Paino noussut vuodessa 5 kiloa, mikä on syy?

ongelma.

Kävin viimeksi puntarissa muutaman kerran viime talvena, jolloin paino oli välillä 75-77kg. Nyt joulu-tammikuussa olen käynyt uudelleen jolloin paino on ollut välillä 81-82kg. Nyt etsinkin syytä tähän, ettei tarvitse huolestua. Kesällä lenkkeilin rajusti pullojen perässä, joita kannoin päivittäin säkkitolkulla useita kilometrejä. Askelia tuli päivässä 20000-30000, joskus jopa paljon tuon yli. Lepopäiviä ei juuri koskaan ollut edes. Pullosäkit painoivat välillä kuin synti, joten voimistelustahan tuon luulisi käyneen.

Olen myös syksyllä ja alkutalvesta tehnyt kävelylenkkiä ja alkanut käydä taas uimassa sekä hiihtämässä. Askelia päivässä tulee edelleen keskimäärin 20000, mikäli mittari mittaa oikein. Mielestäni vyötärönympärykseni ei ole kasvanut yhtään. Lisäksi tunnen esim. hiihtäessäni, että voimani ovat kasvaneet ja jaksan nousta mäet paremmin ylös kuin ennen. Ja myös hapenotto tuntuisi parantuneen.

Mutta, minua huolestuttaa tuo yli 80 kiloa. Olen sentään vain 180cm pitkä mies ja haluaisin painaa kuten hoikat ja huippukuntoiset urheilijat noin 70 kiloa. Onkohan tuo kertynyt paino, kuten uskon, lihasta, vai voisiko se kuitenkin olla läskiä? Olen syönyt päivittäin jonkin verran herkkuja, mutten usko kertaakaan syöneeni päivässä enempää kuin 2500 kaloria. Syön sen verran pieniä määriä kaikkea.

4

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuunlapsi

      Olet syönyt enemmän kun olen kuluttanut.

      Jos se ylimääräinen paino on läskiä tai muskeleita voit varmaan nähdä kropasta, jos siinä näyttää olevan enemmän läskiä.

    • Mielenkiintoista.

      Jokin ei täsmää. Kuvailemasi määrä askelia ja muutenkin tuo määrä liikuntaa suhteutettuna tuohon mitä uskot syöneesi on aivan hurja, ja sinusta ei pitäisi olla jäljellä enää kuin luut ja nahka. Siksi en usko ollenkaan, että mittarisi mittaa oikein tai sitten että olet syönyt niin vähän kuin mitä väität. On toki mahdollista, että olet saanut lihasta, mutta et missään nimessä 5 kiloa. Se näkyisi ja tuntuisi joka paikassa. Lihaksen mukana tulee aina myös rasvaa ja suhde on parhaimmillaankin noin 75% lihasta 25% rasvaa. Luulen, että olet saattanut saada noin 2 kiloa lihasmassaa ja 3 kiloa rasvaa.

    • cuba libre

      Syy on siinä, että olet syönyt hieman yli kulutuksen. Ei se asia askelmäärillö muutu, mutta välillä vosi ehkä hieman dieetata, ei bodaritkaan elä jatkuvassa bulkissa.

      Vyötärön ympärys, sikspäkin näkyvyys sun muu antaa osviittaa että paljonko sitä läskiä on, mitä voisi karistella.

      • ap.

        Näytän ulkoa samalta kuin aiemmin, jopa hieman lihaksikkaammalta jos totta puhutaan. Tosin vaalta tullessani näytän ihme kyllä läskiltä, koska paino on korkeampi kuin aiemmin ;)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe