuuston ja hallituksen toiminta keskeytetään asiantuntijoiden hoidettavaksi. Tuleeko Kittilä määrättäväksi Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien hoitoon. Näin harvoin tapahtuu, mutta ei voida luottaa ja onko Kittilän kuntalaisille mahdollisesti syntymässä liian vaarallista toimintaa, kuntalaisten vahingoksi. Erittäin etevien tunteettomien ammattilaisten kanssa on neuvottelut. Tekeekö valmistelu työtä yksi tunnettu monen ammatin kuntajohto virkamies.

    • Holskopen ja niin

      Kittilän kunnanhallituksen ja valtuuston päätökset siirtyvät valvontaan.
      Mäkelän erottamisen varmasti tullaan kumoamaan hallinto valituksena ja Mäkelä takaisin työhön.
      Ammattilainen toteaa, nyt sitten ja todella hymyilee. Eikö kunnan luottamushenkilöillä ole, enää mitään järkeä. Tuosta vaan Mäkelän tilalle vt. kunnanjohtoon esteellinen. Henkilö, joka myös nyt itse vastaa vahingosta henkilökohtaisesti, kukin myös lisäksi päätöksestään.

      • levinsusi

        Tiesit miten käy jo neljä vuotta sitten. Kiitos sulle Holskopen ja niin.


    • Jeesiö

      Asiat ei ole juuri muuttunu neljässä vuodessa.
      Paljonko tämmönen sekasotku on tullut maksamaan kunnalle?

      • Anonyymi

        Jeesiölle pitää sanoa, että kyllä muuttui jatkossa asiat.
        Paljonko koronan sekasotku tulee maksamaan kunnalle?


    • Anonyymi

      Sen verran että paskassa ollan vyötäröä myöten monta wuotta. Eikä uusia veronmaksajia taida enää tulla kunnalle

    • Anonyymi

      Olen vuoden verran asunut sirkassa ja mielenkiinnolla seurannut kunnan elämää
      Jos ennustaja olisin niin alamäki vuosia on tulossa,mutta jotenki tuntuu että tuo kaivos on kunnan toinen keuhko vaikka ei veroja maksakkaan jos olen ymmärtänyt kunnan kassaan
      Mutta välillisesti työlistää kuntalaisia ja yrittäjiä hirmu paljon.aika näyttää että ensi talvena taitaa suomenkielellä pärjätä levillä paremmin kun lontoon kielellä.kotimaan matkailu kasvaa

    • Anonyymi

      Levillä olen monena syksynä käyny vaimon kanssa nautiskelemassa. Nytkin jännästi nipistelee kun aattelee kaikkia panojaan.

      • Anonyymi

        On se vaan niin nautinnollista katsella ulos,kun porot käyskentelee ihan lomaosakemökin ikkunan alla ja vaimo näykkii pallejas samaan aikaan,...Ei ne ulkomailla tiiijä!


    • Anonyymi

      Onko mikhän muuttunnu? Vuojet vierii mutta paska jauhaa rathaissa.

    • Anonyymi

      Sirkassa asuvista kittiläläisiä on vähemmistö. Sirkkalaisten kommentit on eteläläisten kommentteja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe