Tässä ruokavinkkejä

vinkvinkkkkk

Syön itse seuraavalla tavalla (vaihtelevasti: joskus kuukauden, joskus muutaman päivän ja kaikkea siltä väliltä, koska välillä haluan "kiristellä" kuntoani, välillä terveyssyistä keventääkseni ja välillä myös ihan vain koska opiskelijana ei ole muuhun varaa):

- Tolkuttomasti raakoja kasviksia, erityisesti vihanneksia/juureksia. Kun niillä täyttää vatsan ja korvaa KAIKKI ateriat ympäri päivän, ei tarvitse laskea kaloreita. Eniten itselläni menee porkkanoita, lanttua, kurkkua, parsakaalia, kukkakaalia, selleriä.

-Vihannekset maistuvat toki puulta ja pahvilta sellaisenaan (varsinkin alkuun jos ei ole tottunut), joten tässä kaikkia erilaisia dippivaihtoehtoja, joita ilman en saisi kasviksia alas: maukeuttamaton maapähkinävoi (Amona), pastakastike (joku halpa,kevyt,eri makuja mm.chili, yritti jne), hummus, tahini, jogurttidippi (itsetehty kevyeen jogurttiin sekoitetut mausteet/valmisdippisekoitus), kevyet salaatinkastikkeet (suosikkejani Felixin kevyt thousand island ja italialainen), sweetchilikastike. Näitähän riittää ja kaikki voi löytää itselleen sopivimmat suosikit, kannattaa valmiskastikkeissa aina kuitenkin katsoa kalorit/rasva/sokerit/lisäaineet. Dippivaihtoehtoja on niin paljon kuin kasviksiakin.

- Välipalaksi/kasvisten lisäksi naposteluhimoon kuivia kikherneitä (Gogreen ready in 5, puoliks valmiita, joita helppo pureskella) ja maustamattomia kuivabanaanilastuja (esim.punnitse&säästä).

- Päivässä kourallinen pähkinöitä (itse suosin parapähk, saksanpähk, hasselpähk, manteli).

- Vähintään 2 l vettä päivässä (jos liikuntaa niin enemmän), josta n.puoli litraa teetä. Juon joka aamu heti herättyäni ison lasillisen (n.puoli l) vettä. Lisäksi aamuni ei lähde käyntiin ilman isoa mukillista vihreää teetä. Illalla taas saa paremmin unta, kun hörppää kamomillarooibosta. Teetä on paljon eri lajikkeita ja sitäkin enemmän makuja ja maustettuja versioita. Teen juomisellakin saa päivään ja arkeen pientä luksusta, vaikka teehifistely ei omalta jutulta tuntuisikaan. Suosittelen kuitenkin vähentämään/jättämään kahvin pois.

-Aamupalaa en varsinaisesti syö, vaan ihan aikataulun ja fiiliksen mukaan. Usein se on teen kylkeen yksi omena tai muuta hedelmää. Aamupala ei oikeasti ole niin tärkeä ateria kuin usein hehkutetaan. Se riippuu aivan ihmisen muusta rytmistä ja tottumuksista.

-Palauttelen itseni aina tästä ruokavaliosta takaisin "normaaliin" syömiseen lisäämällä pikkuhiljaa päiviini mukaan kananmunaa, kalaa, kanaa. Keitän ja kypsennän enemmän kasviksia ja sitten vasta otan riisit, kaurat, pastan ym täysjyväviljatuotteet käyttöön. Lopuksi liha ja enemmän hedelmiä. Kun on ollut "kurimuksessa" pidemmän aikaa niin kaikki superterveellisetkin ruuat tuntuvat houkuttelevalta mätöltä. Kun onnistuu olemaan parikin viikkoa ilman sokeri-ja jauhohöttöä tai muita yliprosessoituja sössöjä, ei niitä enää osaa kaivatakaan. Tai osaa, mutta paljon paremmatkin vaihtoehdot houkuttelevat enemmän.

3

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laihis

      " Kun onnistuu olemaan parikin viikkoa ilman sokeri-ja jauhohöttöä tai muita yliprosessoituja sössöjä, ei niitä enää osaa kaivatakaan. Tai osaa, mutta paljon paremmatkin vaihtoehdot houkuttelevat enemmän. "
      Kopioin tämän, koska tämä on niiin totta! Uskon sen johtuvan siitä, että elimistö saa kaiken tarvittavan em. terveellisestä ravinnosta. Itse syön lähes samalla tavalla, erotuksena, että syön päivittäin kananmunaa ja/tai kalaa. Viljoja en syö.

    • cuba libre

      Isohko määrä kasviksia on hyvästä. Se auttaa siihen, ettei syö yli tarpeen. Mutta elimistöä ei pidemmän päälle huijata, söi vaikka mänynkaarnas. Siksi konjakit sun muut eivät tarjo apua pysyvään painonhallintaan. Usein muuutamien viikkojen rajun dieetin jälkeen tulee kova nälkä, liuta tekosyitä ja repsahduksia...

      Pidemmällä tähtäimellä pitää nälkä hyväksyä ja syödä riittävästi, ettei elimistö stressaannu turhasta. Rasvaa riittävästi, hiilareita riittäväst ja proteiinia toki se 1.5g/kg/vrk jos ei lihaksia halua polttaa turhan takia.

      Iloinen uutinen on se, ettei tarvitse ylensyödä. Syödään pari viikkoa reilusti, lievää plussaa, tai kulutuksen mukaan. Sillä tavoin saadaan taas liikkumavaraa painonpudoyukseen. Tai pidetään ne vajeet tolkullisina... Alle 1500kcal/vrk=kitudieetti. Miehillä alle 2000kcal/vrk. Laskennallinen BMR eli perusaineenvaihdunta on raja, jonka alle ei missään olosuhteissa ole meneminen, jos haluaa elää terveellisesti eikä jojotella. Minulle 2500kcal/vrk on jo aika kova dieetti ja saisin sillä itseni narupetteriksi kyllä. Söi sitten mitä söi...

      Ja UNOHTAKAa EPÄOLEELLISUUDET kuten voi vs margariini. Kookosöljy ei vaikuta painonhallintaan, se on rasvaa. Painonhallinnallisesti aika yhdentekevää syökö normi vaiko kevytmargariinia. Saa karpata jos haluaa, mutta parempia tuloksia se ei tuo.

    • 10+8

      "Alle 1500kcal/vrk=kitudieetti. Miehillä alle 2000kcal/vrk. Laskennallinen BMR eli perusaineenvaihdunta on raja, jonka alle ei missään olosuhteissa ole meneminen, jos haluaa elää terveellisesti eikä jojotella. Minulle 2500kcal/vrk on jo aika kova dieetti..."

      Nämä päivittäiset kalorinkulutukset ja -tarpeet ovat täysin yksilöllisiä. Ja sitä varten netissä on paljon eri laskureita, joilla voit laskea oman päivittäisen kalorintarpeen. Se, mikä sinulla toimii, tuntuu ja on fakta, ei taas välttämättä päde toiseen ihmiseen. Esimerkiksi itselleni "kitudieetti" on vasta n.600-700ckal/pv. Ja sitten tietysti liikunnan määräkin vaikuttaa. Itselläni harrastamani liikuntamuodot lisäävät kaloritarvetta per päivä 200-600 kcal. Eli ei ole edes itsestäänselvää, mikä kenenkäkin päivittäinen kalorintarve on, vaan se myös vaihtelee yksilöllä riippuen päivän aktiivisuudesta. Plus mahdollisista laihtumistavoitteista.

      Tuo 2000 kcal on vain yleinen keskiarvo naisten päivittäisestä energiantarpeesta. Ei kannata antaa huijata sillä itseään, sillä yllättävän monen suomalaisen naisen kalorintarve päivässä on oikeasti vain n.1700ckal, koska ei harrasteta säännöllistä liikuntaa, tehdään istumatyötä, työmatkat autolla jne..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe