Ylityö osa-aikatyössä

Miten menee?

Työaika sopimuksessa 21h/vko. Onko ylityötä sopimuksen tuntimäärän ylittävä työ, vai vasta kun ylitetään 40h/vko? Jos teen 30h/vko, niin meneekö sopimuksen ylittävät ylimääräiset 9h normaalilla palkalla vai ylityökorvauksella?

10

307

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ormaa

   normaalilla

  • päiväkohtaisesti?

   Entä päiväkohtaisesti? Jos teen jonain päivänä 10h vuoron, mutta viikon tunnit jäävät esim. 30:een, pitääkö 10h vuorosta saada 2h ylityökorvaus?

   • entied89

    Kato tessistä, mikä on työpäivän enimmäispituus. Jos se on 10 h, niin ei tule korotuksia. Jos se on alle, niin en osaa vastata, kun et ole kokoaikainen.

    Jos sulla on erimielisyyttä esimiesten kanssa sun palkasta, niin luottari autttaa tai liitto. Jos et ole älynnyt liittyä, niin kysy neuvoa aluehallintoviraston työsuojeluviranomaiselta. www.tyosuojelu.fi


  • Kysele sieltä

   Onhan se ihmeellistä kun täältä "hevosmiestentietotoimistosta" kysytään.
   Oikea paikka on oman alan liitto josta sen asian voi tarkastaa, jos ei työpaikalla ole luottamusmiestä, ja että kuuluu liittoon, eikä vapaamatkustajien ryhmään.

   • minäminäminäminä

    meillä vastauksen saa ihan palkanlaskennasta, ihan kuin luottamusmies olisi ainoa, joka näitä osaa selvittää. Liiton neuvontapuhelimista saa niin pyöreitä vastauksia, ettei niillä mitään tee. Paras kun vaan itse ottaa selvää. Jää prosentit kuukausipalkasta henkilökohtaiseen virkistysrahastoon.


   • adfdfasdsafdsa
    minäminäminäminä kirjoitti:

    meillä vastauksen saa ihan palkanlaskennasta, ihan kuin luottamusmies olisi ainoa, joka näitä osaa selvittää. Liiton neuvontapuhelimista saa niin pyöreitä vastauksia, ettei niillä mitään tee. Paras kun vaan itse ottaa selvää. Jää prosentit kuukausipalkasta henkilökohtaiseen virkistysrahastoon.

    Joo, kun on viisi työntekijää, eikä edes luottamusmiestä, niin palkanlaskija varmaan löytyy...


  • Miten menee?

   Kuulun YTK:hon. Vuosimaksun hintaero liittoon verrattuna on huomattava, eikä kannattavaa, jos silloin tällöin on satunnaisia kysymyksiä liitolle. Siksi kyselen ennemmin muualta ja maksan halvempaa vuosimaksua. Työpaikalla on viisi työntekijää. Luottamusmiestä ei ole.

   • hubki

    Koska et saa työsuhteeseen liittyviin ongelmiin apua alasi ammattiliiton asiantuntijoilta, niin silloin sinun pitää ruveta lukemaan työehtosopimusta. Jos et tiedä, mikä se on, katso työsopimuksesta. Jos et tiedä, mistä se löytyy, kysy esimieheltä.

    Kiinnostaa, että mitä olisit tehnyt, jos olisit saanut aloitukseesi vastauksen, että kyllä pitää maksaa ylityökorvauksia. Olisitko mennyt pomon puheille ja sanonut, että sen pitää alkaa maksaa, koska luit Suomi24:stä että kuuluu maksaa?


   • ApuaOnTarjolla

    YTK:lta saa myös työsuhteeseen liittyvää lakineuvontaa. Soita sinne.


  • exJäsen

   Miksi maksaa satoja euroja vuosittain ammattiliitoille, josta rahat menee ihan johdon palkkojen maksuun tai palautetaan takaisin työpaikkayhdistykselle kevätretkiä varten? Ansiosidonnaisia ei makseta ammattiliittojen rahoista, vaan ne tulevat valtiolta - liitot hoitaa vain hallinnollisen työn. No, jokainen käyttää ansionsa miten tahtoo, vaikka sitten ay-maksuihin.

   Myönnän, että aikoinaan ammattiliitoilla ollut asemansa. Nyt kuitenkin eletään toista aikaa, joten ammattiliittojenkin olisi aika uudistua. Vanha punaniska-asenne saa nykypolven vain karttamaan yhdistyksiä.

   Työaikalain mukaisesti ylityö alkaa aina vasta 40 viikkotunnin jälkeen. Siihen saakka työ on lisätyötä. Oman alan työehtosopimuksesta voi tarkistaa, miten ylityöstä maksetaan. Työaikalaissa vähimmäismäärät korvauksille, oman TESin perusteella voidaan maksaa enemmän, mutta ei vähempää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   393
   5019
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   285
   2781
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   155
   1985
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   104
   1688
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1543
  6. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   51
   1410
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   63
   1407
  8. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1377
  9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   64
   1344
  10. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1121
  Aihe