Syönko liian vähän? Laskenkohan kalorit ihan oikein...?

tyttönen

En laihduta mutta seuraan kyllä mitä suuhuni laitan ja tänään tuli laskettua päivän kalorimääräkin. Herkuttelen kerran viikossa pitsalla tai hesen/mäkin safkalla. Olen 21v nainen ja painoa 51-52kg ja pituutta 162cm. En urheile tällä hetkellä ollenkaan.

Syön mielestäni hyvin ja suht monipuolisesti. Syön ainakin paljon vihanneksia, kalaa, kanaa, rahkaa ja kaurapuuroa. Nälkää en näe koskaan.

Tässä esimerkki tämän päivän syömisistäni:

Aamupala: 40g kaurahiutaleita veteen keitettynä, 100g sokeroimatonta mehukeittoa ja 85g (puolikas purkki) skyr-rahkaa ---> 205 kcal

Välipala/lounas: leaderin 61g proteiinipatukka 185 kcal, pieni kahvi 2 kcal & piltin mangosose 81 kcal (ei ollut mahdollisuutta/aikaa ihmeellisempään)

Päivällinen: 150g broileri-pihviä (ei käytetty rasvaa paistamisessa), jääsalaattia, 80g (7 kpl) kirsikkatomaattia, 50g kurkkua ja puolet mozarella light-pallosta ---> 292 kcal

Iltapala: sama kuin aamulla ---> 205 kcal (Rakastan kaurapuuroa mehukeitolla ja rahkalla!)

Yhteensä tässä on kaloreita vain 970 kcal. Ja olo on ollut todella täysi koko ajan. Onkohan kalorit laskettu ihan oikein...? Miltä näyttää? Kulutukseni ei varmaan ole kovinkaan suuri, sillä istun kuitenkin lähes koko päivän paikallani ja luen tenttiin. Pitäisiköhän lisätä jotain rasvaa tms josta tulisi lisää kaloreita?

Näyttäisi siltä että lähes joka päivä syön vain n.900-1200 kcal, lukuunottamatta tietenkin herkkupäivää, jolloin kalorimäärä on n.1500-1600 kcal.

3

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tervey<z

      Naisilla päivittäinen energiansaanti tulisi olla vähintään 1500, kun taas miehillä se on 1800 kcal.

      Katso ruutu.fi:stä Hurja painonpudotus, jakso 5. Siinä laihduttajalla rupesi lähtemään hiukset päästä, kun ei saanut tarpeeksi ravintoaineita ja Chris Powell teki loistavan väliintulon yksikätisen tyypin tapoihin.

      • muytre

        Rasvat eivät lihota ja se on fakta!!!!

        Lihomisen aiheuttaa lisäaineet jotka eivät ole koskaan kuuluneet ihmisen luonnollisiin aineosiin. Luonnollisten rasvojen puute aiheuttaa neurologisia sairauksia ja teolliset sokerit aiheuttavat diabetesta ja rasvanpolttoongelmia (rasvamaksa). Merkkinä tästä on ns. keskivartalolihavuus eli vatsan pyöreys joka johtuu sisäelinten ympärille kerääntyvästä rasvasta eli rasva ei ole vatsalihasten päällä.

        Ruokajätit jotka tuottavat teollista prosessoitua ruokaa laittavat tietoisesti ihmiset terveyttä tuhoavia kemiallisia aineita ruoan joukkoon.

        http://www.magneettimedia.com/?s=rasvat

        Tällä globaalilla eliitillä on niin suuri vaikutusvalta ja auktoriteetti ettei tavallinen ihminen edes osaa ja uskalla ajatella että näin voisi olla että ruokiamme myrkytetään. Tällä eliitillä on todistetusti salaseuroja joissa tehdään rituaalimurhia ja lasten raiskauksia joiden ruumiita ei koskaan tulla löytämään. Samat ihmiset jotka ovat meidän lakimiehiämme, lääkäreitä, tuomareita, suuryrityksien johtajia, poliitikkoja....tekevät näitä murhia yhdessä salaisissa paikoissa. Uskomatonta että he eivät jää kiinni koska kukaan ei voi uskoa näin olevan ja siksi toiminta jatkuu. Tämä maaginen henkivalta muodostuu juuri voittamattomuuden tunteesta jonka tuovat toiset salaseuran valansa vannoneet jäsenet.

        Lue tästä ja järkyty totuudesta:

        http://www.kotipetripaavola.com/illuminaatti.html


    • pikkaisen vielä

      Laskusi näyttää oikealle minulle ainakin. On hirvittävän vaikeaa saada yleisen tiedon mukaan suositeltu määrä kaloreita/päivä jos elää tervellisesti ja ei liiku paljoa.

      Itselleni tuo ei kuullosta liian pahalle, vaikka olisi suotavaa, että saisit ainakin 1000-rajan rikottua joka päivä. Kannattaa tutkia niitä eri rasvoja, kookosöljy on yksi hyvä, niin kuin monet muutkin. Pitää vaan itse tutkia mitkä ei aiheuta esim. vatsavaivoja taikka röyhentelyä. Pähkinöitä ja siemeniä myös kannattaa yrittää lisätä ruokalistaan, mieluiten päivittäin. Myös jos pidät avokaadosta niin kannattaa ostaa useammin ja lisätä vaikka ruokaan tai salaattiin. Jos silti jää pieneksi, niin kanamunat on ainakin terveellisiä kohtuulla syötynä.

      En ala itse saarnaamaan siitä, että 1500 olisi se vähimmäismäärä koska kulutusmääräsi on niin onneton ja sinulla ei kuullosta ainakaan olevan oikein lihaksia mitkä kuluttaisivat energiaa paljoa, vaikka liikkuisitkin vähän enemmän. Ainut mikä iskee silmään tekstistäsi on, että saatkohan tarpeeksi rautaa? (Jos saisit sitä liian vähän, niin mm. olisit herkästi väsynyt, hyvin kalpeaihoinen ja kuukautisesi saattaisivat olla hyvinkin niukkia tai sinua pyörryttäisi niiden aikana.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe