Miten ylläpidetään treenattuja lihaksia?

Ei enää lisää

Tilanne on se, että mun yläkroppa alkaa olla osittain jo sen verran lihaksikas, etten halua enempää näkyviä lihaksia. Salilla käymistä rakastan ja siellä kovaa treenaamista, joten saliharrastusta haluan jatkaa hamaan loppuun asti. Alakroppaa pitää vielä saada kiinteämmäksi, samoin vatsaa, joten niiden treenaamista meinasin jatkaa ihan niin kuin ennenkin (ohjelmaa, toistoja yms. vaihdellen).

Mutta miten treenaan tuota yläkroppaa? Tähän mennessä olen tehnyt 3 x 12-15 sarjoja niin, että vikat toistot menee just ja just. Teen 2-jakoista ohjelmaa ja yläkropan 2 x vko. Alanko tekemään vaan pidempiä sarjoja (15-20 toistoa) pienemmillä painoilla (tuntuis hassulta siirtyä pienempiin painoihin...) vai jatkanko yläkropan tekemistä vain kerran viikossa? Mikä on paras tapa pitää jo treenatut lihakset kondiksessa ilman, että ne enää kasvaa???

Nainen siis kyseessä ja mulla on aina näkynyt lihakset tosi vähällä työllä, vaikka toki olen kovaa treenannut, kun siitä tulee niin hyvä fiilis. Mutta nyt riittää yläkropan lihastenkasvatus, etten ala muistuttaa miestä... Hauisten tekemisen erikseen lopetin jo vuosi sitten, kun aloin saada liikaa kuittailuja hauiksistani. Ne varmaan treenautuu joka tapauksessa samalla kuin teen muita yläkropan liikkeitä.

19

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 11+18

      Lihas ei kasva, ellet anna sille tarpeeksi ravintoa. Toisinsanoen, jatkat treeniä samalla tavalla, mutta syöt vain kulutuksesi mukaan. Tosin, jos tarvii "kiinteytyä" ts. polttaa rasvaa ja/tai kasvattaa lihasta alakroppaan, joudut tekemään ruokavalioosi asiaankuuluvat korjaukset.

      Näitä juttuja säädellään pitkälti ruokavaliolla.

    • Ei enää lisää

      Voitko ihan rautalangasta vääntää mulle, mitä tarkoitit tuolla "joudut tekemään ruokavalioosi asiaankuuluvat korjaukset"? Nimenomaan haluan polttaa rasvaa, mutta alaosaa vielä työstää kunnon salitreenilläkin. Yläkroppa mulla on ollut sellainen, että siinä lihakset vaan näkyvät heti, kun vähän olen treenannut, vaikka miten söisin. En ole koskaan yrittänyt kasvattaa lihaksia olemalla plussakaloreilla (joskus harvoin lasken ylipäätään kaloreita ja silloin ne ovat jonain päivinä alle kulutuksen ja jonain päivinä yli).

      • 6+3

        Rasva palaa miinuksilla (eli syöt vähemmän kuin kulutat) ja lihas kasvaa plussilla (eli syöt enemmän kuin kulutat).

        Jos lihakset ovat kasvaneet (etkä ole enää aivan aloittelija), olet syönyt kulutustasi enemmän. Jos lihasten päältä on vain sulanut rasva pois, ja lihakset on tulleet näkyviin, olet todennäköisesti syönyt kulutustasi vähemmän.


    • 1+1

      Kovaa aerobista harjoitusta tai pitkäkestoista aerobista harjoitusta, hiihto, pyöräily, juoksu/kävely tms.
      Vaihda välineitä, esim. käsipainoista ja tangosta kahvakuulaan.
      Harjoittelussa voi korostaa eri liikesuuntia ja keskivartalon toimivuutta. Koko vartalon harjoituksia, ei jaettua ohjelmaa.
      Ulkonäköpainotteisesta harjoittelusta siirtyminen kohti liikkunnan arvostamista ja omia tuntemuksia harjoittelun lähtökohtana.

    • 4+6

      Tee voimatreeniä yläkropalle. Lyhyet sarjat (1-6 toistoa) ja isot painot. Lihasta et saa kasvamaan ellet syö reilusti yli kulutuksen, joten siitä ei tarvi murehtia. Naisena et oikein siltikään.

    • Ei enää lisää

      Mua niin ärsyttää nämä kommentit, ettei naiset saa lihaksia jne. Olen nyt kahdessa viestissäni kertonut, että mulla ne lihakset vaan näkyy (enemmän kuin monilla tutuilla miehillä), vaikken juuri edes treenaisi. Näin on ollut siitä asti, kun aloin joskus parikymppisenä käydä salilla, enkä varmasti syönyt yli kulutuksen. Naispuoliset kaverini (ne, jotka salilla käyvät) taas saavat tehdä tuplamäärän töitä, että saavat edes vähän lihasta näkyviin. Ihmiset nyt vaan ovat erilaisia ja mä satun kuulumaan siihen joukkoon, jolla lihakset kasvavat ja näkyvät hyvinkin helposti ja se ei ole pelkästään hyvä juttu. En halua näyttää miltään bodarilta, joten nyt alkaa tulla raja vastaan tuon salitreenin suhteen.

      • 20+9

        No ei ne sunkaan lihakset loputtomiin ilman bulkkausta kasva ja veikkaampa, että raja alkaa olla saavutettu pikkuhiljaa.

        Tee sille yläkropalle voimatreeniä, kuten nimim. 4 6 ehdotti. Tai käy oikean valmentajan juttusilla, tämä netin kautta neuvominen sua oikeasti näkemättä on vähän haasteellista.


      • 5+6

        Sinä voit kirjoittaa mitä lystää, mutta ilman kuvia kunnostasi on kirjoittelusi melkolailla yhtä tyhjän kanssa. Jos lihaksesi näkyvät hyvin, viittaa se ennemminkin alhaiseen rasvaprosenttiin ja laihuuteen kuin lihaksikkuuteen.

        Vaan ällös huoli, ilman huikeaa työmäärää, todella runsasta syömistä ja lääkkeiden käyttöä et bodarin näköiseksi tule. Voisin tähän loppuun siteerata Arskaa, kun porukka irvaili hänen ulkonäöstään ja sanoivat että eivät koskaan haluaisi näyttää hänen kaltaiseltaan.

        "Don't worry, you never will."


      • Perse-Arska

        Oletko varma seksuaalisuudestasi?
        (Lihakset näkyy enemmän kuin miehillä..)


    • 1+1

      Jos nainen sanoo, että hän tuntee itsensä harjoittelun jälkeen liian miesmäiseksi, niin sen voi aivan hyvin ottaa totuuna, eikä pakottaa ihmisiä vakimuottiin. Ei siinen aina kannata vastata noilla pakkohokemilla, että naiset kuvittelevat sitä tai tätä kuntosaliharjoittelusta tai lihasten kasvusta.
      Olen mies.
      Olen huomannut että joillekin kääntyville naisille luonto tekee tepposen. He alkavat miesmäistyä, mikä näkyy mm kasvojen piirteissä. Se on varmaan seurausta hormonaalisista muutoksista.
      Lisäksi on olemassa naisia, joille ihan oikeasti kasvaa lihakset helposti, suhteellisen helposti. Aivan samoin on olemassa miehiä, joiden lihaskasvu on heikkoa vaikka he harjoittelisivat kuinka paljon. Bodari (esim. Arska) on harvinainen olento, eikä mitenkään kuntosaliharjoittelijan prototyyppi enää nykyisin.

      • 20+15

        Kasvaa mullekkin lihakset helposti, mutta ei se niiden kasvu sentään ole luonnonlakien vastaista. Kun mulla kasvaa lihas, syön kuitenkin enemmän kuin kulutan.


    • Maikku Länsivuori

      Oletko varma ettei seassa olisi kuitenkin reilusti laardiakin?
      Mikä on rasva %??

    • Jos jatkat samoilla painoilla/toistoilla/sarjamäärillä yläkropan treenaamista, ei lihakset enää kasva. Todennäköisesti kerta viikossa riittää. Jotta lihas voisi kasvaa, se vaatisi painojen/toistojen/sarjamäärien lisäämistä.

      Jos haluat "kiinteyttää" alakroppaa ja vatsaa, täytyy sinun laihduttaa eli olla miinuskaloreilla. Toki on mahdollista, että yläkropan lihakset tulevat entistä enemmän näkyviin, jos rasvaa lähtee sieltäkin.

      Jos haluat kasvattaa alakropan lihaksia, täytyy sinun treenata niitä kovaa ja olla pluskaloreilla. (ei, edes sinä et pysty tähän poikkeusta tekemään.) Itse olen huomannut, että kun treenaa kovaa, niin ruokahalukin on parempi, ja suht automaattisesti tulee myös syötyä enemmän. Sitten kun dieettaa, täytyy kaloreihin erikseen kiinnittää huomiota.

    • asdasde

      hahaha natulla pulaa liiallisesti lihaksekkuudesta. Ei juma oot vajaa

    • Ei enää lisää

      En jaksaa vääntää nyt siitä, kuinka helposti mulla lihakset näkyy, enkä varsinkaan laittaa tänne itsestäni kuvia... Liian alhaisesta rasvaprosentista ei kyllä ole kyse ja esim. niska-hartia-seudusta näkee vähän liiankin hyvin, että on tullut käytyä salilla. PT:n haluaisin palkata, mutta ylläri ylläri ei ole (vielä) rahaa laittaa sellaiseen.

      Punttimimmi_:lle kiitos vastauksesta! Jatkossa taidan tehdä yläkroppaa vain kerran viikossa, mutta onko mitään järkeä tehdä pidempiä sarjoja (15-20) pienemmillä painoilla? Entä kannattaako salitreenin tilalle ottaa enemmän aerobista liikuntaa tuon alakropan kiinteyttämisen kannalta? Tällä hetkellä teen jalkoja salilla 2 krt/vko ja käyn juoksemassa 1-2 krt/vko. Vai jatkanko niin kuin tähänkin asti, mutta yritän syödä vähemmän?

      • 9+4

        Ei kannata. Kokeile tuota 4 6 suosittelemaan voimatreeniä. Vaikka jatkaisit samoilla toistoilla, ei lihasmassasi yläkropassa enää juuri lisäänny tuolla treenitavalla ellet lisää progressiota, toisinsanoen kasvata painoja.


    • Ei enää lisää

      Toi voimatreeni tuntuu mun mielestä just siltä, millä niitä lihaksia kasvatetaan... Mutta myönnän, olen sen verran harrastelija, etten näistä asioista tarpeeksi tiedä.

      • 15+17

        No ei, vaan nimenomaan pidemmät sarjan "loppuun asti" tehtynä on se lihaskasvua stimuloiva treenitapa. Voimatreeni on lähinnä hermostollista ärsykettä, joten muista pitää välillä kevyempiä treenejä ettet vedä itseäsi aivan piippuun. Esim. joka neljäs viikko voi olla kevyempi.

        Ja ne lihakset eivät edelleenkään kasva mihinkään jos et syö kunnolla yli kulutuksen, etenkään kun olet nainen. Jos ei sinulla sitten ole luonnostaan jo ns. kello viiden sänkeä havaittavissa ja äänikin on oktaavia alempana kuin kavereillasi...


    • joku jannu

      On aika samantekevää teetkö pitkillä vai lyhyillä sarjoilla, lihasmassaa et saa kummallakaan lisää jos olet miinuskaloreilla. Tämä ei ole mikään uskonasia vaan käytännössä se menee näin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe