Kommentteja ruokavaliosta

Aina vaan 60 + kiloa

Heipähei.

Yritän kuumeisesti pudottaa painoa (n. 10 kg) sillä painan nyt noin 69 kg ja olen 163 cm pitkä. Jos painoni alkaisi joskus 5:lla, olisin supertyytyväinen. Olen kuitenkin tässä ruokavalioiden ihmeellisessä maailmassa aivan sekaisin ja olisin pyytänyt kommentteja ja näkemyksiä ruokavaliooni. Alla esimerkkipäiväni

5.15 Herätys jolloin vettä ja kahvia
7.00 Smoothie jossa maitorahkaa, marjoja, mehukeittoa ja puolikas (tai vähemmän) avocado
8.30-9 Omena
11 - 11.30 Lounas. Tänään esimerkiksi kaksi perunaa, 2 1/2 kalapuikon tapaista, vähän kermaviilikastiketta, puoli lautasellista salaattia ja 1 rkl kastiketta, 1 hiivaleipä, pikkuinen oivariinia päälle. Omena
13.30 - 14 Questbar
16-17 Iltaruoka. Tänään broilerin filettä 100 g jossa päällä vähän pestoa ja tomaattia, 40 g riisiä, 150g parsakaalia, salaattia. Pari taatelia jälkkäriksi

Tässä välissä sali/lenkki/jumppa

19.30 - 20.30 iltapala. Tänään Rahka ananas mehukeitto omena

Liikun n. 4-5 krt viikossa yleensä niin että 2 krt kuntosalia, vähintään 1 spinning, 1 tankotanssitunti, sitten vähän miten huvittaa lenkkiä/kävelyitä/ 1-2 intervallityyppisiä lyhyitä treenejä kuntopyörällä tai juosten. Jos en treenaa, en yleensä syö molemmilla aterioilla hiilareita.

Työkseni istun tietokoneen äärellä. Aktiivisuusrannekkeen mukaan päivän askeleet on jossain 10 000 - 20 000 välissä. Tuntuu kuitenkin ettei paino oikein putoa. En syö arkisin herkkuja tai muuta ylimääräistä. Jos oikein kuitenkin tekee mieli, saatan ottaa omenan tai pari pastillia ja purkkaa light kolaa.

Onko jotain mitä pitää lisätä/ottaa pois tai jotain muuta viilattavaa joka voisi auttaa?

HELP ME!!!!

6

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+12

      No vaikea sanoa. Mutta ...

      Jos laitat smoothieen 125g maitorahkaa, 1 dl marjoja (mustikoita ja mansikoita), mehukeittoa (jos sisältää sokeria, n. 40 kcal desissä, sokeriton taas paljonkohan se nyt oli, 8 kcal/desi?), puolikas avokado on 100 kcal. Eli oletan että mehukeitto on sokeritonta ja sitä tulee 2 dl, silloin smoothie olisi n. 255 kcal.

      Omena 80 kcal

      2 perunaa, 2 1/2 kalapuikon tapaista (1 pieni kalapuikko olisi 59 kcal, eli jos on suuria niin kalorimäärät tuplat), 1 rkl kermaviili (41 kcal!), salaattia, 1 rkl kastike (en tiedä mikä kastike, mutta voi olla 20-80 kcal), oivariini 1 tl oletan (55 kcal!), hiivaleipä? Kai tarkoitat siivua etkä koko leipää? :D Veikkaan että 70-150 kcal/siivu, omena = 500 kcal vähintään

      Questbar n. 180 kcal/patukka riippuen mausta

      Päivällinen: broilerin filee, pesto (oletan että 10g, = 40 kcal), 40g riisiä, 150g parsakaalia, salaattia (oletan että vähäkalorisia kasviksia eikä mitään fetaa ym lisätty) = 303 kcal

      Pari taatelia = jos oikeasti kaksi, niin 31 kcal

      Sali/lenkki/jumppa kuluttaa arviolta 200-600 kcal

      Iltapala: oletan että 250g maitorahkaa, oletan että 100g ananasta, oletan että sokeritonta mehukeittoa 2 dl, omena = 328 kcal

      Päivän kalorit syötynä siis 1677 vähintään. Syöt ehkä vähän yli peruskulutuksesi siis. liikunta, jos se kuluttaisi 300 kcal, laihtuisit ehkä n. 25g rasvaa päivässä = 175g viikossa. Rasvoissa, naposteltavissa ja kastikkeissa kannattaa olla tarkka. Pastilleissakin on ihan kivasti kaloreita, riippuu määrästä ja tietty onko sokeria vai ei.

      Ilman noita taateleita, yhtä omenaa, kermaviilikastiketta, ja hiivaleipää sekä oivariinia kaloreista olisi tullut n. 1400 kcal. Jolloin laihtuisit sen 45g rasvaa päivässä, tai no riippuu niin monista tekijöistä mutta suuntaa antavasti. Se taas olis melkeen puol kilo viikossa. Juotko paljon vettä, että aineenvaihdunta pysyy nopeana? :) Laihdutuksessa ei tarvitse olla nälkäinen, syö vaan proteiinia enemmän hiilareiden sijaan. Yksinkertasesti syöt tällä hetkellä vähän liikaa. Tsemppiä :)

      • cuba libre

        Omenat sellaisenaan syötynä ovat hyvä osa laihdutusruokavaliota, 0-3 omenaa päiväss = hyvä. Omenan kalorit, 30-100, riippuen lähinnä omenan koosta. Questbarin voisi jättää pois.

        1700kcal on ihan hyvä. Ja perusaineenvaihdunnan yli on syytä syödä, jotta haluaa laihduttaa terveellisesti. Oma "peruskulutukseni" olisi laskureiden mukaan noin 1900kcal ja olen täysin varma että 1900kcal dieetti aiheuttaisi minulle vain ja ainoastaan ongelmia.

        Ongelmana varmaan on usein tuo, että valehtelee itselleen helposti, että muka 1400kcal dieettiä noudattaisi, mutta oikeasti syökin 2500kcal.


    • Omppujako

      Kuulostaa oudolta, jos et laihdu tuolla ruokamäärällä. Ei nimittäin vaikuta suurelta, kun kuitenkin liikut ja askeliakin tulee sopivasti. Jos jotain pitäisi sanoa, niin jättäisin ruokailut viiteen kertaan päivässä, eli tuon patukan poistaisin. Sitten omenoitakin menee aika monta, jättäisin kaksi niistä pois myöskin. Hiivaleivän tilalle ruisleipä. Valmiskalapuikkoja en suosittelisi ollenkaan.
      Miten paljon muuten juot vettä? Et laittanut kuin tuon aamun. Sillä voi olla merkitystä laihtumisen kannalta. Miten pitkään olet noudattanut nykyistä ruokavaliota?

    • 1121211212

      Pakko kysyä.

      Punnitsetko siis nuo ruokasi joka kerta, kun syöt, vai miten tiedät tarkalleen, kuinka paljon syöt?

      Yleisemmin ihmiset jotka eivät punnitse ruokaansa, laittavat painomäärät huomattavasti alakanttiin.

      Mutta tosiaan, kyllä tuolla ruualla ja tuolla liikuntamäärällä pitäisi laihtua, mutta et varmasti syö jokapäivä ihan samaa ruokaa, joten voihan se ongelma olla muissa päivissä, ei vaan tuossa päivässä.

    • Aina vaan 60 + kiloa

      Moikka. Ja kiitos vastauksista! Kotona ollessani punnitsen lihat, pähkinät ym. "kaloripitoiset", vihanneksia en oikeastaan koskaan. Tosiaan, syömiset vaihtelevat mutta pääsääntöisesti noudattavat tuota linjaa.

      Eilen:

      - Kaksi ruisleipä-siivua, oivariinia, kalkkunaa ja vihanneksia, omena

      - Kananfilee 100g, tomaattia, pestoa, 40 g riisiä

      - Omena

      - smoothie (sama kuin muutoin aamulla)

      - Omena

      - Kinkkusalaatti, jossa 50 g vuohenjuustoa, 2 siivua ruisleipää oivariinilla, omena


      Tänään

      - Smoothie
      - Omena
      - 1 siivu ruisleipää

      - Kalkkunasalaatti, siivu ruisleipää, ripaus oliiviöljyä päälle

      - Questbar pieni omena

      - n. 100g keitetty kanafilee, salaattia, pestoa

      - Rahka ananas omena

      Omena on mun intohimoni. Niin herkullista ja helppo välipala, kruunaa joka aterian :) Vettä menee vaihtelevasti 1 - 3 l päivässä, töissä pyrin juomaan vähintään 3 x 0,5 l pullollista. Nyt huomaan itse että ruisleipää menee jos antaa mennä aika paljon.

      Ja tuosta kastikeen / avocadon poisjättö ei mun mielestä ole perusteltua kun kerran pitäisi niitä rasvojakin jostain saada ?

      Ja olen myös ymmärtänyt että jos syö alle 1500 kcal / päivä niin se on pelkästään typerää ja takaisin lihominen on hyvin todennäköistä heti kun lopettaa dieetin.

      Mä olen syönyt tähän tapaan jo pidemmän aikaa, kuukausia. Välillä o n ollut herkkupäiviä tai -aterioista ja välissä oli myös kausia kun yritin syödä vähemmän, n. 1000 - 1300 kcal, mutta silloin oli ainainen nälkä eikä sekään nyt varmaan voi olla tarkoituksenmukaista?

    • 178 cm / 100 kg

      Hei. Itse laihduin korvaamalla kaksi ateriaa päivässä ateriankorvikkeilla eli veteen sekoitettavilla jauheilla, joista muodostuu sitten noin limutölkillisen verran sellasta pirtelöä. Laihduin parissa viikossa noin 5 kg (tosin minulla on hieman enemmän sitä pudotettavaakin). Nälkä on ihan normaali tunne, jota täytyy vain oppia sietämään, mikäli aikoo timminä pysyä :) sääntöhän on tietenkin, että syö vähemmän kuin kulutat - eli ellet laihdu, vähennä päivittäistä ruokaasi. Jätä välipalat pois. Syö noin 3 kertaa päivässä normaali / mahd. kevyt ateria, mutta vältä välipaloja! Iltaisin ei ainakaan itsellä meinaa tulla ikinä uni, kun on nälkä, joten hankin siihen melatoniinia (kehon itsekin iltaisin tuottama hormoni, joka aiheuttaa uneliaisuutta). Melatoniinia saa nykyisin apteekista ilman reseptiä.

      Tsemppiä

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2184
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      156
      1419
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe