Naimisissa...lasten kanssa?

Peggy Bundy

Otsikko voi vähän hämätä, tulipahan mieleen vanhasta "Married with Children"-sarjasta (Pulmuset).

Onko muilla kokemusta oman avioliiton näivettymisestä kotona asuvien lasten takia? Itse koen nykyään olevani lähinnä kahden teini-ikäisen lapsen rahoittaja, ilmainen taksi ja vielä sylkykuppikin. Avioelämää, yksityisyyttä yms ei juurikaan vaimon kanssa ole, koska kaikki pyörii lasten ja heidän vaatimuksiensa ympärillä.
Lisäksi lapsien ylimielinen asenne kaikkea yhteistä hyvinvointia koskevissa asioissa saa kummankin veren kiehumaan lähes päivittäin.
Lapset ovat tietenkin rakkaita ja he ovat lähes "pilalle hemmoteltuja" kun vertaa omaan lapsuuteen, talous on ollut sen verran turvallisella pohjalla, että juuri mitään haluamaansa heiltä ei ole tarvinnut kieltää.
Kuitenkin tilanne on raivostuttava, joskus tulee mieleen että olettavatko lapset elelevänsä leppoisasti meidän rahoilla eläkeikään asti, jos heidän pilvilinnansa eivät satukkaan toteutumaan?

8

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • life is life

      Lapsille pitää kertoa mitä heiltä odotetaan .varsinkin jos ovat jo teini-ikäisiä. Menkää välillä jonnekkin kaksistaan vaimosi kanssa,Ei tuon ikäisä tarvi jatkuvsti kuskata muutenkaan.Jos olette antaneet lasten pyörittää itseänne-teillä on iso prpojekti edessä.Rakkautta ja rajoja.Kyllä ne ymmärtää kun selittää.

    • ei hemmoteltu

      Etteköhän vanhempina ole vastuussa omien lastenne kasvatuksesta? Ellei lapsia kasvateta kunnioittamaan muita ja vanhemmat pyörittävät kaiken lasten navan ympärillä niin katson että kyllä siinä vanhemmat ovat itse syyllisiä. Pilalle hemmottelu kasvattaa narsisteja, onneksi olkoon!

    • Onniarvokki

      Vika on ollut lasten kasvatuksessa. Tätä näkee valitettavasti nykyaikana todella paljon. Lapset opetetaan tuntemaan oikeutensa, vastuun opettaminen jää pois. Teillä ilmeisesti on eletty sen mukaan, mitä lapset ovat halunneet, ja tässä on tulos. Perheessä se, joka kantaa vastuun asioista, myös määrää, mitä tehdään. Lapsi oppii tämän jo pienenä, mutta on vain niin paljon helpompaa antaa kultamuruille kaikki periksi. Loppujen lopuksi helppous on pelkkä harha, ja elämästä tulee näin todella stressaavaa ja vaikeaa. Kaiken lisäksi vanhemmat näin kasvattamalla pilaavat lastensa mahdollisuudet pystyä koskaan elämään tasavertaisessa parisuhteessa, koska pilalle hemmoteltu lapsi on oppinut olemaan kaikessa ykkönen. Miten hän myöhemmin voisi elää niin, että ottaisi huomioon myös toisen ihmisen mielipiteet ja tarpeet. Pahin tulos tällaisesta kurittomasta kasvatuksesta on, että lapsesta saattaa kasvaa narsisti, joka ei koskaan pysty huomioimaan muita, ja on täysin vailla empatiaa toisia kohtaan. Voi vanhemmat, tiedän kuinka kamalaksi hirviöksi itsensä tuntee, kun lapsi yrittää huutamalla ja kiukuttelemalla saada tahtonsa perille. Niin helppoa olisi tehdä lapsen tahdon mukaa... Mutta uskokaa pois, periksi antamalla teette todellisen karhunpalveluksen lapsellenne.

      • assertiivisuus

        Hyvä aloittaja, toivoa on koskapa olet noin analyyttisesti kirjoittanut tilanteestasi.
        Kannustan ottamaan joko perheneuvolan tai yksityiseen psykologiin tai perhe-parisuhdetyön ammattilaiseen yhteyttä. Alatte käydä siellä kaksin vaimon kanssa. Teinit on hyvä saada mukaan joillekin käynneille myös, mutta se ei ole välttämätöntä. Pääasia että teillä vaimon kanssa on "Yhtä köyttä-yhdistys" jonka avulla osaatte ja uskallatte kehittää jämäkkyyttä lapsiin nahden, ja olette vahvasti yhdessä rintamana. Eli opetellaan sanomaan EI niin että se ei tarkoita "ehkä" tai "tee mitä lystäät". Eli kaikki hankinnat ja viikkorahat ehdollisiksi niin että myös kotityötä on tehtävä ennalta laaditun viikko-ohjelman verran. Omat huoneet pidetään siistinä, tiskit koneeseen, pyykeistä huolehditaan jne.
        Todella, otatte yhden illan ja/tai yhden viikonlopun päivän parisuhde-laatuajaksi. Menette kylpylään, luontoretkelle tai pikku risteilylle vain te kaksi. Ei tarvitse tuntea syyllisyyttä yhtään, päinvastoin poissaolonne herättää lapsetkin pohtimaan omaa käytöstään ja hotellivieraan elkeitään arjessanne.
        Pitäkää huolta parisuhteenne erotiikasta ja pitäkää myös huolta, että pikku Myynne lähtevät opiskelemaan ja muuttavat omilleen 16-18 vuoden iässä.

        Jos ei muu auta, myytte ison asuntonne kun nuorin on 18 ja ilmoitatte että seuraava kämppä on mitoitettu vain kahdelle aikuiselle, siis äidille ja isälle!


      • olkaaviisaita

        Niin opiskeluun heidät tulisi motivoida tässä iässä. Ei heitä tule nyt yks kaks työntää yksin asumaan ja omillaan selviämään. Ei todellakaan, etenkin koska eivät osaa tehdä oikeita valintoja. Jos tälläiset lapset työnnetään omilleen, niin todennäköisesti he hakeutuvat huonoon seuraan ja vajoavat alas josta harvat nousevat.


    • 20ja8

      Olen tätä samaa seurannut sukulaisten ja tuttavien elämää sivusta katsoessani. Nykyään teineillä ja nuorilla aikuisilla ei tunnu olevan mitään kiirettä kotoa pois. Heitä ei ole koskaan opetettu tekemään kodin askareita: pyykin pesemistä, tiskikoneen käyttöä (saati käsin tiskaamista), ruokakaupassa ei olla koskaan käyty viikko-ostoksilla, laskuista eivät tiedä mitään, autot ostetaan ja kortit anneteen, millä niitä tankataan, vakuutusmaksut maksetaan. No, mutta kukapa sitä haluaisi "hotellista" lähteä, kun palvelu pelaa. Entäs sitten ne tukien hakemiset, mihin ehkä olisivat oikeutettuja. Eivät saa niitä p....tään irti sielä sängystä, jotta jonkun asian hoitaisivat, kun kerran aikuisia ovat.

      Kannattaisi ihan oikeasti pistää lapset maailmalle, kun lukiot tai ammattikoulut on käyty. Ja, nämä puheet tulisi heti aloittaa kun lapsi sinne lukioon tai ammattikouluun menee. Sen jälkeen ollaan aikuisten kirjoissa ja ruvetaan elämään aikuisten elämää.

    • oijoijroi

      Miksi olette kasvattaneet lapset niin? Ja miksi ette alkaisi ottamaan aikaa parisuhteelle?

      Tietysti kun perheessä on lapsia, minkä ikäisiä tahansa, niin arjessa riittää puuhaa, ja välillä haasteitakin. Mutta ei parisuhdetta sen takia pidä unohtaa. Ja teinejä ei tarvitse enää passata. Eiköhän he osaa jo itsekin vähän rahaa tienata, kulkea bussilla tai fillarilla jne? Ja jos ei osaa, niin on aika opetella!!!!!!!!

      Vaikka teillä on talous kunnossa, niin älkää silti opettako lapsia siihen, että heidän ei pitäisi rakentaa omaa taloittaan. Onko lapsilla viikko tai kuukausiraha, jonka pitäisi riittää kattamaan tietyt omat menot? Esimerkiksi meikit, mopobensat ja omat puhelinlaskut ja muut huvitukset?

      Joskushan lastenne on opeteltava omaa rahan ja elämän hallintaa... Jos te ette sitä opeta, niin kuka sitten? Tulee pudotus olemaan lapsille joskus aika kova. Teette karhunpalvelusta.

      Kun teette radikaaleja muutoksia käytäntöihin, niin teinit tulevat pistämään hanttiin. Mutta pitäkää avioparina yhtä, tukekaa toisianne ja pitäkää uusista säännöistä kiinni.

      Ja LÄHTEKÄÄ JOKA TOINEN LAUANTAI TREFFEILLE TMS IHAN KAHDESTAAN! Jos teinejä ei vielä uskalla jättää keskenään (sitäkin voisi jo harjoitella?) niin hankkikaa joku aikuinen vahtimaan. Nyt. Alkaen heti juhannuksen jälkeen. EI TEKOSYITÄ.

    • ifanoff

      Lasten kasvatukseen menemättä, mieleeni tuli mahdollinen rakastaja vaimolla. Lemmenpuuhiin löytyy kyllä aina paikka ja aikaa jos on intohimoa tahi se ei ohjaudu muualle.iItse nähnyt kuinka vaimo käyttää lapsia tavallaan kulissina rietastelunsa edessä. seksin loppuessa avioeroprosessi jo alkaa. Voi tulla nopeasti tai mennä jokunen vuosi mutta tulee jollei joku muutu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe