Operaatio vakiduuni. Loppu nollasoppareille

loppu nollalle

Käy allekirjoittamassa kansalaisaloite Loppu nollasopimuksille. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065

"Nollatuntisopimukset kiellettävä lailla määrittämällä osa-aikatyöhön vähintään 18-tunnin viikkotyöaika ja täsmentämällä työsopimuslain edellytyksiä työajan määritelmästä tarkoituksena parantaa siten osa-aikatyöntekijöiden työajan ja ansiotason ennustettavuutta sekä työsuhde- ja sosiaaliturvaa."

5

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Team Optimistijolla
    • vvvfvff

      Mitä luulet, jos nollasopparit lopetetaan? Ei niitä nollasoppareita muuteta kokonaisiksi vaan niiltäkin lähtee työt, joilla edes oli hieman töitä!!

      • 182343

        olet siis ennemmin tyhmä ja ruokit vuokrfirmojen edustajia


    • ainapelkoperseessä

      60v jo ehtoopuolella olevaa sairasta pompotetaan monissa eri yrityksissä huonolla siis todella huonolla palkalla, ja eläke jää vielä huonommaksi (jos elää vielä eläkeikään asti). Palkalla pitäisi elää ja itse joutuu maksamaan auton ja kaikki työajot omasta pussista (ja millä palkalla). Koskaan ei tiedä milloin sanotaan, että huomenna ei tarvitse tulla. Lomaa ei voi pitää kun työsuhteet ovat pätkämäisiä ja lomat maksetaan aina ulos. Palkkaneuvoteluissa ei tunneta kokemus ja koulutuslisää palkassa vaan aina tarjotaan se alin mahdollinen palkka.

    • Operaatioduuni

      Työnantajan näkökulmasta tämä aloite on mahdoton. Miten esimerkiksi hoidetaan sairaslomatuurauksia? Onko pakotettava joku vakityöntekijä sairaslomalle, jotta tuuraajalle saadaan tunnit täyteen? Pienyritykset joutuisivat siirtämään kaikki tuuraaja tarpeensa vuokratyöyrityksille ja silloin he lähettävät mahdollisesti eri tuuraajan joka kerta joka ei ole perehtynyt yrityksen tapaan toimia sen käyttämiin ohjelmiin jne.

      Suoraan nollasopimuksella listoilla olevalle voidaan tarjota mm. kesälomatuurauksia jolloin tulee yhtäjaksoisesti pidempiä työjaksoja. Toinen vaihtoehto on se, että kesälomatuuraajille tehdään eri työsopimus joka kerralle kun ovat töissä, vaikka vaan yhtä työvuoroa varten.

      Nykyinen nollatunti sopimus on erinomainen vaihtoehto esim. opiskelijoille jotka voivat kieltäytyä jos ehdotettu työvuoro ei sovi. Työnantaja saa valmiiksi perehdytetyn ja tuntemansa työntekijän tuuraamaan tarvittaessa.

      Koko ehdotuksessa lähdetään jäykistämään entisestään vanhanaikaista työaikajärjestelämää Kts KL Pääkirjoitus 19.3. jossa todetaan että työaikalaki pohjautuu v. 1940 luvun lainsäädäntöön ja on uudistettu kerran v. 1996. Jos hankaloitetaan yritysten toimintamahdollisuuksia entisestään niin ei pidä ihmetellä jos ei ole töitä tarjolla, kun yritykset eivät uskalla palkata ketään kun joutuu maksamaan palkkaa tekemättömästä työstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe