apua ruokailurytmin löytämiseen

kkkkko

Olen parikymppinen nainen, bmi 23. Olen siis normaalipainoinen, mutta silti sen muutaman kilon haluaisin läskiä pois ja lihasmassaa tilalle. Selluliitistakin olisi mukavaa päästä eroon.

Tiedän suht hyvin, kuinka pitäisi syödä, mutta toteutus ontuu ja pahasti. Esimerkkinä tämän päivän ruoat: lounaaksi sushia 14 palaa ja illemmalla söin suuren lautasellisen kaalilaatikkoa. Sekä tietenkin joulukalenterin suklaa, jonka syön joka päivä. :) Lisäksi lipitän teetä monta kupillista päivässä, en lisää siihen muuta kuin välillä hunajaa. Vettä juon päivittäin reilusti ja sen juominen ei ole ongelma.

Tajuan itsekin syöneeni liian vähän ja liian harvoin.

Toisena esimerkkinä sunnuntai. Riehakkaan lauantai-illan seurauksena krapula ja saatan syödä pari hampurilaista, sipsipussin, kasan ranskalaisia, jäätelöä, limua...


Tuohon ongelmaan ratkaisu on yksinkertaisesti alkoholin käytön lopettaminen, tiedän kuitenkin jo tässä vaiheessa etten lopeta kokonaan joten onko "ok" juoda muutama annos kerran pari kuukaudessa vai haittaako sekin merkittävästi selluliitin lähtöä tai laihtumista? Siinä tapauksessa minulle tulee monta tipatonta kuukautta.


Suurempi ongelma on se, että olen jatkuvasti väsynyt. Tällöin ruoanlaitto ei innosta yhtään (vaikka siitä kovasti pidänkin) ja olen mielluumin syömättä/otan nopean välipalan joka on useimmiten ruisleipä, porkkana/raejuusto tms.

Tiedän mitä pitäisi syödä, mutta en jaksa kokata, koska väsymys. Syön sen takia liian vähän ja sen takia olen väsynyt enkä jaksa tehdä kunnon ruokaa. Selkeä rinki, mutta en tiedä miten siitä pääsen. Eilen illalla menin klo. 10 nukkumaan ja heräsin tänään klo. 11 kun puhelimeni soi. Jos on työpäivä, herään, puen päälle ja lähden töihin. Aamupala jää siis syömättä kun ei tee mieli ruokaa ollenkaan.

Olen yrittänyt tehdä ruokaa suuren satsin, jotta sitä riittäisi parille seuraavalle päivälle, mutta silti syön vain sen pari kertaa päivään, vaikka oikeasti täytyisi syödä n. 3 tunnin välein (jos välipalat lasketaan).

Väsymyksen takia en myöskään jaksa lähteä urheilemaan vaikka siitä pidänkin. Tiedän, että jos pari viikkoa jaksaisin pakottaa itseni lähtemään, homma arkistuisi eikä tuntuisi enää niin pahalta lähteä. Tahto ei vain väsyneenä riitä.


Ja vielä lopuksi, kuinka tiedän saavani tarpeeksi vitamiineja, protskuja, hiilihydraatteja jne. kroppaani? Voiko hyvällä omallatunnolla syödä kalanmaksaöljy- muita tabletteja vai pitäisikö tämä kaikki tulla ruoasta?


Tavoitteena olisi siis saada normaali ruokailurytmi ja saada liikunta taas arkeen mukaan. Nykyään saan kerran viikossa itseni liikkeelle fyysisesti raskaan työn lisäksi.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • salikissa7

      Moikka! En tiiä tarviitko vielä apua, koska jätit viestin joulukuussa, mutta autan nyt joka tapauksessa! :)

      Oon ite kans 20 (tai siis täytän neljän pvn päästä...:D) Ite käyn 4 krt salilla ja kerran vedän aerobisen. Tällä hetkellä lähteny about 5 kiloa parin kuukauden aikana. Säännöllisen salitreenauksen alotin tammikuussa 2014 ja 2 kk sit alotin dieetin. Mulla oli vähän samaa ongelmaa ku sulla ennen salitreenin alotusta. Söin tosi vähän (800-1200kcal/pv) ja baareissa tuli käytyy tiuhaan. Ei siinä sit muu auttanu kun ottaa itteään niskasta kiinni. Kaveri pyys mua alottaa sen kaa yhes saliharrastus ja siitä se sit lähti! Innostuin yli kaiken siitä ja lepopäivinä sitä vaan unelmoi että taas pääsee reenaa :DD

      Ennen salitreenin alotusta alotin ihan sillä, että aloin syömään reippaasti enemmän. Voitkin jo arvata, että läskiähän siitä syntyi. Mut jotain oli pakko tehä, että saa aineenvaihdunnan kondikseen. Siinä sitten n. 68kilosena alotin salitreenauksen, edelleen syöden reippaasti, mut täl kertaa keskittyen just hyviin (hitaisiin) hiilareihin ja proteiineihin.

      Mä oon ite nykyään tosi energinen. Nytkin dieetillä riittää virtaa ihan sikana, vaikka epäilin alussa, että romahdan heti ja voimat loppuu painoja nostaessa, mutta ei!

      Sulla oli ongelma ruoan tekemisessä. Ite teen mealpreppejä aka teen viikon safkat valmiiks. Keitän ison kattilallisen täysjysäriisiä, paistan väh. 600g broileria tai 400g 10%:sta jauhelihaa ja keitän parsakaalit. Eipä tarvii muutamaan päivään tehä ruokaa :D välillä toki joudun keittelemään kananmunia (joista btw syön vain valkuaiset ;))

      Mitä vinkkejä voisin sulle antaa, niin ensinnäkin, LOPETA alkoholi! Mä voin kertoo sulle, että heti ku sali- tai muu liikuntakärpänen on iskeny suhun ni sua ei enää tippaakaan kiinnosta alkoholi. Tupakoimisenki lopetin kesällä 2013 ja nykyään vaan ällöttää muiden sauhuttelut! Alkoholi on aivan turva aine. Jos ei osaa pitää hauskaa ilman ni tehkää sille omalle asenteellenne ja persoonallisuudellenne jotain!! Sitten, alota syömään enemmän. Voit vaikka nostaa aina viikon perään kalorimäärää 50kcal-100kcal ni keho tottuu. Suuri määrä kerralla vaan rasittaa kehoa. Jos et jaksa kokkaa, niin motivoi ittes niin, että sun mieli jaksaa vaikka keho ei jaksais. Siivuta se väsymys. Ku alat liikkua ja syömään 2-3 tunnin välein, et huomaa väsymystä kun vasta sitten illalla nukkumaan mentäessä! Kolmanneksi, hanki liikuntaharrastus. Suosittelen salia! Ite käyn fitness 24 seven salil joka on vaan n. 20e kuussa. Neljänneks, vitamiinit saa ruoasta, mutta ite käytän myös monivitamiinia, sinkkiä, d-vitamiinilisää ja kalaöljykapseleita. Kaikki nuo otan joka pv. Satunnaisesti juon myös c-vitamiiniporetabletin ettei iske flunssa!

      Jos kuitenkin koet, ettet osaa tai jaksa tätä kaikkea yksin, ota yhteyttä personal traineriin. Ite oon saanu Linda Manuellalta sähköpostin välityksellä ruokaohjelma. Lindalta saa myös treeniohjelmia ja personal trainer palvelua!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      421
      1781
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      180
      1423
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1378
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      142
      1333
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      942
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      117
      895
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      891
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      876
    Aihe