Mieheni valitsi alkoholin...

Muutanko omaan

Olemme seurustelleet 6 vuotta maaliskuussa 2015. Mieheni juo olutta joka viikonloppu pe-la ja melko runsaasti. Hän on tarkka siitä ettei ota viikolla, työn vuoksi. Hän kuitenkin ottaa "urakalla" pitkinä pyhinä, kutne jouluna, eikä näe siinä mitään erikoista. Itse olen elänyt melko kohtuullista alkoholin käyttöä. Suhteemme alussa joih hänne kanssaan "kännit" viikonloppuisin, jonka lopetin pikku hiljaa, koska en tykännyt siitä touhusta.
Mieheni on ihana ja todella hauska ja huolehtivainen, paitsi kun alkohammas alkaa pakottaa "vinoilut" on aamusta sitä luokkaa että riita tulee jos ei siirry taka vasemmalle. Pari vuotta sitten käytiin toinen kriiittinen keskustelu, koska juominen oli reipasta. Hän kuitenkin on aina tolpillaan eikä sammu, mutta puhe puuroutuu. Hän suorastaan kehrää, kun joku puhuu kaljan korkkaamisesta. Nyt joulun aikaan meni 5 päivää ja mies kieltää ettei ole niin montaa päivää juonut. Laskin hänelle ne lomapäivät ennen joulua ja joulun jälkeen.

Pelkään, että hän kuolee käsiini kohta. Kehuin häntä, miten kiva ihminen hän on, niin kuin onkin ja kysyin haluaako hän valita kaljan ja alkon minun sijaani. Hän sanoi, että mitä v..tä siinä määräilet, lähde menee. Sanoin sen nyt ennen uutta vuotta ja koska asumme hänen talossaan...hän jälleen sanoi sen (kuten kahdesti aiemmin) pakkaa helvetti sitten. Hän tekee mitä haluaa. Mies on 49v. ja meillä ei ole yhteisiä lapsia, omani ovat jo aikuisia. Yhteinen kesämökki kylläkin..
En jaksais millään alkaa pakkaamaan, mutta kai se hitto on tehtävä. AA-kerhoon hän ei lähde, koska hänellä "ei ole ongelmaa". Miten selviän tästä pakkaamisesta?

8

1313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenrauhaa teille

      Onko sun nyt pakko pakata? Eikö se mies osaa rauhottua, että voisitte asiaa rauhassa miettiä, järjestää asumiset yms kuviot ja hengähtää, miettiä hetken?

      Olen itse joskus eronnut samasta syystä. Pohdin eroa mielessäni pitkään. En tahtonut tuhlata omaa elämääni alkoholihuuruihin ja toisen krapulaisen hengityksen haisteluun. Lopulta ehdotin, että jos hänen on kerran juotava, niin juo sitten omassa kodissaan. Mies ei silloin kyennyt olemaan ilman alkoholia, ja hyväksyi järjestelyn.

      Siitä alkoi (tai olihan se alkanut jo aiemmin) kahden vuoden ryyppyputki, jona aikana ajauduimme erillemme. Kun mies lopulta lopetti, en kyennyt enää palaamaan yhteen. Olin alkanut elää ihan toisenlaista elämää, sillä välin kun hän pyöri pullon ja nuhjuisten aamujen välissä.

      Sydämessäni on aina erityinen paikka hänelle ja yhdessä koetulle elämällemme, mutta se kysymys, jonka hänelle joskus esitin, oli kysytty tosissaan: Haluatko jatkaa juomistasi vai haluatko jatkaa minun kanssani oloa?

      Paljon voimia teille.

    • Tee jotain!

      Jos miehellä ei ole ongelmaa, hän ei sille myöskään mitään tee. Niinpä olet ongelminesi yksin kunnes teet ongelmalle jotain.

      Voit joko hyväksyä sen että sinulla on ongelma tai hankkiutua siitä eroon.

      Ainoa tapa päästä ongelmasta on siirtyä niin kauas ettei se haittaa. Ihan nätisti vain alat miehelle sitä kuvailemaan, että hänellä on aikaa valmistautua ja hoitaa järjestelyt kuntoon. Mieshän on arkisin ihan ok, joten hänelle ei liene ongelma esim. myydä se mökki ja antaa puolet rahoista kun lähdet...

      Mitään ei todella tule tapahtumaan ennen kuin teet ajatuksesi selväksi miehelle. Sehän voi tietysti johtaa ongelman ja tilanteen uudelleenarviointiin ja jopa ehkä mahdollisesti jonkinasteiseen röpöttelyn vähentämiseen. Olisihan sekin tuloksena kai ihan hyväksyttävä, aloituksesta päätellen kuitenkin pidät miehestä hänen ollessa selvin päin.

    • Muutanko omaan

      Kiitos tosi hyvistä ja kannustavista neuvoista. Miettimisen paikka...

    • juopposeon

      Mies on juoppo, joten se siitä.

    • Raitistunut

      Ikävä kyllä pakkaaminen taitaa olla ainoa vaihtoehto. Alkoholisti, joka miehesi todennäköisesti on, ei kykene lopettamaan juomistaan minkään ulkoisen syyn takia. Vasta silloin kun seinä todella tulee vastaan, saattaa lopettaminen olla ajankohtaista. Kaikki puheet vähentämisestä ovat turhia. Mikäli homma on lähtenyt käsistä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa kokonaan.
      Alkoholismi on varmasti eniten muille kärsimystä aiheuttava sairaus. Kuulostaa tylyltä, mutta parasta mitä voit tehdä itsesi ja miehesi pelastamiseksi, on muuttaa erilleen. Alkoholistin läheinen sairastuu itsekin ja mahdollistaa juomisen jatkumisen jatkuvilla pelastamisyrityksillään. Hänellä on tieto AA:sta ja ottaa siihen yhteyttä jos kokee sen tarpeelliseksi. Oma halu lopettaa juominen on tärkeintä toipumisessa.
      Voimia sinulle. Elämä on lyhyt, ei kannata haaskata sitä toisen takia. Mikäli haluat lisää tietoa alkoholismista läheisen silmin, kannattaa ottaa yhteyttä alkoholistin läheisten ryhmiin, Al-Anoniin. niitä löytyy ympäri Suomea.

      • Oma elämä tärkein

        Totta, mies ei tule lopettamaan juomista, ellei HÄN sitä halua ja HÄN siitä hyödy. Ihan sama itketkö, kerjäätkö, kiristätkö, ymmärrätkö,rakastatko vai uhkailetko. Viinan himo on vahvempi kuin MIKÄÄN muu hänelle maailmassa.
        Niin monta olen viinalle menettänyt: äitini, veljeni, enoni, setäni, avopuolisoni.
        Jos haluat päästä viinasta eroon, lähde niin kauas kuin pääset. Tylyä, tiedän mutta sinun rakkautesi ja rakastamisesi on hänelle ihan se ja sama, tulee toimeen ilman niitäkin. Pelasta itsesi, vielä kun voit.
        Minä olen yksin, siis avopuolisoni valitsi viinan (minä siis laitoin valitsemaan minä vs viina), ja min jouduin lähtemään. Tein sen sydän verillä, mutta välillä on pakko myöntää jäävänsä toiseksi.


    • juomarinex

      Seurustelin just tuollaisen miehen kanssa (6 kk vaan en vuotta - onneksi). Otti viikonloppuisin tosi reippaasti, olutta ja viiniä pääasiassa. Alko meni aina minun ohi ja suuttui todenteolla jos yritin ottaa asian puheeksi, että ongelma on. Omasta mielestä ei mitään ongelmaa, ja alkonkäyttö täysin oma asiansa. Muuttui humalassa ilkeäksikin. Pinna paloi herkästi myös selvinpäin ja kädet tärisivät. Nämä on kaikki tyypillisiä alkoholistin merkkejä. Osasi toki olla ihanakin selvinpäin.

      Ihmeen kauan olet jaksanut sillä miehesi ei tule muuttumaan. Eikä sitä edes halua. Jos ei edes myönnä mitään ongelmaa olevankaan. Sinä et voi siihen vaikuttaa mitenkään. Minun exän suurin rakkaus oli pullonhenki, jota hän ei tule koskaan jättämään kenenkään takia (paitsi kun kuolema heidät erottaa). Ei muuta kuin vaihtoon ja pian!

    • eroa

      Erosin juoposta ja sen oli hyvä ratkaisu. Miksi jäisit jos olet onneton. Miksi haluat sietää huonoa kohtelua? Juoppo jää aina yksin,pullonsa kanssa ja syyhän juomiseen löytyy aina muualta kuin omasta päästä. Kieltäminen....huonolta näyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe