Kenelläkään kokemuksia Med Groupista työnantajana?

Shotta

Hei!
Olisin enemmän kun kiinnostunut kuulemaan kokemuksia kyseisen firman alaisuudessa työskennelleiltä ja työskenteleviltä henkilöiltä.
Olen hakenut tänne töihin avustajan tehtäviin ja haluaisin tietää firmasta ja sen toiminnasta lisää. Lisäksi tietenkin palkkaus kiinnostaa, joka kuulemma on kilpailukykyinen.

135

8865

Vastaukset

 • Just alensivat palkkoja ja keikkoja tule vaikka lupaavat..

  • Juu luin niitä uutisia, missä kerrottiin palkanalennuksista Helsingin seudulla.. Oletko itse kyiseisen firman palveluksessa?


  • Shotta kirjoitti:

   Juu luin niitä uutisia, missä kerrottiin palkanalennuksista Helsingin seudulla.. Oletko itse kyiseisen firman palveluksessa?

   En enää,aika meni odotellessa keikkoja.. Hain keikkoja oma aloitteisesti mol.fi sivulta.. Palkka huono mutta teet silloin ku huvittaa.. Ja mies puolisista kysyntää..


  • Yleisesti ottaen sosiaali- ja terveysalalla yksityiset työnantajat ovat niitä kaikista surkeimpia, näin ainakin apuhoitajan, lähihoitajan, sairaanhoitajan ja ohjaajan työtehtävissä.

   Palkkaus huonompi kuin julkisen puolen työpaikoissa (tosin sielläkin pieni) muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
   Yleensä tähän malliin: julkinen peruspalkka 2100-2200 eur/kk --> yksityinen peruspalkka 1800-2000 eur/kk
   Tämän pitäisi olla juuri päinvastoin, peruspalkan tulisi siis olla yksityisellä tuon 200-400eur/kk suurempi kuin julkisella puolella.

   Loma-edut huonommat kuin julkisella puolella.

   Työpaikat pääosin 3-vuorotyötä, harvemmin käytetään vakio yökköjä, joten goodbye sosiaalinen elämä/perhe-elämä, monet harrastukset ja tasainen uni/valve rytmi, welcome unihäiriöt ja yksinäisyys.

   Minimiin mitoitettu henkilökunta, joten keskimäärin kauhea kiire koko ajan. Tässäkin julkisella puolella on inhimillisempi tilanne, vaikkei sielläkään kyllä helpolla pääse.

   Suuri työntekijöiden vaihtuvuus --> hommat jatkuvasti levällään, kukaan ei kanna vastuuta.
   Julkisella työntekijät viihtyvät "jostakin syystä" selvästi pitempään.

   Sijaisia "ei saa", on vakio vastaus, joten usein painetaan työvuorossa alimiehityksellä.
   (kumma kyllä julkisella puolella sijaisiakin yleensä löytyy töihin)

   Alan työkokemusta omaavia, kokeneita työntekijöitä ei arvosteta millään mittarilla riittävästi, siksi he eivät yleensä näissä paikoissa viihdykään tai niihin edes hakeudu.
   Kuitenkin juuri heitä tarvittaisiin hyvin monessa yksikössä pitämään homma ammatillisena ja "paletti kasassa" sekä jakamaan osaamistaan ja oikeanlaisia käytänteitä uudemmille työntekijöille.

   Henkilökunta koostuu suurelta osin vasta alalle valmistuneista, pääosin nuorista työntekijöistä, tämä näkyy ikävä kyllä usein monina epäkohtina potilas/asiakas työssä.
   Monet tekevät hommia vain hetken aikaa, kunnes väsyvät, lähtevät opiskelemaan toista alaa tai löytävät paremman paikan muualta.

   Yksiköiden esimiesten käytös on valitettavan usein välinpitämätöntä ja ylimielistä alaisiaan kohtaan. Monet ovat kiinnostuneita vain oman yksikkönsä/tulosalueensa voitonteosta (saavatko itse tulospalkkioita?), muu on aivan toisarvoista. Ovat pääasiassa sosionomeja, sairaanhoitajia tai tradenomeja koulutukseltaan, eikä oikea oppisesta henkilöstöjohtamisesta tunnuta tietävän tuon taivaallista.


  • Suosittelen myös välttämään ainakin kaikkia isoja yksityisiä toimijoita, kuten mehiläistä, attendoa, esperiä, coronariaa, stellaa ja medgroupia.


  • Täysin samaa mieltä. Jos päätät hakea hoitajaksi/ohjaajaksi yksityiselle, VAADI ainakin reilusti isompi palkka kuin mitä ainakin yksityisen sosiaalipalvelualan tes määrittelee minimipalkoiksi.
   Yksityisellähän palkat ovat neuvoteltavissa, toisin kuin julkisella puolella, TES määrittelee vain minimitason!

   Yksityisen puolen taulukkopalkat ovat selvästi pienemmät!! kuin KVTES:in julkisen puolen taulukkopalkat.

   Minusta yksityisen puolen palkkojen tulee päinvastoin olla noin +20% isommat kuin julkisella.
   Siis jos peruspalkkasi on nyt julkisella 2100, niin pyydä ainakin 2500 peruspalkkaa. Saatat ylettää hyvässä lykyssä silloin jopa Suomalaisten keskivuosituloihin, siis jos painat 3-vuoroa:)

   Terveisin; Lähihoitajana yksityisellä isossa kaupungissa ja peruspalkaksi neuvoteltu 2650eur/kk.


  • EI IKINÄ ENÄÄ TUOHON FIRMAAN !!!!!KAIKKI YLLÄKIRJOITETTU TOTTA !!!!


  • Eivät maksa lopputiliä työsopimuksen mukaisesti. Vetkuttelevat maksun kanssa ilman syytä. En koskaan astu jalallanikaan firmaan.


  • No niin..VALITTAMINEN ON AINA HELPOINTA.....MUTTA MUISTAKAA ETTÄ TYÖTÄ SENTÄÄN ON TARJOLLA JA JOS EI KIINOSTA NIIN EI..EI TOI JANKUTTAMINEN OIKEE AUTA.. ITSE OLEN TÄSSÄ FIRMASSA JA KYLLÄ ON HYVIN KOHDELTU JA PALKAT MAKSETTU AJALAAN.


 • Itse kävin haastattelussa medgroupille, kun pirkanmaalle haettiin nyt hiljattain avustajia.. saas nähä mitä tuo tullessaan vai tuoko mitään. Palkka olis vähän päälle kympin / h.

  • Noh mitäs toi tullessaan? :o


 • Hei! Meillä menivät osakkaat myymään firman MG:lle vuoden alussa. Kauhea kiire oli heillä saada meidät työntekijät allekirjoittamaan sopimukset, eikä harmillisesti ollut aikaa enää Tehyn vastauksia odottaa (jälkiviisaana olisi pitänyt pysyä kovana!), mutta meitä suoraan sanoen painostettiin allekirjoittamaan. Nyt mennään pitemmän kaavan mukaan valituskierteet sun muut systeemit, liiton kautta. Sopimus on ihan TESin vastainen! Luottamusta ei MG:n suuntaan ole tippaakaan.

 • Hain Tampere puolelle medgroupille työhaastikseen, noh siellä otti vastaan erittäin kireän ja äkäisen oloinen naishaastattelija, . kun sanoin että haluan vain keikka töitä että olen valmis ottamaan myös osa-aika töitä ( olen omaishoitaja ) Tämä kyseinen nainen alkoi sättimään minua, että kuule ei tänä päivänä ole töitä kellään 08-15) meinasin siinä vaiheessa kysyä häneltä itseltään etteikös sinulla sitten ole. Tässä vaiheessa kysyin että ettekö juuri suureen ääneen mainosta että työntekijä itse saa päättää itse työvuoroistaan ja työt ajat ovat vapaat :D onneksi se haastattelu jäi siihen ja ettei kemiat synkkaa yhtään tuon pomon kanssa jolla on jo heti asenne meitä omasia hoitavia kohtaan ala arvoinen. se siitä, sain kivan työpaikan heti seuraavana päivänä.

  • Firma vaikuttaa olevan syvältä,,,palkka ale ja sitten ei käy vaikka luvataan että työajan voi itse valita ...sama tilanne kaksi omaa vanhempaa hoidettavana....


  • Med Gruopilla on maailman surkein ja epäluotettavin palvelu. A VUSTAJAT EIVÄT TEE MITÄÄN JA TULEVAT JA MENEVÄT MILLOIN SATUU.


  • MINELAN kirjoitti:

   Med Gruopilla on maailman surkein ja epäluotettavin palvelu. A VUSTAJAT EIVÄT TEE MITÄÄN JA TULEVAT JA MENEVÄT MILLOIN SATUU.

   Tyytymätön asiakas ?


  • amurin kirjoitti:

   Firma vaikuttaa olevan syvältä,,,palkka ale ja sitten ei käy vaikka luvataan että työajan voi itse valita ...sama tilanne kaksi omaa vanhempaa hoidettavana....

   NÄIN ON


 • EN todellakaan voi suositella Med Group firman kautta työsekntelyä. Todella törkeästi huijasivat ja kiristivät henkilökohtaisia avustajia allekirjoittamaan uudet työsopimukset joissa tuntipalkkoja laskettaisiin. Tiedän kokemuksesta, että avustajat jotka kieltäytyivät uutta sopimusta allekijoittamasta niin loppu myös työn tarjoaminenkin tai ainakin työt väheni todella reilusti. Kun toimistolle soiteltiin ja kysyttiin töitä niin vastauksena oli epämääräisiä selityksiä eli Töitä tarjottiin enimmäkseen vain niille jotka olivat painostuksen alla allekirjoittanut sopimuksen. Näitä uusia työsopimuksia tulivat firman omat työntekijät avustajapalveluista allekirjoituttamaan jopa AVUSTAJIEN KOTIOVILTA !! ystävälläni kävi juuri noin. Med Group haki palkkaalennuksen aikana laittomasti ja törkeästi myös uusia avustajia nopealla vauhdilla joille saivat suoraan tarjota tätä pienempää tuntipalkkaa ja tällä konstilla savustaa ne vanhat tutut avustajat avustaja ringistä ulos ketkä olivat kieltäytyneen uutta laitonta palkka ale työsopimusta allekirjoittamaan. Tuohon aikaan myös näytti henkilökunta esimiehiä ja koordinaattoreita myöden avustaja palvelun puolella vaihtuvan tiheään. Emmekä ihmettele yhtään! uskotaan ja toivotaan, että oikeus voittaa ja tämä Med Group joutuu laittomista palkka ale painostukista vastuuseen!

  • Surkeeta toimintaa heikkokuntosten avustattettavien kustannuksella. Näkee kun on ammatti taidotonta porukkaa töissä joilla ei ole välttämättä soveltuvuutta alalle kaikilla,mutta hyviäkin on. Johtamistaidot firmassa on todella ammattitaidottomat ja kerrotaan salassapidettäviä asioita eteenpäin😕


  • Itseasiassa meitä palkka-alesta kieltäytyneitä oli jonkin verran ja sekä omalla että muutamien tuttujen avustajien kohdalla palkkaus pysyi samana eikä tunteja vähennetty. Täysin samoilla ehdoilla jatkuu työt tänäkin päivänä.

   Ei kannata siis yleistää, vaikka tuo esitys palkka-alesta olikin laiton ja hyvin ikävästi esitetty. Tiedän, että moni suostui alennukseen työpaikan menettämisen pelon uhalla, se on todella ikävä fakta.


  • Hoitajatarrrr kirjoitti:

   Surkeeta toimintaa heikkokuntosten avustattettavien kustannuksella. Näkee kun on ammatti taidotonta porukkaa töissä joilla ei ole välttämättä soveltuvuutta alalle kaikilla,mutta hyviäkin on. Johtamistaidot firmassa on todella ammattitaidottomat ja kerrotaan salassapidettäviä asioita eteenpäin😕

   MONEY,MONEY...ASIAKAS TOISARVOINEN SAMOIN AVUSTAJA.


  • Hoitajatarrrr kirjoitti:

   Surkeeta toimintaa heikkokuntosten avustattettavien kustannuksella. Näkee kun on ammatti taidotonta porukkaa töissä joilla ei ole välttämättä soveltuvuutta alalle kaikilla,mutta hyviäkin on. Johtamistaidot firmassa on todella ammattitaidottomat ja kerrotaan salassapidettäviä asioita eteenpäin😕

   Juurikin näin, ammattipätevyys puuttuu alalle suuremmalta osalta, vuorovaikutus surkeeta, miten voi olla,että saavat hoitaa sairaita ja vammaisia ihmisiä? Vaitiolovelvollisuus tuntuu puuttuvan tyystin, hyvä,että kerkee muuta tekemään kun kertoilemaan toisten tai muita salasia asioita, jotka ei hoidettavaa kiinnosta tippaakaan. Kyllä on Tampereen kaupunkikin kilpailuttanut alaarvoisen yrityksen🤣. Onnihoiva ainakin vastaa puhelimeen nykyisin🙄 . Nimimerkki Valvooko Valvira😅


 • Samaa mieltä edellisen viestin kanssa, eli Medgroupilla voi tuntien tarjoaminen loppua kuin seinään (syytä ei kerrota, ei varoiteta ja ihan varmasti tunteja olisi mistä tehdä kun firmakin vaan kasvaa koko ajan). Kannattaa siis pitää varansa Medgroupin kanssa, ettei joudu epäsuosioon.

  Heidän kanssa kannattaa allekirjoittaa työsopimus vain, jos pääasiallinen tulosi ei firmasta riipu. Keikkahommiksi ja lisätienestiksi siis ok. Mutta vuokraa ja laskujaan ei sen varaan kannata laittaa, vaikka haastattelussa lupaukset tuntien määrästä ovat suuret.

 • Itse olen työskennellyt Med Groupilla avustajana noin 3 vuotta ja kaikki on sujunut hyvin. Työnantaja on joustanut aina tarvittaessa ja palkka on tullut ajallaan. Tämän lisäksi he maksavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa mitä eivät kaikki firmat avustajilleen maksa.

  Minulla ei siis valittamista! :)

 • Ei valittamista. Kasvava yritys. Ideoille vapaa firma ja palkka sen mukainen. Firmoissa pystyy eteneen nopeastikin. Tekijöille on töissä. Pomotkin on ihmisiä vaikka rahaa tekevä yritys on.

 • olen ollu avustajana tampereella noin puoli vuotta. palkka on aina maksettu ajallaan ja työtä on. toki joskus on vähän hajanaisia vuoroja mutta se johtuu siitä että joillekin asiakkaille on avustustunteja möynnetty vaan muutamia viikossa (kaupunki myöntää ne). itsestä kiinni että kuinka monella asiakkaalla voi ja haluaa tehdä työtä. olen ollu myös 8h päivässä asiakkailla. tarjottiin vasta toista työpaikkaa mutta en halunnu vaihtaa. kiva kun asiakkaat vaihtuu ja saa rauhassa tehdä hommia.

 • Jos aiot maksaa vuokrasi ja kaikki kulusi Med Groupin palkalla niin vaikeaa se on. Ainakin pääkaupunkiseudulla tarjoavat töitä pätkissä. Jollain avustettavalla on kaksi tuntia käytössä, siitä sit matkustat seuraavaan kohteeseen, jolla kenties kolme tuntia. Palkan saat vain tehdyistä tunneista, eli luultavimmin suuri osa ajasta, jolta voisit saada tuon kurjan kympin/tunti käytätkin matkustamalla paikasta toiseen. Mulla normipäivä, jolta tienasin VAIN kahdeksalta tunnilta venyi 14-tuntiseksi, koska jouduin vaihtamaan paikasta toiseen pikkukeikoille. Matka-ajoiltahan ei makseta.

 • Olen työskennellyt Med Groupin kautta henkilökohtaisena avustajana vuoden verran. Saan tuntilistat n. 1,5kk etukäteen, ja teen aina samaa 08-16 vuoroa saman asiakkaan luona (toki jousto toimii molempiin suuntiin tarvittaessa). Tuntipalkka on kyllä pieni, 10,19, mutta mitä voi odottaa kun taustalla on pelkkä peruskoulu ja työ itsessään on niin helppoa ja rentoa.
  Ei ole ollut mitään valittamista.
  Itseasiassa ajattelin kysyä olisiko heillä tarjota satunnaisia keikkatöitä, jotta saisi vähän paremman liksan aikaan.

  • TYÖ ITSESÄÄN ON HELPPOA JA RENTOA

   Siltä se vaikuttaakin. Miään ei tehdä joe et ole viressä vahtimassa. Mitään yksinkertaisimpiakaa touhuja ei osata.,
   Älkää pienestä palkastanne asiakasta syyttäkö.


  • minelan kirjoitti:

   TYÖ ITSESÄÄN ON HELPPOA JA RENTOA

   Siltä se vaikuttaakin. Miään ei tehdä joe et ole viressä vahtimassa. Mitään yksinkertaisimpiakaa touhuja ei osata.,
   Älkää pienestä palkastanne asiakasta syyttäkö.

   MINELAN
   21.8.2017 11:31
   Med Gruopilla on maailman surkein ja epäluotettavin palvelu. A VUSTAJAT EIVÄT TEE MITÄÄN JA TULEVAT JA MENEVÄT MILLOIN SATUU. On niitä vakituisia avustajia jotka eivät tee mitään joiden jälkiä saa siivota monta viikkoa...toki jos se asiakkaalle kelpaa, että keittiö jne on paskan peitossa niin mikä jottei..


  • No en ny noinkan sanois..


 • Vittu mikä paska firma! Kaikkee luvattiin,työvuorot tuli myöhässä. Laitettiin ilman lupaa vuoroja niin etten itse tiennyt mistään mitään. Ei ilmoteta asiakkaalle että uusi työntekijä tulossa ja saan siitä huudot ja pomo sanoo vaan että sellasta se on.

 • Itse olen ollut sairaanhoitajana kyseisessä firmassa töissä. Kaikkien kauhujuttujen jälkeen mietin että haukkasinko ison kasan paskaa. Noh.. Koska työ alkoi nopealla aikataululla, se näkyi palkassa, palkka tuli ajallaan ja kaikki toimi omalla kohdallani niin mallikkaasti kuin olla voi. Eli omat kokemukseni ovat hyvinkin positiiviset.

 • Itse aloitin kevättalvella Med Groupilla henk.koht.avustajana...Kovasti lupailtiin täysiä työtunteja kun työsuhteen aloitin(kysyin vielä työsuhteen alussa onko mahdollista tehdä täysiä tunteja)nyt menty muutama kuukaus eteenpäin ja edelleen teen vajaata listaa. Pistetty hoitorinkiasiakkaalle ilman perehdytystä töihin (asiakkaalle jonka luona pitäisi ehdottomasti olla hyvä perehdytys ennen itsenäisiä vuoroja)/toinen ääripää että pistetty 1-2h "perehdytyksellä" hoitorinkiasiakkaalle jonka luona olisi myös tarvinnut kunnon perehdytyksen ennen itsenäisiä vuoroja....Tähän mennessä jäänyt melko p****n maku suuhun firman meiningistä, jos ei tilanne muutu niin tarvitsee varmaan alkaa katselemaan toista paikkaa. Ei ole oikein varaa tehdä vajaata listaa joka kuukausi, kun ei saa edes kunnolla maksettua vuokria/pakollisia laskuja etc.

  • Samat kokemukset kun edeltävällä. Huono perehdytys. Joka asia tehdään vaikeaksi. Ja inhimillisyyttä uutta työntekijää kohtaan ei tunneta. En suosittele hakemaan med groupille. Epävarma työpaikka kaikenkaikkiaan.


  • totta NÄMÄKIN


 • 1,5 vuotta olen ollut avustajana Tampereen seudulla ja löytyy plussia ja miinuksia.

  1) Avustajan hommat ovat ajankohdiltaan vaihtelevia ja avustettavat kotonaan eläviä. Työhön kuuluu siis väkisin paikasta toiseen ajelua (itse kuljen pyörällä) , töitä pari h/asiakas ja seuraavaan kohteeseen.

  2) Ei sovi vakituista 40h/vk työsuhdetta hakevalle, vaan paremmin opiskelijalle tai pätkätöitä tekevälle. Tuntien määrä kun vaihtelee kuukaudesta toiseen. Tuntipalkka siis sen vähän vajaa 1,2e/h + lisät. Iltalisät, la-lisät ja su-lisät maksetaan ja palkat ovat ainakin minulle tulleet aina ajallaan.

  3) Perehdytys vaihtelevaa. Joskus hyvää joskus huonoa. Olen oppinut kokemuksesta että aina uudelle asiakkaalle mennessä vaadin perehdytystä. Jos ekan perehdytyksen jälkeen epävarma olo, pyydän lisää myös seuraavaan vuoroon.

  4) Hyvä puoli on se että työnantaja joustaa paljon ja voit tuntikalenteriin merkitä päiväkohtaisesti ajat jolloin voit olla töissä. Esim ma 17-00, ti 8-19 jne. Työnantaja sitten klikkailee vuoroja ajankohdille jolloin voit työskennellä. Joskus on tullut virheitä (tullut työnantajalta väärä vuoro väärään kohtaan), mutta harvemmin.

  5) Välillä hoidettavat asiakkaat ovat todella huonokuntoisia ja silloin avustajan on myös itse avattava suunsa, jos kokee etteivät tiedot/taidot riitä. Aina esimiehellekään ei ole välitetty tietoa avustettavan todellisesta kunnosta realistisesti. Soitto pomolle auttaa. Tiedä rajasi ja älä tee jos et ole varma mitä teet.

  6) Et tarvitse hoitoalan koulutusta, mutta siitä on huomattavasti hyötyä. Maalaisjärjellä (käytän hanskoja kun niitä tarvitsen + pesen kädet + kysyn apua jos en osaa) ja iloisella mielellä pärjää pitkälle. Pitää muistaa että avustaja tekee töitä toisen ihmisen kotona, joten kohteliaisuus ja asiakkaan kunnioitus on syytä pitää mielessä.

  • Tämä !
   Saatana kun kaupungit ja kunnat säästää asiakkaiden eli vanhusten ja vammaisten kustannuksella ! Se on väärin ja epäinhimillistä. Haluaisitko itse olla vanhana ja sairaana kokemattomien työntekijöiden armoilla ja jos jotain sattuu kuka kantaa vastuun ? Ja tuollainen voi olla traumatisoivaa nuorelle työntekijälle jos mummo tai pappa kuukahtaa sen huonon hoidon takia.


 • Hei Osaisiko joku vastata. Palkkalapussa on verot, työttömyysvakuutusmaksu ja työeläkemaksu eriteltynä, mutta mitä tarkoittaa VÄHENNYKSET? niistä ei ole mitään erittelyä. Tuntuu vähän oudolta, kun vehennykset sarakkeessa on pelkkä summa, että tämän verran otan tilistäsi pois...

 • Haluaisin kysästä palkasta.. Olen lähihoitaja, mutta palkkani on silti 10,19€/h. Olen vasta kuukauden töitä tehnyt joten en viitsisi alkaa heti nipottamaan palkasta, kun vihdoin töitä olen saanut. Paljonko muilla on palkka ja vaikuttaako ammattipätevyys palkkaan?

  • Hätäistä touhua kun palkkataan.JUURI ei kerrota mistään.Itse pitää kaikki kysyä.NUUKA firma.Esimiehet vaihtuu koko ajan ,,palveluesimiehet,Tieto ei kulje ,EI myönnetä virheitä.
   Rekrytointi puh.keskustelu ja net hakemus..avustajien kohdalla,,ei perehdytystä,Itse ohjautuville sopii ,,ei muille.Hyvää on. palkka ajallaan,Ahnetii lisää töitä vaikka voisi jo tukea firmassa olevia enemmän.


 • Heh heh sinne vaan........kuka uskaltaa...

 • Palkkaan ei vaikuta pätevyys eikä asiakkaan vaativuus. Olen autellut autistista aggressiivista nuorta. Kun huoltaja kuitaa tunnit palkka tulee niin kuin pitää. Monen vuoden ajan ei ole ollut valittamista, kaikki on toiminut kuten on sovittu. Palkka on myös pysynyt kokoajan yhtä pienenä ja siihen ei voi vaikuttaa. Kunnat kun maksavat henkilökohtaisille avustajille niin pientä palkkaa. Jos olet liiton jäsen jäsen maksutkin näkyy palkassa vähennyksinä - voit tietenkin maksaa maksut itse. Lisätöitä minulle on tarjottu pari kertaa muiden asikakkiden kanssa, mutta kun on ollut päätyö en ole ottanut kuin tätä yhtä asiakasta voimieni mukaan. Nyt kun olen sairastellut asiakkaalla on käynyt kokeilemassa monta avustajaa, ja kukaan ei ole pärjännyt. Med Group löytää kyllä uusia yrittäjiä, jos avustettavalle sopii monet vapaat ajat, mutta harva tuolla palkalla turpiinsa ottaa. Kun avustettavaan saa hyvän otteen, hänen kanssaan on kiva reissata tapahtumissa.

 • Te, jotka olette olleet tai olette Med Groupilla, millaisen perehdytyksen olette saanut?

  • Huonon. Asiakkaat hankalia ja vaativia. Kohtelee sua kun ala-arvoista orjaa. Ja tunteja myönnetty liikaa. Todellisen avuntarve vähäisempää mitä esittävät,olet sitten seuraneitinä kärttyisille mummoille. Työpäivät saattaa venyä tosi pitkiksi, sitten välillä sulla töitä joku puoli tuntia päivässä. vapaapäivinä ja saikuilla sulle soitellaan ja koitetaan saada töihin. Sitten ne jotka tarvii apua oikeasti sinne et saa kunnon perehdytystä ja sinne laitetaan kokemattomia 20 wee tyttöjäkin ilman kunnon koulutusta. Palkka tulee ajallaan mutta tunnit saattaa välillä olla että niistä pitää muistuttaa kirjata .


  • Mummot on kyllä ihan kamalia! Oon vain suoraan sanonut länkyttäjille, ettei sellainen käytös vetele. Jos ei mene jakeluun niin eipä siinä sellaista kiukuttelijaa tarvitse auttaa jos ei apu kelpaa. Mutta suurin osa asiakkaista on mukavia ja olen ainakin itse tullut heidän kanssaan hyvin toimeen.

   Palkka on kyllä pieni siihen nähden kuinka vaativaa se välillä on. Avustaminen on arvokasta työtä ja siitä on tehty puhelinmyynnin kaltainen paskaduuni. Tämä firma ei välitä asiakkaistaan eikä varsinkaan työntekijöistään.


  • Auttava-käsi kirjoitti:

   Mummot on kyllä ihan kamalia! Oon vain suoraan sanonut länkyttäjille, ettei sellainen käytös vetele. Jos ei mene jakeluun niin eipä siinä sellaista kiukuttelijaa tarvitse auttaa jos ei apu kelpaa. Mutta suurin osa asiakkaista on mukavia ja olen ainakin itse tullut heidän kanssaan hyvin toimeen.

   Palkka on kyllä pieni siihen nähden kuinka vaativaa se välillä on. Avustaminen on arvokasta työtä ja siitä on tehty puhelinmyynnin kaltainen paskaduuni. Tämä firma ei välitä asiakkaistaan eikä varsinkaan työntekijöistään.

   Olen juuri etsimässä henk.koht.avustajaa ko firman kautta. Toivottavasti eivät tarjoa sinua tai kaltaistasi, jolla on noin negatiivinen suhtautuminen "kiukutteleviin mummoihin". Oletko tullut ajatelleeksi, mikä tuollaisen "kiukuttelun" takana on? Sairaus, kivut? Turhautuminen, kun ei itse jaksa tai pysty? Tuskastuminen vaihtuviin avustajiin? - Kuka on tehnyt avustamisesta paskaduunin? Jos et arvosta omaa työtäsi, sitä on muidenkin vaikea arvostaa. Jos haluat vain kilttejä, sopeutuvaisia ja nöyrää kiitollisuutta osoittavia avustettavia, oletkohan oikealla alalla?


  • Ihmisiä me avustajatkin olemme. Ymmärrän että avustettavilla on tuskia ja kipuja mutta se ei oikeuta haukkumiseen ja henkiseen kiusaamiseen. Onko se väärin, että pitää työntekijänä rajat sellaiselle? Itse en koskaan hauku tai arvostele avustettavaa, ei tulisi mieleenikään!

   Paskaduunin tästä tekee alan suuri vaihtuvuus ja se automaattisesti heijastuu avustettavan luottamus avustajaan.

   Suurin osa avustettavista on kuitenkin ihania ja olen tullut toimeen melkeinpä kaikkien kanssa. Nautin tästä työstäni muuten. Avustan mielelläni vammaisia. Eli joo, olen oikealla alalla.


  • Länkyttäjäkö kirjoitti:

   Olen juuri etsimässä henk.koht.avustajaa ko firman kautta. Toivottavasti eivät tarjoa sinua tai kaltaistasi, jolla on noin negatiivinen suhtautuminen "kiukutteleviin mummoihin". Oletko tullut ajatelleeksi, mikä tuollaisen "kiukuttelun" takana on? Sairaus, kivut? Turhautuminen, kun ei itse jaksa tai pysty? Tuskastuminen vaihtuviin avustajiin? - Kuka on tehnyt avustamisesta paskaduunin? Jos et arvosta omaa työtäsi, sitä on muidenkin vaikea arvostaa. Jos haluat vain kilttejä, sopeutuvaisia ja nöyrää kiitollisuutta osoittavia avustettavia, oletkohan oikealla alalla?

   nm. länkyttäjäkö

   Olen samaa mieltä edelisen kanssa. Jos sinut palkataan minulle töihin, niiin käännytän sinut heti ovella takaisin. Tuollainen ihminen ei kunnioitusta saa. Olet pelkkä orja, joka tekee, mitä asiakas haluaa.


  • kuukkuukuukkuu kirjoitti:

   Huonon. Asiakkaat hankalia ja vaativia. Kohtelee sua kun ala-arvoista orjaa. Ja tunteja myönnetty liikaa. Todellisen avuntarve vähäisempää mitä esittävät,olet sitten seuraneitinä kärttyisille mummoille. Työpäivät saattaa venyä tosi pitkiksi, sitten välillä sulla töitä joku puoli tuntia päivässä. vapaapäivinä ja saikuilla sulle soitellaan ja koitetaan saada töihin. Sitten ne jotka tarvii apua oikeasti sinne et saa kunnon perehdytystä ja sinne laitetaan kokemattomia 20 wee tyttöjäkin ilman kunnon koulutusta. Palkka tulee ajallaan mutta tunnit saattaa välillä olla että niistä pitää muistuttaa kirjata .

   Älä hyvä ihminen suostu puolen tunnin töihin päivässä ! Katselin Molista että palkka päälle 10 euroa ja tuo puoli tuntia on päälle 5 euroa . Jos menet autolla tai millä meetkin niin ei tuosta ole mitään hyötyä ! Pidä puolesi tai ota yhteys liittoon (Jos et vielä ole niin liity!).

   Tuosta seuraneitinä olemisesta .. Ei sekään oikein ole. Käske mummojen tarkistaa mitä meinaa henkilökohtainen avustaja . Ja onhan tuo väärin niitä asiakkaita kohtaan jotka oikeesti tarvitsee sitä apua . Eikö noita asiakkaita seulota? vai osaako mummelit esittää lääkäreille ja pomoillesi ? Mulla sisko kotihoidossa ja ihmettelen että miksi nuo puolen tunnin asiakkaat ei ole sen alaisuudessa ? Heillä kuitenkin parempi liksa ja he sen alueensa puitteissa tekee nopsaan noita pikkupaikkoja. Mutta suosittelen ottamaan yhteyttä liittoon ! Ja jos et ole liitossa niin liity heti !

   Sisko muuten mietti tätä firmaa mutta sai sitten muualta töitä :D No eipä menettänyt mitään. Minä en tälläiseen firmaan hakisi ikinä ja näiden juttujen perusteella monen muunkin kannattaa pysyä kaukana.


  • Korjaus .. Palkkatiedon luin Vauva palstalta ei Molista :D Oli Mol päällä samaan aikaan kun kirjoitin :D Tiedä sitten onko se palkka tuosta muuttunu? Vauvassa kirjotus muistaakseni 2015..


  • Huhuh, olen juuri aloittamssa työt. Aikaisemipi kokemus kotisiivouspalvelufirmasta tosi huono, mutta mitään muuta en vaan saa. Otin siis tämän, kun ei ole siivousta sentään. Heti oli edessä ongelma nettisivujen kanssa. Rinnekotisäätiötäkin olen kokeillut ja palkka myöhästyi ym. Jämäihmisten töitähän nämä ovat. Ajattelin,että jos sais säännöllistä tuloa ja vähän enemmän palkkaa, kuin työttömyyspäiväraha. Mulla taas asiakas on tosi kiva, mutta paslkkausjärjestelmä kanittaa... Olen stressisairas vieläkin sen em. kotisiivouspalvelun jälkeen, joten nyt kyllä hirvittää...


  • Avustajan työhön saattaa kyllä kuulua avustaa asiakasta myös mm. kotitöissä, eli siivouksessa. Tietysti riippuu siitä, että minkälaista apua asiakkaasi tarvitsee ja mihin tarpeisiin avustajatunnit on myönnetty.

   Avustajan työ on ihan liian aliarvostettua. Koska työhön ei ole mitään koulutusvaatimusta, niin avustajana saattaa toimia henkilö, jolla on pohjakoulutuksena ihan mikä koulutus tahansa. Siksipä avustajana ollessa persoona ratkaisee. Koska työssä toimitaan avustettavan henkilön käsinä, silminä, jalkoina, korvina, suuna, ollaan lähellä, jopa iholla, mahdollisesti työskennellään toisen kotona, niin tärkeimpiä ominaisuuksia avustajalla ovat ymmärtäväisyys, inhimillisyys, vuorovaikutustaidot, tilanteiden lukutaito, huumori. Työ vaatii vahvasti ymmärrystä puolin ja toisin.

   Avustaja saattaa olla ainoita sosiaalisia kontakteja asiakkaan elämässä, joten helposti ne kurat saatetaan kaataa syyttömän avustajan niskaan. Pitää olla nahkaa kestää ja (edes yrittää) ymmärtää toista. Kaikkea ei tietenkään tule vaan kestää, joten jos tulee ongelmia vastaan, niin avustajalla tulee myös tarpeen vaatiessa olla tukenaan esimies sekä ammattiliitto. Jos tukea, apua ja perehdytystä ei esimieheltä saa, eli jos hommat firman sisällä tökkivät, niin ottakaa yhteyttä sinne ammattiliittoonne!


  • 0123456 kirjoitti:

   Avustajan työhön saattaa kyllä kuulua avustaa asiakasta myös mm. kotitöissä, eli siivouksessa. Tietysti riippuu siitä, että minkälaista apua asiakkaasi tarvitsee ja mihin tarpeisiin avustajatunnit on myönnetty.

   Avustajan työ on ihan liian aliarvostettua. Koska työhön ei ole mitään koulutusvaatimusta, niin avustajana saattaa toimia henkilö, jolla on pohjakoulutuksena ihan mikä koulutus tahansa. Siksipä avustajana ollessa persoona ratkaisee. Koska työssä toimitaan avustettavan henkilön käsinä, silminä, jalkoina, korvina, suuna, ollaan lähellä, jopa iholla, mahdollisesti työskennellään toisen kotona, niin tärkeimpiä ominaisuuksia avustajalla ovat ymmärtäväisyys, inhimillisyys, vuorovaikutustaidot, tilanteiden lukutaito, huumori. Työ vaatii vahvasti ymmärrystä puolin ja toisin.

   Avustaja saattaa olla ainoita sosiaalisia kontakteja asiakkaan elämässä, joten helposti ne kurat saatetaan kaataa syyttömän avustajan niskaan. Pitää olla nahkaa kestää ja (edes yrittää) ymmärtää toista. Kaikkea ei tietenkään tule vaan kestää, joten jos tulee ongelmia vastaan, niin avustajalla tulee myös tarpeen vaatiessa olla tukenaan esimies sekä ammattiliitto. Jos tukea, apua ja perehdytystä ei esimieheltä saa, eli jos hommat firman sisällä tökkivät, niin ottakaa yhteyttä sinne ammattiliittoonne!

   Nyt on pakko puuttua keskusteluun. Uuden koulutusreformin myötä myös henk.koht.avustajille tuli oma koulutusohjelma puhdistus- ja kiinteistöpalvelualan tutkinnon yhteyteen, ei muuta, kuin hakemaan! Lisäksi en ymmärrä tuota lausetta, "otin tämän, kun ei ole siivousta sentään". Mikä vika siivouksessa on? Hk-avustajan työhön kuuluu myös siivous, se on monelle avustettavalle hyvin tärkeä osa elämää ja päivittäistä viihtymistä. Arvostakaa, ihmiset, itse omaa työtänne ja asettukaa sen avustettavan asemaan, itse en haluaisi tällaisella asenteella olevaa avustajaa kotiini.


  • Auttava-käsi kirjoitti:

   Mummot on kyllä ihan kamalia! Oon vain suoraan sanonut länkyttäjille, ettei sellainen käytös vetele. Jos ei mene jakeluun niin eipä siinä sellaista kiukuttelijaa tarvitse auttaa jos ei apu kelpaa. Mutta suurin osa asiakkaista on mukavia ja olen ainakin itse tullut heidän kanssaan hyvin toimeen.

   Palkka on kyllä pieni siihen nähden kuinka vaativaa se välillä on. Avustaminen on arvokasta työtä ja siitä on tehty puhelinmyynnin kaltainen paskaduuni. Tämä firma ei välitä asiakkaistaan eikä varsinkaan työntekijöistään.

   Vaihdappa kuule alaa!!!! Ja katso peiliin todella pitkään


 • Välttäkää hyvät ihmiset tätä yritystä; eivät maksa palkkaa sovitetusti, työ aivan hirveä . Asiakkaana henkilö joka kuului suljetulle osastolle eikä kodinhoitoon. Erittäin vaarallista touhua työntekijälle joka menee yksin hoitamaan asiakasta hänen kotiinsa. Soittavat keskellä yötä "otatko aamuvuoron" jne. Kotisairaanhoidossa ei päteviä pomoja, kivoja varmasti mutta eivät hallitse perushoidon tärkeää asiaa, ammattitaitoa ,lääkehuoltoa,työturvallisuutta!

 • Olen ollut medgroupilla pian 2 vuotta töissä henk.kohtavustajana ja vaihtelevat fiilikset puljusta. Teen vain yhtä asiakasta lisätyönä sillä minulla on päätyö. Olen tyytyväinen siihen että minulle laitetaan tasaisesti työvuoroja muutaman muun työntekijän kanssa kyseiselle asiakkaalle ja yleensä vapaatoiveet huomioidaan kun ne listaan laitan. Palkka on tullut aina ajallaan ja oikein maksettuna. Työvuorolista tosin tulee vain viikkoa ennen uusia vuoroja!

  Mutta firmassa vaihtuu TODELLA usein palveluesimies, (3 eri esimiestä 2vuoden aikana) ja muu henkilökunta joka on todella outoa, eli ei sielä ihan kaikki ole kunnossa. Se aiheuttaa ongelmia, sillä uusi henkilökunta ei ole perillä millaisia asiakkaat ovat eikä siitä millaista työtä työntekijä on valmis tekemään. Itse en suostu tekemään kuin tätä yhtä asiakasta, niin eivät tunnu uudet työntekijät sitä ymmärtävän, vaan usein soitellaan toisiin paikkoihin ja sanotaan "meillä on nyt tosi tiukka paikka eikä saada ketään tekijää niin etkö voisi millään tehdä vuoroa.." EN voi niinkun on sovittu jo työsuhteen alussa etten tee kuin yhtä paikkaa! Sellasta hieman painostavaa puhelua yleensä tulee vuorojen tiimoilta. Itse kun on olen muuten hyvin joustava tämän yhden paikan kanssa. Kaikki asiakkaat ovat olleet tosi epätyytyväisiä medgroupin toimintaan, kun ei ilmottele tulevista työntekijöistä ym.

  Lisätyöksi sopiva ja jos saa asiakkaan/asiakkaat joilla pääsääntöisesti käy niin homma voi toimia. Mutta kärkkäitä ovat toimiston porukka! Tsemppiä kaikille jotka firman kanssa puljaa :D

 • Täysin ala-arvoinen firma, epäluetettava laskutukset revitty ...sanonko mistä.
  EI HEKILÖKOHTAIN EN AVUSTAJA VOI BITSE MÄÄRÄTÄ TYÖPÄ'IVIENSÄ-JA TUNTIENSA MÄÄRÄÄ.

  SIITÄ PÄÄTTÄÄ ASIAKAS, ELI HÄN KERTOO JA TILAA PALVELUN TITYKSI PÄIVÄKSI, TIETTYYN KELLONAJAN.

  • Turha kiukutella. Jos et ole tyytyväinen, voit palkata avustajan itse ns. Työnantajamallilla. Tai vaihtaa palveluntuottajaa. Jos kys. Firma maksaa avustajalle 10,19€/h ja vuoroja on milloin sattuu, niin töihin on otettava ne jotka tuohon suostuu ja silloin ei välttämättä voi kauheasti laatua vaatia.


 • Tulin reilu kuukausi sitten Med Groupille töihin, ja toistaiseksi on enimmäkseen vain hyviä kokemuksia. Työvuoroja saa oikeastaan juuri niin paljon kun jaksaa ja ehtii ottaa, sekä yö- että päivävuoroja. Palkka on mun silmiin iso, 10,19 + lisät. En ole ikinä tienannut näin paljon, ja mulla ei ole kuitenkaan mitään koulutusta. Viihdyn työssäni.

  Miinuspuolena on vain, että jos asiakas joutuu perumaan työvuoroja, et saa korvaavia tunteja tilalle joka näkyy heti tilissä. Menetin 5 päivän tulot kertarysäyksellä kun asiakas joutui laitoshoitoon hetkeksi.

  On totta että palveluesimies vaihtelee tiiviisti, mutta eipä tuo ole haitannut.

 • Johtoportaasta taitaa löytyä vika. Omahyväisiä pikkupomoja jotka nauttivat saamastaan "vallasta".
  Säälittävää, koska kohteena hoivapalvelut.
  Toivottavasti joutuvat itse kokemaan ikääntyessään tms samaa palvelua, mitä nyt siellä ammattitaidolla myyvät.
  Ja toivoisin myös heille palkkojenalennuksia.

  • Samaa mieltä .

   Tuntuu että nykyajan työnantajat ahnehtii liikaa töitä ja tekijöitä ei ole tarpeeksi ja sitten ollaan kusessa. Ja ketkä tästä kärsii ? Ylityöllistetyt työntekijät ja asiakkaat. Ja pomoille bonukset ja firmalle rahaa laariin.


  • Niipä.
   Yhdyn näihin palveluesim..vaihtuu liikaa
   Vaihtoivat tuntinetin haahtelaan. Ei kunnon opastusta. oliko mg.lle halvempi systeemi..
   Kaikki joutuu opettelee jo toiseenkertaan itse..siis tuntikirjaus..
   Homma toimii kun täydet listat ja hyvät asiak.suhteet mut usein karvat nousee pystyyn jos joutuu firman kans hoitaa asioita.
   Puoliaan saa pitää..tili näyttää suuremmalta jos otat lomakorv.joka kk palkkaan.muuten tämä työ palkkauksen suhteenkin ala-arvostettu..Pitäisi olla as.hoidettavuuden mukaan
   Näista av.nimikkeistä eroo..ei näitä nyk.juuri ole.kouluav on nyk.koulunkäynnin ohjaaja


 • Aloitin hiljattain ko. firman palveluksessa ja nyt jo voin sanoa, että ei oikein hyvältä näytä. Tekevätköhän vain 0-sopimuksia (itselläni on työsopimuksen tekopvä sovittu, mutta avustettavia ei ole vielä nimeksikään)...Eivätkä nämä kommentitkaan joita olen lueskellut, eivät kovin hyvää tuntumaa ko. firmaan anna. Olen ollut jonkun avustustehtävän hoitamassa, eikä homma tunnu oikein avustettavan eduksi olevan hanskassa tuolla esimiestasolla...

 • Olen myös tehnyt Medgroupin kautta avustajan keikkoja jo jonkin aikaa. Voin minäkin yhtyä edellisiin viesteihin, eli työnantajat eivät juuri ajattele työntekijöitään. Asiakkaat ovat joskus erittäin vaativia, vaativampia kuin palvelutaloissa. Vaativat avustavalta kohtuuttomia joskus ja sitten on myös sitä seuraneitinä/-herrana oloa eli avustettavien palvelun tarve ei aina vaikuta olevan niin iso kuin työaika antaa ymmärtää.

  Pomot ovat osa vähän ylimielisen tuntuisia, eivät puolusta työntekijöitä vaikka joku asiakas kohtelisi työntekijää huonosti kuin koiraa. Osa asiakkaista saattaa olla sellaisia että voisivat tarvita pikemmin psykiatrista hoitoa, itse olen myös joutunut kestämään mm. seksuaalista lääppimistä ja asiakkaiden luona ollaan pääasiassa yksin, eli jos tulisi uhkaav tilanne olisi yksin asiakkaan kotona.

  Tuntikirjausjärjestelmä vaihtui, mikähän oli syynä? Taas piti opetella uusi järjestelmä. Tässä työssä miinuksena on myös että työkavereita ei juuri näe eli ei voi keskustella työkavereiden kanssa, mistä voisi saada voimaa. Itse vähennän medgrpupilla työskentelyä näiden asioiden takia ja etsin uutta työpaikkaa.

  • "Osa asiakkaista saattaa olla sellaisia että voisivat tarvita pikemmin psykiatrista hoitoa, itse olen myös joutunut kestämään mm. seksuaalista lääppimistä ja asiakkaiden luona ollaan pääasiassa yksin, eli jos tulisi uhkaav tilanne olisi yksin asiakkaan kotona."

   Voi hyvänen aika sentään, ei KENENKÄÄN kuulu sietää seksuaalista ahdistelua, edes sanallista, työssään! Jos esimiestasolla ei asialle tehdä mitään, niin sitten vaan asia eteenpäin ja kuten täällä usein jo mainittu, niin ammattiliittoon yhteyttä. Eikö avustajille olla annettu ohjeita, että miten uhkaavissa tilanteissa toimitaan? Aivan käsittämätöntä touhua...


  • Tuo seksuaalinen ehdottelu- ja ihan fyysinen ahdistelu on melko yleistä kotihoidossa. Jokainen edes jotenkin katseenkestävä siihen törmää ennemmin tai myöhemmin, myös miehet.

   Henk.koht avustajan palkka on kyllä surkea, tosin kai sillä jossain perähikiällä pärjäilee, jos on velaton. Sitten taas, jos ajatellaan vaikkapa pääkaupunkiseudun asumisen hintatasoa, niin jaksan kyllä ihmetellä, kuka (opiskelijoita lukuunottamatta) viitsii moisella palkalla vaihtaa edes työttömän kissanpäivät henkilökohtaisen avustajan hommiin.


 • Olen miettinyt tuota työpaikkana.

  Millaisen alkukoulutuksen firma antaa uusille työntekijöilleen? Kauanko kestää?
  Vai pitääkö olla jokin tietty koulutus (riittääkö lähihoitaja?), jotta voi töitä hakea?

  Kuinka käytönnän työ arvioidaan? Onko joillakin avustuskerroilla pomo tms. mukana katsomassa, kuinka homma sujuu? Vai tekevätkö asiakkaat/avustettavat jonkinlaiset arviot siitä, kuinka työ sujui? Pitääkö itse rapostoida, mitä teki ja kuinka?

  Millaiset vakuutukset työntekijöillä on sen suhteen, jos avustajalle tapahtuu jotain työtehtävissä? Avustettavalle tapahtuu jotain työtehtävissä? Avustettavan omaisuutta mene rikki tms.?
  Vai joutuuko avustaja maksamaan omistaan mahdolliset vahingot?

 • Yllä olevalle vastaan että henkilökohtaiselle avustajalle ei ole mitään koulutusta. Minä olen ollut jonkin aikaa töissä ja ilman mitään koulutuksia.

  Ei ole pomo ollut kertaakaan mukana. Ei tarvi raportoida eikä ole ollut mitään arvioita ainakaansellaisia missä itse olen läsnä ollut. Noihin vakuutusjuttuihin en ole niinkään tosin perehtynyt :D

  Sitten palvelusesimiehellä tarkoitatte sitä pomoa mikä kelläkin on niin ei mulla ole muuttunnut kertaakaan. Sama on pysynyt ja hänelle olen soittanut tai hän minulle jos on asiaa. Ainakin minun pomoni on sellainen kelle työntekijät ovat tärkein esim. avustajalle ei saa tulla mitään kuluja mistään ja mun pomo ei kestä yhtään jos työtekijöitä mollataan ja haukutaan koska on ylpeä työntekijöistään. muutenkin todella mukava pomo.

  Ehkä eri paikkakunnilla erilailla sitten toimitaan nähtävästi ja pomoissa on eroja. Palkka on hyvä kun ottaa huomioon että ei mitään koulutusta tarvi. Työajat voi täysin itse sanella miten voi tehdä elämäntilanteen mukaan ja avustettvat sitten katostaan sen mukaan ja avustettaviakaan ei tyrkytetä tai pakoteta ottamaan vaan sanotaan ainakin minulle että menen käymään jonkun luona ja itse päätän otanko vai en.

  Avustettavien kanssa ainakin minä sovin tunnit enkä siihen tarvitse mitään työvuoroja. Työvuorot on avustettavan ja minun välinen asia ja tunnit sitten kirjaan haahtelaan kunhan pitää huolen siitä että se maksimi tuntimäärä mikä on avustettavalle myönnetty ei ylity. Mulla ei yleisesti ottaen ole mitään huonoa sanottavaa. Kaikki on toiminut kuten pitää ja työ on mukavaa.

  • Lisään että toki multa joskus kysytään kun menen käymään avustettavan luona tutustamssa että mitä siellä pitää tehdä tms. semmosta kyselyä välillä mut ei tarvi alkaa mitää raportteja sen kummemmin kirjoittelemaan tai sepostelemaan :D


 • Avustajako siis valitsee henkilön, jota halua avustaa?

 • jos tuntuu että ei tule toimeen avustettavan kanssa niin silloin ei tarvi ottaa. Toki eka käydään tutustamassa ja katsomassa se paikka et millaien on ja mitä tehdän ja sitten infotaan pomolle kun taitaa pomot harvoin nähdä itse avustettavia.

  Kuitenkin työajat ja sen kuinka on käytettävissä sanoo avustaja pomolle aina sen mukaan kuinka elämäntilanne sallii töiden teon ja sen mukaan sitten katsotaan avustettavat ja avustettaville myös sanoo avustaja kuinka on käytettävissä ja sitten suunnitellaan työpäivät ja ajat mutta helppoa ja mukavaa työtä.

  • eli voit sanoo pomolle että oot 20h kuussa käytettävissä tai 200h :D Palkat tulee ajallaan ja oikein kaksi kertaa kuukaudessa. Itse voin suositella oman kokemukseni pohjalta ja jonkinmoista pulaa taitaa avustajista ollakkin.

   henk.koht. avustaja ei ole mikään lähihoitaja eli koska esim. mulla ei ole koulutusta niin en saa sellasia asioita tehdä missä pitää olla koulutus. Ne asiat kannattaa kysyä pomolta tarkemmin jos tämän alan valitsee.


 • Mitä avustaja sitten käytännössä tekee avustettavan kotona?

  Aiemmin tässä keskustelussa joku mainitsi, että onneksi ei tarvitse siivota.
  Lääkinnällisiin juttuihin (lääkkeiden antaminen, siteiden laittaminen tms.) ei ilmeissesti tarvitse puuttua, vai? Ei tarvitse olla "seuraneitinä".

  Onko avustajan työ avustettavan kotona sitten ruuanlaittoa? (Onneksi on mikro keksitty.)

 • no pari kertaa olen imuroinut ja kerran tiskannut hui kauheeta :D Se on semmoista kaupassa käyntiä, ulkoilua, tapahtumissa tms. käyntiä, ostoksilla, käy vaikka syömässä avustettavan kanssa tms. elokuvissa ym. kotona jos on niin pelaa lautapelejä tms. jotkut avustettavat voi olla sillein että pitää pestä tai auttaa wc käynneissä mutta mulla on kaikki vaki avustettavat sen suhteen omatoimisia.

  • Kerran olen avustettavaaa auttanut lohen tekemisessä mikä sitten uuniin laitettiin. Senkin suhteen omatoimisia minulla kaikki.


 • Ja avustettavat eivät välttämättä automaattisesti ole kaikki mitään vanhuksia. Minullaon alaikäisestä vanhukseen vakioavustettavat.

 • Työnkuva

  Henkilökohtaisen avustajan työnkuvasta on vaikeaa antaa yleistä kuvausta. Periaatteena on, että jokainen työnantajana toimiva henkilö määrittelee itse työtehtävät. Työ on luonteeltaan avustamista, ei hoitamista tai hoivaamista. Henkilökohtainen avustaja auttaa niissä asioissa, joista suoriutumista työnantajan vamma tai sairaus haittaa.

  Henkilökohtaisen avustajan työ tapahtuu työnantajan kotona tai kodin ulkopuolella esimerkiksi työpaikalla, oppilaitoksissa ja harrastuksissa.

  Tavallisia avustajan työnkuvaan kuuluvia tehtäviä ovat esimerkiksi peseytymisessä, pukeutumisessa ja wc-käynneissä avustaminen ja itsehoitoon liittyvät asiat.

  Avustajan työtehtäviin kuuluvat usein myös arkiset kotityöt kuten siivous, ruoanlaitto ja kauppa-asiointi. Usein työhön kuuluvat myös luottamukselliset asiat, esimerkiksi pankkiasiointi, kommunikoinnissa avustaminen, puuttuvina aisteina toimiminen kuten ympäristön kuvailu, työssä ja harrastuksissa mukana oleminen ja erilaisiin tapahtumiin osallistuminen. - eli kyllä kuuluu kaikki mitä avustettava ei voi suoriutua. Myyös se SIIVOUS ..Alalla yli 6 vuotta aikoinaan nyt taas. MG henkilöstöhallinnointi on hukassa,organisointi lähiesimiehillä jne ..

 • Ainakin minulla kaikki avustettavat ovat sellaisia jotka itse peseytyvät, käyvät wc:ssä itse ym.

  Mun työ on kaupassa auttamista, sekä harrastuksissa ja sen semmoista. Yhdellä avustettavalla joskus imuroin ja tiskaan ja niissä menee yhteensä 10min. viimeksi hänellä tein nuo,, vaihdoin lakanan ja lamput kattoon ja loppuaika puhuttiin niitä näitä.

  • eikä yksikään avustettava ole minulla sellainen kenellä käyn joka päivä. kolmesti viikossa käyn yhden luona kenen kanssa se homma on pelkkää nuotiolla grillailua ja harrastuksia eli seurana oloa.

   Avustettavia on niin laidasta laitaan että on niitäkin keillä on joku todettu juttu mutta ollaan vain seurana koska ovat täysin omatoimisia mutta tarvitsevat seuraa että heidät ylipäätänsä saa ulos liikkumaan ym.


  • Ainakin minulla kaikki avustettavat ovat sellaisia jotka itse peseytyvät, käyvät wc:ssä itse ym.

   Mun työ on kaupassa auttamista, sekä harrastuksissa ja sen semmoista. Yhdellä avustettavalla joskus imuroin ja tiskaan ja niissä menee yhteensä 10min. viimeksi hänellä tein nuo,, vaihdoin lakanan ja lamput kattoon ja loppuaika puhuttiin niitä näitä." Mahdat imuroida ja tiskata todella huolella vai asuuko avustettavasi 10m2 asunnossa.Miten lattioiden pesu, mattojen tamppaus,ikkunoiden pesu?


 • Minun avustajalla oli tekonivel lonkassa. Istui sohvalla ja katseli telvisiota, mummu ei halunnut moppiin koskea tuhahteli vain kun ehdotin lattian kursoorista puhdistusta. Ei tule enään ikinä tähän ositteeseen antamani palautteen jälkeen. Vuoden aikana avustajia oli yli 20, parhaana päivänä 4 eri avustajaa, pisti päähäni kireän olotilan. Palautetta annettuani asia järjestyi ja nyt 2 vakituista eli ei tarvitse enään neuvoa ja pyydellä-kerjäillä.

 • Tämä on jo vanha ketju, mutta lisään oman kokemukseni lyhyesti; olen tehnyt töitä 6 vuotta Med Groupissa avustajana ja suosittelen ihmiselle, jolla on arvomaailma kunnossa, hyvä työmoraali ja oikea asenne.

  Töihin tullaan ajoissa ja ollaan aidosti avustettavan tukena auttaen, ohjaten, kuunnellen hänen avuntarpeita ja tehden arkea mukavammaksi.

  Itselläni on alusta asti ollut useampia vakiasiakkaita ja teen tätä päätyökseni pääkaupunkiseudulla. Palkka on kilpailukykyinen, reilu 13€/tunti ja iltalisät, lauantai- ja pyhälisät maksetaan luonnollisesti.

  Työ on vaativaa ajoittain, sillä joissakin kohteissa työtä tehdään asiakkaan kotona ilman työyhteisön kollegiaalista tukea.

  Asiakassuhde perustuu aitoon kohtaamiseen ja rehellisyyteen, tässä työssä ei voi feikata eikä "lorvia". Luin hämmästyneenä aiempia kommentteja, kuinka "avustajat tulevat ja menevät miten sattuu eivätkä tee mitään." ???! Jos oma asenne työhön on edellämainittu, suosittelen vaihtamaan alaa pikaisesti.

  Med Groupissa saa halutessaan avustaja kerryttää lomapäiviä ja pitää palkallisen loman TESin mukaisesti. Minulla on jo työvuosia sen verran firmassa, että pidän kesäisin 4 viikkoa palkallista ja talvella viikon lomaa.

  Työnantaja on hyvin joustava, jos on pakollisia menoja tms, saa ottaa vapaata. Myös sijaisen saa omalle asiakkaalle tarvittaessa soittamalla lähiesimiehelle.

  Nautin työstäni ja jokainen päivä on erilainen. Tässä avustajan työssä kasvaa ammattillisesti ja saa haastaa itsensä tarpeeksi. Myös firman johtoon voi esittää omia kentällä syntyneitä kehitysideoita ja niihin on suhtauduttu ihan myönteisesti, vaikka kaikkia ehdotuksia ei ole otettu käytäntöön.

  Perehdytys saisi olla tapauskohtaisesti syvempää, informatiivisempaa. Toisaalta, jos jotain ei osaa, ei se ole häpeä. Asiakaskin on ihminen ja hälle voi sanoa, "en osaa tätä valitettavasti, mutta otan selvää." Esimiehet saa aika hyvin kiinni ja jos jokin asia hiertää niin suu auki vain ja kysymään neuvoa/lisäperehdytystä.

  Palkat on maksettu aina ajallaan eikä uusi kirjausjärjestelmä Haahtela ole vaikea opetella.

  Minulla ei suht pitkän työkokemuksen jälkeen ole hirveästi huonoa sanottavaa. Viihdyn työssä, olen tullut asiakkaideni ja heidän sidosryhmien kanssa hyvin tutuiksi ja saanut myös aitoa kiitosta työpanoksestani. Se lämmittää mieltä aina :)

  Työvuoroista: osalle asiakkaista minulla on vakitunnit päivittäin, olleet jo vuosia samar. Joidenkin kanssa sitten sovin suoraan käyntejä.

  Kaikenkaikkiaan sanoisin, että oma asenne vaikuttaa hyvin suuresti työssä menestymiseen. Älä asetu yläpuolelle, mutta älä ole myöskään tahdoton ovimatto. Asiattomasta kohtelusta asiakkaan taholta raportoidaan heti eteenpäin ja asiakasta voi aina vaihtaa, jos kemiat ei kohtaa.

  • Niin ja mikä olikaan se sinun kuukausipalkkasi? entä vuosiansio? Kyllä ehkä jonain pitkäaikaisena luottotyyppinä joustavasti työnantajan tarpeiden mukaan 20-30tuntia/viikko tekemällä voi tuntipalkka ollakin tuon verran. Unohdit mainita, ettei sinulle taideta maksaa lomarahoja, kuten sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille kunnon työpaikoilla, vaikka niitä nyt tilapäisesti leikattu onkin. Tosin eihän tuokaan ole ongelma, mikäli löytyy mies joka elättää arkisin ja maksaa huvittelun siten loma-aikoina:)


 • Palkka on kilpailukykyinen, reilu 13€/tunti ja iltalisät, lauantai- ja pyhälisät maksetaan luonnollisesti. Juu juu , höpö höpöä tuo palkkaus.( työvuosia takana enemmän , palkat väärin kaikenaikaa lisät päin persittä jne ) Saati, että tarjoaisivat tunteja kunnolla ei täyty edes minimi 35h /kk lomankiertymiseen.Työvuosia takana 7.

  • Poopoo:
   Eli taisit itse suostua palkan leikkaukseen?

   Kyllä saan palkkaa reilu 13€/h edelleen, en hyväksynyt palkan alennusta ja tunteja on riittävästi joka kuukausi. Enemmänkin olisi nykyisten vakiasiakkaiden lisäksi, vaan aikatauluni eivät anna myöden ottaa extrakeikkaa.

   Jokainen tekee omat päätöksensä koskien työehtojaan. Joihinkin asioihin voi vaikuttaa (kuten tässä palkan määrään), joihinkin taasen ei.

   Ei minulla ole mitään tarvetta valehdella palkasta, tämä on mitä saan, piste.

   Nykyään tosin uusia avustajia rekrytoidessa firma käyttää tuota "alennettua palkkausta".

   Tokihan olet ottanut yhteyttä esimieheesi ja palkanlaskijaan selvittääksesi, miksi palkkasi ja lisät ovat "päin persetttä"? Kannattaa aloittaa siitä.


  • Avustajakokemus kirjoitti:

   Poopoo:
   Eli taisit itse suostua palkan leikkaukseen?

   Kyllä saan palkkaa reilu 13€/h edelleen, en hyväksynyt palkan alennusta ja tunteja on riittävästi joka kuukausi. Enemmänkin olisi nykyisten vakiasiakkaiden lisäksi, vaan aikatauluni eivät anna myöden ottaa extrakeikkaa.

   Jokainen tekee omat päätöksensä koskien työehtojaan. Joihinkin asioihin voi vaikuttaa (kuten tässä palkan määrään), joihinkin taasen ei.

   Ei minulla ole mitään tarvetta valehdella palkasta, tämä on mitä saan, piste.

   Nykyään tosin uusia avustajia rekrytoidessa firma käyttää tuota "alennettua palkkausta".

   Tokihan olet ottanut yhteyttä esimieheesi ja palkanlaskijaan selvittääksesi, miksi palkkasi ja lisät ovat "päin persetttä"? Kannattaa aloittaa siitä.

   Moi Avustajakokemus
   Oletko sinä itse rekrytoimassa avustajia ?
   Syytät täällä muita mutta raivokkaasti puolustat työnantajaa mainoslauseilla.


 • Tarkennuksena: nykyään ei palkkaukseen varmaan paljoa ole vaikuttamisen mahdollisuutta. Minulla on kuitenkin se käsitys, että työtunteja olisi hyvin tarjolla, jos itse on halukas ottamaan keikkaa?

  • Lasketaanpa hieman.

   Kuukausipalkaksi tulisi 160h x 13eur/h = 2080 eur/kk brutto

   Tuohon laskelmaan ei ole luonnollisesti vielä sisällytetty lakisääteisiä ruokatunteja, joten jos tuosta vielä miinustaa a 30min x 21,5 = 645 min = 10,75h = 139,75 eur

   Näin ollen kuukausipalkka olisi 1940,25 eur/kk brutto, nettona siis noin 1350-1450 eur/kk.

   Kuljetko matkat asiakkaiden luoksen firman autolla (tuskin), joten tuosta pitää sitten vielä vähentää matkakulut pois.

   Lisiä en laskenut mukaan, koska ne ovat korvausta epämiellyttävistä työajoista/sosiaalisen elämän alasajosta/perheen hyvinvoinnista/terveyden pilaamisesta (yötyö pidemmän päälle).
   Näille lisien kääntöpuolille jokaisen täytyy omassa mielessään laskea riittävä korvaustaso, jolla kannattaa moiseen lähteä.
   Lisät luonnollisesti vaihtelevat varsin paljon tämän alan tehtävissä ollen luokkaa 100-500 eur/kk brutto keskimäärin, siis noin 30-300 eur/kk netto.

   Kaikki tämä siis henkilökohtaisten avustajien ammattialalla "huippuhyvää" tuntipalkkaa nauttivalle ja aina täydet työtunnit saavalle avustajalle, eipä käy kyllä kateeksi.

   Entä miten sitten he (suurin osa) henk.koht.avustajista, joiden tuntipalkka onkin "normaalit" 10-11 eur/h ja tunteja tulee ennakoimattomasti 20-40 h/viikottain? On siinä haastetta kerrakseen saada oma talous pysymään raiteillaan ja aina pitää kuitenkin olla valmius lähteä painamaan täyttä työviikkoa jos kutsu käy.


  • ehkä olet väärissä hommissa jos 10-11 eur/h tuntipalkka + lisät ei kelpaa, kun työstä EI VAADITA koulutusta niin palkka ei voi kummoinen olla. Hae vaikka siivoushommiin. Avustajantyöstä olen Med Groupilla ainakin itse saanut lomarahat ja palkat ilman ongelmia.


 • MED GROUP /ONNI HOIVA EI MAKSA PALKKOJA JOS ILMOITAT TUNNIT MYÖHÄSSÄ. MYÖSKÄÄN YLITÖISTÄ EI MAKSETA PALKKAA JA ESIMIEHET VAAN VITTUILEVAT PÄÄLLE. MITÄ TEET JOS POTILAS SAA EPILEPSIAKOHTAUKSEN TAI VÄÄNTÄÄ RIPULIPASKAT KÄMPÄN SEINILLE JUURI KUN KELLO LYÖ TASAN? ORJATYÖTÄ!

 • Ihmetyttää, että yritykseen otetaan esimieheksi ilman ylempää koulutusta tai esimieskoulutusta. Voisko AVI ottaa kantaa tähän epäkohtaan? Joskus näyttää riittävän, että on oikeiden tyyppien kaveri.

  • EHDOTTOMASTI ESIMIEHET AVI.N TARKKAILUUN, JATKUVASTI VAIHTUVAT KUN YKSI TYRANNISOI EIKÄ PÄRJÄÄ MUDEN KANSSA, PISSIS TAINNUT NOUSTA PÄÄHÄN.


 • Itse en tiedä mitään tästä työstä mutta olen kuulut paljon ja olen itse saanut sen kuvan että tämä mg on enemmänkin parituspalvelua ? Itse en tiedä voin olla väärässä mutta olen saanut sen kuvan itse vain.

  • No jos on parituspalvelu, niin ei onnistu siinäkään. Tänne lähetetty yli 60v. tätejä eli isoäitipalvelu ennemminkin kyseessä.


 • Työmatkakulujen ilmoittaminen vähennyksiin verotuksessa? Olen työskennellyt reilun vuoden Medgroupilla. Minulla on 4 vakipaikkaa jossa käyn. Kahteen kertyy n12-14km edestakaisin. Kuinka ilmoitette verotukseen ?

 • Olen menossa haastatteluun ensi viikolla. Oikeastiko lähihoitaja ei saa sen parempaa palkkaa kuin vaikka vain peruskoulun käynyt?? Ikälisiä?
  Nollasopimuksella palkkaavat mikä sopii mun elämäntilanteeseen just nyt. Mutta kai vuorot tehdään ennakkoon eikä soittele sitten samana päivänä ja käske töihin? Siihen en lähde.
  Jäi aika negatiivinen kuva kyllä tästä ketjusta, onneksi en ole mihinkään lupautunut.. :/

  • Vastaan itse itselleni, lähäri ei tosiaan saa enempää palkkaa kuin ilman koulutusta oleva. Kokemuslisä sentään tulee. Jäin harkitsemaan otanko paikan..


  • Eheiiiiii kirjoitti:

   Vastaan itse itselleni, lähäri ei tosiaan saa enempää palkkaa kuin ilman koulutusta oleva. Kokemuslisä sentään tulee. Jäin harkitsemaan otanko paikan..

   EI KANNATA OTTAA !!!!!


 • Mikähän on vakituisen työsuhteen kokemukset?

 • Kolmen vuoden kokemuksella en suosittele kummallekkaan osapuolelle, en avustajalle saati avustettavalle. Paskafirma:( Rahantekolaitos, luokatonta toimintaa. Voiko tälaista olla Suomessa?
  MOT:ille hyvä jutun aihe?

 • Olen ollut MG:n palveluksessa jo joitakin aikoja. Positiivista on se, että palkka tulee ajallaan. Negatiivista on se, että tiedonkulku on umpisurkeaa. Palveluesimiehet ovat liiallisen työkuormansa takia loppuunpalamisen partaalla keikkuvia raakkeja. Haahtela on hankalasti käytettävä, jos avustettavia on useampi kuin yksi. MedGroup ei järjestä avustajilleen lakisääteistä työterveyshuoltoa, mikä on mielestäni törkeää. Meidän työntekijöiden on kuitenkin lakeja noudatettava. Jotenkin minusta tuntuu, että en jatka tässä firmassa kovinkaan pitkään.

  • Sen nyt voin sanoa, että Med Group järjestää kyllä lakisääteisen työterveyshuollon. Siitä on meille kaikille työntekijöille tullut ihan sähköpostiin ilmoituskin ja se on kerrottu myös työhaastattelussa.


  • Minun esimieheni sanoi suoraan, ettei ainakaan Jyväskylän alueella työterveyshuoltoa järjestetä. Havaitsin myös tilinauhoja tutkiessani, ettei lomarahoja makseta lainkaan. Aluehallintovirasto saa minulta lähiaikoina yhteydenoton, jossa kerron epäkohdista. Joka tapauksessa lopetan hommat ennen vuodenvaihdetta.


 • Yleisarvosana : Huonoakin huonompi!

 • Näkyykö kokemuslisä pallkkatodistuksessanne eriteltynä? Maksetaanko se automaattisesti vai pitääkö hakea? Vielä kysyisin lasketaanko päiväkodissa lähihoitajana työskentely Med Groupilla työkokemukseksi? Palkkani on 11,33e/h. Ollut sama kuin aloittaessani puolitoista vuotta sitten. Työura päikyssä kesti 25v,joten kuuluisiko minulle jo kaikki kokemuslisät?

  • Tuota parempaa palkkaa et tule saamaan vaikka päällä seisoisit. Eli tuossa on jo ne lisät.


 • Esimiehiä ei tavoita asiakkaat eikä työntekijät! Tiedonkulku tökkii yksi sanoo toista ja toinen toista. Työajat saatetaan laittaa niin että päivistä muodostuu 16 tuntisia...tosin tunteja välissä mutta palkka koko päivän" kiinni olosta" työhön jää onnettomaksi tunnin-kahden käynneistä.
  Kannattaisi satsata hyviin työntekijöijöihin eikä vain haalua jatkuvasti uusia!

 • Eheiiiiii, -Mitkä työvuorot??Puolen tunnin varoajalla liian usein..Tieto ei kulje,Esimiehet vaihtuu jatkuvasti he eivät tiedä mitä "kentällä " tapahtuu.

 • Muuten olisi hyvä tuolla työskennellä, mutta liian moni asia ei toimi esim. info ja liian vähällä perehdytyksellä laitetaan hirvittävän vaativille asiakkaille. Se ehkä suurin miinus. Pari viikkoa kesti työsuhteeni. Palasin takaisin entiseen työpaikkaani ja en kadu. Onneksi kelpasin takaisin!

  Avustajan työ on tärkeää ja arvostettavaa. Toivoisin täten arvostusta myös näiltä yrityksiltä, että panostettais työntekijöihin, jotta saadaan hyvät työolot ja sitä kautta asiakkaille myös paras palvelu.

  Voisin mennä ehkä yhdelle ja samalle avustettavalle mieluummin joka päivä vakitunneiksi, kun huseerata pitkin poikin kustantaen omat matkat pienestä palkasta. Luotto pelaisi ja hommat toimisi.

  En suosittele ellet omaa koulutusta tai kokemusta alalta. Onhan varmasti niitä "helppojakin" kohteita, mutta entäs ne vaativat. Sain vain painajaisia ja kauhukuvia päähäni, että jospa sattuukin jotain työssä? Tilanteet vois tehdä vähemmän epämiellyttäviksi ja alkukoulutus pakolliseksi.

 • Älä mene Onnihoivaan töihin. Tai mene vaan niin huomaat miksi ei olisi kannattanut.

 • Medgroup, Citywork, Onnihoiva, sama pulju nimi muuttuu. Palveluesimies ja palveluohjaajat vaihtuu tiuhaan tahtiin. Töitä vaihtelevasti eli muutakin on tehtävä. Mutta koen että avustajan työ on arvokasta ja kaikkia on kunnioitettava. Mielestäni paska duunia ei ole olemassakaan on vain ihmisten asennevamma. Jatkan edelleen avustajana.

  • Voihan asiakkaallakin olla asennevamma ! Miksi aina hoitajassa vika ? Ja jos sun työtä ei arvosteta ? Ei sellaista kukaan kauan aikaa kestä.


 • "Palkka on kilpailukykyinen, reilu 13€/tunti ja iltalisät, lauantai- ja pyhälisät maksetaan luonnollisesti. " No ei todellakaan ole 13€ vaan 10,19€. Oli asiakas sitten kuinka vaativa tahansa. Esimiehiä ei saa kiinni, eivät kerro muutoksista, vetävät herneet nenään jos jostain kehtaa valittaa. Koko ajan epävarma tunne ja se ettei kuulu yhteisöön. Hyvät työntekijät ylikuormitetaan töillä jos eivät itse tajua lähteä firmasta. Hoitoalan koulutuksen omaavat eivät kauaa viihdy koska muualtakin saa töitä paremmalla palkalla ja työehdoilla. Vaativat asiakkaat tarvitsisivat ammattitaitoisen tai kokeneen avustajan. Mutta palkkaa ei suostuta nostamaan vaan mielummin otetaan taas joku uusi kokeilemaan. Tilanteesta kärsivät kaikki.

 • En todellakaan suosittele. Syinä juuri nämä mitä muutkin entiset firman palveluksessa olleet ovat ylle listanneet eli
  -olematon perehdytys (vaativasta asiakkaasta ei välttämättä kerrota mitään, tai kerrotaan puutteellisesti)
  -siirtymistä ei makseta palkkaa eli päiväsi voi olla 8 tunnin mittainen mutta palkan saat vain kuudesta
  -asiakkaalta toiselle liikkuminen maksatetaan omasta pussista
  -keikkoja perutaan vaikka olisit jo matkalla asiakkaalle (ja palkka "unohdetaan" maksaa tällaisesta)
  -hälytyskorvauksia luvataan mutta jätetään kuitenkin maksamatta
  -palkanmaksussa usein muutakin ongelmaa eikä hoidu kuntoon jos et jaksa pommittaa esimiehiä toistuvasti, eikä välttämättä silloinkaan
  -esimiehiä ei saa kiinni (usein puhelimet pois päältä tai ei vastata kiireen ja kiinnostuksen puutteen vuoksi)
  -tunteja laitetaan toiveista huolimatta todella typerästi, esim tunti päivällä toinen illalla jolloin olet koko päivän sidottu työhön ja saat siitä parikymppiä miinus matkakulut

  Kaikista paskinta firmassa on se, että asiakkaatkin kärsii. Monestakin syystä, mutta mainitaan nyt ensimmäisenä työntekijöiden vaihtuvuus yhdistettynä luokattomaan perehdyttämiseen.

  Eiköhän siinä ole jo tarpeeks monta hyvää syytä jättää menemättä medgroupille / onnihoivalle. Rekry on jatkuvasti käynnissä ympäri Suomea ja se johtuu siitä että poistujia riittää. Vaikka esimiehet muunlaista kuvaa yrittävät antaakin.

 • AIVAN VITUN PASKA VITTUFIRMA VITTU MITÄ PELLEJÄ KAIKKI, OTIN LOPARIT NIIN HELPOTTI HETI

 • kuka kysy mitä avustaja tekee avustettavan kotona? no tota sä teet siellä ihan kaikkea laidasta laitaan. juttelet aika paljon, siivoot, kokkaat, pyyhit paskat perseestä, vaihdat vaipat, luuttuat oksennukset, annat tappavia lääkkeitä, vaihat pissapussit, käytät suihkussa, peset genitaalialueet, nostat sängystä rullatuoliin ja takas, laitat peräpuikot, puet vaatteet päälle, käyt sairaaloissa & kuntoutuksissa & ratsastamassa & uimassa & sirkuksessa & leffassa, kattelet nähtävyyksiä, lainaat rahaa, ajelutat pitkin kaupunkia, terapoit, kuuntelet haukut, otat vastaan iskut, potkut sekä koitat kestää niiden koskettelut ja suorat seksiehottelut ymym hoidat kela-asiat, käyt kirjastossa printtailemassa papereita ja mietit ihan helvetisti miten sä pääyit tällaseen hommaan ja olisko sittenkin kannattanut käydä vähän kouluja jnejne!

 • MedGroupin liiketoiminnan kannattavuus perustuu siihen, ettei kaikkia lakisääteisiä velvoitteita hoideta. Jos liikevoitto on alle 5% liikevaihdosta, kutistuu se olemattomiin mikäli lomarahat, työterveyshuolto ja muut velvoitteet hoidetaan asianmukaisesti. Äänestäköön jaloillaan, ken voi.

 • Persiistä koko mg,cw nyk Onnihoiva - lähdin ja olen tyytyväinen nykyiseen yksityisfirmaan - liksa 12.50e/h , kilsakorvaukset kolmivuorotyö.

 • Melkeen vuosi tän paskapuljun alaisena.. viimeiset puol vuotta yhtä helvettiä.. Jos joudut saikulle sua rankastaan siitä vähentämällä tunteja, tiiminvetäjä on perseestä, työterveydestä tietoakaan. Jos oot robotti ja nuoleskelet kaikkien perseitä niin tää on oikee paikka :D Onnellisempi en vois olla, mitä nyt oon ku irtisanoin itteni:) kauheeta tappelua kokoajan jos haluaa pitää oikeuksistaan kiinni

 • Olen ollut reilu vuoden verran töissä. Suosittelen pitämään omaa avustuspäiväkirjaa johon merkkaatte kaikki tunnit ja laskette viikottaiset tunnit yhteensä ja mahdolliset siirtymäajat (yleensä maksetaan 1 h siirtymistä eri asiakkaalta toiselle, mutta jos kyseessä tunnin tauko samalla niin siitä ei makseta) Ja kannattaa merkata nimet omaan vihkoon heti kun 6 viikon työvuorolista ilmestyy. Multa esim kun olin itse valinnut lempihenkilön listaani olikin poistettu ilman mitään ilmoitusta. Ja haahtelassa ollut välillä ongelmia. Palkat onneksi maksetaan ajoissa ja oikein. Tammikuussa 2019 tulee uudet systeemit ja esimieheni vaihtuu jälleen olisko tää nyt kolmas kerta. Ja palkat maksetaan jatkossa 2 kertaa kuukaudessa mikä on aika inhottavaa. Kyllähän tää menee..välillä katson uusia työpaikkoja.

 • Sysipaska firma! Vältä.

 • Sossujen ja vasemmiston liiton jäsenet istuu hallituksessa li andersson ,heinäluoma ja muut jotka kritisoivat yksityisiä palveluyrityksiä ja itse istuvat tämän lafkan hallituksessa ja tietävät tyytymättömyyden asiakkaiden ja työntekijöiden osalta,jotta sanoisin populistiksi näin vaalien alla ja vanha muistaa vasemmiston vaalilupaukset ,jos 50% lupauksista täyttyis niin loistavaa,mutta media ei kaiva kun on Ylen pää vahvasti vasemmalle

 • Työ on sinänsä helppoa ja arvokasta, MUTTA yrityksen oma järjestelmä ei kertakaikkiaan vain toimi, joten se teettää sekä avustajalle että avunsaajalle suurta päänvaivaa. Et välttämättä saa esimiestäsi kiinni apua kaivatessasi ja päivystäjältä saat vain lisää lokaa niskaasi niiden varsinaisten apujen sijaan.

 • Vältä kyseistä yritystä!! Vältä oman mielenterveytesi vuoksi. Kyseisessä firmassa,( niinkuin viimeaikaiset kohut hoivapalveluista yleensäkkin on antaneet ymmärtää) on puhtaasti pelkkää voitontavoittelua. Lakisääteisiä asioita ei noudateta ja saat olla jatkuvasti työntekijänä puolustamassa niitä PERUS oikeuksia! Niitä oikeuksia, joita NORMAALISSA työssä ei tarvitse edes työntekijän miettiä, koska NORMAALISSA työssä asiat hoituu asianmukaisella tavalla eikä työntekijän tarvitse olla koko ajan varpaillaan. Mutta tämä Onnihoiva on niin pimee yritys, joka ei ole nähnyt päivänvaloa kyllä pitkään aikaan. Uusia ihmisiä rekrytään koko ajan lisää, kun ne "vanhat" tajuu lähtee pois, saadakseen taas oman elämänsä / mielenterveytensä takaisin.

  Elämä on aivan liian lyhyt tälläiseen kituuttamiseen.

  • Ei ihan tervettä meininkiä. Onkos muitakin painostettu töihin sairauslomalla?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ihan tervettä meininkiä. Onkos muitakin painostettu töihin sairauslomalla?

   Sain sairauslomalla jatkuvasti yhteydenottoja vaikka siihen Haahtela kalenteriin olin merkannut selvästi olevani sairauslomalla punaisten estomerkintöjen kera.


 • Mulla on hyviä kokemuksia MG:sta. Valitsen parhaat asiakkaat ja vuorot. En ota pestäviä ja vaippaväkeä. Osa asiakkaista on tosi outoja ja mietin miksi ihmeessä ovat saaneet avustajan. Palkka tulee ajallaan ja kuten sanottu, työt voi valita mielensä mukaan.
  Ainoa mikä hirvittää on se, että osa avustettavista lypsää rahaa sossusta todella härskisti. Pakko sen on vaan täytellä lomakkeita ja nostaa hattua röuhkeästä kusetuksesta.
  Helpoa hommaa, vaikkakin palkka ei päätä huimaa. Kavilla, elokuvissa, salilla, sairaalassa ym . apuna. Ei tunnu aina edes työltä.

 • Avustelijan asenne ainakin täysin väärä.Pelkkää kuraa sanottavana Onnihoivasta ja sen lähiesimiehistä.

 • Osa avustettavista on huomannut että joku avustaja ei viitsi tehdä mitään hommia ja kiukuttelee jos pyydetään tekemään. Niimpä he teetättävät kaiken meillä kilteillä avustajilla kun me ei kiukutella. Eräskin avustaja kutoo sukkia ja värittää värityskirjaa työaikana... Tupakalla käy vähän väliä ja on kieltäytynyt esim suihkukäynnistä avustettavan kanssa, koska "hän on kylvettänyt jo kahdesti peräkkäin".
  Uuden palvelukeskus-toiminnan alettua myös tiimiesimiehet ovat usein kentällä ja heitä ei saa kiinni puhelimella. Viesteihin eivät vastaa ja kaikki asiat roikkuvat hoitamattomina. Tiimiesimiehet ovat ylityöllistettyjä, työvuorot tulevat useimmiten myöhässä(ei viimeistään viikkoa ennen) Jatkuvasti tulee työvuoroehdotuksia jo täysien listojen lisäksi ja näin nollasopparilaisena tulee olo, että ellet tee, niin näkyy sitten seuraavassa listassa tyhjinä päivinä... Työmatkat ovat pitkiä ja vaikka lähempänä olisi avustettavia niin niitä ei anneta. Iltapainotteista työtä, mutta järkevällä suunnittelulla työajatkin saataisiin paremmin tasattua.
  Katselen koko ajan uutta työpaikkaa ja vaihdan heti kun saan läheltä muuta työtä.

 • Asia on aivan yksinkertainen, mutta Onni Hoivassa asia tehdään pirullisen vaikeaksi: jos avustajia ja avustettavia edes kuunneltaisiin ja otettaisiin toiveet huomioon missä paikassa halutaan työskennellä, niin ei tulisi sitä, että pompimme kentällä pitkin ja poikin omakustanteisesti kun päättömät kanat vierailla asiakkailla. Tiedän tunteen, kun on moneen otteeseen kertonut toiveensa ja asiaa ei noteerata. Mutta, kun listoja suunnitteleva henkilö ei edes tunne avustajia ja avustettavia ja listasuunnittelijoille ei ole numeroa, johon voisi soittaa ja sopia listoihin liittyvistä asioista.

  En suosittele kyseistä yritystä työpaikkana enkä asiakkaille hoivapalveluna.

 • Hei,

  Teen etätyötä tietokoneellani ja voin tehdä sitä missä vain, milloin vain, myös niin paljon tai vähän kuin haluan. Yritykseen haetaan nyt lisää työntekijöitä, joten jos sinäkin haluaisit tehdä töitä tällä tavalla niin ota yhteyttä.

  http://asiakas-palvelut.com/signup-form/?ref=FI1454

  • Teen etätyötä tietokoneellani ja voin tehdä sitä missä vain, milloin vain, myös niin paljon tai vähän kuin haluan. Yritykseen haetaan nyt lisää työntekijöitä, joten jos sinäkin haluaisit tehdä töitä tällä tavalla niin ota yhteyttä.

   http://asiakas-palvelut.com/signup-form/?ref=FI1454

   KYSYMYS: ehdoissanne maininta, että työntekijä maksaa itse veronsa +muut tyntekijän kulut. Maksatte noin 0,14-0,20€ per viesti. Mitä tästä niinku ihan aikuisten OIKEASTI mukamas jää enään työntekijälle käteen??? Aika sankari saa olla kun mainostatte, että ahkerimmat tienaa jopaa 5000€/kk :D ja semmonen 600-800€/viikkopalkka on normaali palkka muutama tunti illassa työskentelystä :D nyt ei taida ihan natsata tää homma ja onko memny numerot sekasin?


 • Oletteko päässeet kyseisessä firmassa helposti lääkärille, saati onko ”lakisääteistä” työterveystarkastusta tehty?

 • Onnihoivan mulkut pitäis kaikki tappaa...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  264
  3800
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  85
  1133
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  513