Sopimaton työaika vie elämänilon

Työn orja

Armeijasta päästyäni olin vuoden työttömänä kunnes sain työpaikan. Kyseessä yläasteen jälkeen ensimmäinen työpaikkani (Lukioaikana harrastukset kiinnostivat töitä enemmän). Työn saatuani olin onnesta sekaisin. Työaika 6-14 tuntui kuitenkin itselle täysin sopimattomalta. Olen aina ollut iltaihminen. Ala-asteen jälkeen en ole säännöllisesti mennyt nukkumaan ennen 22. No vihdoin työpaikan saatuani en ruvennut valittamaan vaan heräsin kiltisti 5:00 valmiina (zombina) menemään töihin.

Ensimmäisen kuukauden aikana virheitä tuli jonkin verran. Olen jo ajat sitten huomannut unentarpeeni olevan lähempänä yhdeksää tuntia. Nykyisillä 4-6 tunnin unilla kongnitiiviset toiminnot ovat menneet aivan nollille. Saatan tehdä jotain, ja 10 sekunin päästä en enää edes muista mitä olen tehnyt tai mihin tavarat laittanut. (virheitä virheitä virheitä..).

Työni on sen verran mekaanista että vaikka jatkuvasti umpiväsynyt olenkin, pystyn nykyään työni lähes virheettömästi tekemään. Työtehoni kuitenkin pienenee jatkuvasti. Motivaatio hommaan mennyt aivan totaalisesti. Töistä kotiin tullessani en jaksa muuta kuin mennä sängylle läppäri sylissä. Nukkumaan ei pitäisi käydä mutta niin totaalisen väsyneenä se usein väkisinkin tapahtuu. Sitten siinä klo 18 aikoihin huomaa että päivä mennytkin jo kokonaan ohitse ja alkaa jo ahdistamaan tuleva huominen työpäivä. Illalla yleensä vieläkin todella pöhnäinen olo eikä juuri mitään järkevää jaksa tehdä. Loppuiltaa kohden alan virkistyä. Laitan itseni nukkumaan väkisinkin viimeistään siinä 24 aikoihin.

Tiedän, että näillä työajoilla pitäisi olla jo nukkumassa siinä 22 aikoihin( silloinkin uni jäisi vain 7 tuntiin joka sekin jo liian vähän minulle), mutta niin iltaihmisenä se vain tuntuu mahdottomuudelta. Silloin kun ajoissa saan itseni sänkyyn, ei uni vain tule ja sängyssä tulee yleensä pyörittyä siihen 24 asti jolloin jo pieni toivon kipinä nukahtamisesta alkaa tulla.

Nyt alan olla siinä pisteessä että jo hieman masentaa. En saa työni jälkeen elämässäni mitään aikaiseksi ja kavereidenkin näkeminen jäänyt vähemmälle. Ruoat palavat pohjaan, tavarat katoilevat, ajattelukyky nollissa, lihominen jne jne. Onko tässä homassa mitään järkeä reilu 9€ tuntipalkalla. Vähäisellä työkokemuksellani uuden työn saaminen veisi taas iät ja ajat. Vanhemmillekin kun sanoin haluavani vaihtaa työpaikkaa väsymykseni takia, vastauksena oli; "ei sinua kukaan ota töihin jos aikaisemmasta työstä olet lähtenyt koska et vain jaksa aamulla herätä.."

Iltavuoro minulla on noin kerran kolmeen viikkoon. Silloin olen energinen, aivot toimivat ja mieli korkeammalla. Ongelmana tuossakin että kun kotiin pääsee siinä iltakymmenen jälkeen, ei sosiaalisia suhteita pääse oikein hoitamaan. Silloinkin kanssakäyminen kavereiden kanssa tapahtuu lähinnä sosiaalisen median kautta. Lisäongelmana myös se että seuraavan viikon aamuvuoroon sopeutuminen taas entistä vaikeampaa. Voi kun saisi sellaisen 9-17 työajan, itselle olisi aivan perfecto.

Mitähän tässä tilanteessa pitäisi tehdä? Muita vastaavassa tilanteessa?

4

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mlx

      Puhu esimiehesi kanssa. Kysy, jos saat vaihtaa työaikaa itsellesi sopivammaksi.

    • roustoville

      No mä oon vääntäny tuota 6-14 jo sen 4,5 vuotta ja varmasti en luovuta kun sitten kuolis nälkään/menis talo alta.Kello soi 4,30 kun työmatkaa saa ajaa 30km ja haluun juoda aamukahvit rauhassa.Vaatii asennetta ja vihan aiheiuttamaa adrenaliiniryöppyä nykytyöelämä...Muuta vaan kerrostaloluukkuun sossunelätiksi jos et jaksa!

    • sarkkuli2

      Kello soi 03.30, töihin lähtö klo 05.00, ajo 70 km. suunta. Töissä klo 06:30, töistä lähtö klo 15:00 kotona klo 16:15, ja en valita, vielä täytyisi jaksaa 17 vuotta ennen eläkettä. Tosin vaatii, että menee klo 09:00 nukkumaan viimeistään.

    • fggjjgrhjj

      On ihan totta että tuntia aikaisemmin alkava päivä väsyttää enemmän. Oletko pomolta kysynyt mahdollisuutta tehdä sitä 9-17 väliä. Kuitenkin teillä on kahdessa vuorossa duunia. Harrastatko liikuntaa? Koita rasittaa itsesi niin että uni maittaa klo 22. Olis hyvä että viikonloppunakin mennä ajoissa nukkumaan ja herätä ajoissa. Totuttaa kroppa siihen rytmiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      331
      3106
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2298
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      197
      1631
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1417
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      56
      1293
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      158
      949
    Aihe