Apuasi kaivataan

mitäpitäisitehdä????

Olen 42-vuotias mies, jolla on huomattavaa ylipainoa. Paino on pauttiarallaa 104kg ja 175cm olen pitkä. Työni on pääosin istumatyötä, joten siinäkään ei kovasti kaloreita kulu. 1-3 kertaa viikossa käyn lenkillä koiran kanssa (noin 1h) ja muuta liikuntaa todella epäsäännöllisesti.

Olen nyt viikon verran ollut seuraavanlaisella ruokavaliolla:

Aamupala
180g rahkaa 1,5dl mehukeittoa

Lounas
kala/kana/jauheliha noin 150g salaatti 200g 30g raejuustoa

Välipala
Proteiinipatukka (120kcal)

Päivällinen
kala/kana/jauheliha noin 150g wokkivihanneksia 250g 50g raejuustoa

Iltapala
200g rahkaa 1dl mehukeittoa

Mitään laihtumista ei ole viikossa tapahtunut ja ihmettelinkin pitäisikö vieläkin vähentää ruokaa??? Vähän myös huonompi olo on ollut, mutta nälkää en ole nähnyt.

Kerrotteko mitä teen väärin vai pitääkö vaan odottaa kuukausi ennen kuin voi mitään tuloksia nähdä? Onko ruokavalioni teidän mielestä kunnossa? Kyseiset ohjeet sain lapseni kummisedältä, joka kuuleman mukaan oli laihduttanut 15kg vajaassa kahdessa kuukaudessa. Valhetta sekin?

16

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monipuolisuutta

      En suosittele ainakaan vähentämään ruoan määrää. Joillakin voi kestää, ennen kuin tuloksia alkaa tulla. Mites juomapuoli? Tuleeko juotua vettä tarpeeksi? Pari lasia jokaisen ruokailun yhteydessä on hyvä. Liikuntaa lisäisin näin: joka toinen päivä 1h lenkki koiran kanssa ja joka toinen 30min. Myöhemmin voit lenkkeillä tunnin päivittäin, mutta näin alussa tuo puolikas on kiva helpotus.
      Sitä kehottaisin miettimään, että kuinka kauan jaksat kyseistä ruokavaliota noudattaa? Laihtumisen jälkeen et voi palata vanhoihin ruokailutottumuksiisi, niillä lihot. Itse 'laihdutan' normaalilla ruokavaliolla, eli olen vain muuttanut ruokailutottumukseni terveellisempään, mutten ole jättänyt ruokaryhmiä pois enkä laske kaloreita. Miksi olet lihonut? Jos syynä on vaikkapa epäterveelliset välipalat tai roskaruoka, puutut niihin epäkohtiin. Kannattaa myös vähän vaihdella välipaloja ja lisukkeita.. Voi olla, että kohta tulee rahkat, raejuustot ja protskupatukat korvista ulos! Jogurttia, hedelmiä, marjoja, leseitä, puuroja, pähkinöitä ja kananmunaa mukaan. Mutta tsemppiä, toivottavasti löydät itsellesi sopivan keinon laihtua ja pysyä tavoitepainossa! Käy vaikka tuossa 'laihduttajan tukiryhmä'-osiossa päivittämässä tuloksia johonkin ketjuun.

      • Monipuolisuutta

        P.S. Tällä olen laihtunut 10 kiloa, vielä muutama edessä.


    • laihis-17 jo

      Proteiinipatukka pois. Syö aamu ja iltapalaksi keitetty kananmuna. Pitää hyvin nälkää. Mehukeitossa on turhia hiilareita. Avocado ja manteleita kourallinen, saat tarvittavia rasvoja. Linssejäö ja papuja kannattaa suosia, vähäkalorisia ja pitävät hyvin nälkää. Ja tosiaan , aloita aamu 0,5L vettä. Laita illalla hapettumaan huoneenlämpöön, on helpompi juoda kuin raanasta otettu.

    • mitäpitäisitehdä????

      Kiitoksia kommenteista! Olin unohtanut ensimmäisessä postissa mainita, että syön aamuisin myös marjoja..

      Pyrin juomaan vettä, mutta kovin helposti se unohtuu kuten esimerkiksi tänä aamuna. Lounaan kanssa juon reilut puolilitraa ja saman verran päivällisen yhteydessä. Muu juominen on aika epäsäännöllistä, mutta väittäisin että päivässä tulee juotua ehkä reilut 2 litraa.

      Ruokavalioon kyllästyminen saattaa tulla eteen, mutta en usko että ihan heti kyllästyn, joten siitä syystä ei tarvitse lähteä muuttamaan ainakaan vielä.

      Oma lihomiseni johtuu siitä, että iän myötä aineenvaihdunta hidastuu (tai ainakin näin olen ymmärtänyt?) ja ruokailutottumuksiani en ole juurikaan muuttanut. Samoin liikunta on vähentynyt töiden ja muiden kiireiden takia (tiedän, selityksiä).

      Miksi proteeinipatukka pitäisi laittaa pois? Olen eräänlainen herkkuperse ja tuo proteeiini patukka tyydyttää makeanhimoani ja samoin se on aika näppärä syödä autonratissa.

      Mehukeittoa en myöskään haluaisi laittaa pois, koska se on mielestäni hyvää. Syön Valion vähäkalorista mehukeittoa, jossa hiilareita on kaiketi 2g?/100g. Onko tämä paljon ja mikä olisi sitten mehukeiton tilalle järkevä vaihtoehto?

      • Monipuolisuutta

        Ihan hyvältä kuulostaa kuitenkin, kerta marjoja ja vettäkin mukana. Jatka vain sitkeästi, sitten pitäisi alun jälkeen muutama kilo lähteä nopeaa tahtia. Rahka on ihan ok, cuba libre taisi arvostella liikaa proteiinin ihannointia, eli tuotteita, joissa on vielä normaalia enempi proteiinia. Rahaa vaan menee ja ihan turhaan.


      • laihis

        Proteiinipatukassa tuppaa olemaan myös niitä hiilareita. Tilalle vaikka kourallinen manteleita. Light-mehukeitossa on keinotekoisia makeutusaineita. Kun jaksat olla 2 viikkoa iman sokeria, huomaat ettei enää tee edes mieli!


    • Proteiinipatukka ja mehukeitto pois. Tilalle vaikka joku vihannes.

    • cuba libre

      Juu, proteiinipatukka - proteiinirahka - mehukeitto. mitä muuta -- pussivalmisteita, fatttnessmuroja ja silsasalsaa...

      Oikeaa ruokaa tilalle. Ja niitä tuoreita kasviksia...

    • mitäpitäisitehdä????

      Onko rahkassakin joku vika?

      • laihis

        Ei ole mitään vikaa. Syö se vaikka marjojen ja auringonkukansimenten kanssa mielummin. Tai mantelijauhetta myös sekaan.


      • cuba libre

        Ei rahka sinänsä, ookoo syödä vaikkapa 1 purkki päivässä, toisinaan ehkä 2.

        Proteiinirahkat vaan eivät ole aivan yhtä hyviä kuin ne 50snt rasvattomat rahkat. Turhanpäivästä lisäainetta ja tuplahunta... Käytännössä makuasia, että tykkääkö maustaa itse vaiko ei...


    • PersRaineri

      Liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa. Tuossa lähes kaikki energia tulee proteiinista. Ei hyvä.

      • PersRaineri

        Niin ja tee päivittäin jotain voimailujuttuja, niin lihaksesi heräilevät horroksesta ja aineenvaihdunta vilkastuu. Joku 20 minuuttia päivässä jo riittää. Millään koiran kävelyttämisellä ei tässä maailmassa ole vielä kukaan laihtunut.


      • laihis

      • PersRaineri
        laihis kirjoitti:

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=379&lang=fi
        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11212&lang=fi
        PR, tuosta voit katsoa mitä sisältävät, ei ole paljon proteiinia...

        On liikaa, etenkin suhteessa tuohon muuhun ravintosisältöön. Tämä on joku oma versio vähähiilihydraattisesta, jossa rasva on korvattu proteiinilla. Ei näin, ei todellakaan näin.

        Jotain 120g tuossa on protskua. Rasvaa ehkä 50g jos sitäkään, riippuu vähän syökö kanaa vai jauhelihaa, vähärasvaista vai rasvaista. Ihan väärin päin nämä suhteet ovat keskenään. Protsku on ennenkaikkea elimistön rakennusaine ja 1g per rasvaton painokilo riittää oikein hyvin, ellei ole joku bodari. Tässä tapauksessa puoletkin tuosta 120g määrästä riittäisi.


      • laihis
        PersRaineri kirjoitti:

        On liikaa, etenkin suhteessa tuohon muuhun ravintosisältöön. Tämä on joku oma versio vähähiilihydraattisesta, jossa rasva on korvattu proteiinilla. Ei näin, ei todellakaan näin.

        Jotain 120g tuossa on protskua. Rasvaa ehkä 50g jos sitäkään, riippuu vähän syökö kanaa vai jauhelihaa, vähärasvaista vai rasvaista. Ihan väärin päin nämä suhteet ovat keskenään. Protsku on ennenkaikkea elimistön rakennusaine ja 1g per rasvaton painokilo riittää oikein hyvin, ellei ole joku bodari. Tässä tapauksessa puoletkin tuosta 120g määrästä riittäisi.

        Sorry, en tiennyt että puhut aloittajan ekaviestin ruokamääristä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe