Miten voin suojautua

väkivallan uhalta

Ex-mieheni on väkivaltainen. En suostunut pahoinpideltäväksi, tein rikosilmoituksen ja erosin. Exäni tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä.

Lähestymiskieltoa en saanut, koska ei ollut näyttöä, että ex-mieheni olisi edelleen väkivaltainen eron jälkeen. Omaisuuttani on hajotettu, mutta silminnäkijöitä ei ollut.

Minä tiedän sen, että hän on vaarallinen. Tiedän sen, koska olen ollut tilanteissa, jossa olen nähnyt sen hänen silmistään. Hän halusi minun kuolevan.

Haluan varautua siihen, että hän yrittää uudestaan. Ex-mieheni on ovela ja jos hän päättää tehdä minulle jotakin, hän ei todellakaan aio jäädä kiinni siitä. Hänellä on pitkäjänteisyyttä odottaa ja antaa ajan kulua.

Olen ilmoittanut läheisillen, että jos katoan, minut on tapettu. Mutta, jos mitään todisteita ei löydy, hän pääsee kuin koira veräjästä.

Tälläkään ei oikeastaan ole merkitystä, minua kiinnostaa varautuminen: suojautua mahdolliselta väkivallalta ja puolustautua.

Poliisi ei tee mitään ennen kuin jotain tapahtuu. Pitäisikö vain hiljaa hyväksyä, että joo, palataan asiaan, kun minut on tapettu?

Töissäni olen usein yksin ja mitään valvontakameroita ei ole. Jos en ole valmistautunut, hento nainen vastaan roteva mies - olen helppo uhri.

Miten voisin varautua suojaamaan itseäni, jos tilanne tulee eteen?

Olen miettinyt itsepuolustuskurssia, pippurisumutetta ja pientä teräasetta turvakseni. Tietenkään ei ole tarkoitus käyttää näitä, ilman todellista uhkatilannetta. Exälläni ei ole mitään syytä tulla työpaikalleni, se ei ole mikään sellainen paikka, johon sattumalta tullaan. Jos hän sinne ilmestyy, tarkoitus on selvä.

Kuka voisi neuvoa?

4

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lottamari22

      ota yhteys en muista nimeä mutta netistä googlaamalla naisille apu/tukinumero josta voivat neuvoa tuossa tilanteessa ja kerro varmasti kaikille ex,täsi jotta tulee tietoon kuinka pimeä tapaus on niin ainakin jos jotain sattuu niin tiedetään ketä epäillä.Voit myös hakea käräjäoikeudesta lähestymiskieltoa tosin voidaan olla montaa mieltä auttaako se.

    • itsepuolustus OK

      "Olen miettinyt itsepuolustuskurssia," - on hyvä että olet miettinyt sitä mutta miettiminen EI auta! Sinun on tehtävä sen eteen - mentävä kurssille ja nyt heti!

      Itsepuolustus treenauksessa opitut liikkeet ovat helpot , ( karate, aikido jne ) tosin niitä täytyy harjoitella joka päivä. Niihin ei vaadita voimaa eikä painonnostajan hartioita! Heiveröinen tyttönen on täydellisen tehokas kun osaa liikkeet!

      Tuo on jotain jota voit tehdä aivan välittömästi turvataksesi olosi. Jatkuvasti ja jokapaikassa!

    • rrrrrali

      Minulla samanlainen kokemus. Ex tosin uhkaili yli puoli vuotta eron jälkeen, teki kaikenlaista ja lopuksi yritti tappaa. Jos uhkailee niin älä poista yhtään tekstiviestiä, mene poliisi asemalle viestejen kanssa ja kerro että pelkäät, piinaaminen on nykyään rikos (silloin kuin minua piinattiin niin ei ollut, poliisit eivät tehneet mitään), tosin valitettavasti lähestymiskielto ei estä hulluja. Outoa että et ole lähestymiskieltoa saanut hänelle. :( itse sain kun hän oli pahoinpidellyt minut, tosin hän myös rikkoi kieltoa.. Itsepuollustusta tulet tarvitsemaan ja muista tehdä rikosilmoitus kaikesta, mitä hän sinulle tekee, minä olin nuori ja tyhmä ja en aikoinaan tehnyt...

    • voimia

      Totti Karpelan joukot tekee näitä kartoituksia yritysten työntekijöille. Näillä joukoilla on todella hyvä ammattitaito ennustaa tyypin toiminta aikaisemman toiminnan perusteelle tehdyn kartoituksen pohjalta. Ovat auttaneet myös onnistuneesti yksityishenkilöitä ainakin aiemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe