Vaimoni särki sydämeni

Olemme olleet naimisissa yli 30 vuotta. Tavanomaista perhe-elämää, lapset jo muuttaneet pois kotoa, mutta asuvat samalla paikkakunalla. Lastenlapset köyväöt usein kylässä mummolassa. Romantiikka ja erotiikka on parisuhteestamme hiipunut. Vaimo sietää halauksiani, muttra ei selvästikään elä niissä tunteella mukana. Suudelmiani hän karttaa. Seksiä ei enää ole. Vuosi sitten sain selville, että vaimollani on kiihkeä, eroottisesti latautunut suhde mieheen, jonka työpaikka on samassa rakennuksessa kuin vaimollani. Facebookin privaattiviesteillä he tsättäilevät lähes päivittäin, käyvät yhdessä lounailla ja kävelyretkillä paikkakunnan viheralueilla. Jollakin päivän kaupunkilomallakin ovat käyneet. Tämän miehen ja vaimoni välinen tsättiviestintä oli vahingossa jäänyt esille niin että pääsin sitä lukemaan. Maailmani romahti. Mies on varsinainen Auervaara. Suitsuttaa viesteissään kuin sensuelli, ihana, huumorintajuinen ja älykäs vaimoni on. Vaimoni vastailee hänelle lämpimin, kiintymystä osoittavin viestein. Maailmani romahti. Osittain siksi, että vaimollani on tällainen suhde, mutta yhtä paljon myös siksi, että minulle vaimoni ei vuosikausiin ole sanonut mitään, mikä osoittaisi kiintymystä omaa puolisoa kohtaan. Minä kyllä kerron hänelle kiintymyksestäni monin tavoin, esimerkiksi toivottavalla iltaisin "hyvää yötä kulta". Olen siis vaimoni vaimoni kämppäkaveri ja kotimme talonmies ja isännöitsijä, mutta en oikeastaan rakastettu. Juuri se raastaa, että vaimoni osoittaa kiintymystä osoittavat tunteensa toiselle miehelle, ei omalle aviomiehelleen.

26

610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkoista

      Ala hommaamaan eroa. Ota kaikki omaisuu minkä vähintäin voit ja laita eukko Auervaaran luokse. Kerro lapsille minkälainen heitukka heidän äitinsä on että eivät pääse sinua syyttämään. Inhottaa tuollainen toisen seläntakana touhuaminen.

    • Wanha uggomies

      Tässä tapauksessa minä eroaisin. Ja kun kerran touhuilut on näin salaisia niin hoitaisin homman ilman mitään ennakkovaroitusta tyyliin paperit kouraan ja nimi tohon viivalle.

    • tsemppiä sinulle!

      Järjestele pikkuhiljaa asiat niin, että ero on sinulle helppo. Jos meinaat jäädä asuntoonne, ala selvittelemään miten saat vaimon siitä ulos (jos asunto on yhteinen). Jos meinaat itse lähteä, hoida itsellesi uusi asunto ja ala viemään sinne tavaraa vähitellen. Jos omaisuutta on kertynyt, hanki lakimies selvittelemään asiat ja mieluiten niin että itse jäät voitolle.

      Itse voit hakea avioeroa käräjäoikeudesta, mutta siihen menee päivistä viikkoon, ennen kuin vaimollesi se annetaan tiedoksi.

    • Annelia

      Eikö nyt 30 vuoden yhteiselon jälkeen kannattaisi puhua asia auki. Kerrot mitä mieltä olet, älä ala pehmoilemaan ja sanot että tuo suhde loppuu nyt. Jos vaimosi haluaa pelimiehen kelkkaan et sille voi enää mitään mutta ansaitset ihmisarvoista käytöstä ja kohtelua. Pistä kova kovaa vastaan ja kissa pöydälle. Älä nöyristele se ei tässä tilanteessa ole sopivaa vaan tiukka linja.

    • 19 + 17

      "lapset jo muuttaneet pois kotoa"

      Liitto on tehtävänsä tehnyt, onnittelut! Olette vapaat etsimään onnea uudelleen.

      Ymmärrän, että sinulla on omat toiveet tulevaisuudesta, mutta et voi pakottaa vaimoasi sopeutumaan niihin, vaikka 30 vuotta sitten olisi tullut muuta luvattua.

      Rakastat vaimoasi. Jos unohdat itsesi hetkeksi, minkä luulet olevan vaimollesi parasta?

    • niitä vaan on

      Älä välitä,sama tilanne mutt minulla on vielä alaikäisiä muutama. Annan hurista ,elän ja olen ,hoidan perheeni. Annan hänen mennä. Tuskin hän perhettä pystyykään hoitamaan,tietääkin.

    • 1 yli käenpesän

      Joskus käy noin. Mutta älä alistu katkeroitumaan ja ruikuttaman hellyyttä mitä toinen ei näköjään tunne.
      Eroa. Kyllä maailmassa naisia riittää.

    • mutta vielä on harra

      miehet on miehiä ja joteki miehenä hiukan enemmän ymmärrän heidän hyppyjään jos seksii tippaakaan ei tule mutta karmeinta oon kuulla että nainen tekee tommosta jos on hyvä puoliso vierelllä kuitenkin. onko nämä miehet sit kilttejä että nainen aikoinaan saa houkuteltua hänet kumppanikseen ja sit kun tylsistyy lähtee etsimään aidan toiselta puolen . on siis alttiimpi. ja kun toiseen on luottanut. tos ikarmeeta. meillä on siinä asteella että sängyssä saa kuulla että ei jaksa samaa naamaa pusutella tai hieroa sieltä tai jotain muuta.

      • Huh-huh

        =Ei minua niin haittaa, jos minä tai minun viiteryhmäni tekee pahaa muille, mutta se vasta on vääryys jos joku tekee saman minulle tai minun ryhmälleni (eli potentiaalisesti minulle).

        Ihmisten itsekkyys, huoh. :D


    • hjree

      On kyllä perin vi..umaista. Pettäminen vaikka pikkujouluissa vielä menee mutta tuo on juuri sitä mihin moni nainen sortuu/haaveilee. Haluaa kokea sitä "hekumaa" ja vanhalle historialle ei anneta mitään arvoa. En kyllä rehellisesti sanottuna anna paljon arvoa ns. tunneihmisille, ja oman vaimonkin valitsin niin ettei vaan ole mikään haaveilija/hekuman etsijä,

    • 867465

      Vau. Hyvä hjree. Sinä siis valitsit vaimon noilla perusteilla. Ei ollu tunteita mukana eikä hällä mitään siihen sanottavaa. Mieti vähän mitä kirjoitat.

    • romantiikan nälkää

      Lähes kaikki ohjeistavat että eroa. Minä en ymmärrä näitä eroja. 30 vuotta on paljon. Miksi heittää se pois vaikka mitä auervaaroja olisi kuvioissa? Ehkä on niin, että vaimosi on vaikea osoittaa tunteita juuri sille läheisimmälle. Kun on kerran raiteensa valinnut, niin sitä on vaikea muuttaa. On helpompi tehdä muutos uuden ihmisen kanssa. Sitä paitsi "Hyvää yötä kulta" ei ole mielestäni kovin romanttista tai kiintymystä osoittavaa. Kuulostaa enempi rutiininomaiselta. Luulen että teillä on romantiikkaa ja intohimoa liian vähän. Minä kärsin myös romantiikan pulasta. Mieheni ei tajua. Saan aiheuttaa kamalan riidan ennen kuin saan häneltä hieman kiihkeämpää rakkautta. Mutta johtuu varmaan mieheni luonteesta...hän on flegmaatikko. Viimeksi kun tunsin olevani lähes nääntymäisilläni romantiikan nälkään niin hän ei tajunnut ennen kuin suoraan kiukuttelin, että olen nääntymäisilläni. Ja silloinkin hän luuli, että puhun ruoasta! Sain vääntämällä vääntää, että olen nääntymäisilläni romantiikan nälkään. Riita siitä syntyi mutta sitten mies oli kiva :),,,jäi tosin yhteen kertaan. Saan varmaan taas aiheuttaa draamaa jos haluan toisen kivan yön :(.
      Osta vaimollesi vaikka Valentina hajuvesi...ne ovat tosi romanttisen näköisiä ja suuren suuri kimppu tulipunasia ruusuja ja vie syömään illalliselle ravintolaan. Ja jatka sitä rataa. Eivät ne tunteet sammu...ne vaan piiloutuvat.

      • kysseenalaistaja

        Hmm... Aloittaja nimittää vaimoaan lähestynyttä työkaveria Auervaaraksi... Miksi? Pyörittääkö montaa naista? Vai johtuuko siitä, että pitää vaimoa viehättävänä ja sanoo sen niin, että nainen tuntee itsensä halutuksi?

        Mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella. Kun on saanut vuosikausia tottua siihen, että on "meidän äiti", ei siihen tepsi Valnetinat eikä ruusukimput.


      • yhi.
        kysseenalaistaja kirjoitti:

        Hmm... Aloittaja nimittää vaimoaan lähestynyttä työkaveria Auervaaraksi... Miksi? Pyörittääkö montaa naista? Vai johtuuko siitä, että pitää vaimoa viehättävänä ja sanoo sen niin, että nainen tuntee itsensä halutuksi?

        Mikä toimii yhdellä, ei toimi toisella. Kun on saanut vuosikausia tottua siihen, että on "meidän äiti", ei siihen tepsi Valnetinat eikä ruusukimput.

        Kaikesta huolimatta Joulua kaikille. Taistelkaa kestäkää niin minäkin.


      • Kiitos "romantiikan nälkää". 30 vuotta on paljon. Kyllä minä ainakin vielä ajattelen, että ihastuksia tulee, mutta pitkä avioliitto ei kuitenkaan helposti hajoa. Ohan meillä yhteisen elämämme historiassa nin paljon ihaanaa yhteistä aikaa, ihania kokemuksia ja muistoja. Jotenkin minusta vaa tuntuu, että vaimoni kaipaa romantiikkaa kun löytää sitä avioliiton ulkopuolelta. Ei ole helppoa virittää romanttista tunnelmaa, kun vaimo tuntuu oman miehen seurassa karttavan romanttisia hetkiä ja hellyyttä.


      • Tiedän tunteen
        mies_turun_seudulta kirjoitti:

        Kiitos "romantiikan nälkää". 30 vuotta on paljon. Kyllä minä ainakin vielä ajattelen, että ihastuksia tulee, mutta pitkä avioliitto ei kuitenkaan helposti hajoa. Ohan meillä yhteisen elämämme historiassa nin paljon ihaanaa yhteistä aikaa, ihania kokemuksia ja muistoja. Jotenkin minusta vaa tuntuu, että vaimoni kaipaa romantiikkaa kun löytää sitä avioliiton ulkopuolelta. Ei ole helppoa virittää romanttista tunnelmaa, kun vaimo tuntuu oman miehen seurassa karttavan romanttisia hetkiä ja hellyyttä.

        Se on valitettavaa että näin on. Tunteet ovat päässeet väjähtymään ja uuden alkua on vaikea ottaa kiinni entisessä suhteessa. Siihen vaikuttaa niin monet asiat ja on helpompi antaa tunteilleen valtaa kun tunteiden kohde on toinen. Joskus kysymyksessä on oma kyllästyminen, joskus toisen huono käytös jota on vaikea antaa anteeksi. Tunteita tulee ja tunteita menee...lopullista se ei ole välttämättä senkään kertomasi "auervaaran" kanssa.


      • tiina_1
        mies_turun_seudulta kirjoitti:

        Kiitos "romantiikan nälkää". 30 vuotta on paljon. Kyllä minä ainakin vielä ajattelen, että ihastuksia tulee, mutta pitkä avioliitto ei kuitenkaan helposti hajoa. Ohan meillä yhteisen elämämme historiassa nin paljon ihaanaa yhteistä aikaa, ihania kokemuksia ja muistoja. Jotenkin minusta vaa tuntuu, että vaimoni kaipaa romantiikkaa kun löytää sitä avioliiton ulkopuolelta. Ei ole helppoa virittää romanttista tunnelmaa, kun vaimo tuntuu oman miehen seurassa karttavan romanttisia hetkiä ja hellyyttä.

        Ota itsellesi rakastajatar.


    • Pierre Bien

      Paras mitä voit tehdä on jakaa kokemuksesi mahdollisimman monen parikymppisen nuoren jannun kanssa ja varoittaa heitä, etteivät koskaan nene naimisiin. Siinä nainen ajaa bussia ja mies vikisee. Avoliitossa tai mieluiten seurustelussa eri osoitteissa nainen on se, joka tavoittelee miestä. Ja jos yksi bussi menee ohi niin parinkymmenen minuutin päästä tulee seuraava.

    • Omaa kokemusta on

      Kyllä se valitettavasti on niin, kun tunteet ovat väljähtyneet naisen puolelta, niitä ei takaisin saa ruusuilla tai hajuvesillä. Yleensä nainen tekee eroa jo avioliiton aikana ja jos kuvioihin tulee uusi kumppani, se on menoa silloin.

      Miehille, jotka ovat tunneasioissa pinnallisempia, hyvä yllättävä seksi tai halaus riittää palauttamaan liiton raiteilleen.

    • ....................

      Miten vaimosi on vastannut kaikkeen tähän? Onko pahoillaan vai välinpitämätön?

      30 vuotta tosiaan pitkä aika. Täällä takana vasta kolmannes, joten typerältä tuntuu yrittää neuvoa mitään. Mutta kyllä itse ammennan romantiikan juuri siitä, että mieheni on tosiaan niinkin kauan seisonut vierelläni, nähnyt ne pahimmatkin puoleni hyvien rinnalla ja silti tykkää. Ne hiljaiset teothan on sitä arjen romantiikkaa; viikon päätteeksi mies yllättää vaikka siivoamma ja tekemällä ruokaa, antaa oman viinerinsä tai kuuntelee huolia. Liittolaisuutta muuta maailmaa vastaan.

      Sitä en tiedä kuinka vaimosi tätä arvostaa - tai oletko auttanut häntä tajuamaan sen kaiken arvon. Varmasti sinäkin osaat luritella, mutta onhan sulla tuossa yllä mainitun kaltaiset vahvemmat eväät kuin epämääräiset ihana-kehut. Sä olet kokenut kaiken 30 vuotta ja sä pidät edelleen häntä ihanimpana. Rakastat ja aidosti välität. jne. Sanot ne asiat suoraan.

      Mutta voi olla, että vaimollasi nyt päässään enemmän, kokee jonkun elämän kriisin eikä hänestä ole parisuhdetta kanssasi pelastamaan. Ja yksin et sitä pelastaa voi.

      Toiseksi mä olisin erittäin huolissani tollasessa asetelmassa, että miten sinä katkeroidut ja masennut. Siihen vaikuttaa todella paljon miten vaimosi käyttäytyy tässä kaikessa. Ei se niinkään saa mennä, että sinä koet nyt suuria paineita kilpailussa vaimostasi. Vaikka romantiikkaa puuttuisi - tai jopa rakkautta!! - niin teidän tulisi kohdella toisianne rehdimmin kuin tuntematonta tai perusystävää.

    • 28v

      No aika hyvin kuitenkin vedit 30v.

      Mihin naisesi on sortunut kuullostaa aika perusjutulta. Sitä voisi verrata siihen, että olisit alkanut seurustelemaan itse kauniin nuoren naisen kanssa. Olisitko tehnyt niin? Et varmaan, joten toisen moraali on korkeampi kuin toisen. Luultavasti sinä olet alkujaankin pitänyt suhteen 30 vuoden mittaisena.

    • tuli mieleen

      Millainen ap liittosi oli, kun lapset vielä asuivat kotona ja olivat nuorempia? Oliko liittonne toimiva ja teillä oli hyvä olla, vai tiedätkö edes tätä? Miten kommunikoitte? Eroja on nykyään paljon lasten muutettua kotoa pois, silloin pohdinnassa monella viimeistään millainen se oma suhde on. Ehkä vaimosi ei ole ollut onnellinen liittonne aikana?

    • nainen turun seutu

      Jaksamista Sinulle. Itse olen myös tilanteessa jossa pitäisi nyt ratkaista jatkanko vai eroanko kakkos vaihe loppusuoralla. Olen 21v ollut naimisissa ja sama tilanne. Sydän ei meinaa korjaantua ollenkaan,vaikka mies todennäk? yrittää.
      Luottamus on tipotiessään ilmeisesti olen vammainen koko loppuiän. Mies on kuin ilmaa tällä hetkellä ja ollut siitä lähtien. Niin surullista että tässä iässä joutuu vielä miettimään tulevaisuutta. Rankkoja päätöksiä edessä. Mutta ehkäpä se elämä kantaa ja Jumala johdattaa tekemään oikeat ratkaisut.

    • poppi123

      Oma päätöksesi haluatko jatkaa vai ei, todennäköisesti tämän uuden, lentokapteeni tms. luonnollisesti, tai muutoin "menestynyt", kanssa suhde väljähtyy ja totuus muutoinkin paljastuu ennemmin tai myöhemmin ja vaimo palaa takaisin, voit olla kuin mitään ei olisi tapahtunut ja suoda hänelle tämä onnen retki, silloin sinun täytyy rakastaa häntä todella paljon suodaksesi sen.

      Toinen vaihtoehto, jota itse toteuttaisin, olisi se että alkaisin siirtelemään rahoja ja omaisuutta piiloon jollakin tavalla, vaikka ihan käteisenä pankin tallelokeroon. Nainen tuskin sitä huumassaan huomaa. Sitten hankin uuden naisen, iäkkäämmälle miehelle naisia on helposti tarjolla, ja yhtäkkiä ilmoitat että sait selville pettämisen ja olet "romahtanut" täysin, haet eroa katkeroituneena. Syyllistät hänet kaikesta, kerro kaikille (=kosto), hän jää syyllisyydentuntoihin.

      Lopputuloksena; sinulla on uusi nainen ja kaikki rahat(omaisuus, asuntonne jonka pystyt lunastamaan itsellesi yms.), nainen rypee huonona naisena.

      • 1345

        Onpa reilua "hankkia" uusi nainen koston välineeksi.


    • Eiyhtäänmitään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe