prs tremolo

tämmönen

Olen siis aikomassa tämän kitaran http://www.dlxmusic.fi/Product/product.aspx?id=339256
Ja nyt rupesin miettimään, että kuinka hyvin tämä kitara pitää vireen varsinkin tuota tremoloa käyttäessä. Onko kenelläkään kokemuksia prs kitaroista ja niiden tremoloista ja siitä, kuinka hyvin se pitää vireen? Kiitos.

6

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 007_007

      Yleisesti ottaen jos kitaran tremolo/vibra-kammella varustettu talla vaan on säädetty oikein niin pitäisi pitää sen vireensä ihan hyvin ja tämä koskee kaikkia talloja.

      Tosin täytyy sanoa, että esim. ns superstratoissa olevat kelluvatallaiset / yläsatulassa olevilla lukkopäillä varustetut kestävät rajumpaa kampikikkailua paremmin esim. Fenderin vintagetallaiset.

      Mutta isoin tekijä siis on se, että talla on oikein säädetty ja että se yläsatula toimii niin kuin pitääkin eli esim. yläsatula ei "kinnaa" eli ota kieliin kiinni.

      Jos yläsatula ei päästä kieliä vapaasti liikkumaan siinä urassaan vaan kammen vapautuksen jälkeen kieli ei liiku takaspäin niin vire heittää mutta tämä johtuu sitten siis yläsatulasta (lavan pään satula).

      Toivottavasti olet tuon kitaran omin käsin kokeillut ja jos et ole niin tee se, kandee ostaa skitta omin kätösin testaten miten se istuu ja miltä se tuntuu ja miltä se kuullostaa.

    • Mika.....

      En ole soittanut tuollaistakitaraa joten varsinaista kokemusta ei ole, mutta näyttää rakenteet olevan aika hyvät eli tremolo tuossa on perinteisen näköinen ja satula näyttää grafiittiselta (kannattaa kysyä myyjältä onko se sitä vai mustaa muovia). Myös kielet kulkevat suoraa linjaa viritystapeille jolloin satulassa paine tulee ainoastaan alaspäin. Tuossa edellisessä vistissä sanottiinkin kaikki olennainen eli säädöt kuntoon ja viilauta jo siellä liikkeessä se satula haluamillesi kielille sopivaksi.

      Lisäisin edelliseen viestiin sen verran, että ne satulaurat pitää olla sopivan kokoisen, niin niiden pitää olla myös puhtaat eli jatkossa silloin tällöin kannattaa ne satulaurat putsata esimerkiksi hienolla hiomapaperilla tms. "hammaslangalla" . Yleisestihän noissa satuloissa käytetään voiteluaineita joita on ihan kaupallisiakin saatavana, mutta vanhat bluesäijät laitto huulirasvaa tms. vaseliinia. Jotkut hieroo lyijykynää niihin uriin,mutta omasta mielestäni se ei ole yhtä hyvä kuin rasva.

      Ei nuo täydellisesti pidä virettään ikinä,mutta ihan kohtuullinen vireenpitävyys kohtuulliselle käytölle (ei siis mitään divebomppeja tms.) mainituilla toimenpiteillä saadaan.

      Muutenhan nuo PRS SE:t ovat soittajien keskuudessa ihan hyvämaineisia kitaroita.

    • tämmönen

      Eli tämä kumpi ei pidä virettä kovin hyvin rajummassa käytössä vaikka se olisikin säädetty hyvin? Soitan paljon heavy kamaa joten dive bombit ja muut kuuluu asiaan niin haluasin olla varma että vire pysyy samana soiton aikana. Tarkoituksena olisi kummiskin mennä ihan liikkeeseen kokeilemaan tätä kitaraa ja jos se tremolo ei pidä virettä tarpeeksi hyvin niin kannattaako myyjältä kysyä, että voiko liike säätää tremoloa niin että vire pysyisi, vai voiko asialla sitten enää tehdä mitään?

      • Mika.....

        Ei pidä rajussa käytössä virettä edes koko biisin ajan vaikka olisi miten hyvin säädetty viimeistään biisien välissä pitää virittää. Tuo tremolo kestää hyvin tai ainakin kohtuullisesti sellaista normi kammen käyttöä tyyliin Pulliainen. Rajummat kampitekniikat dive bombeineen vaativat lukkosatulan ja kelluvan tremolon (tuossahan näyttäisi olevan vintagetyyppinen tremolo kuten stratossa). Kelluvankin tremolon kanssa mieluummin lukkosatula ja kokemukseni mukaan pelkästään lukkovirittimet ei riitä (niin kätevät kuin ne muuten ovatkin). Lukkosatula sitten taas edellyttää kelluvaa tremoloa jossa on vireensäätö mahdollisuus eli kyseeseen tulee floikka joista paras lienee orf ja lisenssifloikista Shaller, Edge,tms. ovat parhaita.

        Tärkeimmät asiat joihin sun kannattaa kiinnittää huomiota on satulan toimivuus (mikäli päädyt lukkovirittimiin, niin niiden pitävyys myös) ja tremolon pitää keskittää täsmällisesti eli palautuu kerta toisensa jälkeen oikeaan asentoon. Tremolon palautus on säätökysymys useinmiten, mutta vintagetyyppinen tremolo vaikka olisi kelluvaksi säädetty, on vaikea saada keskittämään tarkasti kovin syvistä sukelluksista.

        Tremolohommat vaativat kunnollista perehtymistä sinulta ja sun on opeteltava itse säätämään ne hyvin, mutta edessäsi on kokonaan omanlaisensa ilmaisun muoto ja kannattaa alusta saakka katsoa, että valitset tarkoituksenmukaiset työkalut ja sitten opettelet käyttämään niitä.


    • tämmönen

      No rupesin tässä miettimään, että pystyykö tuohon kitaraan asennettamaan floyd rosen, jos tilaisin sellaisen thomannilta. Tiedän että se ei ole helppoa puuhaa, joten kannattaisiko floikka asennettaa jossain kitaranhuolto paikassa tai vastaavassa, vai kannattaisiko itse lähteä yrittämään?

      http://www.thomann.de/fi/floyd_rose_original_vibrato_kit_gold.htm

      Tuon floikan aikoisin ostaa, joten pystyykö sen asennuttaa kyseiseen prs malliin?

      • NoJust...

        http://www.youtube.com/watch?v=Vl45xrH3j-s

        Kyllä tollanen perus PRS-tallakin näyttäs aika hyvin vireensä pitävän, mutt veikkaanpa että säädöt pitää olla aikalailla viimesenpäälle?!:D

        Kyllähän se Floyd Rose tollaseen "vengutteluun" ennemmin sopii-

        Saahan noita SE -malleja näköjään valmiiks Floyd Rosella tosin ei just tota Navarro mallia kylläkään.

        http://www.thomann.de/fi/prs_se_floyd_custom_24_quilt_gb.htm

        Onnistuuhan se Floyd Rosen asennus varmaankin ammattimieheltä, mutta saattaa sille asennukselle hintaa tulla?!
        Rungon kanteen joutuu kaivattamaan FR:lle kuopan ja tuskin tuo kitaran pyöreä kansi ainakaan helpottaa työtä?! Lukkosatulan paikottaminen varmaan myös vaatii työtä? Plus maalaukset ym.
        Sekin että tuo talla maksaa melkein puolet koko kitaran hinnasta...

        Minä ehkä rupeisin tollaseen asennuttamisoperaatioon ainoastaan siinä tapauksessa, että joku kitara soundais ja tuntuis omassa kädessä poikkeuksellisen hyvältä.
        Muussa tapauksessa osataisin valmiin Floyd Rose -kitaran...siis jos sellaista haikailisin:D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe