lumettako

avantoonko

Onko avantouinnilla oikeasti terveyden kannalta positiivisia vaikutuksia? Tutkittuja tai mutua?

3

408

Vastaukset

  • Ei ole. Ei ihmisen super egolla täydellisellä ruumistumisella. Pitäisi jokaisen itse tietää .luulisin varmuudella eri tottumuksiin vastaavan eri tavoin. Mutua on että on todella terveellistä ja tutkittuakin on. Tosin avanto uinti ei ole terveellistä koska loppuen lopuksi pitää pitää huolta kehosta jotta voit avanto uida. Ja kovat lämpötilaerot eivät ole hyväksi jos jotain tervettä ajattelit tehdä se on se huomioitava epäterveellinen pointti lajissa.

  • On tutkittu ja todettu laskevan esim verenpainetta sekö parantavan kylmänsietoa. Itse kävin muutama vuosi sitten 2-3 kertaa vkossa avantouimassa, tuntuma oli että kylmänsieto parani.

    Tapana oli n. tunti tai puolitoista olla saunalla, n. 10 min saunassa ja uimassa käynti, ja taas saunaan jne. Olo oli kuin olisi urheilemassa käynyt vaikka uintimatkat olivat hyvin lyhyitä, 3-4 metriä kerralla. Kannattaa muistaa juoda paljon ja saunasta ei heti suoraan uimaan.

    Suosittelen kokeilemaan. Ensimmäisellä uintikerralla hengitys salpautuu mutta seuraavilla kerroilla ei enää.

  • Jos harrastaa urheilua, niin avanto on loistavaa lihashuoltoa. Lihakset palautuvat nopeammin ja se avannon jälkeinen olotila on jotain taivaallista.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.