Kenelle eutanasia sallittaisiin?

kyssäreitä

Te, jotka kannatatte eutanasialakia, keille eutanasia tulisi lain mukaan sallia, jos sitä itse pyytää?

Fyysisesti sairaille? Millä tavoin sairas täytyisi olla, ja miksi raja vedettäisiin juuri siihen? Käykö diabetes? Entä Parkinsonintauti? Astma? ALS? Psoriasis? Jos kyseessä on siis henkilö, joka itse kärsii sairaudestaan, vaikka muut sitä vähättelisivät.

Vammaisille? Esim. auto-onnettomuudessa halvaantuneet? Kaulasta alaspäin halvaantuneet? Vyötäröstä alaspäin halvaantuneet? Henkilö, jonka jalat on amputoitu? Kuulovammaiset? Näkövammaiset? Henkilöt, joilta on amputoitu kaksi sormea? Toinen käsi ranteen kohdalta? Edelleen puhutaan ihmisistä, jotka itse kärsivät tilastaan ja haluavat eutanasiaa. Mihin vetäisitte rajan, ja miksi? Vai vetäisittekö ollenkaan?

Entä henkilöt, joilla ei ole sairautta, vaan vain poikkeavuutta enemmistöstä tavalla tai toisella, ja vaikka heidän oma tilansa ei itsessään aiheuttaisi heille kärsimystä, yhteiskunnan suhtautuminen ja kielteiset ennakkoluulot aiheuttavat? Esim. homoseksuaalit, epämuodostuneet, transsukupuoliset, biologisesti intersukupuoliset?

Entä lapset? Jos lapsi lääketieteellisesti tai sosiaalisesta poikkeavuudesta aiheutuvan kärsimyksen takia täyttää asettamasi kriteerit, ja haluaisi kuolla, tulisiko hänelle sallia eutanasia? Tulisiko vanhemmilta kysyä lupa?

16

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän tuonkaltaiset, maan parlamentin äänestyksellä hyväksytyt lakialoitteet ole tarkoitettukaan pakollisiksi, koskemaan yleistä terveydenhoitoa vaan olisivat joissakin tapauksissa hyväksyttäviä.

      Ne maat, joissa eutanasia on sallittua, Sveitsi tai Hollanti voivat tarkoin kriteerein potilaan o m a s t a pyynnöstä auttaa häntä arvokkaasti poistumaan tästä elämästä, josta on tullut vai loputonsa kipua ja tuskaa ilman paranemismahdollisuutta. Tämä lääkärin tutkimuksen perusteella.

      • uoug

        Niin. Aloittaja kysyikin, että m i s s ä tapauksissa eutanasia olisi sitten henkilön o m a s t a p y y n n ö s t ä sallittua? Mihin ryhmiin vetäisit rajan, ja miksi?


    • fda

      Esimerkkilistasi kertoo että et ole tutustunut millaiseen kärsimykseen eutanasiaa haetaan.

      Tässä esimerkki sietämättömästä kivusta, juttelisitko tällaisten ihmisten kanssa mukavia jotka eivät edes pysty pesemään naamaansa päiviin kohtauksen jälkeen ja elämä on pysyvää kivun odotusta... pyytäisitkö heitä odottamaan että parannuskeino keksitään vai antaisitko heille turhaa toivoa rukouksen muodossa?

      https://www.youtube.com/watch?v=M-Y67grdpoE

      https://www.youtube.com/watch?v=O8nNb25wyUA

      Entä ihmiset joiden persoonallisuus katoaa taudin edettyä etkä saa heihin mitään kontaktia, näet vain että he kärsivät. Hyvällä hoidolla elävät vielä kuukausia ehkä, ennen kuin kuolema korjaa? Tällaisen minä olen seurannut läheltä. Sanotko että tuollainen kärsimys on oikein?

    • perusoikeus

      Kaikille. Ihmisellä on oikeus kuolla jos hän niin haluaa.

      • oikeus kuolla

        Juuri siksi eutanasia-lain saaminen Suomeen olisi tärkeätä. Olen käsittänyt, että kirkkomme johto jarruttaa eutanasian käyttöönottoa. Nykyään on pakko elää.


      • fda
        oikeus kuolla kirjoitti:

        Juuri siksi eutanasia-lain saaminen Suomeen olisi tärkeätä. Olen käsittänyt, että kirkkomme johto jarruttaa eutanasian käyttöönottoa. Nykyään on pakko elää.

        Jännä, että usein eutanasian vastustajat ovat innokkaita kuolemantuomion kannattajia.


      • Kuolemaonvapautus

        Ai, onko noin? Itse vastustan kuolemantuomiota ehdottomasti, mutta eutanasiaa toivon lailliseksi tässä maassa.

        Kuolemantuomio on yhtä kuin vapautus rangaistuksesta, se on ihmisen päästäminen pois miettimästä tekojaan ja kantamasta vastuutaan. Eutanasia taas on armoa, kun mitään elämää ei enää ole edessä.


      • Kuolemaonvapautus kirjoitti:

        Ai, onko noin? Itse vastustan kuolemantuomiota ehdottomasti, mutta eutanasiaa toivon lailliseksi tässä maassa.

        Kuolemantuomio on yhtä kuin vapautus rangaistuksesta, se on ihmisen päästäminen pois miettimästä tekojaan ja kantamasta vastuutaan. Eutanasia taas on armoa, kun mitään elämää ei enää ole edessä.

        Olen samaa mieltä kanssasi. En hyväksy kuolemantuomiota. Mutta muistaakseni mm. Sveitsissä on klinikoita joissa annetaan mahdollisuus eutanasiaan.
        Mikäli henkilö on parantumattomasti ja vakavasti sairas ja kykenee tekemään juridisesti pätevän säädöksen eutanastiastaan niin se olisi hyväksyttävä.
        Monelle tulee vain vastaan taloudellinen ja korkea kynnys.


    • tasa-arvo

      Kannatan tasa-arvoa. Jos eutanasialaki otetaan käyttöön niin totta kai kaikille ihmisille vapaasta tahdosta jos hän sitä haluaa. Ihmiset ovat saman arvoisia, kukaan ei ole toista arvottomampi.

    • uiehgps

      Minä sallisin kaikille, joiden tilaa ei voida lääketieteellisesti parantaa ja jotka i t s e pyytävät eutanasiaa perustellen sitä lääketieteellisesti tms. parantamattomalla kärsimyksensä aiheuttajalla.

      Alloittajan listasta parantumattomasti sairaat (ALS jne.), leikkaushoidolla tai kuntoutuksella parantamattomat vammautuneet (pysyvä halvaus, raajojen amputointi jne.) ja parantumattomasti poikkeavat (esim. homoseksuaalit jne., jos ns. eheytyshoitoa on kokeiltu ja se ei tepsi).

      • uiehgps

        Lisään tuohon listaan fundamentalistisen uskonnonharjoittamisen. Nämä tosin yleensä eivät itse ymmärrä tilaansa, joka muille on kauhistuttava.


      • uiehgps
        uiehgps kirjoitti:

        Lisään tuohon listaan fundamentalistisen uskonnonharjoittamisen. Nämä tosin yleensä eivät itse ymmärrä tilaansa, joka muille on kauhistuttava.

        En kirjoittanut yllä olevaa kommenttia.

        En ole sitä mieltä, että uskovaisille pitäisi antaa eutanasiamahdollisuus. En itse edes oikein usko eheytyshoitojen tepsimiseen, mutta miksei sitä voisi varmuuden vuoksi kokeilla? Tavallaan viimeisenä oljenkortena niille jotka itse haluavat muuttua heteroiksi ja jotka eivät halua elää homoseksuaaleina (mm. yhteisön asenteiden takia tai muuten vaan poikkeavuudesta kärsimisen takia). Mitä siinä häviää?


    • Kasvajakehity

      Eutanasiaa ei tule sallia yhdellekään aloittajan mainitsemalle ryhmälle eikä kenellekään muullekaan, jolla on vielä elämää edessään sairaudesta, vammasta tms. syystä huolimatta. Armollinen kuolema on paikallaan vasta sitten, kun mitään elämää ei ole enää olemassa, tulemassa eikä näköpiirissä tulevaisuudessa. Ts. kun elämä on sidottu vuoteeseen ja toiset hoitavat elintoiminnot loppuun asti oli hoitaja ihminen tai kone.

      Aloittaja ei selvästikään ymmärrä eikä tajua, mitä eutanasia tarkoittaa, joten kannattaa tutustua aiheeseen ennen kuin tarjoilee ryhmiä ja tyhmiä kysymyksiä.

      • pro-life.kristitty

        Eihän se aloittajan vika ole, että osa niistä, jotka eutanasian sallivaa lakia kannattaa, ovat ehdottaneet mm. aloittajan mainitsemiin ryhmiin kuuluvien ihmisten sisällyttämistä eutanasian piiriin.

        Tässä ketjussakin sellaisia pro-eutanasia -vastaajia. Sinä olet vain yksi heistä. Katsopa siis peiliin ja mieti kunnolla, millaisessa joukossa seisot.


      • Puhupukille

        Sössötä sinä vain itsesi puolesta kun minusta et mitään tiedä.


    • Anonyymi

      Ihminen jonka aivokemia ei salli elämän iloa enää ikinä ansaitsee vähintään hyvän kuoleman. Täällä suomessa saattohoidossa pidetään varmaankin hyvässä teko unessa kuolevia elossa mutta eihän se ole elämää jos ei tunne mitään!! Niitä pidetään elossa vaan koska tekopyhät vastustaa kaikkea kuolemaan liittyvää paitsi lemmikeilleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe