Millainen on hyva/huono perhe au pairin nakokulmasta?

Selah

Hei,

olemme perhe miettimassa au pairia parin vuoden paasta. Asumme QLD:ssa Australiassa ja meilla on kaksi vilkasta poikaa (3 4v). Rupesin miettimaan, kun pohdin millaisen au pairin ME haluaisimme, etta mitenkohan au pair itse ajattelee tulevasta perheestaan?

Mitka kriteerit tayttaa hyvan perheen mukaanlukien hyvan kokemuksen au pairina?

Kiitos vastauksista. :)

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aupparix2

      Hyviä perheitä on monenlaisia - niin kuin on au pairejakin. Yhtä ainoaa "hyvän" muottia ei siis ole olemassakaan. Olen ollut kaksi kertaa au pairina(10kk 6kk) ja kerron tässä sekä omia että kavereiden kautta saatuja kokemuksia ja mielipiteitä. Useimpiin kohtiin olen laittanut "Ei näin" -esimerkin, joka toivottavasti havainnollistaa hieman paremmin, mitä tarkoitan.

      Mielestäni hyvässä hostperheessä:
      - jo hakuvaiheessa perheen ja asuinpaikan kuvauksen tulisi olla totuudenmukainen. Kaikkea ei tarvitse ensiesittelyyn laittaa, mutta kun viestittelette auppariehdokkaiden kanssa, vastausten pitäisi olla totta. Minusta olisi esim. ollut hyvä tietää jo etukäteen, että yhdellä lapsista on epilepsia. Minusta on myös väärin sanoa au pairille "Asumme 15minuutin ajomatkan päässä keskustasta", jos auppari ei voi käyttää autoa ja bussilla matkaan menee 45 minuuttia ja viikonloppuisin bussi kulkee vain pari kertaa päivässä.

      - au pair autetaan alkuun esim. puhelinliittymä, pankkitili, mistä löytyy mitäkin, miten julkinen liikenne toimii, tietoa kielikursseista yms. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse au pairille maksaa, vaan tärkeintä on auttaa asioiden hoitamisessa.

      - työajoista pidetään kiinni. Esimerkiksi jos sovitte au pairin työajaksi 8-16, ei sitä voi alkaa venyttää 8-18. Myös, jos jostain syystä vanhemmat tulevat myöhässä kotiin, on aupparille hyvä ilmoittaa. Ei ole kiva sanoa lapsille klo 16, että äiti on kohta kotona ja sitten äiti tuleekin vasta kahden tunnin päästä, koska jos tätä tapahtuu tarpeeksi usein, alkavat lapset luulla, että auppari valehtelee, eikä enää meinaa luottaa tähän.
      - työajoissa joustoa tarvitaan joskus molemmin puolin. On hyvä ilmoittaa aupparille mahdollisista ilta- ja viikonloppumenoista(siis babysittingeistä) mahdollisimman aikaisin, jotta auppari osaa varata aikaa, eikä tee omia vapaa-ajansuunnitelmia.

      - au pairin huone on ns. "yksityisaluetta". Ei ole mukavaa, jos au pairin huoneessa rampataan jatkuvasti tai tavaroita siirrellään tai tongitaan, varsinkaan, jos au pairilta itseltään ei pyydetä lupaa. Au pair on kuitenkin vieraassa ympäristössä jonkun muun kotona, joten jonkinlainen oma "turva"- ja rauhoittumispaikka on tarpeen. Myös lasten kanssa vietetyn päivän jälkeen auppari voi tarvita pienen hengähdyshetken.

      - lapsilla on samat säännöt sekä omien vanhempien että au pairin kanssa. Esimerkiksi vaikka karkit ja keksit. Jos vanhemmat ovat sanoneet aupparille, että lapset eivät saa syödä keksejä ennen ruokaa, ei heidän itsensäkään tulisi niitä lapsille antaa. Se nimittäin syö aika paljon lapsen kunniotusta aupparin sääntöjä kohtaan, jos auppari ensin kieltää ja sitten äiti/isä antaa.

      - au pairin vapaa-aika on vapaa-aikaa. Toki omat jäljet pitää siivota, eikä perheelle saa aiheuttaa ylimääräistä häiriötä(esim. melu), mutta jos auppari on esim. vapaalla viikonlopun, ei hänen kuulu siivota perheen jälkiä, eikä hänen voi automaattisesti olettaa vahtivan lapsia sen aikaa, jos "käväisette pikaisesti" jossain.

      - pitää pystyä keskustelemaan asioista. Monesta asiasta selviää keskustelemalla. Ei kannata jäädä odottamaan, että kärpäsestä tulee härkänen, jos jokin asia on pielessä tai ei toimi tai toivoisit muuten vain jotain muutosta tilanteeseen. Myös sellainen pieni sana kuin "kiitos" on aupparista oikein mukava :)

      Sitten vähän tällainen off-topic huomio. Jos olette tilanneet jonkin korjaajan tai asentajan tai teille on tulossa esim. paketti, infotkaa aupparia siitä! Auppari osaa varautua ja/tai olla tarvittaessa kotona ovenavaajana. On varsin mielenkiintoista yrittää tavoittaa hosteja kesken työpäivän, kun korjaaja seisoo oven takana ja hostit ovat edellisellä viikolla sanoneet, ettei tuntemattomia saa päästää sisään, koska alueella on liikkunut varkaita... :D

      Minulla oli todella hyvät aupparikokemukset, vaikka toki molemmista perheistä löytyi myös "vikoja", mutta eipä täällä kukaan ole täydellinen. Voisin hyvin lähteä taas uudestaan! :) Älä ota turhaa stressiä, löydätte varmasti sopivan aupparin. Kannattaa luottaa omaan fiilikseen :)

    • Selah

      Kiitos tosi paljon noin pitkasta tekstista :)

      Kaikissa kohdissa olen samaa mielta ja toivonkin, etta tulevan au pairin kanssa kommunikaatio olisi suurempi kuin mikaan vastaantuleva ongelma enka oleta etta kukaan ole taydellinen varsinkaan mina. Mutta olisi se kylla ihanaa saada hoitaja joka puhuisi lapsille koko ajan suomea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2583
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1652
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1159
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe