Sulkaiset pallot

Antti

Tulipa ostettua purkillinen Wilsonin sulkaisia palloja. Tähän asti tullut kirmattua muovisten perässä. Kestävyys ei tietenkään ole läheskään samaa tasoa kuin muovisilla mutta tuntuu, että ne hajoavat muutamasta lyönnistä. Joskus olen kuullut, että sulkaisia palloja pitäisi säilyttää kosteassa. Onko tässä mitään perää? Onko sulkaisissa palloissa paljon eroa valmistajien välillä? Wilsoneissa tuntuvat sulat olevan todella kovat ja jäykät. Eivät anna periksi jos osuu vähänkään huonosti ja heti on useampi sulka poikki. Muistaakseni olen joskus hypistellyt huomatavasti joustavampiakin palloja. Sellaisten luulisi kestävän paremmin.

17

12492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ölk

      Mä ainakin säilytän sulkaisia pallojani jääkaapissa.Ainakin mun valmentaja sitä suositteli.

    • Rajis

      ... on se tärkein juttu! Sinänsä jääkaappi ei välttämättä auta kosteuden ylläpidossa, vaan parempi vaihtoehto olisi laittaa putken sisään pieni kostea rätti.

      Itse olen ratkaissut säilytysongelman niin, että ostan vain tuon tuubin kerrallaan. Ja kun se kuluu parissa viikossa, niin pallotkaan eivät ehdi kuivumaan :)

      Kuulostaa kovasti siltä, että pallosi ovat kuivahtaneet. Kyllä nyt yleensä yhdellä pallolla pelaa lähes erän verran (okei, vaihteluväli on varmasti kolmesta lyönnistä yli erään). Mistä ostit putkesi? Ainakin minut laittaa hymyilemään monissa urheiluliikkeissä näkyvät hieman pölyttyneet putket sulkismailojen alla. Ovat varmasti rutikuivia ne pallot...

      Voisit tietysti kokeilla jotain tällaista:
      http://www.shuttlecock.com/Resources/Shuttlecock/hydrate.php
      En ole itse moista kokeillut, joten en osaa sanoa tehoavatko moiset keinot, mutta..

      Tässä vielä linkki Victorin suomenkielisille sivuille, jossa on jotain tarinaa pallojen säilytyksestä ja muustakin sulkaisiin palloihin liittyvästä:
      http://user.sgic.fi/~victor/tuotteet/sulkapallot.html

      Kerros vielä huomasitko mitään eroa peliominaisuuksissa muovi- ja sulkaisten pallojen välillä?

      • Antti

        No nyt on pallot höyrytetty ja laitoinpa pienen kostean kangaspalan tuubiin lisäksi. Pallot ostin paikallisesta Kesportista, nimen omaan seinällä roikkuvien mailojen alta ja taisipa tuubi olla vähän pölyssäkin ;)

        Ei tosiaankaan olla mitään huippupelaajia kaverin kanssa mutta kyllä tuolla aidolla sulalla on ilo pelata. Ero muoviseen on huomattava, vielä kun saisi aidon sulan kestävyyttä parannettua niin voisi hyvin mielin pelata niillä. Nyt tulee vähän säästeltyä palloa varovaisella pelillä ja siitähän ei tule yhtään mitään.


    • e100.

      Suosittelen kokeilemaan vähän laadukkaampia sulkaisia palloja. Maksavat tietenkin hieman enemmä kuin esimerkiksi Wilsonin sulat, mutta myös kestävyys on _AIVAN_ eri luokkaa. Esimerkiksi Yonexin vähän kalliimmat pallot ovat hyviä. Itse pelaan Sea Lionin sulilla, mutta en tiedä saako niitä Suomesta.

      "Suomen Sulkapalloliiton virallisissa kilpailuissa valio-, A- ja avoimissa 35-, 45-, 50- ja 55-luokissa saa pelata vain palloilla, jotka ovat liiton järjestämän testauksen jälkeen luokiteltu ykkösryhmään kuuluviksi:

      Babolat Aeroflex Pro
      Carlton Aerogear 880
      Forza 60
      Fukuda Gold
      Fukuda Silver Label
      Fukuda Tournament
      Fukuda Competition
      Hi-Qua Blue
      ProShop Competition
      Pro´s Pro Championship (yellow)
      RSL Classic
      RSL Official
      RSL Tourney No. 1
      RSL Silver
      Sea Lion C 1101
      Song Shang/Sosan musta
      Tactic Silver
      Tronex Vihreä
      Victor Tourney
      Victor Champion
      Wilson W-700
      Yonex Aerosensa 50
      Yonex Aerosensa 40
      Yonex Aerosensa 30
      Yonex Aerosensa 20
      Yonex Aerosilver 35 "

      Suomen sulkapalloliiton sivuilla oli ainakin joskus vertailu eri sulkapalloista, mutta en nyt kerkiä kaivamaan sitä. Mutta osoitteesta www.sulkapallo.fi pitäisi löytyä.

      • Rajis

        Tuo sulkapallo.netin pallovertailu on sitten vain sivuston omistajan subjektiivinen mielipide!

        Minusta kaikista merkeistä on löytynyt ihan kelvollisia palloja, mutta toki hinta-laatu-suhde vaihtelee - jopa saman pallomerkin eri tuotantoerien välillä.

        Yonexin palloista minulle on syntynyt hyvin negatiivinen mielikuva: ylihintaisia ja keskimääräistä heikompia. En tosin ole niitä paljon käyttänyt, lähinnä hinnan ja saatavuuden vuoksi. Paljon helpompaa on ostaa pallot siitä hallin kassalta, kelpo palloja suhteellisen edullisesti.

        Keskimäärin kilpatason pallotuubin saa 15 eurolla.


      • Köntys J.
        Rajis kirjoitti:

        Tuo sulkapallo.netin pallovertailu on sitten vain sivuston omistajan subjektiivinen mielipide!

        Minusta kaikista merkeistä on löytynyt ihan kelvollisia palloja, mutta toki hinta-laatu-suhde vaihtelee - jopa saman pallomerkin eri tuotantoerien välillä.

        Yonexin palloista minulle on syntynyt hyvin negatiivinen mielikuva: ylihintaisia ja keskimääräistä heikompia. En tosin ole niitä paljon käyttänyt, lähinnä hinnan ja saatavuuden vuoksi. Paljon helpompaa on ostaa pallot siitä hallin kassalta, kelpo palloja suhteellisen edullisesti.

        Keskimäärin kilpatason pallotuubin saa 15 eurolla.

        Fukuda ylivoimainen !


      • kjg
        Köntys J. kirjoitti:

        Fukuda ylivoimainen !

        näin on. fukudat parhaita


    • Antti

      Pari kertaa tullut läiskittyä sulilla sen jälkeen kun ne kostutin. Ero kuin yöllä ja päivällä. Kuivat sulat eivät kestäneet edes varttia pelata. Nyt on kaksi tunnin vuoroa pelattu yhdellä sulalla! Sulka kuluu mukavan tasaisesti, kuivana katkesi kerralla useampi sulka. Jatkossa varmaan tulee vaihdettua sulkaa useammin kuin kerran kahdessa tunnissa mutta kokeiltiinpahan kuinka kauan se kestää. Osaako joku muuten sanoa mistä sulkia voisi tilata ja kannattaako se? Täällä Jyväskylässä kun valikoima tuntuu olevan hyvin pitkälti Wilsonin varassa. En ole kyllä kaikki paikallisia urheiluliikkeitä vielä kiertänyt.

      • Rajis

        Nyt siis tiedämme, että kostutus toimii!

        Jyväskylässä (no, kait Vaajakoski lasketaan) kävisin ensin Hutungissa http://www.hutunki.fi/ Sieltä luulisi löytyvän myös palloja.

        Toinen vaihtoehto olisi kysellä paikallisesta sulkapalloseurasta, josko heiltä voisi ostaa palloja. JySS:n sivut: http://www.cc.jyu.fi/~mapi/jyss/ (eipä tuolla kyllä paljon tietoa ollut, mutta ainakin yksi meiliosoite seuran toimijalle..)

        Kolmas vaihtoehto on tilata itselle palloja suoraan maahantuojalta, mutta silloin tietysti kannattaa tilata kerralla isompi satsi, jotta postikulut eivät nostaisi hintaa älyttömästi (tässä vaihtoehdossa tulevat taas eteen säilytysongelmat). Muistelen jonkun tarjonneen joskus yli 10 tuubin erät ilman postikuluja, mutta en ole oikein perillä nykytilanteesta.

        Nämä pari nettisivua tulivat mieleen suuresti ponnistelematta
        Sosan: http://www.camposportcenter.fi/
        Victor: http://www.victor.fi/
        Lista kaikista maahantuojista ("hyväksi havaitut" pallomerkit samoilla sivuilla): http://www.sulkapallo.fi/ssul.php?sivu=lajitieto&alasivu=valineet&alaalasivu=maahantuojat

        Mukavia pelihetkiä!


      • peluri

        Itse olen tilaillut osotteesta www.saunalahti.fi/rpaakku. He myyvät hi-qua merkkisiä sulkia ja olen itse ollut todella tyytyväinen.


    • sulisii

      Luulen että RSL ja Victorin pallot ovat parhaita. Kannattaa muistaa että wilsonin ykköspallo ei tarkoita samaa kuin vaikka rsl:n ykköspalloa vaikka olisivat samanhintaisia.

    • Me & My Hobby

      Yonex Aerosensa 30 on paras peruspallo, hintaakaan ei ole liikaa. Myös Yonex Aerosensa 50 on tosi hyvä mutta niillä onkin hintaa vähän enemmän joten käytän niitä enimmäkseen kilpailuissa, mutta ei niitä saakkaan suomnesta ainakaan mosnesta paikasta :D

    • MarTekMan

      Forza -palloja myös edullisesti ja taatusti tuoreita
      - www.martekman.tk

      AF60 pallo, hyvä treenipallo, ankansulkaa 13e/tus (nopeus 78)
      Tournament, virallinen kisapallo, ankka 20e/tus (nopeus 77/78)

      [email protected]

    • pETE56

      No kuule kokeilkaapa semmosta ku rsl Classic kutsuma nimi "black" paras pallo mitä saat kaupoista. Tuubin hinta noin 25e.

    • <3YONEX<3

      Yonex AS-50 on ehdottomasti paras pallo maailmassa. Hinta tällaiselle hienoudelle on 32 € / tötsä Euran "riistossa". Saksasta 20,90 € / tötsä.

    • DanielaTon
    • RolandeZeis

      Have you ever ever thought of consisting of just a little bit extra than just your thoughts? I imply, http://bhwconference.com/ what you say is necessary and everything. But its obtained no punch, no http://bhwconference.com/ pop! presumptively just http://bhwconference.com/ in case you added a picture or two, a video? You could have such a much more powerful weblog so long as you let people SEE what youre speaking about instead http://bhwconference.com/ of simply studying it. http://bhwconference.com/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4974
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3267
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1405
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      74
      943
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe