Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kun rakkaus loppuu

johanniitta

Tyhjää. Vain tyhjää edessä. Toiselta rakkaus loppuu ja itsellä se vielä elää ja roihuaa. Silmät vaeltaa levottomina paikasta toiseen jotain vastausta etsien. Ei ole kysymystä johon hakea sitä vastausta, vaikka kysymyksiä on päässä miljoonia. "En tunne rakkautta sinua kohtaan enää", sanat kaikuvat päässä. Halaan häntä viimeisen kerran hyvästiksi. Hänen kädet ei nouse vastaamaan halaukseen kuin merkiksi siitä, ettei välitä enään. Sattuu. Sisällä vihaa, rakkautta, ikävää, katkeruutta. Kysymyksiä: olisiko jotain voinut tehdä toisin, mikä kuoletti sen rakkauden, olisitko voinut sanoa jo aiemmin jos jokin oli vialla, olisimmeko voineet edes yrittää korjata asioita jos jotain puuttui? Mitään ei toisen mielestä ole tehtävissä jos se rakkaus kuolee. Itse taas ajattelen, että se rakkaus kuolee, jos sitä ei yhteistuumin vaali ja pidä siitä huolta. Ehkä me emme sitten kuuluneet yhteen, jos meillä on rakkaudesta näin erilaiset käsitykset. Odotitko sen tulevan ja pysyvän kultavadilla tekemättä mitään? Nyt menee syyttäväksi. Parempi lopettaa.

18

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lottamari<3

      Ei niitä tunteita väkisin voi pitää yllä, ne joko on tai ei ole. Rakkaus säilyy toiseen, jos on tarpeeksi henkisiä ja fyysisiä kiinnyttäviä asioita, joiden kautta toinen muistuu mieleen, tuntuu hyvältä ja niitä hetkiä kaipaa ja ikävöi. Kun toinen etääntyy, silloin et ole ollut riittävä, jotain väliltänne puuttuu ja yhteen hitsaantuminen on jäänyt vajaaksi.

      • suruinen

        Tuttua. Erosimme puoli vuotta sitten. Meillä on 3-vuotias lapsi. Meillä tosin kuoli molempien tunteet, kovin vaikeina viimeisinä vuosina. Minä käsittelin kaiken sen paskan terapiassa ja toivuin jaloilleni, vaikeasta synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Ja käsittelin myös kaiken vihan jota tunsin kumppaniani kohtaan. Mutta hän lähti. Ja nyt on vaan jäljellä ikävä/ tyhjää/ ymmärrys ja rakkaus; hyvien asioiden muistot ja se rakkaus joka kuitenkin kannatteli minua kun eniten tarvitsi. Mitään ei kuulemma enää ole tehtävissä/ korjattavissa. :-(


    • ei haluaina yksin

      Ihan kuin mun kynästä kaikki. Ylin etenkin. Aloitus. En voi muuta sanoa lisäksi. Voi kun olisi voinut puhua ja soittaa...yksin mietin.

      • Näin on.


    • Mieslahest

      Yhdyn aloittajan kirjoittamaan. Itsellä puolitoista kuukautta erosta ja tuntuu yhä kuin eiliseltä. Kipu vain ei lähde pois. Miehenä ajattelin että kaikki on hyvin, kun kysyin onko jokin vialla, ei ollut. Kun kysyin onko meillä kaikki hyvin, niin oli kuulemma.

      Sitten piti kuitenkin mennä edellisenä vkl pettämään lapissa ja kertoa siitä seuraavana keskiviikkona, tiistaina tietenkin kerroit jo että haluat erota, tekstiviestillähän se sujui kivuttomasti.

      Sitten tietenkin kerroit viikon päästä ettet ollut onnellinen pariin kuukauteen.

      Et vastannut puheluihini, et antanut mtn vastauksia miksi kaikki päättyi.

      Teimme yhteisiä retkiä, milloin serenaan tai kylpylään, toisinaan sieppasin sinut tunnin varoitusajalla keskelle metsään nuotion ääreen laavulle lämpimään makuupussiin.

      Ruoka oli valmiina kun tulit iltatöistä ja lämmin syli odotti sohvalla kun olit syönyt.

      Vaan se ei riittänyt. En ole yhtään katkera tai vihainen. En tietenkään. Kyllähän tuo on 26 vuotiaalta naiselta täysin normaalia. Mä vaan teen niitä vitun töitä. Kyllä aika parantaa.

      Anteeksi katkeruuteni, ehkä sillä että menit kimppaan mun työkaverin kanssa on osuutta asiaan.

      Kiitos.

      • ei haluaina yksin

        Voi hitto. Jaksuja sulle. Mä olisin kans halunnu olla mun rakkauteni kanssa samassa pusissa ja saada valmista ruokaa, mutta ei. Hienoja tekoja. Kyllä tommonen mies saa naisen joka sua osaa arvostaa. Inhottavasti tehny sinulle. Oot syystä loukaantunut ja paha olla. On se jännä kun ihmiset ei osaa arvostaa rakkauden tekoja. Lumoudutaan sanoista ja käännetään selkä ihmiselle joka kohtee hyvin. Osaa näyttää, että välittää.
        Töitä se rakkaus vaatii kestääkseen. Älä ota takasi exää, kun hurma loppuu sen uudessa kuviossa. Tee joku toinen kiva likka onnelliseks.


      • mieslahest
        ei haluaina yksin kirjoitti:

        Voi hitto. Jaksuja sulle. Mä olisin kans halunnu olla mun rakkauteni kanssa samassa pusissa ja saada valmista ruokaa, mutta ei. Hienoja tekoja. Kyllä tommonen mies saa naisen joka sua osaa arvostaa. Inhottavasti tehny sinulle. Oot syystä loukaantunut ja paha olla. On se jännä kun ihmiset ei osaa arvostaa rakkauden tekoja. Lumoudutaan sanoista ja käännetään selkä ihmiselle joka kohtee hyvin. Osaa näyttää, että välittää.
        Töitä se rakkaus vaatii kestääkseen. Älä ota takasi exää, kun hurma loppuu sen uudessa kuviossa. Tee joku toinen kiva likka onnelliseks.

        Kiitos rohkaisusta. välillä kaiken keskellä on kyseenalaistanut omaa toimintaa että onko sitä tehnyt sittenkään oikein vai ei, oliko tarpeeksi hyvä mies vai ei.


    • Elämä on jatkumo

      Jos / kun 'rakkaus' loppuu, niin elämä eikä maailma lopu, kaikki jatkuu ja kaikki voi jatkua entistä parempana. Ovien sulkeutuminen takana tarkoittaa uusien aukeamista edessä.

    • Rikkinäinen sydän

      Ihan kuin minun kirjoittama. Minun kihlattuni ilmoitti reilut kaksi viikkoa sitten, että ei halua jatkaa elämänpolkua enää kanssani. Olin shokissa ja olen ehkä edelleenkin. Olimme yhdessä neljä ja puoli vuotta. Sydämeni on niin särkynyt ja kyyneleistä ei meinaa tulla loppua. Miksi rakkaus kuolee, olen kysynyt lukuisia kertoja saamatta vastausta.

      • Sattuu se lujaa

        7,5 vuotta yhteiseloa ja vähän aikaa kihloissa, päättyi hänen puoleltaan sanoihin "sinä et sois mulla olevan omaa elämää"....kuukausi sitten. sen jälkeen ei yhtään mitään. Ei muuta selitystä.
        Mutta elämä on elettävä eteenpäin, sattui sydämeen tai ei.


      • Vaiko sittenkin

        Rakkaus kuolee, kun ei osata pitää rakkaudesta kiinni eikä rakastaa siinä vaiheessa kun sitä on. Jatkuvaa moittimista, vikojen etsimistä, luottamuksen puutetta aiheetta. Mitä tuollaista elämää jatkamaan.
        Mutta kun sanotaan, että se oli sitten tässä, niin kaikki muuttuu. Ollaan niin shokissa niin shokissa että...


    • elämäeipäätyeroon

      Laittaa niin vihaksi kaikkien eronneiden puolesta, jotka eivät saa vastauksia siihen, missä meni vikaan! On julmaa, jos toinen ei halua kertoa eron syistä. Tuntuu kuin yhteiset vuodet menisivät hukkaan, ellei kaikkea tapahtunutta saa käsitellä.

      Toivottavasti vaaditte vielä entisiä puolisoitanne kertomaan, miksi he halusivat erota. On parempi saada selitys ja mielenrauha asialle, kuin jäädä yksin pohtimaan vuosiksi "mikä minussa oli vikana?" jne. (Koska teissä ei välttämättä ollutkaan mitään vikaa!)

      Mielestäni ero pitäisi saada ottaa oppimiskokemuksena niin, että aikuiset ihmiset keskenään puhuvat läpi kaikki vuosien varrella mieltä vaivanneet asiat, mutta kuitenkin huomioisivat vielä toisen hyviäkin puolia. Olisi tärkeää huomata, että vuodet eivät menneetkään ns. hukkaan, vaan yhdessä on opittu paljon, toiselta on saatu paljon.

      Jos toinen ei yksinkertaisesti osaa mitään perusteluja erolle antaa, on hän todella eksyksissä oman elämänsä ja itsensä kanssa. Ei sellaiseen ihmiseen kannatakaan sitoutua.

      Voimia kaikille eronneille! Muistakaa, että se erotuska helpottaa aivan varmasti jossain vaiheessa.

    • mcj dsjf dkfjdsk jf

      Entä jos toiselle ei riitä se, ettei tunteita ole vuosienkaan yrittämisen jälkeen. Eivät ne tunteet siitä enää herää. Jos toista ei rakasta, eikä halua, niin asia on niin, vaikka se surullista onkin. Toisen toiveet siitä, että kyllä se rakkaus siitä vielä herää, kun mies/nainen huomaa, kuinka ihana tämä meidän suhde on, ahdistavat. Koska se on utopiaa, koska se toinen ei näe asioita enää samoin.

      • mcj dsjf dkfjdsk jf

        Siis ei riitä selitykseksi se, ettei tunteita ole vuosienkaan yrityksen jälkeen. Aina ei ole osoittaa (muuta) konkreettista syytä siihen, miksi haluaa erota. Toinen voi olla ihana ja hyvä ihminen, mutta suhteesta on kadonnut se syy olla yhdessä. Joskus lapset voivat olla se syy, mutta rakkautta sekään ratkaisu, eli jääminen, ei tuo takaisin.


      • seinään

        Tässä tilanteessa olen ollut jo 2 vuotta. Vastoinkäymisiä jo vuosien ajan. Suhteita ja valheita. Mieheni sai minut ympäripuhuttua että yrittäisimme uudelleen. 2 vuoden jälkeen ei ole tunteita yhtään enempää kuin silloinkaan. Kuukausi sitten puhuimme kunnolla asiasta keskenämme. Sanoin haluavani eri osoitteisiin. Mies on kuin ei mitään olisi puhuttukaan. Minua ahdistaa niin h...sti tämä paska. Voi kun sillä olisi joku toinen. Niin sen soisin hänelle....voimat ovat poissa....


    • 10vuodenHukkareissu

      Odotitko sen toisen tekevän ja itse van seurasit suhteen rapinaa vieressä. Meillä tuo tilanne. Olen vuosia katsonut tuota saamatonta vätystä, yrittänyt houkutella tekemään edes jotain... saamatta mitään innostusta aikaan... ja rakkaus alkanut kuolemaan siinä samalla. Mies täysin aloitekyvytön kaikkeen. Toteaa varmaan sitten ovella pois lähtöä tehdessäni, että olis varmaan pitänyt tehdä jotain....

      Niin kai olisi....

    • UniqueO

      No voi voi...uus alku...tai itke Amatzonia :)

    • eväätonsyöty

      Minua vituttaa ihmisten ( läheisten kylmyys siinä määrin että olen alkanut harkita ITSEMURHAA..............

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe