57 v.

Onko akateemisesti koulutetun mieshenkilön kohtalo pitkäaikaistyöttömyys? Itse olen hakenut 2 v. töitä, turhaan! Ja voin sanoa, että olen ollut todella aktiivinen. Lähes joka päivä joku hakemus lähtee. Soitella en viitsi, siitä kehkeytyisi suunnaton puhelinlasku. Tai perustaa oma yritys. Mutta kun ei ole yrittäjähenkinen.

19

800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • känsäkoura

      Mattoja tamppaamaan vanhainkotiin.

    • nauttikaaa

      57 vuotiaab kannattaa jo nauttia loppuelämästä, jos vain varallisutta on elämiseen, eli on velaton, ja saa makkaraa leivän päälle.

    • kikypotkut

      Ei maksa nähdä enää vaivaa edes hakea mihinkään, nauti nyt ihmeessä elämästäsi ei siihen mitään työpaikkaa tarvita varsinkaan tuossa iässä.

      Usko pois elämä on mahtavaa ilman töitä ja stressiä.

    • VanhaPieru

      Itsellä vuosi enemmän ja korkea-aste. Olen hakenut satoja paikkoja. Juuri oli tilanne jossa oli kaksi puhelinhaastattelua englanniksi ja haastattelu F2F. Loppupelissä olin niin pätevä, verkostoitunut, sertifioitu ja sopiva, että päällikkötason kaveri karsi kaikki muut hakijat ja vei työpaikkani johtokunnan päätettäväksi. Haastattelujen yhteydessä kuulin pariinkin kertaan kysymyksen siitä, että tulisitko todella meille töihin. Ilmeisesti (suomalainen TJ) sanoi päällikköjen palaverissa, että ei kelpaa. Isopäällikkö oli siis vain lukenut (joitain?) papereitani. Tuleva esimieheni ja yksikön päällikkö todella huonona asiasta mutta minkäs teet. Minulla olisi n.6 vuotta tarjottavaa mutta trendi on sellainen, että otetaan riittävän nuori kaveri josta koulutetaan meidän osaaja. Olisin ollut pienellä perehdyttämisellä todellinen pelimies mutta yritys haluaa mieluummin kasvattaa omat osaajat. Itse mietin, että kuka niistä asiakkaista pitää sitten huolta sillä aikaa kun tulevaa osaajaa koulutetaan?

    • piantyötön

      minkä alan koulutus sinulla on? Itse KTM ja jäin juuri ilman töitä. Olen kanssa laittanut lukuisia hakemuksia, mutta ikä tuntuu olevan ongelma ... Ja olen 51 v

      • eläkeope

        Kyllä ikärasismi pitää huolen että töitä ei saa yli 50v itse tein 63 vkun minun alalle ei saanut ketään tulemaan. ja ylityöt ilman eläkekertymää ja ylityökorvausta nutta oli mukavaa työtä.
        Ja oppilailta sai hyvän palautteen


    • rdtfyhujkl

      Oli mikä ala tahansa, yli 55 v tarkoittaa väistämätöntä eläkeputkea. Ellet sitten työllistä itseäsi.

      • pudokas

        Eläkeputki v. 1957 jälkeen syntynellä vasta mahdollinen 61 vuotiaana. Pitää siten olla töissä ennen 59 v. täytettyään että pääsee ansiosidonnaisella yli tuon 61 v. rajan


    • wfvpn

      Kannattaa soitella paikkoihin, jos meinaa töitä saada. Rajattomat puhelut maksavat nykyään noin 20 eur/kk.

    • VanhaPieru

      Minulla on siis wanha opistotutkinto ja olen päivittänyt sen AMK-tasolle. Olen eritysalan insinööri ja työssäni tarvitaan tietyt sertifikaatit. Minulla on suomalainen ja kansainvälinen koulutus ja sertit. Tuo ikä 58v on vaan sellainen juttu, että työnantajat arvostavat jotain 30v ikää niin paljon, että ottavat mieluummin jopa vaillinaisesti sertifioituja raakileita palkkalistoilleen. Huippu oli se kun eräässä virastossa piti saada naisten %-osuutta korotettua ja haastattelussa tämä asia tuotiin esiin tyyliin, että haastatellaan nyt sitten sinuakin jotta tasa-arvo toteutuu. Tilalleni palkattiin täysin osaamaton nainen joka nyt vain sopi hommaan paremmin.

      Tuo eläkeputkiasia oli ihan hyvä tieto joskin toivottavasti täysin turha juttu minulle.

    • Puoli-vaari

      Täytyy vain pystyä luopumaan,alkaa omavaraiseksi,pakolaisia tässä ollaan kaikki.
      EU:ssa saattaa olla parempi olla pakolainen ,nykyään on melkein joka kunnassa SPR:llä
      vastaanotto keskukset.Samoin lähetykset maassa kuin maassa,palautus on varma.
      Saksalainen Työmarkkinaoppi on tarrautunut Suomen päättäjiin Kokoomus ja Keskustalais voimin.

      • Miettikää.uudestaan.vika

        Just' niin on. Olen sitä mieltä, että te ja me vanhat konkarit pystyisimme tiiminä luomaan ratkaisuja, joilla suomalaisille osaajille olisi vielä töitä.
        Kirjoitin tänne yhden ehdotuksen, idea syntyi kirjoittaessa.
        keskustelu.suomi24.fi/t/14652223/linkedin-on-vitsi

        Monissa nopeutta ja tulosta hakevissa hommissa, kuten kääntäjän työssä tai koulutusten uudistamisessa on mietittävä se työvaiheiden prossien summa, siis projekti, mitä vaiheita olisi lyhennettävä ja jätettävä vaikka koulutuksessa vähemmälle perusteellisuudelle.

        Olen vaan huomannut, että joskus kaipailin mm. terveyskeskuksesta helpommin saatavia neuvoja ja ohjeita tai vaikka ajanvarausta ja aikojen muuttamismahdollisuutta kirjautumalla. Nyt niitä alkaa jo olle, mutta vain 5 vuotta sitten oli heikko tilanne, eikähän hoitohenkilöstö osaa sitä neuvoa, vastaukset olivat surkeita.

        Kyseinen kehitys liittyy tietenkin ensin rahaan ja siihen panostukseen, mutta myös it-alan osaajien kyvyista ympätä nykyään yhteen näitä palveluita. Siihen perustuu mm. kirjastotoimen sähkköiset kirjat, eri kustantajilta joku sateenkaari kerää kaiken omien siipiensa suojaan ja perii niistä miljoonia, maksaa tietysti laatujournalismia tuottaville verkkokustantajille.

        Saksalaisten tai jenkkien fasistista perua lienee EU:n tapa tukkia ja sulkea entinen väylä toimia, koska mm. saksalaiset ja jenkki tai brittikustantajat lakkasivat siinä vaiheessa enää tuottamasta paperilehiä, kun niillä oli tarkoitus ajaa sisään täysille e-lehdet.

        It-ihmisest sanovat, että kustantajien kattosateenakaaripalvelu, joka kokosi portaaliin kaikki myyntii ja perii valtavasti ylihinnoiteltujakin maksuja, peri käytännössä sen it-alan työmäärän digitaalisten kustanteiden muuttamsesta nettiin.


    • Osuuskunta

      Nykyisillä lailla ja teknisillä keinoilla plus 51-vuotialle toimisi parhaiten osuuskunta, mutta mistä kautta maan saisi yhteen toisiaan kompensoivat ja täydentävät ammatti-ihmiset.

      Vastaus tuohon olisi kai joku osuuskuntalaisten treffipalvelu? Sen jälkeen tulisi ongelma ns. "nigerialaiskirjeistä", vääränlaisesta headhuntingista, auervaaroista ja varsinkin siitä, että kyynisimmät pelkäisivät ihan kaikkia avoimia ihmisiä auervaaroiksi, ei tuollaisten kanssa voi toimia. Tori.fi oli erittäin edullinen, hyvä myyntisaitti netissä, mutta se on mennyt niin vaikeaksi paikaksi osalle tavaroista, kun ei ole mitään keinoa rajata käyttäjiä, ettei siellä ole kivaa tehdä ostoksia, vaikka saisikin edullisesti kaipaamansa härpäkkeen.

      Tori.fi:n kohdalla voisi toimia kassapalvelu, että tavaran saisi ostaa ja palautusoikeus, eli saitti pitää rahaa 30 vrk, kuten PayPal ja sen jälkeen valitusoikeus loppuisi. On menty toisarvoiselle linjalle, kun muualla käydään keskustelua, millaisia ihmisiä saitilla myy. Ei niitä pitäisi voida myydä ilman kaupantekoja ja maksuja ja palautusjuttuja. Raha panee pelin poikki, sillä ei voi keinotella, jos on pakko lunastaa ostos.

      Miettikääs sitä, miten osaamisalueet voisi hyödyntää johonkin tiettyyn kohteeseen ja myisi kokonaispalvelua. Jos taas on pienikin vaiva, josta mm. sosiaalitätöset alkavat riehua, että pitää jäädä eläkkeelle ja vastapainona AY-liikkeen vaatimus, ettei vaivaa omaavan palkkaa saa laskea. Näin esim. suojavärityöntekijän palkkaakaan ei voida laskea. Kaiken takana on se, että ennen eläkeikää madaltunut palkka voi vaikuttaa merkittävästi siihen miten suureksi tai pieneksi eläke jää.

      Eikö tuota välitilaa voisi nyt valtion perustulo paikata? On aivan sairas ajatus, että perustulon saanti pitäisi olla kaikille tasa-arvoisesti. Itse käyttäisin sitä vain niihin, joilta puuttuu laillinen sosiaalistatus (työtön, opiskelija, eläkkeellä, sosiaalihuollon tilapäismaksu), jolla mitään tukia saisi. Onko liikaa vaadittu, että kela-lait osaava porukka tiivistää lait ja sanoo suoraan, mitä laki kattaa ja mitä ei, ja mihin perustulo voisi olla sopiva täydennys.

      Eikähän sekään leiville lyö, että aletaan kehitysmaille tarjota kattava elatus ilman mitään työtekoa maassa, koska vain ay-liike eli SDP vaatii tasa-arvoa tässä. SDP alkoi rahana jakaa 1990-luvulla lähes kaikki verokompensaatiot, joten sehän vie valtiolta käteismaksuja paljon, paljon enemmän kuin aikaisemmin, jolloin sai tehdä verovähennyksiä ja puolisoilla saattoi olla yhteisverotus tms.

      Kehitysmaa-asukkien rahtaus sosiaalihuoltoon pitäisi saada muuttumaan. Kenenkään kannata laittaa yrityksiä eikä mennä töihin, jos noita joutuu elättämään ja veroa revitään perkeleesti. Palkka vaatimukset nousevat taivaisiin, tavaroiden ja palveluiden hinnat aivan älyttömiä, katteita ei jää, jos ei tee vilppiä. Näin on EU-Suomessa afrikkalais-pakistanilais-irakilaisroudauksen vuoksi käynyt. Suurpohatat vievät rahansa pois hallintarekisteriyrityksillään maasta.

    • XyX

      Voisitko harkita jotain "vuokra-aviomies" tyylistä palvelua. Pieniä kodinhommia ja juttelua. Jos olet käsistäsi kätevä, akateemisuushan ei tarkoita ettei voisi osata käytännön hommia myös, toisinkuin moni kuvittelee. Etenkin moni yksin asuva vanhus tarttee apua, kotihoito ei näitä hoida.

    • mallipuuseppä

      Työ ei siis kelpaa joten olet työttömänä ja se sinulle kelpaa hyvin kun ei työtä 2v. aikana ole löytynyt? Miksi valitat kun työ ei kelpaa? Eipä tuo akateeminen koulutus paljon vaikuta sivistyneeltä kun oikealle työlle sylkee....

    • Liikeidea___

      Ryhdy siivoojaksi tai mieshuoraksi.. Pukeudu hameeseen ja meikkaa, kauppa käy paremmin!

    • työtönaiheetta

      Työtön, työtön ja vieläkin työtön. Missä ihmeessä niitä töitä on, kun kaikkiin paikkoihin on kymmeniä hakijoita. Ennen oli toisin sitten joku pilasi työmarkkinat ja mikään ei enään kannata aasiassa tehdään lahes kaikki. Yli 50v ei kelpaa eikä moni muukaan vaikka olisi pätevä.

    • amklehtorievp

      Valitettevasti asia on näin ei 50v kelpaa enään minnekkään oli koulutus melkein mikä tahansa ikärasismi pitää huolen siitä ja julkinen hallinto ei halua maksaa ikälisiä. näin raadollista se on

    • eiriitäymmärrys

      Turha on hakea yli 50v työtä lakikin poistettiin ettei kukaan voi syyttää ikärasimista näin hyvinvointi suomessa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4274
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1799
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe